Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Μάρτιος - Πληρωμή Oκτώβριος 2016 - 2-

2η αναρτηση για τον ιδιο μήνα. 
 
Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και μην ξεχνατε το ποσο.





Για να μπορέσετε να σχολιάσετε 
δείτε ανάρτηση εδώ - εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"



Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 

256 σχόλια:

  1. ...ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΙΤΣΑ...???? ΣΤΟ ΛΑΓΗΕ ΔΕΝ ΤΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ...!!!!! ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε συ Θεμη,, τι ειναι αυτα που γραφεις !!!!!!τι ηττοπαθεια ειναι αυτη !!!! τι παραιτηση !!! τι ζητιανια ειναι αυτη !!!!!! ΠΟΙΑ ΣΤΑΓΟΝΙΤΣΑ ΜΩΡΕ !!!!!!!!!!!! ΚΑΛΑ ΡΕ,,ΔΕΝ ΠΑΤΑΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ !!!!! που στο διαολο μαζευτηκατε μωρε ενα σκασμο lozer ,,, και περιμενετε να πληρωθουμε !!!! την σταγονιτσα σου και νανακια , , , τουλαχιστον, οποιες τετοιες προσωπικες αποψεις,, ΜΗΝ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ !!! ΜΗΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΠΟΙΕΙΤΕ,, ΜΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΛΑΔΟ !!! ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ , , , Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε , , που να παρει,,, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ,, ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ,, ΤΑ ΕΠΕΝΔΕΔΥΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΛΑΘΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΤΥΡΑΣ...!! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ....!!ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ...!!!ΕΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ....ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.....ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΟΥ ΜΑΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ....!!! ΧΙΟΥΜΟΡ!!!!

      Διαγραφή
    2. οκ, Σατυρα λοιπον,,η διευκρινηση, για οσους μπορει να μην το εξελαβαν ετσι.

      Διαγραφή

  3. Σκουρλέτης:

    - Πολλά τα εργαλεία μηδενισμού του ελλείματος
    ΕΛΑΠΕ

    - Αίτημα στον πρωθυπουργό για άμεση αποπληρωμή
    προς ΔΕΗ 100 εκ.

    Σε χθεσινή του συνέντευξη ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος,Πανος Σκουρλέτης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

    1. Σχετικά δε με τη ρευστότητα της επιχείρησης,
    ως ΥΠΕΝ έχουμε διατυπώσει -στο ΚΥΣΟΙΠ και
    στον πρωθυπουργό- την ανάγκη τουλάχιστον ο
    στενός δημόσιος τομέας να αποπληρώσει άμεσα
    τις υποχρεώσεις του προς τη ΔΕΗ, οι οποίες
    υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ.

    2. Η πρότασή μας(ώστε να κλείσει το έλλειμμα του
    ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ) είναι έτσι
    τεκμηριωμένη, ώστε να εξασφαλίζει ότι δεν θα
    πάμε σε αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς.

    Αυτή είναι η στάση μας και νομίζω πως είναι καλά τεκμηριωμένη.

    Τα εργαλεία είναι πολλά και εμείς στην ουία “παίζουμε” με αυτά, χωρίς όμως να παραβιάζουμε τη γραμμή της επιβάρυνσης του τελικού καταναλωτή.

    Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα “περπατήσει”.


    [ Υπενθύμιση προς κάθε ξεχασμένο:
    Προφανώς και στα πολλά εργαλεία ΔΕΝ
    περιλαμβάνονται οι αλλαγές σε υφιστάμενες
    συμβάσεις.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασ ελπίσουμε ότι δεν είναι λόγια λόγια. ..γιατί ήταν μνημονιακη υποχρεώσεις για μείωση του του ελλείμματος τον Ιούνη του 14 και πάει μάλλον για το 2018..ασ κρατάμε μικρό καλάθι. ..κύριε Παπαδάκη! !!!!

      Διαγραφή
  4. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.....ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.....

    ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ , ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.....ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΠ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ................

    Ο ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΚΟΜΗ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ !!!!!!! ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενέργεια: Αντιδρούν ΔΕΗ-Ιδιώτες στη Νέα Επιβάρυνση


    του Μιχάλη Καϊταντζίδη/euro2day


    Πυρ ομαδόν από παραγωγούς, προμηθευτές και μεγάλους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, δέχεται το νέο τέλος με το οποίο θα ενισχύεται ο ειδικός λογαριασμός ΑΠΕ.

    Με αυτό το τέλος επιδιώκεται να περιοριστεί το έλλειμμα του λογαριασμού. Θεσπίστηκε με το νόμο 4414 του 2016 επάνω στη λογική ότι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, ωφελούνται από τη συμμετοχή των ΑΠΕ στη διαμόρφωση της Οριακής Τιμής, η οποία διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που θα ήταν εάν δεν συμμετείχαν.

    Ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπολογίζεται η «εικονική» διαμόρφωση της Οριακής Τιμής, και η διαφορά μεταξύ της εικονικής και της πραγματικής να επιβαρύνει τον κάθε προμηθευτή, ανάλογα με το φορτίο (ζήτηση των πελατών του) που εκπροσωπεί.

    Έτσι τη μεγαλύτερη επιβάρυνση όπως είναι φυσικό θα τη δεχτεί η ΔΕΗ περίπου 150 εκατ. ευρώ), καθώς εκπροσωπεί περίπου το 89% της συνολικής ζήτησης.

    Στη δημόσια διαβούλευση για τη μεθοδολογία υπολογισμού του τέλος αυτού, η ΔΕH υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι οι νέες επιβαρύνσεις, αποτελούν συνέπεια των αναποτελεσματικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν διαχρονικά με φυσικό επακόλουθο τη συσσώρευση ελλειμμάτων στον ειδικό λογαριασμό.

    Επιπλέον η ΔΕHεκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για τις ευρύτερες επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι νέες επιβαρύνσεις, τονίζοντας ότι αυτές δρομολογούνται στη φάση που επιχειρείται περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς λιανικής μέσω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ.

    Ως εκ τούτου η ΔΕHθεωρεί ότι «θα έπρεπε να είχαν εκτιμηθεί οι επιπτώσεις αυτής αύξησης του κόστους ενέργειας για τους Προμηθευτές στην επιτυχία των υπόψη ρυθμιστικών παρεμβάσεων (σ.σ. δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ)».

    Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ηλεκτροπαραγωγών (ΕΣΑΗ), στον οποίο οι συμμετέχουσες εταιρείες είναι συνδεμένες με εταιρείες προμήθειας (Elpedison. Protergia, ΗΡΩΝ), επισημαίνει καταρχήν ότι η νέα επιβάρυνση επιβάλλεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι δεσμεύσεις της χώρας για ενίσχυση του ανταγωνισμού στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε οι καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε φθηνότερη ενέργεια.

    Μάλιστα ο ΕΣΑΗ επισημαίνει αυτό που η ΔΕH αποφεύγει να τονίζει δημοσίως, ότι δηλαδή η επιβάρυνση αυτή νομοτελειακά θα οδηγήσει στην επιβάρυνση του ανταγωνιστικού σκέλους των τιμολογίων ηλεκτρικού (οι χρεώσεις εκτός των ρυθμιζόμενων).

    Εξυπακούεται ότι στελέχη αλλά και οι συνδικαλιστές της ΔΕH τονίζουν ότι η επιβάρυνση αυτή εάν δεν μετακυλισθεί στους καταναλωτές, τότε θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

    Περίπου στο ίδιο πνεύμα και ο νεοσυσταθείς Σύνδεσμος Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΕΠΗΕ) στον οποίο συμμετέχουν εταιρείες προμήθειας που δεν είναι συνδεμένες με παραγωγούς, τονίζει με έμφαση ότι όταν επιβάλλονται «έντονες ρυθμιστικές αλλαγές» οι οποίες διαφοροποιούν το πεδίο δραστηριοποίησης για τους συμμετέχοντες στην αγορά, ο αντίκτυπος στα μεγέθη των συμμετεχόντων ενώ καθιστούν ανενεργό και άκυρο κάθε εκπονηθέν επιχειρησιακό πλάνο.

    Έτσι ως το μεγαλύτερο ρίσκο των Προμηθευτών, αναγορεύεται το ρυθμιστικό, «γεγονός που δεν είναι σύνηθες σε τομείς υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας», τονίζεται επιγραμματικά.

    Τέλος εκ μέρους των μεγάλων καταναλωτών, η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών (ΕΒΙΚΕΝ), δίνει έμφαση στο γεγονός ότι η νέα επιβάρυνση είναι ακόμη μία χρέωση με περιβαλλοντικό πρόσημο που επιβαρύνει δυσανάλογα τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας (οι άλλες χρεώσεις είναι το ΕΤΜΕΑΡ, το κόστος ρύπων, το ειδικό τέλος λιγνίτη).

    Προτείνει δε οι επιβαρύνσεις αυτές να αναγνωρίσουν ως περιβαλλοντικές, προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο σύννομης κρατικής ενίσχυσης, στο πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

    Με τον τρόπο αυτό θα γίνει δυνατόν να ελαφρυνθούν επιλέξιμοι βιομηχανικοί κλάδοι που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλ για να καταλαβετε φιλοι μου,, ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑ ΜΟΥ,, ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ !!!!!,,, ε! τωρα μπορω να μην μιλησω για τον ΣΠΕΦ, και οσων εκ των υπολοιπων συλλογων, συγκρουονται, ακυρωνιοντας τετοια επιχειρηματολογια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι δυνατον ΔΕΗ και λοιποι, να ζητουν ,,, εμμεσως,, να πληρωσουν οι ΑΠΕ,,, την ΚΑΤ΄ΕΠΙΦΑΣΗ ¨κοινωνικη πολιτικη τους¨ !!!!! ποια κοινωνικη πολιτικη !!!!! του φαινεσθαι !!!!! Ας αποδωσουν τα οφειλωμενα στις ΑΠΕ και μετα να καμωνονται για ¨κοινωνικη πολιτικη¨,,, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ,,, ΟΧΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ !!!! Απορω ομως,,, οι εποπτικες αρχες,,, ΡΑΕ,, ΛΑΓΗΕ,, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ,,,, ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ !!!!!! εκτος του να συμψηφιζουν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Το τέλος διακοψιμότητος που μας παίρνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παντου αυτο κανουν και το προβλημα του ΟΑΣΘ εχει ριζες εκει..!! Κοινωνικη πολιτικη με φθηνα εισητηρια σε φοιτητες σε παλυτεκνους αναπηρους κι αλλα τα οποια το κρατος δεν τα δινει και δημιουργει φουσκα στο ΟΑΣΘ. Το μονο θετικο στη κυβερνηση οτι εβαλε να δινει η ΔΕΗ μεγαλυτερη συμμετοχη και μη ακουσω τωρα καμια παπαρια για ΣΠΕΦ γιατι θα τα ακουσουν αυτοι που θα το γραψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  9. http://energypress.gr/news/paremvasi-toy-ypen-gia-tis-pliromes-kai-toys-sympsifismoys-dei-admie-zita-o-spef


    Την παρέμβαση του ΥΠΕΝ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις καθυστερημένες κατά 150 ημέρες πληρωμές προς τους παραγωγούς ΑΠΕ, αλλά και τους συμψηφισμούς όπως πραγματοποιούνται από τη ΔΕΗ, ζητά με επιστολή του προς το υπουργείο ο πρόεδρος του ΣΠΕΦ, Στέλιος Λουμάκης.

    Μεταξύ άλλων, ο σύνδεσμος παρατηρεί ότι "σε όρους λογικής αγοράς όταν κάποιος οφείλει ληξιπρόθεσμα περισσότερα χρήματα απ’ όσα του χρωστάνε, φροντίζει να κάνει συμψηφισμό ώστε να μειωθεί το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του. Συμψηφισμοί αλλά με το ύψος του εναπομένοντος ληξιπρόθεσμου υπολοίπου αμείωτο ή ακόμη και αυξανόμενο είναι πρωτοφανείς στα χρονικά αλλά φανταζόμαστε και για τον ΑΔΜΗΕ που τους ανέχεται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν το βγάζουμε εμείς 11 μέρες νωρίτερα εσύ γράφεις οτι πίνουμε καφέ και οτι η φωτογραφία είναι μοντάζ. Όταν ο ΣΠΕΦ πάει στον ΑΔΜΗΕ το κάνουμε βούκινο.


      http://energypress.gr/news/ton-kodona-toy-kindynoy-gia-tis-kathysteriseis-pliromon-ekroysan-se-panagiotaki-kai-ypen-oi


      Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η κατ΄ ουσίαν στάση πληρωμών της ΔΕΗ προς τον ΛΑΓΗΕ. "Εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια σε σχέση με την τακτική που ακολουθεί η ΔΕΗ για τις καταβολές προς τον ΕΛΑΠΕ, τακτική η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής αλλά και αντοχής από τους φωτοβολταϊκούς παραγωγούς. Η ΔΕΗ επέλεξε, τον τελευταίο ενάμιση μήνα, τον συμψηφισμό της εκκαθάρισης του ΕΤΜΕΑΡ για τα έτη 2014-2015 με τρέχουσες καταβολές προς τον ΕΛΑΠΕ, περί των 85εκατ ευρώ. Θα μπορούσε, κάλλιστα να προβεί σε τμηματικό λογιστικό συμψηφισμό χωρίς όμως να παύσει τις καταβολές της προς τον ΕΛΑΠΕ, οι οποίες έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατομ. Ευρώ. Με την ενέργεια αυτή, η ΔΕΗ, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στην απόδοση του ΕΤΜΕΑΡ προς τον ΕΛΑΠΕ, στραγγαλίζει τους παραγωγούς οι οποίοι πλέον αδυνατούν να καλύψουν τις ανελαστικές υποχρεώσεις τους (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, λειτουργικά έξοδα κ.τ.λ.) ", όπως τονίζεται.

      Διαγραφή
    2. Μεστα γλυψίματα και τα σάλια ουσία καμμιά. Δεν θα σε ξαναδιαβάσω μάλιστα γιατί μουρχεται αναγούλα. Μόνο Σπεφ από δω και πέρα,

      Διαγραφή
    3. Γράφουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Όταν το γράφουμε εμείς είναι γλυψίματα, όταν το σηκώνεις εσύ είναι ευαγγέλιο. Για άλλη μια φορά εκτίθεσαι....
      και θα εκτεθείς ακόμα περισσότερο με το αυριανό δελτίο τύπου για να δεις το αποτέλεσμα από τα καφεδάκια όπως τα αποκάλεσες.

      Διαγραφή
  10. Η μεγάλη κλοπή...Ψηλά τα χέρια!

    Αγαπητοί παραγωγοί ΑΠΕ ετοιμαστείτε απο 1η Ιανουαρίου 2017 να πριμοδοτήσετε τις συντάξεις των δημοσιών υπαλλήλων με εισφορες 26,95% επι του φορολογητέου εισοδήματος της επιχείρησης σας.

    Μετά την πριμοδότηση των μισθών τους μέσω της φορολογίας σας,έφτασε η ωρα και για την πριμοδότηση των συντάξεων τους μέσω των ασφαλιστικών σας εισφορών.

    Είστε πολύ καλοί άνθρωποι και η Ελλάς σας ευχαριστεί για αυτό.

    Περιληπτικά η κατάσταση έχει ως εξής:

    Απο 01.01.2017 οι δημόσιοι υπάλληλοι περνάνε στον ΕΦΚΑ (βάση του θα είναι ουσιαστικά το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), απαλλάσσοντας τον κρατικό προϋπολογισμό από την υποχρέωση καταβολής των συντάξεών τους!

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν απέκτησαν ποτέ ασφαλιστικό ταμείο για την κύρια σύνταξή τους.

    Οι εισφορές τους, εργατικές και «εργοδοτικές», πηγαίνουν στον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος καταβάλλει τις συντάξεις.

    Σύμφωνα με στοιχεία από την Εισηγητική Εκθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2016, οι συνταξιούχοι του δημοσίου -πολιτικοί και στρατιωτικοί- ήταν το Νοέμβρη του 2015 475.860.

    Η Κοινωνική Ασφάλιση των δημόσιων υπάλληλων ήταν αυτό που ονομάζεται Ασφάλιση στον Εργοδότη.

    Η μετάβαση από αυτή τη μορφή Κοινωνικής Ασφάλισης σε ασφάλιση σε Ταμείο θα έπρεπε να συνοδεύεται από ένα ισχυρό αποθεματικό, το οποίο ο προηγούμενος φορέας (το Δημόσιο) θα έπρεπε να καταβάλει στο νέο φορέα (ΕΦΚΑ).

    Στο άρθρο 59 του νομοσχέδιου, όμως, που αναφέρεται στους πόρους του ΕΦΚΑ, γίνεται αναφορά μόνο στις εισφορές που θα καταβάλλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από τότε που θα ασφαλιστούν στον ΕΦΚΑ.

    Δε γίνεται λόγος για το αποθεματικό που θα έπρεπε να συνοδεύει τη μεταφορά όλων αυτών των ασφαλισμένων στο νέο φορέα.

    Το ερώτημα που θα βρεθούν οι πόροι από τους οποίους θα πληρώνονται οι συντάξεις απαντάται εύκολα εαν ρίξετε μια ματιά στις (άδειες) τσέπες σας αγαπητοί παραγωγοί ΑΠΕ.

    475.860 ευχάριστω απο το κράτος προς εσάς (και όχι μόνο,αφου αφορά όλους τους ιδιώτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και με αφορμη τα παραπανω ξαναρωτω,,, ποιος ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ γι΄αυτον τον ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ της ΔΕΗ !!!!!,,,με την παρακρατηση του ΕΤΜΕΑΡ ,,,, εδω και ωρες παρακολουθω την ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ,,, σε εμας ειναι πασιφανης η μη νομιμοτητα εσωτερικου δανεισμου της ΔΕΗ !!!!!! ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΓΗΕ,,, Ο ΑΔΜΗΕ,,, Η ΡΑΕ,, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ με τον υπευθυνο για θεματα ενεργειας,,,, ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ !!!!! ΠΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ , ΝΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ,,, εδω δηλ δεν τιθενται θεματα αθεμιτου ανταγωνισμου !!!!! ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΧ θα εδινε η ΔΕΗ,,, ¨ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ¨ , αυτο το 15% στους στους καλοπληρωτες, αν δεν παρακρατουσε ολα αυτα τα εκατονταδες εκατομμυρια του ΕΛΑΠΕ !!!!!!και αν ναι, πως το γνωριζουμε !!! ειναι αυτο αντικειμενο ελεγχου ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ !!!! , , δεν πρεπει καποιος επιτελους να το ψαξει !!!!

      Διαγραφή
  12. Αία οπως λάβαμε ενημέρωση από ΣΠΕΦ την περασμένη εβδομάδα το ΕΤΜΕΑΡ θα φύγει από ΑΔΜΗΕ και θα το εισπράττει απευθείας ο ΛΑΓΗΕ. Ας ελπίσουμε πως ο ΛΑΓΗΕ δεν θα έχει την ίδια παθητική στάση στο θέμα μελλοντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε μου χρειάζεται τρελή πίεση στο Λαγηε για να μην κάνει τα ίδια με τον ΑΔΜΗΕ όταν θαχει να κάνει απευθείας με τη δεη στην είσπραξη του ετμεαρ. Ο Σπεφ καλά κάνει και παρεμβαίνει επιστημονικά παντού και για το ετμεαρ και για τον κώδικα κλπ, αλλά δυστυχώς φοβάμαι πως από τους ΓΕΝΟΠίτες της δεη και τους συριζεους του υπουργείου δεν μπορούμε να περιμένουμε χειροπιαστό αποτέλεσμα. Μόνη λύση μαζί με όσα διεκδικεί ο Σπεφ είναι να μειωθεί άμεσα η δεη και όχι το 2020. Η δεη δηλαδή όσο παραμένει μεγάλη δεν πρόκειται ποτέ να υπακούσει σε νόμους. Μόλις όμως μικρύνουν, εκεί να δεις ξυλικια που δεν θα περνάει η μπογιά τους. Τους βλέπω εκτός αγόρας αλλά και στη φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρης Γ. έχεις δίκιο στις ανησυχίες σου, ωστόσο πιστεύω πως ο ΛΑΓΗΕ επειδή δεν ειναι θυγατρική της ΔΕΗ αλλα και επειδή είναι αυτός που χρωστάει στους παραγωγούς ΑΠΕ, θα ειναι πολύ καλύτερος.

      Επειδή έχω και εγώ τεράστιο οικονομικό πρόβλημα πήρα πριν λίγο τηλέφωνο τον Λουμάκη για να δω στο δια ταύτα ποτέ θα πληρωθούμε. Μου είπε λοιπόν πως αργά το απόγευμα ενημερώθηκαν εκ νέου από ΛΑΓΗΕ πως την ερχόμενη Δευτέρα η ΔΕΗ θα δώσει 30 εκατομ ευρώ για ΕΤΜΕΑΡ χωρίς συμψηφισμούς και αηδίες ώστε να προχωρήσουν σοβαρά οι πληρωμες´ Μαρτίου. Δυστυχώς άυριο οι πληρωμες θα ειναι μόνο από ΗΕΠ 7 εκατομ, δηλαδή το πληρωτέο θα πάει μόλις στα 5.140 ευρώ. Θα στείλει Mail ο ΣΠΕΦ στα μέλη για όλα αυτά.

      Διαγραφή
  14. Χρήστος ευχαριστώ για την ενημέρωση. Τώρα που πεινάει το σπίτι μας με την κατάσταση αυτή, οι πληροφορίες σου είναι χρυσάφι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρήστο μήπως σου είπε ο κος Λουμάκης σε τι πληρωτέο θα φθάσει ο ΛΑΓΗΕ με τα 30 εκατομμύρια της ΔΕΗ την ερχόμενη Δευτέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν τον ρώτησα Δημήτρης Γ. επειδή θεώρησα πως θα καλυφθούν πάρκα τουλάχιστον μέχρι και τα 500αρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαχα ρε παλιοκοπριες αφου ειστε στο ιδιο συλλογο τι ανοιγετε εδω συζητηση ο ενας στον αλλο για το τι εκανε ο συλλογος σας!! Θα ξερασω!!!! Καλα στο συλλογο σας δε πατε να ανταλαξατε κανενα τηλεφωνα να τα λετε και ποιο ξεκουραστα απο το να γραφετε εδω!!! Ποιο γλειωδη προπαγανδα για συλλογο δεν εχω ξαναδει!!! Ουστ απο εδω παντε να πιειτε κανενα καφε μπας και βρειτε αλλο τροπο να προπαγανδισετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε 510 βλέπεις και όχι 2-3 του καφενέ που έχεις εσύ μάθει...!!! Ετσι να τρελαίνεσαι ρουφιάνε!!!!

      Διαγραφή
    2. Τι έγινε ρε σκουλικαντέρα Ilias, τρόμαξες από τη δύναμη των παραγωγών όταν αυτή εκφράζεται μέσα από ένα δυνατό σύλλογο;;;;; Εμ βέβαια, προτιμάς τους παραγωγούς διασπασμένους σε 50 ψευτοσυλλόγους που δεν θα ξέρουν ούτε να διαβάσουν τις λαμογιές του υπουργάκου και των δεητζιδων αλλά και των μαθηματικών τους... Άλλα δεν θα σας περάσει όσο και να χτυπιέσαι και να προσπαθείς με μαϊντανούς.

      Διαγραφή
  18. Αξιότιμα μέλη,

    Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από ΛΑΓΗΕ και όπως δυνάμει εκτιμούμε βάσει και των γεγονότων που προέκυψαν / αποκαλύφθηκαν αναφορικά με τους καταχρηστικούς συμψηφισμούς ΔΕΗ - ΑΔΜΗΕ στο ΕΤΜΕΑΡ, θα δοθούν 30 εκατ. ευρώ από ΔΕΗ την ερχόμενη Δευτέρα (πέραν του ΗΕΠ) για να προχωρήσουν οι πληρωμές Μαρτίου.

    Σε ότι αφορά τις αυριανές πληρωμές θα είναι μόνο με 7 εκατ. Ευρώ του ΗΕΠ και το πληρωτέο θα φθάσει τα 5.140 ευρώ.

    Επίσης ο ΑΔΜΗΕ μας επιβεβαίωσε αυτό που μας ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο ΛΑΓΗΕ, πως δηλαδή το ΕΤΜΕΑΡ αλλά και όλος ο λογαριασμός προσαυξήσεων θα φύγει από τον ΑΔΜΗΕ και θα περάσει στο ΛΑΓΗΕ.

    Με εκτίμηση,

    Νότα Μαρκουλάκη

    Γραμματέας Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας Με Φωτοβολταϊκά

    Δημοκρατίας 3 Πεύκη Αττικής, 151 21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι το cash flow έδωσε 30 αλλά θα αποδοθούν την ερχόμενη εβδομάδα.Αυτή η πρακτική είναι αδιανόητη. Παλαιότερα όταν γινόταν cash flow απέδιδαν το ποσό την επόμενη ημέρα. Τους προηγούμενους μήνες σπάγανε το ποσό σε 2 δόσεις (μια δόση την εβδομάδα του cash flow και μια την επόμενη εβδομάδα).Τις τελευταίες φορές ακολουθούν την νέα πρακτική, κάνω cash flow και δεν αποδίδω τίποτα παρά μόνο την δεύτερη εβδομάδα. Δυστυχώς θα έπρεπε να δοθούν τουλάχιστον 50, ειδικότερα τώρα που η ΔΕΗ έχει λάβει ένα μεγάλο ποσό.
    Προκειμένου να μην ανοίξουν και άλλο οι υπερημερίες το επόμενο cash flow πρέπει να δώσει τουλάχιστον 50, συνεπώς για να μειωθούν οι υπερημερίες πολύ περισσότερα.
    Η επόμενη εβδομάδα είναι καθοριστική για τις πληρωμές μας, καθώς υπάρχουν αρκετές εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το πράγμα δεν ειναι έτσι ακριβώς. Το προχθεσινό cash flow έδωσε 28 εκατομμύρια που όμως τα κατάπιε ο καταχρηστικούς συμψηφισμός της ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ. Τα 30 εκατομμύρια που μετά την καταγγελία ΣΠΕΦ μας τάξανε ειναι διαφορετικά λεφτά. Είχαν σκοπό μάλιστα και αυτά να τα καταπιούν με συμψηφισμό. Πάρε τον Λουμάκη τηλέφωνο να σου πει να φρίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ιδρωνει το αυτι τους εκει στη ΔΕΗ και δεν τους το τραβαει και κανενας ....στα παπαρ@@ τους για εμας...και ο υπουργος τιποτα ......κρατος εν κρατη η ΔΕΗ χειροτερη απο την εκκλησια

      Διαγραφή
    2. Το προχθεσινό cash flow έδωσε 30 εκάτομμύρια και ΔΕΝ έχει συμψηφιστεί με τίποτα. Απλά κατά την πρακτική των τελευταίων μηνών δεν θα τα αποδώσουν αυτήν την εβδομάδα αλλά την επόμενη. Τώρα στο αν κράτησε ο ΑΔΜΗΕ 2 δεν ασχολήθηκα.
      Τα 30 εκατομμύρια ποιός σας τα έταξε; Γιατί απ΄ όσο γνωρίζω πήγατε στον ΑΔΜΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ δεν έχει την δυνατότητα να τάξει απολύτως τίποτα.

      Για τους συμψηφισμούς ήμουν ενήμερος από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας πριν πάω στην ΔΕΗ και έχω φρίξει από τότε. Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναφρίξω στις ερχόμενες εβδομάδες γιατί τότε θα αλλάξουμε τροπάρι και γνωρίζω αρκετούς σε θέσεις που δεν θα τους αρέσει.

      Διαγραφή
  21. Από ραδιενεργά Energypress


    Ο ΑΔΜΗΕ, η ΔΕΗ το ΕΤΜΕΑΡ και ο μπακάλης της γειτονιάς…

    05 10 2016 | 08:00
    Μεγάλος ντόρος έγινε μαθαίνω για το θέμα των συμψηφισμών του ΕΤΜΕΑΡ μεταξύ ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ που "σήκωσε" ο ΣΠΕΦ με καταγγελία του. Και λογικό γιατί οι παραγωγοί ΑΠΕ έβλεπαν ότι όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΛΑΓΗΕ, αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η επιδείνωση της κατάστασης οφείλεται στη λογική «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου» που έχει υιοθετήσει από μόνη της η ΔΕΗ στους συμψηφισμούς με τον ΑΔΜΗΕ. Στην αγορά το παρομοιάζουν σαν κάποιος να χρωστά στο μπακάλη της γειτονιάς από βερεσέδια 240 ευρώ και στην πορεία όταν ανακάλυψε πως και ο μπακάλης του χρωστάει από πέρυσι 90 ευρώ, εκείνος να ζητάει πρόσθετα αγαθά 90 ευρώ χωρίς να πληρώσει τίποτα, επειδή θεωρεί τα βερεσέδια των 240 ευρώ που χρωστάει στο μπακάλη κεκτημένο δικαίωμά του... Νομίζω κάποιοι από το πάλαι ποτέ κρατικό μονοπώλιο αλλά και τον διαχειριστή που το ανέχεται πρέπει να βγουν για ψώνια στην αγορά ώστε να δουν πως λειτουργεί η πραγματικότητα σε τέτοιες περιπτώσεις. Και το Υπουργείο, που στο κάτω κάτω έχει την πολιτική εποπτεία, να τραβήξει κάνα αυτί στους εποπτευόμενούς του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πωλούνται οι εξής άδειες,
    =========================

    οι οποίες είναι εν ισχύ, δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα, μπορούν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς αρκεί να καταθέσουν εγγυητική έως τις 9/10 (αυτή την Παρασκευή):



    1. Εμμ. Φωτεινάκης & ΣΙΑ Ο.Ε – Θέση ΒΊΔΙ – Ν. Αρκαδίας – 500
    Kw- 43.000,00 ευρώ – όροι σύνδεσης

    2. Εμμ. Γεωργανάκης & Σια Ο.Ε – θέση Κομποκούκια- Ν. Αρκαδίας

    – 500 Kw - 53.500,00 ευρώ – όροι σύνδεσης

    3. Eμμ. Γεωργανάκης & ΣΙΑ Ο.Ε – θέση Νεράκια Ν. Αρκαδίας –

    500 Kw – 26.500,00 ευρώ – Όροι σύνδεσης


    4. Eμμ. Φωτεινάκης & ΣΙΑ Ο.Ε – θέση Τρούπα Ν. Αρκαδίας – 500

    Kw – 22.000,00 ευρώ – όροι σύνδεσης



    Τιμή συζητήσιμη.

    Τηλ. 693 7723851 Καπετανάκης Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/energy/vomva-gia-oloklhrh-thn-energeiakh-agora-to-vraxykuklwma-ths-deh.
    αρχισαν..!!! τα τρολαρισματα για την ΔΕΗ μαλλον θελει ερανο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πραγματικα φιλοι μου, διαβαζω και μελετω ολες τις αποψεις, ολων των εμπλεκομενων του κλαδου μας,, και απορω !!!!! οι εποπτικοι φορεις του ευρυτερου Δημοσιου ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ !!!! δεν βλεπουν ,, δεν καταλαβαινουν πως αυτη η καταχρηστικη ανοχη τους προς την ΔΕΗ , ΕΧΕΙ ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ !!!!!!!, δεν αντιλαμβανονται πως αργα η γρηγορα θα λογοδοτησουν για τους παρανομους συμψηφισμους!!!! υπαρχουν μεταξυ μας συναδελφοι με σοβαρα προβληματα υγειας,, δεν περνα απ΄το μυαλο τους πως σε περιπτωση θανατου,, θα υπαρξουν εννομες απαιτησεις των οικογενειων τους, για πιθανες ευθυνες τους,, ΓΙ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ,,, πως θα δικαιολογηθουν στα διοικητικα διακαστηρια,,, ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ μετα απο σωρεια στοιχειων που τους προειδοποιουσαν ΠΩΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ,,,, και επιτελους μ΄αυτο το βρωμικο παιχνιδι της βιωσιμοτητας της ΔΕΗ !!!!,,,δεκα χρονια παραγωγος, δεν πηρα σεντς απο τα διαμοιραζομενα κερδη της ΔΕΗ,,,εκατομμυρια των εκατομμυριων στα τοσα χρονια,,, μαλλον με ψαξαν και δεν με βρηκαν ε!!!!! πως τολμουν λοιπον τωρα να μου ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ,, που αμφιβαλω !!!!!!!!,,, ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ,, ΘΑ ΛΥΠΗΘΩ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ,,, δεν ζητα ο ΕΛΑΠΕ, χρηματα της ΔΕΗ,, ζητει τα ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΜΕΑΡ,,,δηλ για να καταλαβω,, τι θα γινοταν αν οι νεοεισερχομενοι στην αγορα προμηθειας, καναν το ιδιο !!!!!! ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ !!!! σε ενα ευνομουμενο Κρατος Δικαιου !!!!!! ΓΙΝΕΤΑΙ !!!,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,, αλλα τωρα που το ξανασκεφτομαι,, γιατι να μην μπορουν να πουν και οι νεοεισερχομενοι,,, ¨επειδη ΘΑ μου χρωστας, τα ΣΥΜΨΗΦΙΖΩ με τα υπολοιπα που σου οφειλω ¨ ,,, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ !!!! ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,,

      Διαγραφή
    2. ,,, και αν τελικα αποφασισε μυστικα η Ελληνικη Κυβερνηση με την ΔΕΗ,,να ασκησει μ΄αυτον τον τροπο κοινωνικη πολιτικη,, ας μας το πουν,,,ας βγουν να το πουν καθαρα στον Ελληνικο Λαο,, να το βγαλουν και σε μοτο ¨ΕΙΔΕΣ ΟΙ ΑΠΕ¨,,, οχι ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ,, με τα δικα μας χρηματα !!!! με τον δικο μας οικονομικο στραγγαλισμο,,,

      Διαγραφή
  26. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ νομίζει ότι τα χρήματα μας είναι δικά του καί μπορεί να κάνει ότι θέλει.... Εαν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις και δεν αποκατασταθεί η ισορροπία στις πληρωμές κατεβαίνουμε σε καταληψη του ΛΑΓΗΕ μέχρι να πάρουμε τα λεφτά μας και ζητάμε παραίτηση του αποτυχημένου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κ Παπακυριακου μηπως ξερετε εχω διαφορα καθε μηνα (τους 3 καλοκαιρινους) απο τους ινβερτερ και την χελωνα της ΔΕΗ 1200 Kwh. Ειδα το κουτι με συναργερμους ανεμιστηρακια ολα ειναι καλα απο που αλλου μπορει να ωφειλετε αυτη η καταναλωση του παρκου και τρωει τοσες Kwh..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΥΡΩ ΣΤΑ 100KWh ΜΕ 70KWh εχω τον μηνα πανω κατω και μαλλον ειναι το βραδυνο ρευμα..!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτος ακριβως ηταν και ειναι παντοτε ο ρολος σου,, διαχαστικος ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟΣ,,, ας κριθει απ΄τους Συναδελφους. Γιαννη, αιντε περιμενει, οφειλεις να απαντησεις.

      Διαγραφή
    3. Και εγω τοσο ειχα εδω και καποια χρονια τους τελευταιους τρεις μηνες ειναι η διαφορα!!

      Διαγραφή
    4. Επισης να σου πω οτι ειναι blog εδω για διαφορα προβληματα των παραγωγων και οχι για διαφημηση του λαμογιοσυλλογου σου που το χρησιμοποιεις εσυ γλιτσα. Αντε γραψε τωρα κατι για το συλλογο σου που εγραψε κατοπιν εορτης για προβλημα που ασχοληθηκαν εβδομαδες πριν οι αλλοι συλλογοι και απλα εστειλε για να στειλει για να δειξει ενεργος.. αν και κοιμοταν τον υπνο του δικαιου!! Ασε και να μην κοιμοταν ο χωρος των ΑΠΕ τον εχει γραμμενο και πλεον ειναι καμμενο χαρτι και απλα καθυστερει το τελος του!!

      Διαγραφή
    5. Themi το θεμα ειναι οτι εχω χαμηλο λογαριασμο στη Δεη οποτε σημαινει οτι το βραδυ δεν εχω καταναλωσεις και ειμαι στα ιδια αρα η διαφορα προκυπτει απο τη μερα που κατι καταναλωνει πανω απο 1200 kwh το μηνα και η εχω καπου προβλημα η η χελωνα τα επαιξε!!!!

      Διαγραφή
    6. Μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει! !

      Διαγραφή
    7. 1200KWh / 30 ημέρες = 40KWh/ημέρα ή 40/24= 1,67KW/h

      Αν δεν έχει εγκατασταθεί κάποια νέα συσκευή ή ενδεχομένως ανάβουν το βράδυ προβολείς, τότε μάλλον έχει πρόβλημα ο μετρητής.

      Διαγραφή
    8. Αν αναβαν το βραδυ οι προβολεις δεν θα ειχα και μεγαλυτερο λογαριασμο ρευματος απο τη ΔΕΗ αφου η καταναλωση εκεινη την ωρα γινετε απο το δικτυο της ΔΕΗ. Τη μερα αποκλειετε να αναβουν γιατι εχω φωτοκυταρο να μην αναβουν καθολου ακομα και αν βαραει ο συναργερμος.

      Διαγραφή
    9. Προφανώς, δεν μπορώ να γνωρίζω πως έχει γίνει η συνδεσμολογία των διαφόρων συσκευών, οπότε μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν. Πάντως με επιτόπιο έλεγχο μπορεί να βρεθεί άμεσα άκρη.

      Διαγραφή
    10. Προς Ιlias :
      Καθώς βλέπω οτι έχεις γνώσεις και αναφέρεις αρκετά, μπορεί να έχεις απώλειες ακόμα και από τα καλώδια των καμερών. Νομίζω δεν έχεις tracker ,αν έχεις ψάχνεις και στα καλώδια που δίνουν ρεύμα στα μοτέρ.
      Δεν ξέρω επίσης αν έχεις παλαιό μετρητή ή νέο. Αν κάνεις εκκαθάριση κάθε μήνα τότε από εκεί δεν έχεις πρόβλημα,αν όμως έχεις παλαιό (3 έναντι 1 εκκαθαριστικός) μπορεί από λάθος υπολογισμό να σου ξεφύγει).Δες και τα σχόλια του ενημερωτικού σημειώματος αν υπάρχει κάτι.
      Το να σου ελέγξουν τον μετρητή δεν στοιχίζει πολλά. Αν αποδειχθεί οτι έχεις δίκιο δεν πληρώνεις τίποτα. Αν έχεις άδικο, νομίζω η χρέωση είναι 50 ευρώ.
      Κάποιοι ΔΕΔΔΗΕΕ κάνουν τους έξυπνους και βάζουν οτι ταρίφα τους κατέβει, τσέκαρε το αν προβείς στο παραπάνω.

      Διαγραφή
    11. Επίσης μπορεί να έχεις φωτοκύτταρο αλλά μήπως και έχεις και απομακρυσμένες εντολές και τις έχεις αλλάξει;

      Διαγραφή
    12. Ευχαριστω για τις απαντησεις μαλλον θα παω απο τη Δεη. Κ Παπακυριακου δεν εχω τρακερ και επισης αν ειχα απωλειες απο τα καλωδια των καμερων θα τις ειχα και το βραδυ. Ο λαγαριασμος της ΔΕΗ ερχεται απο 11 εως 14 ευρω αρα δεν εχω τετοιες απωλειες το βραδυ. Συμπερασμα οι απωλειες γινονται τη μερα. Το θεμα ειναι οτι αν φταιει η χελωνα σε αποζημιωνουν τις χαμενες KWh διαφορα απο τους ινβερτερ γιατι σε προβλημα παρομοιο στο σπιτι το τελευταιο χρονο αφαιρεσαν τις KWh του τελευταιου τεραμηνου και οχι ολου του χρονου που ειχα τις υπερογκες Kwh

      Διαγραφή
  28. ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ....!!!
    Περισσότερες Ανακοινώσεις
    Είστε εδώ: Αρχική Περισσότερες Ανακοινώσεις Ανακοίνωση
    Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Μαρτίου 2016
    05.10.2016
    Με νέες εντολές που δόθηκαν σήμερα προς τις τράπεζες, συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων παραγωγής Μαρτίου 2016, οπότε και θα εξοφληθούν 1.380 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 5.150,48€ (64% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Μάρτιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  29. 135 εκ. ΑΜΕΣΑ στα ταμεία της ΔΕΗ απο την συμφωνία με Αλουμίνιον της Ελλαδος.

    Tο Αλουμίνιο της Ελλάδας συμφωνήθηκε να προκαταβάλει 100 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ έναντι της κατανάλωσης ηλεκτρικού μέχρι την 30ή Ιουνίου, ενώ για την κατανάλωση του δωδεκαμήνου που αρχίζει την 1η Ιουλίου 2017, το Αλουμίνιο θα προκαταβάλει το 30% της αξίας της κατανάλωσης, ή περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ.

    Έναντι της προκαταβολής και της εμπρόθεσμης εξόφλησης των λογαριασμών, θα ισχύει στο Αλουμίνιο η έκπτωση 15% που εφαρμόζει η ΔΕΗ για όλους τους συνεπείς καταναλωτές.

    Το σκέλος αυτό της συμφωνίας, είναι σαφές ότι εξυπηρετεί ιδιαίτερα την Eπιχείρηση, προσφέροντας ανάσα στο πρόβλημα της ρευστότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  30. ΛΑΓΗΕ:Ανοίξαμε και σας περιμένουμε...

    Πλέον με ραντεβού (απο την είσοδο)οι επισκέψεις,οργάνωση επιπέδου...


    Απο τις 10 Οκτωβρίου ο ΛΑΓΗΕ θα δέχεται με ραντεβού τον οποιοδήποτε παραγωγό ΑΠΕ για συνάντηση με συγκεκριμένα στελέχη της εταιρείας κατόπιν συνεννόησης με την υποδοχή της εταιρείας (είσοδος του κτιρίου) για να συζητησουν face to face τα μεγαλα προβληματα του κλαδου.

    Βεβαια αυτο επι της ουσιας δεν απεχει και πολυ απο αυτο που γινοταν μεχρι σημερα.

    Η ουσια βεβαια ειναι αλλου και οχι στο αν θα προχωρησει ή οχι η συγκεκριμενη διαδικασια.

    Ας μην ξεχναμε οτι σε λιγο καιρο ο ρολος του ΛΑΓΗΕ θα ειναι αναβαθμισμενος(κυριως οσον αφορα τον ΕΛΑΠΕ) καθως θα εχει πολλες περισοτερες αρμοδιοτητες απο οτι εχει σημερα.

    Ευκαιρια λοιπον σε ευλογο χρονικο διαστημα οι καθημερινες επισκεψεις απο τους παραγωγους Αττικης,μεμονωμενα και οχι μονο,να ειναι ενα συνηθες φαινομενο.

    Eξαλλου ενα καφεδακι εκει κατω στο λιμανι στον Πειραια κακο δεν θα κανει...

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    "Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών στη ΛΑΓΗΕ η πρόσβαση στις υπηρεσίες της εταιρείας θα γίνεται κατόπιν ραντεβού.

    Τα ραντεβού θα καθορίζονται για συναντήσεις με συγκεκριμένα στελέχη ανάλογα με το θέμα της συνάντησης.

    Ραντεβού μπορούν να προγραμματίζονται εκ των προτέρων για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.

    Επίσης στις ακόλουθες ημέρες και ώρες οι επισκέπτες που προσέρχονται στην εταιρεία θα μπορούν να έχουν συναντήσεις με συγκεκριμένα στελέχη της εταιρείας κατόπιν συνεννόησης με την υποδοχή της εταιρείας (είσοδος του κτιρίου).

    • Δευτέρα : 08:00 – 13:00
    • Τρίτη : 08:00 – 13:00
    • Πέμπτη : 08:00 – 13:00
    • Παρασκευή : 08:00 – 13:00

    Οι παραγωγοί που επιθυμούν την παράδοση παραστατικών και τη λήψη σχετικής επιβεβαίωσης θα απευθύνονται χωρίς ραντεβού στο γραφείο υποδοχής της εταιρείας τις ίδιες ημέρες και ώρες.

    Πέραν των ανωτέρω το κεντρικό πρωτόκολλο της εταιρείας παραμένει ανοικτό όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

    Το πιο πάνω ωράριο πρόσβασης επισκεπτών αφορά εργάσιμες ημέρες και θα αρχίσει να τηρείται από την 10η Οκτωβρίου 2016."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ακριβως κρετινε ,Ilias5 Οκτωβρίου 2016 - 3:39 μ.μ., εδω ειναι blog,, με θεμα Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Μάρτιος - Πληρωμή Oκτώβριος 2016 - 2-,,, αν θες γνωμες για θεματα της παρτι σου,,αλλα τι λεω,,μηπως ασχολεισαι και με τιποτε αλλο !!!! πηγαινε διπλα ,, στο διπλανο δωματιο λεμε,, ειναι και γεματο σανο ζωο,, Οσο και να προσπαθεις να αποπροσανατολισεις τους συναδελφους,, και οσο ειμαι εγω εδω ,, θα σε λιωνω σα σκουληκι,, κανενας συλλογος ρε βρομιαρη ,, ποσο μαλλον ο ΣΠΕΦ, εχει την ανακγη της γνωμης σου, προσπαθεις σαν βδελα να κολλησεις οπου σε παιρνει,, την μια καταγγελεις εδω και μηνες την παραγωγη των Νοτιων,, ΖΗΤΑΣ ΚΟΥΡΕΜΑ,, και την αλλη γλειφεις τον ¨κ. Παπακυριακου¨ !!!!!!,, το ιδιο με τον ΠΣΑΦ και και και,,,, χαιβανια ψαχνεις μακακα, και νομιζεις πως βρηκες στερνα να ψαρεψεις,,, αλλα δεν φταις εσυ,,, ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ,, εδω μιλαμε για την βιωσιμοτητα του κλαδου και συ μας ζαλιζεις τα φρυδια,, με το παρκο σου ,,,, ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΣΟΥ !!!!,, γραφω εδω χρονια,, ποτε διαβασες ρε χαιβανι απο μενα κατι που ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΜΟΥ,,, ακομα και οταν αυτα που εγραφες,, ευνουσαν ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ,,, δηλ κατα την δικη σου κοντοφθαλμη λογικη ,,ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΜΟΥ,,, ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΜΕ ΡΕ ΧΑΙΒΑΝΙ !!!! ουτε αυτο εισαι ικανος να εκτιμησης !!!! σιχαμα,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπου γραφεις,, και αξιζει να ασχοληθω,, θα σε λιωνω βρωμοφουστα,,,

      Διαγραφή
  32. παλι φορολογικη ενημεροτητα για 25 ευρω,απατεωνες κλεφτες,η μαλλον οχι φορολογικη ενημεροτητα αλλα βεβαιωση οφειλης αφου χρωσταω το φπα,να τα κρατησει η εφορια και μετα να παρω φορολογικη ενημεροτητα για να μου αφησουν το 1000 που περισευει,κολοκρατος ποτε θα φυγετε πουσταραδες ποτεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει για το πως να αντιμετωπίσω το θέμα της διαφοράς της παραγωγής kwh που παρουσιάζει ο μετρητής της ΔΕΗ με την ένδειξη των INVERTERS.Συγκεκριμένα ο μετρητής της ΔΕΗ εδώ και τρία χρόνια καταγράφει 2-3% λιγότερη παραγωγή από τις ενδείξεις των INVERTERS. Εχουν ελεγχθεί τα καλώδια (διατομή , συνδέσεις κλπ)που οδηγούν στο μετρητή της ΔΕΗ.Επίσης έχει ελεγθεί από υπάλληλο της ΔΕΗ ο μετρητής και δεν εντοπίζεται το πρόβλημα.
    Ζήτησα αλλαγή του μετρητή από τη ΔΕΗ.Υπα΄ρχει κάτι άλλο που ίσως πρέπει να δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννη 2-3% ειναι φυσιολογικη αποκλιση απο απωλειες καλωδιων συνδεσεις κατα τη μεταφορα του ρευματος και επισης απο μετρητη. Εχω την εντυπωση οτι η ΔΕΗ θεωρει προβλημα στο μετρητη σε αποκλισεις του 5%. Οποτε αν ηρθε μετρησε και εισαι κατω η πανω του (-)(+)5 δεν τον αλλαζει και δε θεωρει προβλημα. Για το 5% το γραφω επιφυλακτικα γιατι δε το θυμαμαι αλλα στη συμβαση το γραφει ποσο ειναι (+)(-) του μετρητη.
      Τωρα αν και παλι θελεις να τον αλλαξεις γιατι τα εχεις παρει κανεις αιτηση στη ΔΕΗ και πληρωνεις μετρητη και εργατικα για την αλλαγη.

      Διαγραφή
    2. Επισης εαν ο μετρητης σου ειναι σε μετρηση -2% δε σημαινει οτι ο καινουργιος θα ειναι θετικος μπορει να σε πεσει μετρητης με -3η4%. Επισης εαν ειναι οι ινβερτερ μακρυα απο πινακα και εχεις και μικρες διατομες στα καλωδια (πολλοι κατασκευαστες για να ριξουν το κοστος το καναν) εχεις και απο εκει απωλειες καθως και ολα που δουλευουν στο πινακα και ξοδευουν ρευμα οπως ο συναργερμος, καμερες, καταγραφικα, ανεμιστηρας πινακα, προβολεις οποτε υπαρχει καταναλωση και βλεπεις διαφορα στους ινβερτερ και μετρητη.

      Διαγραφή
  34. Καλα ρε ηλια αλλη δουλεια δεν εχεισ απο το να εισαι ολη μερα στα σχολια τον φβ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να καταλαβεις φιλε μου, το μεγεθος της παρωδιας τους,,,
      Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑ ,,
      ¨ Ilias5 Οκτωβρίου 2016 - 2:33 μ.μ.
      Κ Παπακυριακου μηπως ξερετε εχω διαφορα καθε μηνα (τους 3 καλοκαιρινους) απο τους ινβερτερ και την χελωνα της ΔΕΗ 1200 Kwh. Ειδα το κουτι με συναργερμους ανεμιστηρακια ολα ειναι καλα απο που αλλου μπορει να ωφειλετε αυτη η καταναλωση του παρκου και τρωει τοσες Kwh..?,,,
      ΑΠΑΝΤΑ ,, Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ,,
      Ilias6 Οκτωβρίου 2016 - 10:48 π.μ.
      Γιαννη 2-3% ειναι φυσιολογικη αποκλιση απο απωλειες καλωδιων συνδεσεις κατα τη μεταφορα του ρευματος και επισης απο μετρητη. Εχω την εντυπωση οτι η ΔΕΗ θεωρει προβλημα στο μετρητη σε αποκλισεις του 5%. Οποτε αν ηρθε μετρησε και εισαι κατω η πανω του (-)(+)5 δεν τον αλλαζει και δε θεωρει προβλημα. Για το 5% το γραφω επιφυλακτικα γιατι δε το θυμαμαι αλλα στη συμβαση το γραφει ποσο ειναι (+)(-) του μετρητη.
      Τωρα αν και παλι θελεις να τον αλλαξεις γιατι τα εχεις παρει κανεις αιτηση στη ΔΕΗ και πληρωνεις μετρητη και εργατικα για την αλλαγη.
      ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΦΙΛ !!!!!! ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΡΩΤΑ, ΠΟΤΕ,, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑ !!!!

      Διαγραφή
    2. Βρε μπετοβλακα των 800.000 ευρω εγω εχω διαφορες 1200Kwh το μηνα γι αυτο ρωτησα ενω ο Γιαννης αποκλισεις 2-3% που ειναι φυσιολογικες!!

      Σαν τη πορδη πετιεσαι συνεχεια μας διασκεδαζεις αφανταστα λαμογιακο. Αντε τωρα ανοιξε με τα φιλαρακια σου καμια συζητηση για το ποσο καλος ειναι ο συλλογος σας και πως καταφερε να φερει το New Deal στην Ελλαδα!!

      Διαγραφή


  35. Κύριε Γιάννη Δέλτα,
    έχετε ελέγξει όπως λέτε από τους μετατροπείς μέχρι τον μετρητή της ΔΕΗ.
    Την ημέρα που το πάρκο παράγει οι καταναλώσεις του πάρκου μειώνουν την παραγωγή. Δηλαδή αν οι μετατροπείς έχουν γράψει σύνολο 600kw/h και είχατε κατανάλωση 2kw/h = το ρολόι θα πρέπει να έχει γράψει 598kw/h. Φυσικά σε αυτό αφαιρούνται και οι απώλειες μεταφοράς.
    Πόσες kw/h έχετε κατανάλωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ; (δηλαδή οι ώρες που το πάρκο δεν παράγει;- Στα πάρκα με τράκερ είναι λίγο μεγαλύτερες).
    Ελέγξτε επίσης τα καλώδια των καμερών και του συναγερμού και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχετε στο πάρκο - ιδιοκαταναλώσεις (π.χ. σε έναν οικίσκο κλιματιστικό).
    Υπάρχει ενδεχόμενο να μένουν την ημέρα ανοιχτά τα φώτα του πάρκου; ειδικότερα αν οι προβολείς δεν είναι led η διαφορά εύκολα δικαιολογείται.
    Ακόμα και αν το πάρκο είναι μεγαλύτερο από 100kw.p (μέση τάση) δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλη απόκλιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  36. Ανατροπή για το ΕΤΜΕΑΡ ?

    Υπαρχουν πληροφοριες οτι οι θεσμοι τελικα δεχτηκαν τον μηδενισμο λογιστικου ελλειματος ΕΛΑΠΕ για το τελος του 2017 και οτι δεν θα χρειαστει αυξηση ΕΤΜΕΑΡ αυτη τη στιγμη.

    Μεχρι να ψηφιστει στην βουλη ειμαστε επιφυλακτικοι καθως τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα,(αν οχι απο ωρα σε ωρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  37. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΔΗΕ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
    =================================

    ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ 40 % !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Φιλοι μου ,, τετοια σκουλικια τυπου Ilias , μαζι με ολα τα προφιλ που μας κουβαλουν εδω μεσα, με μονο σκοπο τον αποπροσανατολισμο απ΄τα σοβαρα προληματα του κλαδου,,πρεπει να εξαφανιστουν,,, μην καθεστε και διαβαζετε αμετοχοι,, οσο δεν αντιδρατε , πιστευει το χαιβανι πως εχει λογο και αποψη.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ,, ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ,, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΔΜΗΕ,, ΛΑΓΗΕ,, ΡΑΕ. ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ,,, και για να τελειωνουμε με το παρταλι,,αποδειξη των οσων γραφω για την βρωμικη προσπαθεια αποτροσανατολισμου που επιχειρειται , , σ΄αυτο το blog, μετα, ανεβηκαν δυο topic,,, το ¨ΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ 500 kW¨ και το ¨Συνάντηση Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ./ Ε.Π.Η.Ε. (23/09/2016) με Δ.Ε.Η & Υ.Π.Ε.Ν¨ (σοβαρο) , , ,γιατι το χαιβανι δεν κανει ΕΚΕΙ τις τεχνικες ερωτησεις του !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αιντε γεια !!!! ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΕΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΙΜΗΝΗ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑ !!!!!
    Αιντε ρε και ψαρεψε αλλου για μακακες,,,, θα σε παταω οπου σε συναντω,,



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και επαναλαμβαμω,,,
    ¨Πραγματικα φιλοι μου, διαβαζω και μελετω ολες τις αποψεις, ολων των εμπλεκομενων του κλαδου μας,, και απορω !!!!! οι εποπτικοι φορεις του ευρυτερου Δημοσιου ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ !!!! δεν βλεπουν ,, δεν καταλαβαινουν πως αυτη η καταχρηστικη ανοχη τους προς την ΔΕΗ , ΕΧΕΙ ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ !!!!!!!, δεν αντιλαμβανονται πως αργα η γρηγορα θα λογοδοτησουν για τους παρανομους συμψηφισμους!!!! υπαρχουν μεταξυ μας συναδελφοι με σοβαρα προβληματα υγειας,, δεν περνα απ΄το μυαλο τους πως σε περιπτωση θανατου,, θα υπαρξουν εννομες απαιτησεις των οικογενειων τους, για πιθανες ευθυνες τους,, ΓΙ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ,,, πως θα δικαιολογηθουν στα διοικητικα διακαστηρια,,, ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ μετα απο σωρεια στοιχειων που τους προειδοποιουσαν ΠΩΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!¨,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η,,,
      ¨Σε περιπτωση βλαβης στο παρκο σας, παρτε τηλ στον εγκεκριμενο συντηρητη σας,, σε περιπτωση που ατυχησατε,, ανοιξτε νεο topic με την ετικετα του προβλήματος σας,, ειμαι σιγουρος πως θα εχετε την αναλογη ανταποκριση¨,,

      Διαγραφή
    2. Σε περιπτωση που θελετε να προπαγανδισετε για τον συλλογο σας ανοιξτε νεο topic με την ετικετα ευρεσεως συλλογου.. ειμαι σιγουρος πως θα εχετε την αναλογη ανταποκριση οπως Αιας κι αλλοι πολλοι φιλοι του Αια!!!

      Διαγραφή
    3. Τι λες ρε σκατογιουφτε,,, τι σχεση εχει αυτο που γραφεις μ΄αυτο που εγραψα !!!!!!! που την ειδες την προπαγανδα ρε χαιβανι !!!!! που δεν ξερεις τι να πεις και μασας την ιδια καραμελα,,βρομιαρη , , υποτιμας τους παντες εδω μεσα,,, ζωο,,, πες κατι για την ταμπακιερα ρε δωσιλογε ,,,

      Διαγραφή
  41. Δυομησι μήνες απλήρωτοι περιμέναμε και τώρα που πληρώθηκαμε τάχα τα μισά τα κράτησε ή εφορια και τα υπόλοιπα τα κράτησε ή τραπέζα μαζεύτηκαν πολλά ληξηπροθεσμα λέει ...φτου και απ την αρχή να περιμένουμε πάλι ποτέ θα ξανά πληρωθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κατατέθηκε η τροπολογία για το ΕΤΜΕΑΡ - Παράταση ως το τέλος του 2017 για να καλυφθεί η "τρύπα" του ΛΑΓΗΕ

    Αναπροσαρμογή της χρέωσης που επιβλήθηκε στους προμηθευτές με το νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι για τη στήριξη των ΑΠΕ, έτσι ώστε να εισρεύσουν το 2017 στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ γύρω στα 45 εκατ. περισσότερα, προβλέπει η τροπολογία για το ΕΤΜΕΑΡ που κατέθεσε στη Βουλή το ΥΠΕΝ. Ταυτόχρονα παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2017 η υποχρέωση κάλυψης της "τρύπας" του ΛΑΓΗΕ που θα έπρεπε με βάση το μνημόνιο να καλυφθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

    Με τον τρόπο αυτό ο κ. Σκουρλέτης κατάφερε να τηρήσει τη δέσμευσή του και να μην αυξήσει το ΕΤΜΕΑΡ για καταναλωτές και βιομηχανίες, ενώ απέφυγε ένα νέο "κούρεμα" στις ταρίφες των ΑΠΕ, σενάριο που "έπαιζε" έστω ως ακραίο.

    Όσον αφορά τους προμηθευτές, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν από το 2017 το 100% της σχετικής χρέωσης "υπερ ΛΑΓΗΕ", ενώ ο νόμος προέβλεπε ότι το 2017 θα πλήρωναν το 75% και το 2018 το 100%.

    Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την ΥΠΑ, το οποίο ψηφίζεται σήμερα και στην αιτιολογική της έκθεση αναφέρεται ότι στόχος της αναπροσαρμογής είναι «να αποφευχθούν ανορθολογικές επιβαρύνσεις των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της χρέωσης για το ΕΤΜΕΑΡ».

    Με βάση τις προβλέψεις της τροπολογίας, αυξάνονται τα έσοδα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ Διασυνδεδεμένου Συστήματος και Δικτύου κατά 45 εκατ. ευρώ.

    Επίσης, ορίζεται ότι η απόφαση της ΡΑΕ για το ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος για τη Μείωση Εκπομπών Αερίων) θα εκδοθεί έως τις 20 Οκτωβρίου.

    Ειδικά δε για το 2017, ορίζεται ότι οι αποφάσεις της ΡΑΕ για την αναπροσαρμογή των μοναδιαίων χρεώσεων του ΕΤΜΕΑΡ θα εκδίδονται ανά τρίμηνο (αντί του μέχρι σήμερα προβλεπόμενου εξαμήνου), ώστε, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση «τυχόν αναγκαία αναπροσαρμογή του τέλους ΕΤΜΕΑΡ να γίνεται έγκαιρα», με στόχο την εξάλειψη του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ μέχρι το τέλος του 2017.

    Όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα το energypress, στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση οι θεσμοί αποδέχτηκαν να μηδενιστεί η «τρύπα» του ΛΑΓΗΕ στο τέλος του 2017 και όχι τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου.

    Φαίνεται δηλαδή ότι οι θεσμοί αποδέχτηκαν τελικά ως βιώσιμο και επαρκές το σχέδιο που προβλέπεται στο νόμο για τις ΑΠΕ που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, σύμφωνα με το οποίο θα φορτωθούν το μεγαλύτερο μέρος του ελλείμματος οι προμηθευτές ρεύματος και ουσιαστικά η ΔΕΗ που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (89%).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πρώτα να πω ευχαριστώ για τις απαντήσεις των κ Παπακυριακού, Ηλίας και Αιας.
    Να διευκρινήσω τα εξής:
    α.Ο φωτισμός είναι με φωτοκύτταρο.
    β.Το Φ/Β είναι 100 kw με τράκερ που λειτουργού με ρεύμα dc.
    γ.Η συνεχής κατανάλωση είναι δύο λάμπες led 4 watt η κάθε μία, οι κάμερες, το καταγραφικό και τα τρλακερς την ημερα.
    δ.Η διαφορά - απόκλιση καταγραφής μεταξύ INVERTERS και μετρητή είναι ποσοστιαία στην παραγωγή και όχι σταθερό μέγεθος σε kwh, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει να κάνει με την ιδιοκατανάλωση του Φ/Β που πάντα είναι η ίδια, αλλά με τη μικρότερη καταγραφή από το μετρητή της ΔΕΗ.
    ε.Γειτονικά πάρκα που έχουν ιδιους με τους δικούς μου inverters (SMA) έχουν σχεδόν μιδενική απόκλειση (0,1).
    στ. Όπως μου είπε η ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ για αυτούς είναι αποδεκτή η απόκλειση μέχρι 0,6% περίπου.Για τον λόγο αυτό άλλωστε επισκέφτκε δύο φορές το πάρκο για να εντοπισει το πρόβλημα.

    Τέλος ήθελα να ρωτήσω κάτι που επίσης δεν γνωρίζω.Τι ρόλο παίζει η αυτοκατανάλωση στην καταγραφή της παραγωγής αφού κάθε δίμηνο πληρώνουμε λογαριασμό στη ΔΕΗ για την κατανάλωση ρεύματος.(περίπου 60 ευρώ το 2μηνο).
    Είναι η πρώτη μέρα που γράφω στο μπλοκ.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν καταλαβα καλα αλλιως καποιος θα απαντησει ποιο αξιοπιστα η ιδιοκαταναλωση εχει σχεση γιατι τη μερα καταναλωνουν οι καμερες καταγραφικα τρακερ κ.α. απο το ρευμα που παραγει το παρκο δηλαδη καταναλωνει το ρευμα μετα τους ινβερτερ οποτε δε φτανει στο μετρητη της χελωνας το ρευμα που καταναλωθηκε ενω το βραδυ η καταναλωση των συσκευων γινεται απο τη χελωνα που γραφει. Οποτε οτι βλεπεις στο λογαριασμο της ΔΕΗ ειναι απο τα βραδυα γιατι τη μερα καταναλωνεις το δικο σου ρευμα που ενω γραφεται στους ινβερτερ δε φτανει στη χελωνα της ΔΕΗ. Ετσι το εχω καταλαβει εγω οποτε αν κανω λαθος καποιος θα διορθωσει εδω.

      Διαγραφή
    2. Η κατανάλωση της ημέρας φυσιολογικά πρέπει να είναι μικρότερη της νύχτας που ανάβουν και κάποια φώτα. Οπότε οτι κιλοβατώρες γράφει ο λογαριασμός της ΔΕΗ το χρόνο και που αφορούν τα βράδια, λιγότερες αφορούν τις καταναλώσεις της μέρας που αφαιρούνται από την παραγωγή του πάρκου. Αυτός είναι ο μπούσουλας για το πόσες κιλοβατώρες παραγωγής ιδιοκαταναλώνεις. Σε αυτές θα προσθέσεις και 2-3% επί της παραγωγής που γράφουν οι ινβερτερ λόγω απωλειών στα καλώδια του εναλλασσόμενου μέχρι το ρολόι δεη και τέλος. Οτι παραπάνω απώλεια έχεις είναι βλάβη που αφορά μονο την ημέρα και τις ώρες που παράγεις. Οπότε ασχετοσύνες Παπακυριακού μην ακούς για καλώδια καμερών που έχουν απώλειες μόνο μέρα. Δεν γίνονται αυτά.

      Διαγραφή
  45. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ, ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΩΝ 'Η ΤΗΣ ΔΕΗ ;;;;;;

    ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΚΟ Ο ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ 1,68 % ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΩΝ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλα - καλα,,, ok , ,παμε τωρα στα δικα μας,,, απο energypress : Κατατέθηκε η τροπολογία για το ΕΤΜΕΑΡ - Παράταση ως το τέλος του 2017 για να καλυφθεί η "τρύπα" του ΛΑΓΗΕ,,,,Όσον αφορά τους προμηθευτές, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν από το 2017 το 100% της σχετικής χρέωσης "υπερ ΛΑΓΗΕ", ενώ ο νόμος προέβλεπε ότι το 2017 θα πλήρωναν το 75% και το 2018 το 100%. ,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Απο Pronews.gr
    Μεσοσταθμικές αυξήσεις στο ρεύμα, αλλά και σε ορισμένες κατηγορίες τιμολογίων όπως για παράδειγμα τα επιχειρηματικά και τα αγροτικά, φαίνεται πως έρχονται από το νέο υπολογισμό του τέλους μείωσης των ρύπων στα τιμολόγια (ΕΤΜΕΑΡ) όπως προκύπτει από σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς για τους καταναλωτές, η αύξηση θα φτάσει ακόμη και το 5%, ενώ αναμένεται να εφαρμοστεί -ίσως και αναδρομικά- έπειτα από απόφαση της ΡΑΕ. Ο νέος υπολογισμός ήταν επιβεβλημένος ούτως ώστε να "κλείσει" η αξιολόγηση και πέρασε με τροπολογία από τον υπουργό περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη.

    Η αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ θα επιφέρει αύξηση στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού κατά 45 εκατομμύρια ευρώ για το 2017, ενώ η τροπολογία αποτελεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Για να ξυπνησουν κατι κοιμησια τυπου Ilias , , , για να καταλαβουν απο τι περασαμε το καλοκαιρι του 2016, αναφερομαι στον ν 4414
    μπλα μπλα μπλα , , , Με τον τρόπο αυτό ο κ. Σκουρλέτης κατάφερε να τηρήσει τη δέσμευσή του και να μην αυξήσει το ΕΤΜΕΑΡ για καταναλωτές και βιομηχανίες, ενώ απέφυγε ένα νέο "κούρεμα" στις ταρίφες των ΑΠΕ, σενάριο που "έπαιζε" έστω ως ακραίο.
    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Και αιντε Φιλοι μου, να μην το παω μπακαλιστικα,,, ποσα δις δηλ κερδισε η ΔΕΗ αυτα τα 10 χρονια με την πτωση της ΟΤΣ λογω ΑΠΕ,,να παμε λοιπον στην παρουσα θεση,, Η ΔΕΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΕΤΜΕΑΡ,, ειναι δηλ ενα τελος που πρεπει να αποδιδεται στον δικαιουχο,, το αναλογο ειναι πχ το ΦΠΑ,,,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΦΠΑ !!!! αν εσεις δηλ δεν αποδωσεται το ΦΠΑ !!!!! ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ , ,ΔΕΝ ,,ΔΕΝ ,, ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΣΤΕ ΩΣ ΚΟΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ,,,επισης ,, αν σας χρωσταει το Δημοσιο !!! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ,,, ΣΥΜΨΗΦΙΖΩ,, ΑΡΑ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ !!!!!! ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ !!!,,,, Ε! ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΔΕΗ ΜΕ ΤΟ ΕΤΜΕΑΡ,, και μαλιστα για ποσα που δεν τις οφειλουμε ΕΜΕΙΣ,, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ !!!!!!! σαν να πεις εσυ φιλε μου στην Εφορια, συμψηφισε μου το ποσο ΦΠΑ που σου χρωσταω, μ΄αυτο που μου χρωσταει ο Θανασης,, και δωσε μου ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ !!!!!!,,,, ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ Ο ΑΔΜΗΕ - ΛΑΓΗΕ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!! ΚΑΙΜΕΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Όσοι δουν το βίντεο συζήτησης της τροπολογίας στη Βουλή και ακούσουν τη δευτερολογία του Σκρέκα της Νέας Δημοκρατίας, θα καταλάβουν πως η ΝΔ θα έκανε πάλι κούρεμα αν ηταν Κυβέρνηση.

    https://photoboltaika.blogspot.gr/2016/10/blog-post_66.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Η κατάντια του ελληνικού κοινοβουλίου....
      5:00 ο εισηγητής του ΚΚΕ έχει μαύρα μεσάνυχτα.Δεν πήρε είδηση ούτε από πότε εφαρμόζεται ο νέος νόμος, ποιός πληρώνει και τι γίνεται με το ΕΤΜΕΑΡ.
      7:30 Ένωση κεντρώων Γεώργιος Δημήτριος Καρράς :
      ...ο ειδικός λογαριασμός έρχεται σε λειτουργία.....εξυγιαίνεται το ΕΤΜΕΑΡ!

      9:20 Σκρέκας
      α΄ σχόλιο : ακούγεται σωστό να απομισθεί η προμήθεια....
      β΄ σχόλιο : υπεραμύνεται της ΔΕΗ οτι δεν μπορεί να το πληρώσει και θα το μετακυλήσει στους καταναλωτές.
      γ΄ σχόλιο : Ο Σκρέκας ξεχνάει πως το ΕΤΜΕΑΡ μειώθηκε κατά σχεδόν 130 εκατομμύρια 12/2015..θέλω να ελπίζω επιλεκτικά.
      δ΄ σχόλιο : εμείς με κοινωνικό κόστος τους κουρέψαμε και ο ΕΛΑΠΕ ήταν κούκλος.

      Ρε άι .......! Την χειραγώγηση της ΟΤΣ, ΜΑΜΚ, ΑΔΙ, 10% στο ΜΑΜΚ , τα λεφτά που παντελονιάζανε τόσα χρόνια η ΔΕΗ και οι μονάδες φυσικού αερίου τα κάνανε γαργάρα.....σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο!

      Κάποιος πρέπει στον κύριο Σκρέκα να του ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα γιατί προφανώς είτε επιλεκτικά τα αγνοεί είτε έχει παράκρουση.
      Δεν ανήκω πολιτικά σε κάποιο κόμμα, αλλά αν κύριε Σκρέκα είχαμε τον αλεξιπτωτιστή στο Υπουργείο (Παπαγεωργίου), όπως επί των ημερών σας, θα μας είχατε ξαναγδάρει.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Ετσι ακριβως Γιαννη,, οποιοι ξερουν, καταλαβαινουν , , ΕΓΚΑΙΡΑ,,,

      Διαγραφή
  52. Και για να δειτε πως αυτη η ιστορια κραταει χρονια, ειναι παγια τακτικη της ΔΕΗ,, διαβαστε κειμενο της απο 16/10/13,,,
    ,,Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση που κάνει ο ΛΑΓΗΕ προς το ΥΠΕΚΑ, η ΔΕΗ εμφάνιζε 30/9 ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 137 εκατ. ευρώ (σύνολο τρέχουσας θέσης μαζί με τον ΗΕΠ 152 εκατ. ευρώ). Το ποσό αυτό, σύμφωνα με το ΛΑΓΗΕ έχει προκύψει καθώς η ΔΕΗ προχωρά σε συμψηφισμό των τιμολογίων για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες.

    Θυμίζουμε ότι η ενέργεια που παράγεται από τις στέγες συμψηφίζεται στους λογαριασμούς των καταναλωτών και το υπόλοιπο πληρώνεται στους παραγωγούς. Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να πληρωθεί από το ΛΑΓΗΕ για την ενέργεια που συμψήφισε με τα φωτοβολταϊκά, Μόνο που με τη σειρά της η εταιρεία συμψηφίζει και εκείνη το ποσό αυτό με τις οφειλές που έχει προς το λειτουργό της αγοράς ΛΑΓΗΕ.

    Εκτός όμως από τη μητρική, υπάρχουν ακόμη 223 εκατ. ευρώ χρέη της ΔΕΗ προς τον ΑΔΜΗΕ εκ των οποίων 158 εκατ.- πάντα σύμφωνα με το ΛΑΓΗΕ– αφορούν στο ΕΤΜΕΑΡ.,,, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ !!!!!!! ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ !!!!! ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΘΕΛΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ,,, ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κανείς ψήφο στη ΝΔ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

    Όσοι δουν το βίντεο συζήτησης της τροπολογίας στη Βουλή και ακούσουν τη δευτερολογία του Σκρέκα της Νέας Δημοκρατίας, θα καταλάβουν πως η ΝΔ θα έκανε πάλι κούρεμα αν ηταν Κυβέρνηση.

    https://photoboltaika.blogspot.gr/2016/10/blog-post_66.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. και επειδή έχω πολύ καλή μνήμη....για να μην ξεχνιόμαστε!

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ8 Σεπτεμβρίου 2016 - 11:11 π.μ.

    Σε στιγμή που δεν παράγεται έλλειμμα και αυτό θα μηδενιστεί 2 εξάμηνο του 2018, δεν υφίσταται κύριε Παπαδάκη πιθανότητα να υπάρξει νέο πιστωτικό.

    Δημήτρης Γ.8 Σεπτεμβρίου 2016 - 1:42 μ.μ.

    Οτι δεν κατάλαβες ακόμα στρωςου να μάθεις. Στο μεταξύ σήκω και φύγε και αςε το Μπογδάνης ήσυχο. Εδώ ακόμα δεν διάβασες πως στο νέο νόμο το λογιςτικοπ έλλειμα μηδενίζεται τέλος 2017 και εσύ μας λες δεύτερο εξάμηνο του 2018. Τόσο άσχετος και κακός είσαι Πσπακυριακού. Αν συνεχίσεις, αύριο θα γραφτώ στο ΣΠΕΦ για να βοηθήσω να απαλλαγούμε από κακόπιστους σαν και σένα.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ8 Σεπτεμβρίου 2016 - 3:42 μ.μ.

    Άσε τι λέει ο νόμος και άκου τι σου λέω εγώ
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Τα παραπάνω σχόλια ήταν σχεδόν πριν ένα μήνα όπου έγραψα οτι το έλλειμμα δεν κλείνει και αρχίσατε το γνωστό βιολί.
    Αποδείχθηκε οτι είχα δίκιο αγαπητέ Δημήτρης Γ;
    Θα χρειαστεί να αυξηθεί το ΕΤΜΕΑΡ σε ορισμένες κατηγορίες και η προμήθεια να πληρώσει το 100% μέσα στο 2017 και όχι το 75% (που ίσχυε όταν το έγραψα).

    Οπότε θα σε παρακαλέσω άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και οι ρύποι στο 72% από 60%...για να μην ξεχνιόμαστε και τί λέμε εδώ μέσα.

      Διαγραφή
  56. Ρε παιδια,,, οχι παλι !!!!! ρε συ Γιαννη, αυτο που ειπες εσυ για 2εξαμηνο του 18 ειναι απαισιοδοξο,,κι΄αυτο που ειπε ο Δημήτρης Γ για μηδενισμο του ελλειματος τελος του 2017 με 75% , ηταν αισιοδοξο,,, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου συμφωνουμε πως μας μαμαει η ΔΕΗ και τα Κυβερνητικα πηγε - ελα,,, που διαφωνουμε ρε παιδια !!!!!!!

      Διαγραφή
  57. Πάλι βλακείες λες!!! Η διαφωνία μας ήταν πως δεν ήξερες καν τι έλεγε ο νέος νόμος!!!! Ο νόμος μίλαγε για μηδενισμό στο τέλος της διετία 2016-17 και εσύ παπαγάλιζες 2018!!! Άσχετε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ρε φιλε μου,,, το ελεγε αυτο , με την παραδοχη του 75 %,,,

      Διαγραφή
    2. Εκτός και αν Παπακυριακού καραγκιόζη πάλι δεν διάβασες την τροπολογία για την 3μηνη παρακολούθηση στο ΕΤΜΕΑΡ για να κλείσει το έλλειμα τέλος 2017 ή έριξες τα χαρτιά στο κομμωτήριο και είδες πως θα πέσει η Κυβέρνηση και θα έρθει η ΝΔ για να μην κλείσει το έλλειμα και να μας κουρέψει,,, το 2018.... Γελοίε, ψεύτη!!!

      Διαγραφή
  58. Το πρόβλημα Αίας με τον Παπακυριακού και τις βλακείες που λέει είναι πως είναι βαριά άρρωστος, εγωπαθής και διχαστικός!!! Ilias ίδιος δηλαδή!!!! Είπα πως με το σκουπίδι κομμωτή δεν θα ξανασχοληθώ αλλά τον ψεύτη δεν τον ανέχεται ούτε η μάνα του!!! Ρε κωλοπαιδο Παπακυριακού τι σου είπα εγώ ρε γαμημένε τότε;;;;;;;; Σου ρε παλιόφουστα ακριβώς τι έλεγε ο νομός και αν κατάλαβες ηλίθιε ο μηδενισμός του ελλείμματος επρόκειτο να γίνει ακόμα πιο νωρίς δηλαδή στα μέσα 2016 και όχι 2018 ηλίθιε που εσύ λάθος δίαβαζες. Άι στο διάλο από!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Και ασε ρε Γιαννη,, τα προσεκτικος και τα συναφι !!! γιατι εσυ προσεχεις !!!! θες να ψαξω τωρα σε τοσα σχολια που εκανες !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Να μολις στην TV της Βουλης,, ειπε ο Σκουρλετης πως ολα θα εξαρτηθουν ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΡΥΠΩΝ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πήρε ρε κομμωτή της συμφοράς στο κομμωτήριο σου για καμιά Μπούκλα και άμεσα στα τσακίδια διχαστή από δω μέσα.

    Αίας το πότε θα κλείσει το έλλειμμα βάση του νόμου ηταν και είναι σαφές. Το να το διαβάζει κάποιος λάθος και να προσπαθεί αρρωστημένα μετά να κάνει οι άχρηστος το κρέας ψάρι θέλει πολλά χαστούκια. Είναι τόπος μακάκας οι κομμωτής που αν ας πούμε το 2020 παρουσιαστεί πχ έλλειμμα 10 εκατ. Θα γυρίσει ο καραγκιόζης να ξεθάβει και να παραποιεί τα λεγόμενα παλιών ποστ. Καλά ρε κόπρε Παπακυριακιύ δεν κανείς τίποτα ρε άχρηστε όλη μέρα πέρα από ρουφιανιές και μπλογκάρισμα;;;; Ποσό τεμπέλης παράσιτο είσαι ρε άρρωστε. Εδώ οι περισσότεροι δεν έχουμε να φάμε από την απληρωσιά και εσύ το χούι του πούστη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To να με προκαλέσεις να εκτεθώ όπως εκτίθεσαι εσύ δεν θα το καταφέρεις. Αν θες να τα πούμε από κοντά, να δω αν θα φύγεις τόσο ανθηρόστομος όσο είσαι τώρα πίσω από μια οθόνη.

      Τελικά όταν εκτίθεσαι εκνευρίζεσαι κι όλας. Πάμε ξανά...

      Με κατηγόρησες ως συνήθως οτι δεν ξέρω που μου πάνε τα 4 όταν σου είπα πως το έλλειμμα δεν κλείνει το 2017 αλλά το 2018. Τα νούμερα είναι νούμερα. Με εκείνες τις παραδοχές δεν βγαίνανε.
      Προκειμένου να κλείσει το ελλειμμά το 2017 :
      1. πήραμε +12% από ρύπους.
      2. Η προμήθεια τσίμπησε άλλο ένα 25% για το 2017 (από 75% σε 100%).
      3. Μικρή αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ.

      Δεν γίνεται σοβατζή να έκλεινε και πριν 1 μήνα με τις προηγούμενες παραδοχές το 2017 και με τα παραπάνω πάλι να κλείνει το 2017.

      Να φας δεν έχεις; Να πεις να σου αυξήσουν τον μισθό, κάνεις και υπερωρίες τώρα.

      Διαγραφή
    2. Επειδή Παπακυριακού δεν χορταίνεις από την ξεφτίλα σου παρότι σου παίρνει μετά κανά μήνα να χωνέψεις, πάμε ξανά άσχετε:πριν 1 μήνα και μην έχοντας διαβάσει το νέο νόμο έσπερνες δεξιά και αριστερά πως ο μηδενισμός του ελλείμματος θα γίνει μέσα του 2018 οκτάμηνο νόμος έλεγε τέλος 2017 και το μνημόνιο μέσα 2017.
      Μπήκα στη συζήτηση και σε διόρθωσα.
      Έρχεσαι τώρα με ψέμματα, διαστρέφοντας την αλήθεια και προσπαθείς να μας πεις ότι από το πουθενά ότι είχες δίκιο. Ολόκληρη μάχη έγινε με την τρόικα επειδή η υποχρέωση ηταν να κλείσει μέσα 2017 και εσύ το βιολί σου για μέσα 2018...
      Λοιπόν κοιτα, εγώ θα πω τώρα πως το έλλειμμα δεν θα κλείσει ούτε το 2018, έτσι για να είμαι μέσα... και με το πρώτο εκατομμύριο που θα ληψει ή με την παραμικρή αρνητική διαφορά που θα φέρει η ζωή στο θέμα (κι άλλη πτώση ΟΥΣ και τιμής ρύπων κλπ) εγώ θα έρθω και θα ζητάω συχαρίκια από παντού..... Έτσι καραγκιοζάκο;;;; Αυτή είναι η τέχνη σου.....
      Τώρα όσο για το φίλο σου τον Ilias (ο Παναγής της ΠΟΣΠΗΕΦ είναι), ο μόνος λόγος που του απάντησα ηταν για να δείξω πόσο άσχετος είσαι που του έλεγες για απώλειες στα καλώδια των καμερών, αλλά μονο την ημέρα......... Πόσο άσχετος και Σκιτζής είσαι .....
      Αυτό που χαίρομαι είναι πως με αυτά και με αυτά έχουμε καταλάβει όλοι τι βαθιά κομπλεξικός "άνθρωπος" είσαι...... Δεν υπάρχει πιο προβληματικός από σένα. Πρέπει να αισθάνεσαι μεγάλα κόμπλεξ για να συμπεριφέρεσαι έτσι.

      Διαγραφή
    3. Και Παπακυριακού όχι μονο έχεις εκτεθεί με τα καραγκιοζιλίκια σου, αλλά έχεις κυριολεκτικά καταστραφεί!!!!! Έχουμε καταλάβει όλοι τι ψεύτης, διχαστής, εγωπαθής, αγράμματος , τεμπελχανάς, ζωντόβολο είσαι. Μονο ο Μπογδάνης και ο Παναγής σου έμειναν να περιφέρεσαι ως γυρολόγος Σκιτζής δεξιά αριστερά και να σπαταλάς το χρόνο σου ζητιανεύοντας ρόλο.... Πήγε να να δουλέψεις ρε αγράμματο κοπρόσκυλο κομμωτή!!

      Διαγραφή
    4. Κε Παπακυριακού δεν υπάρχει λέξη ανθηρόστομος. Πρόκειται για μαργαριτάρι ημιμαθών. Το σωστό είναι αθυρόστομος, που σημαίνει στόμα χωρίς θύρα δηλαδή χωρίς φραγμό. Απορώ πως δεν το μάθατε στο Πανεπιστήμιο....

      Διαγραφή
    5. Κύριε Κανάκη σας ευχαριστώ για την διόρθωση,τo ψάξατε στο...google;
      Παρακαλω ελέγξτε αν μου ξέφυγε και κάποιο σημείο στίξης!

      Διαγραφή
    6. Δεν ειναι σημείο στίξης αλλά ολόκληρη λέξη που δεν υπάρχει. Επειδή ήξερα πως δεν υπάρχει σας το είπα. Αν δεν ήξερα πως δεν υπάρχει δεν θα το σχολίαζα καθόλου. Αυτό για να απαντήσω στο σχόλιο σας περί Ίντερνετ. Επίσης δεν μου αρέσει καθόλου η απειλή χρήσης βίας που υπενιχθήκατε.
      Όσο για την υπόλοιπη εμμονική συμπεριφορά σας, νομίζω δεν χρειάζεται να τοποθετηθώ πως την βρίσκω απαράδεκτη.

      Διαγραφή
    7. Ναι η λέξη δεν υπάρχει και έκανα λάθος και σας ευχαρίστησα για την διόρθωση.
      Μιας λοιπόν και είστε τόσο λεπτολόγος να σας διορθώσω κι εγώ με την σειρά μου.
      Υπενιχθήκατε ...(διόρθωση) ..υπαινιχθήκατε

      Προσωπικά βρίσκω απαράδεκτο να υπάρχει παραγωγός να μιλάει με τον τρόπο που το κάνει ο Δημήτρης Γ. ο οποίος καταφέρνει σε 1 παράγραφο να βρίζει 50 φορές.
      Καθώς φροντίζει ανελλιπώς να με βρίζει 2-3 φορές την ημέρα, και καθώς αναγράφει επίσης πως είμαι σκουλήκι και πρέπει να με ρίξει τον συντομότερο στον...ασβέστη είναι λογικό από πλευράς μου να υπαινίσσομαι οτι θέλω.

      Διαγραφή
    8. Κε Παπακυριακού έχεις σοβαρά λάθος οπτική για τα πράγματα. Έχεις γεμίσει το μπλογκ εδώ με ανακοινώσεις του σωματείου σου και έχεις μετατρέψει το site σε site προπαγάνδας σου. Κανεις άλλος δεν το κάνει αυτό.

      Προσπαθείς δύο χρόνια τώρα χωρίς εκλογές να καπελώνεις με βία τα πράγματα εδώ, ωστε δήθεν στο μπλογκ να υπάρχεις μόνο εσύ. Η βία όμως φέρνει βία και απομόνωση σε αυτόν που την ασκεί. Δεν μπορώ να πιστέψω πως αισθάνεσαι περίφανος με την στάση σου.

      Αυτά που σου γράφει ο Δημητρης Γ. μπορεί να ειναι σκληρά, πλην όμως έχουν μια λαϊκή σοφία, που δυστυχώς ως τελευταίο ανάχωμα μόνο αυτή μπορεί να μαζέψει ολοκληρωτικές συμπεριφορές όπως η δική σου. Όσο συνεχίζεις έτσι, τόσο πιο σκληροί θα γίνονται κάποιοι μαζί σου. Να το περιμένεις αυτό!

      Προσωπικά δεν μου λες τίποτα σχεδόν τίποτα χρήσιμο οπότε μιλάς. Θα προτιμούσα οπωσδήποτε να περιορίσεις τη φλυαρία σου. Τουλάχιστον αν σε πνιγεί ο ελεύθερος χρόνος κάνε μπλογκ στον site σου ωστε να σε διαβάζουν όσοι σε επιλέγουν και να μην κατσικώνεσαι σε όλους μας.

      Διαγραφή
  62. Λοιπον Κυριοι οκ,,, αποχωρω απ΄την συζητηση,,,, ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ που να παρει,, για μια ακομα ημερα !!!! ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ,,, θα μου κανετε μεγαλη χαρη !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αίας δυστυχώς δεν μπορούμε να αποχωρήσουμε εντελώς απο δω μέσα διότι τότε σκουπίδια διχαστές σαν τον Παπακυριακού ή τον Ilias αρχίζουν με τις παραποιήσεις, τα ψέματα να διαλύουν τον κλάδο. Δυστυχώς πρέπει να τους λιώνουμε σαν σκουλίκια κατά καιρούς διότι με τους τεμπλεχανάδες αυτούς θα ξεχάσουμε και τι έτος διανύουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Και πάμε πάλι μια φορά ακόμα το Σκρέκα γιατί ο χουντοδεξιός χωρίς ψήφο Παπακυριακού δεν άφησε να φανεί η μακακια της ΝΔ.


    https://photoboltaika.blogspot.gr/2016/10/blog-post_66.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Το διχασμο των παραγωγων τον εχετε κανει εσεις με το λαμογιοσυλλογο σας και οχι καποιοι που οταν χωριζοντουσαν σε ομαδες οι παραγωγοι απο τις ρουφιανιες σας δεν ειχαν καν συλλογο λουγκρες. Ουστ κοπριες απο εδω που θελετε τις βρωμιες σας να τις ριξετε αλλου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. οκ Δημήτρης Γ εχεις το δικαιωμα της αποψης σου, οπως και γω της δικης μου,, παντα πιστευα και πιστευω πως η ισχυς εν τη ενωση,, ποσο μαλλον τωρα σε χαλεπους καιρους,,εξαιρωντας φυσικα γραφικους τυπου Ilias,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ταχαμε χυμα,, μας ηρθαν και τσουβαλατα Ilias7 Οκτωβρίου 2016 - 12:38 π.μ. :) :) :) :),,,, τι θες ρε τσολι !!!! τι πεταγεσαι σα τσουτσου :) :),,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει μαλλον στερητικο ,, του λειπουν τα μπινελικια :) :) :)

      Διαγραφή
    2. ,, ελα μωρε,, χαιβανι ειναι,,, χαδακια θελει,, αντε και σανο :)

      Διαγραφή
    3. Αια ξεχασες το ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ ΤΩΝ 800.000 ΕΥΡΩ!!!!!!!!!!!!!! ΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    4. ελα ντε,, πες μας,, ποιος inverter χαλασε,, ποσες Kw/h εχασες απο λαθος συνδεσμολογια,, ποσα πουλια περασαν και τι ωρα,, και σου φραξαν τον ηλιο,, και αν αυτο καταγραφεται στην ΔΕΗ ή λογιζεται ως λαθος σ

      Διαγραφή
  68. Αια μην στεναχωριεσαι η ΝΔ ερχεται... τα παει καλα με το λαμογιοσυλλογο σας και εχει σκοπο για νεο κοψιμο!! Φυσικα θα τη στηριξετε σε ενα νεο κοψιμο και παλι οπως κανετε καλα γιατι μονο αυτο ξερετε να κανετε.. δηλ πως να καταστρεφετε παραγωγους για να ειστε καλα εσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ κοιτα που παρακάλαγες και ζητωκραύγαζες για κούρεμα με σύριζα και πήρες τα @ρχίδι@ μας!!!!!!!

      Διαγραφή
  69. Και τώρα για να γελάσουμε λίγο ακόμα ας επαναλάβουμε ηλεκτρολογική γνωμάτευση Παπακυριακού:

    Λέει πως όταν ένα πάρκο έχει τρομερές απώλειες παραγωγής, μπορεί να φταίνε οι κάμερες που του τραβάνε το ρεύμα... Και γιατί κομμωτή μου το βράδυ οι κάμερες δεν τραβάνε επίσης πολύ ρεύμα αφού δεν έχουμε καθόλου ψηλό λογαριασμό κατανάλωσης;;;; Άγνωστες οι βουλές του κομμωτή ή αλλιώς βάλε τον κομμωτή στο πάρκο να στα κάνει όλα μπούκλες...
    Και κάτι από ταινία Μπακαλόγατος με Χατζηχρήστο:
    Αχ ρε ζουμπά (Παπακυριακού), Αχ βρε ζουμπά!! Πότε θα σε πετάξω στον ασβέστη να ησυχάσει επιτέλους η ηλεκτρολογία από σένα...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρης Γ...
      από εκεί που ήσουν ένας απλός σοβατζής, ξέρεις νομικά, ΄λογιστικά,την αγορά ενέργειας και έχεις και ηλεκτρολογικές γνώσεις..Κρίμα να χάσει ο κλάδος τέτοιο διαμάντι. Μα γιατί δεν μας λες και το ονοματεπώνυμο σου;

      Στον άνθρωπο που απάντησα για τις κάμερες, είχε γράψει πως έχει ελέγξει από τον μετατροπέα έως και το ρολόι. Δεν ανέφερε κάτι για ιδιοκαταναλώσεις, ούτε τις καταναλώσεις που κάνει το βράδυ...στο ίδιο post τον ρώτησα.
      Το να παίρνεις επιλεκτικά αυτά που σε βολεύουν από κείμενο που έχω γράψει και να τα παρουσιάζες με δικό σου τρόπο είναι μεγάλο ταλέντο....
      Αλλά πάλι κάνοντας το εκτίθεσαι.

      Διαγραφή
    2. Γίνε ταπεινός, παραδέξου πως δεν ξέρεις την τύφλα σου, σταμάτα να το παίζεις ξερόλας και να ξεφτυλίζεσαι και κάτσε να διαβάζεις αντί να γράφεις βλακείες. Μπορεί έτσι κάποια στιγμή να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

      Διαγραφή
    3. Γράφω ένα Post και γράφεις 30. Θα πάθεις τίποτα από την σύγχυση.

      Βγήκε το νέο πλαίσιο ΑΠΕ. Με τις παραδοχές που υπήρχαν τότε, (75% το τέλος στην προμήθεια) είπα οτι ο λογαριασμός δεν κλείνει το 2017 αλλά το 2018.

      Αν ήθελες να με χτυπήσεις, ως άσχετος που λες οτι είμαι, έπρεπε να το κάνεις με νούμερα. Φυσικά δεν μπόρεσες και με έβριζες για 2 μέρες.

      Τα νούμερα δεν έβγαιναν. Το γνώριζε και το υπουργείο και οι θεσμοί, γι αυτό και το έγραψα οτι το ελλειμμά δεν κλείνει το 2017 αλλά β΄εξάμηνο του 2018.

      Προκειμένου να κλείσει το έλλειμμα το τέλος αυξήθηκε από το 75% στο 100% για το 2017.
      Αυξήθηκε το ποσοστό που θα πάρουμε από ρύπους από 60% σε 72%.
      Θα αυξηθεί το ΕΤΜΕΑΡ σε ορισμένες κατηγορίες.

      Ναι με τα παραπάνω θα κλείσει το έλλειμμα το 2017, εκτός αν οι προμηθευτές αποφασίσουν να χειραγωγήσουν την ΟΤΣ και αυτός είναι ο κίνδυνος.

      Καθώς προφανώς δεν το κατάλαβες, άντε τώρα στο αφεντικό να στο αναλύσει.

      Διαγραφή
    4. Ζεις σε πλαστή πραγματικότητα επειδή πάντα μιλάς χωρίς να διαβάζεις. Δεν είχες διαβάσει ούτε το νόμο αλλά ούτε και το μνημόνιο. Για κάποιο λόγο προπαγάνδιζες τα μέσα 2018. Τώρα ως συνήθως με αλχημείες πας να κρυφτείς και να θολώσεις την εικόνα ως γνήσιο νούμερο που είσαι. Παραμένεις άσχετος !!! Πήγε να δεις τις κάμερες τώρα αν καίνε ρεύμα μονο το πρωί καραγκιοζάκο..,

      Διαγραφή
  70. Πραγματικά τα τεινά είναι 2.
    Είτε έχεις πρόβλημα αντίληψης και δεν καταλαβαίνεις τί γράφω,
    είτε το κάνεις σκόπιμα.

    Με τις κάμερες σου απάντησα.Πάλι τα ίδια; προφανώς ισχύει το θέμα αντίληψης.
    Πραγματικά όμως με κάνεις και θαυμάζω το επίπεδο σου. Δεν είσαι ικανός να γράψεις ούτε μια απλή παράγραφο χωρίς είτε να βρίσεις, είτε να προσβάλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Παιδια,, μα το θεο,, δεν παλευεστε,, ειστε ικανοι να λετε το ιδιο πραγμα με αλλες λεξεις,, και συγχρονως να διαφωνειτε !!!!!! ΣΠΕΦ ,,, ε να πω κατι και για το ψωνιο Ilias ,, γιατι θα βγει σε λιγο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ !!!!!! (χαιβανι :) :) ),,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,, πως ξορκιζουμε τον αντιχριστο,, με σταυρο !! ο ο ο χι !!! ΚΑΙ με σταυρο, γιατι απο δω και μετα θα λεμε και ΣΠΕΦ , , ΣΠΕΦ , , ΣΠΕΦ , , Θα δειτε φιλοι μου σε λιγο τι εννοω :) :) :)

      Διαγραφή
    2. ,,,, :) :) :) αμα δε, συγχρονως με το ΣΠΕΦ πεις ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΣ !!!!!!! ε ε ε! εκει πια τα δινει ολα :) :) :)

      Διαγραφή
    3. Αία δεν λέμε το ίδιο πράγμα. Έγραψα οτι με τις προηγούμενες προϋποθέσεις το έλλειμμα δεν έκλεινε και επέμενε οτι κλείνει και πως δεν ξέρω να διαβάζω.
      Χρειάστηκε με το χθεσινό να πάρουμε άλλα 130 εκατομμύρια για να κλείσει.
      Απλά δεν θέλει να το καταλάβει.

      Διαγραφή
    4. Γιαννη,, εκανε και εκανες υποθεσεις,,,ξερεις πολυ καλα πως το καθε μετρο που προβλεφθηκε, εχει διακυμανση στις αποδοσεις του,, και δεν ειναι ενα !!!!!! ο ενας εκτιμωντας τις αποδοσεις των μετρων που εληφθησαν , κλεινει στο 2017 και ο αλλος οχι,,,και μην ξεχνας πως τα μετρα που τωρα ανακοινωθηκαν, ηταν στο πλαισιο πιεσης να κλεισει το ελλειμα τον 6 του 2017 !!!! τυχαιο !!!!

      Διαγραφή
    5. Δεν έκανα καμία απολύτως υπόθεση. Με βάση τα πραγματικά στοιχεία το έλλειμμα με τον 4414 δεν έκλεινε.
      Το ξέραμε εμείς....
      το είπε ο πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ στην βουλή οτι με κλείσιμο Ιουλίου έχει έλλειμμα 345 εκατομμύρια.
      Το είπε και ο ίδιος ο κ. Σκουρλέτης χθες.
      Το ήξεραν και οι ΘΕΣΜΟΙ γι αυτό και μπήκε το ζήτημα 3μηνου στο ΕΤΜΕΑΡ.

      Εκτός από τον 4414, χρειάστηκε και η ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που δίνει άλλα 130 εκατομμύρια για να κλείσουμε το 2017.
      Αν κάποιος δεν μπορεί να υπολογίσει το έλλειμμα και λέει αρλούμπες δεν φταίω εγώ. Όποιος όμως δεν μπορεί να το υπολογίσει δεν μπορεί να προτείνει και σωστές λύσεις.
      Ελπίζω να είμαι κατανοητός.

      Διαγραφή
    6. Ειδες λοιπον που τωρα προκαλεις εσυ !!!! βαλε λοιπον τωρα εδω τις προυποθεσεις του ν 4414,, αν το κανεις, θα ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ πως θα αναγκαστεις να βαλεις ¨ΑΝ¨,,, τι να κανουμε ρε Γιαννη,, ετσι ειναι οι προυπολογισμοι,,, γι΄αυτο αλλωστε λεγονται και προ-υπολογισμοι !!! και επειδη ακριβως ειναι προυπολογισμοι,,, η καχυποψια του ΔΝΤ, επεβαλε και επιπλεον μετρα !!!!!! ή μηπως και αυτο το ακους πρωτη φορα !!!!!

      Διαγραφή
    7. ,,οσοι χρηματισαν manager , ξερουν πως αν παρουν ενα budget 100 , μεταφερουν στον υφισταμενο τους 120,,, το μαξιλαρακι που λεμε !!!!! αυτο κανει και το ΔΝΤ, θεσμοι κλπ,,, αυτο εγινε και τωρα,,, αυτος ειναι και ο περιβοητος ΚΟΦΤΗΣ,,, ΦΟΒΟΣ , ,

      Διαγραφή
    8. ,,,με λιγα λογια,,στην παρουσα φαση, εσυ ησουν ποιο ¨καχυποπτος¨ απο αυτον. Σε παρακαλω ομως,, ας σταματησουμε εδω,,,, Γιαννη,,μιλαμε για ερμηνεια και αποδοση παραδοχων !!! δεν θα τελειωσουμε ποτε,,,

      Διαγραφή
  72. Αίας τα λόγια σου χαλάς με το χαϊβάνι τον Παπακυριακού. Εσύ του λες για manager και προϋπολογισμούς και αυτός τα μπλέκει με χωρίστρες, αφού κομμωτής είναι ο "άνθρωπος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλα με τετοια αντιπαραθεση, δεν παμε μπροστα φιλε μου, ,

      Διαγραφή
  73. Δημοσιεύτηκε η αποφαση ΡΑΕ για τον Κώδικα. Πολύ καλή ενημέρωση -ανάρτηση από τον ΣΠΕΦ.

    http://www.spef.gr/index.php/el/nea/deltia-typou/item/603-dimosieytike-i-apofasi-rae-gia-tin-tropopoiisi-tou-ksie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Κανενα νεο για πληρωμες υπαρχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Να ανοιχτει παρακαλω νεο topic με την ονομασια ΣΠΕΦ ωστε να γραφει ο Αιας με το Δημητρη ωρες ατελειωτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ,, ειπα και γω,, τοση ωρα !!! μαλλον δεν ειχε wi-fi !!!!! ουτε τεχνικη απορια !!!! βλαβη !!!!κατι ρε αδελφε !!!!!! , , ,, ελα α α α,, ετοιμος,, παμε , , ΣΠΕΦ ΣΠΕΦ ΣΠΕΦ ΣΠΕΦ ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,, αυτοι που μας καναν, που μας ραναν,, αυτοι που κατουραν στην κατηφορα αναποδα,, αυτοι που περπαταν και γυριζει η γη,, ΑΥΤΟΙ αχ αυτοι οι οι οι,, αυτοι φταινε για ολα α α α :) :) :),,

      Διαγραφή
  77. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι βρίζουν συνέχεια και γράφουν ασταμάτητα και ήμαστε υποχρεωμένοι όλοι η υπόλοιποι να τους διαβάζουμε μήπως και βρούμε τίποτα χρήσιμο.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Απορια ψαλτου βηξ,,, δεν πειραζει Φιλε μου, μην ανησυχεις,, υπαρχουμε εμεις για σενα,,, που να αρχιζεις τωρα να διαβαζεις για ελλειματα, κωδικες, Σχεδια νομου,, τροπολογιες,, συμψηφισμους κλπ ,,, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΜΩΣ,, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ,, ΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ !!!!!! ,,, αυτο να υποθεσω το καταλαβαινεις , ,

      Διαγραφή
  78. Επειδή είχε συζητηθεί σε προηγούμενο νήμα για τηλεμετρία σε πάρκα και 3g router, πουλάω ένα ΤΕLTONICA RUT500 (με τις 3 κεραίες-όχι το απλό) http://www.xpatit.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=207&Itemid=0 ελαφρώς μεταχειρισμένο σε πολύ καλή τιμή. Αν κάποιος ενδιαφέρεται στέλνει στο slay898@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αία αν νομίζεις ότι με βρισίματα και συνεχείς δημοσίευσης προσφέρεις ενημέρωση κάνεις μεγάλο λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη λέξη βρισίματα που τι βρήκες ρε φιλέ....;;;

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου, αν εξαιρεσεις τον Αντιχριστο (Ilias),, πες μου ποιον αλλο εβρισα !!!!!! και μιας και μιλας για ενημερωση,,μαλλιασαν τα δαχτυλα μου,,, μπορεις να μου πεις εσυ ,, ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ!!!!! αν βοηθησα να το καταλαβεις,, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ,, ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΑΠ΄ΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΣΟΥ,, που στηθηκες και περιμενεις ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠ΄ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ,,,,, θα ημουν ευτυχης , ,

      Διαγραφή

  80. Χωρίς αύξηση ΕΤΜΕΑΡ και παράταση εως τέλος του 2017 ήρθε στην βουλή η τροπολογία

    Οι βασικότερες αλλαγές σε σχέση με όσα ξέραμε σήμερα είναι τα εξής:

    1) Το 75% έγινε 100% για το 2017,όπερ σημαίνει
    45 εκ. περισσότερα για την προμήθεια.

    2) Παράταση έως το τέλος του 2017 για τον
    μηδενισμό του ελλείμματος ΕΛΑΠΕ

    3) Για το 2017 η ΡΑΕ ανα τρίμηνο θα αποφασίζει
    εάν θα αναπροσαρμόζει το ΕΤΜΕΑΡ (και όχι ανα
    εξάμηνο)

    4) Έως τις 20 Οκτωβρίου θα εκδώσει η ΡΑΕ την
    απόφαση για το ΕΤΜΕΑΡ

    5) Ρύποι απο 60% στο 72% στον ΕΛΑΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Κύριε Παπαδάκη,
    δεν είναι μόνο 45 το 25%. Από που βρήκατε το πάραπάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.......ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ GREEN ENERGY....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Οπλοφορειτε όλοι εδώ μέσα είστε έτοιμοι να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου βλέπω.Πιθανον αυτοί που μας βαρανε από πάνω (Δεη υπουργεία κτλ)να το έχουν καταλάβει ότι είμαστε χωρισμένοι σε μικρό συλλόγους υπαρκτους και ανύπαρκτος και όλη μέρα εδώ μέσα βγάζουμε τα μάτια μας.Μου θυμίζει το ανέκδοτο που μάλωναν τα μυρμήγκια μεταξύ τους και μετά πέρασε ο ελέφαντας και τα πατησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Παυλο οσοι διναμε μαχη για αυτα που λετε και τρωγαμε δακρυγονα κατω στο υπουργειο φυγαμε με αλλαγες συμβολαιων απο τους επιτηδειους!!! Πιστευεται τωρα μπορουμε να συμαχησουμε με αυτους τους επιτηδειους που εκλεψαν το σπιτι μας..? Ποιος μου λεει οτι σε μια παρομοια δυσκολη στιγμη δεν θα κανουν τα ιδια?? Ο πουστης δεν αλλαζει οσα χρονια και να περασουν!! Κατα τα αλλα συμφωνω μαζι σας απλα η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη και τα λογια σας οποιος τα χρησιμοποιει συνηθως ειναι η ρομαντικος η γραφικος στα ματια των επιτηδειων.

      Διαγραφή
  84. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,

    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΝΙΑΣΟΥΜΕ.......ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΚΟΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Σωστα ilias αλλά όλοι χρειάζονται στον πόλεμο δεν περισσεύει κανεις ας κερδίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και μετά έχουμε την πολυτέλεια να Ε τα πιάτα μας. Άμα περιμένουμε μόνο με τους ααπιλούς και αμολυντους θα μείνουμε οι μισοί.Ο πόλεμος δεν κερδίζεται με τους καντηλαναφτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Σωστα ilias αλλά όλοι χρειάζονται στον πόλεμο δεν περισσεύει κανεις ας κερδίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και μετά έχουμε την πολυτέλεια να Ε τα πιάτα μας. Άμα περιμένουμε μόνο με τους ααπιλούς και αμολυντους θα μείνουμε οι μισοί.Ο πόλεμος δεν κερδίζεται με τους καντηλαναφτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ας μας ενημερωσει καποιος που καταλαβαινει πιο πολλα τεχνικα στο παρακατω αρθρο.
    Αυτο σημαινει πως το τελος προμηθευτων , θα πληρωνετε οπως η ΗΕΠ , αρα θα εχουμε καλυτερες ροες ?

    http://energypress.gr/news/aystiros-kodikas-apo-ti-rae-gia-na-apodosei-i-nea-hreosi-ton-promitheyton-olokliro-keimeno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την ιστοσελίδα του ΣΠΕΦ :

      07
      ΟΚΤ
      Δημοσιεύτηκε η Απόφαση ΡΑΕ για την τροποποίηση του ΚΣΗΕ Νέο
      07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 | ΕΚΤΎΠΩΣΗ E-MAIL

      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Απόφαση της ΡΑΕ για την τροποποίηση του Κώδικα Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας αναφορικά με την υιοθέτηση της μεθοδολογίας υπολογισμού της νέας χρέωσης των Προμηθευτών ένεκα του αποφευγόμενου κόστους που απολαμβάνουν λόγω ΑΠΕ για τις αγορές τους στον Ημερήσιο Ενεργειακό Προγραμματισμό (ΗΕΠ). Επιγραμματικά τα κύρια σημεία της Απόφασης ΡΑΕ σε συνέχεια και της δημόσιας διαβούλευσης που προηγήθηκε είναι:

      - Καταργείται ο συντελεστής Ky που είχαμε ως ΣΠΕΦ καταθέσει έντονες επιφυλάξεις.

      - Καταργείται το πλαφόν RMAX_UC_RESSA στην μεσοσταθμική χρέωση που επίσης είχαμε ως ΣΠΕΦ έντονες εντάσεις.

      - Καταργείται η μεσοστάθμιση του ποσού που είχε εισαγάγει ο ΛΑΓΗΕ για χρήση στο πλαφόν. Έτσι ο ΕΛΑΠΕ θα τροφοδοτείται με την πρωτογενή διαφορά της Εικονικής ΟΤΣ από την Κανονική ΟΤΣ επί τις MWh που κάθε Προμηθευτής τράβηξε από το pool για τις ανάγκες των πελατών του πλην εξαγωγών. Η μεσοστάθμιση της προσαύξησης αν και δεν επηρέαζε τα χρήματα της συνιστώσας πρωτογενώς, εντούτοις διευκόλυνε την λειτουργία επιβολής του πλαφόν. Άλλωστε επιβολή πλαφόν απευθείας στα πρωτογενή ωριαία αποτελέσματα θα σήμαινε ακραίες παρεμβάσεις, αφού το πλαφόν θα "κούρευε" πολύ περισσότερες αιχμές τιμών προσαύξησης σε σχέση με τις μεσοσταθμισμένες.

      - Επιβάλλεται περιοδική δημοσίευση/ανάρτηση των τιμών της Εικονικής ΟΤΣ για λόγους διαφάνειας.

      - Πληρωμή της νέας συνιστώσας την κάθε Δευτέρα της εβδομάδας (w+2) για την εβδομάδα (w). Αντίστοιχη σφικτή λογική υπάρχει και για τις διορθωτικές μηνιαίες και ετήσιες εκκαθαρίσεις.

      - H ΡΑΕ αποδέχεται τις επιφυλάξεις ΣΠΕΦ για ενδεχόμενες στρεβλώσεις-χειραγωγήσεις της Εικονικής ΟΤΣ από πλευράς Προμηθευτών μέσω της συνάρτησης των προσφορών τους στον ΗΕΠ και επιφυλάσσεται να παρέμβει στην μεθοδολογία με διορθωτικούς συντελεστές που τώρα αφαίρεσε αλλά εν συνεχεία δύναται να προσθέσει.

      - Η ΡΑΕ για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει πως το ΕΤΜΕΑΡ είναι κόστος ρεύματος που αφορά τους Προμηθευτές για την ενέργεια που τροφοδοτούν τους πελάτες τους, μνημονεύει την σχετική απόφαση ΣτΕ 3366/2015 και ονοματίζει την νέα χρέωση ως χρέωση των Προμηθευτών για το κόστος που αποφεύγουν από τον ΗΕΠ λόγω ΑΠΕ. Οπότε η χρέωση δεν είναι Τέλος που νομικά εσφαλμένα παρουσιάζεται στην κοινή γνώμη. Τέλος θα ήταν μόνο αν ήταν διοικητικά καθοριζόμενη η χρέωση και όχι όπως τώρα που θα προκύπτει από αγοραίο μηχανισμό.

      - Εισάγει σφικτό μηχανισμό εγγυήσεων ανάλογο του ΗΕΠ και αν υπάρξουν ελλείμματα στην απόδοση της χρέωσης από κάποιον επισφαλή Προμηθευτή επιμερίζονται στους υπολοίπους Προμηθευτές.

      Διαγραφή
    2. http://www.spef.gr/index.php/el/nea/deltia-typou/item/603-dimosieytike-i-apofasi-rae-gia-tin-tropopoiisi-tou-ksie

      Διαγραφή
    3. ΣΠΕΦ μπλα μπλα... ΣΠΕΦ μπλα μπλα μπλα... ΣΠΕΦ μπλα μπλα μπλα μπλα... Παντε ρε γλιτσες να γραφετε στο σαιτ του ΣΠΕΦ. Κοπριες....

      Διαγραφή
    4. Ρε ψωνιο,,, εχεις παρει χαμπαρι , πως μιλας για τον ΣΠΕΦ, περισσοτερο απο μας !!!!! επειδη ομως τωρα πραγματικα βαριεμαι τις μπουρδες σου,,, πως να το πω, ετσι καπως ευγενικα,,, ΣΠΕΦ,,,

      Διαγραφή
  88. O Ημερήσιος ενεργειακός προγραμματίσμος (και όχι Η ΗΕΠ).

    Το τέλος προμηθευτών θα πληρώνεται σε εβδομαδιαία βάση. Θεωρητικά θα πρέπει να έχουμε καλύτερες ροές.
    Θεωρητικά γιατί : αν υποθέσουμε οτι η ΔΕΗ έχει αποφασίσει πως ο κόσμος να χαλάσει θα δίνει στον ΛΑΓΗΕ 100 εκατομμύρια. Αν μέχρι τώρα (παίρνω σταθερό το 100 και δεν υπολογίζουμε στο παράδειγμα ούτε ρύπους,αποκλίσεις, τέλος λιγνίτη κ.τλ.)
    έδινε π.χ. 30 από τον ΗΕΠ και 70 από ΕΤΜΕΑΡ.
    Τώρα θα μπορεί να δίνει 70 ΗΕΠ και 30 ΕΤΜΕΑΡ.
    Συνεπώς από μόνο του δεν μας εξασφαλίζει καλύτερες ροές, παρά μόνο αν η ΔΕΗ αρχίζει να πληρώνει τα ΕΤΜΕΑΡ φεβρουαρίου και επομένων μηνών με πιο γρήγορο ρυθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το λες Τέλος γιατί σκάβεις μόνος σου το λάκκο μας. Έτσι θέλουν να το βαφτίσουν οι εχθροί τον ΑΠΕ ώστε να μας πουν ότι είναι ένας ακόμη φόρος. Δεν είναι λοιπόν φόρος ή τέλος αλλά κόστος ρεύματος των προμηθευτών!!! Γιαυτό και η ΡΑΕ το λέει συνεχώς χρέωση προμηθευτών και όχι τέλος.

      Διαγραφή
    2. Για να στο κάνω πιο λιανά αν το λέμε τέλος, τότε τα ΜΜΕ θα πουν ότι άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς δηλαδή πως το τέλος ΕΤΜΕΑΡ το κρύψαμε με το νέο Τέλος Προμηθευτών. Αυτό θα είναι καταστροφή για τον αγώνα των απε να πάρουμε πίσω το αποφευγόμενο κόστος που γλυτώσουν από τη λειτουργία μας οι προμηθευτές.

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστά Δημήτρης Γ. Και μάθαμε και κάτι ακόμα από την αποφαση ΡΑΕ, δηλαδή πως το ΕΤΜΕΑΡ είναι κοστος ρεύματος που αφορά και αυτό τους Προμηθευτές σύμφωνα και με αποφαση του ΣτΕ. Ετσι εξυπνάδες Δεητζίδων που λένε να φύγει το ΕΤΜΕΑΡ από τους λογαριασμούς ρεύματος και να το εισπράττει π,χ ο ΟΠΑΠ ή ο κανένας και άλλες τετοιες αηδίες πέφτουν στο κενό.

      Διαγραφή
    4. Δημήτρης από τις λίγες φορές που συμφωνούμε...Έχεις δίκιο, προφάνώς και δεν είναι τέλος.Δικό μου λάθος.

      Διαγραφή
  89. Και μάλιστα για να δούμε όλη την εικόνα, ειναι ο μηχανισμός του εικονικού ΗΕΠ και της εικονικής ΟΤΣ που ειςηγήθηκε ο ΣΠΕΦ που κάνει το νέο έσοδο του ΕΛΑΠΕ να ειναι χρέωση και οχι Τέλος. Δεν υπάρχει δηλαδή διοικητικός καθορισμός του ποσού που επιβαρύνονται οι Προμηθευτές αλλά είναι αποτέλεσμα του μηχανισμού που λειτουργεί η αγορά του ΗΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το είδα στο σάιτ του ΣΠΕΦ που λέει πως το έσοδο προκύπτει από μηχανισμό αγοράς γιαυτό και δεν είναι Τέλος.

      Διαγραφή
  90. Αυτο ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σοβαρο φιλοι μου,, ¨ΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ¨,,, καμμια σχεση με το ΕΤΜΕΑΡ,,, οποιαδηποτε προσπαθεια συνταυτησης,, σιγουρα θα ειναι εκ του πονηρου, !!! , , ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ν 4414, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ, , καθαρα πραγματα , ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. , , αρα εκανε σωστα ο Γιαννης που το εντοπισε ως πιθανο κινδυνο,,και ο Δημητρης που το διευκρινισε ως μερος του κειμενου της ΡΑΕ,,, η ισχυς εν τη ενωση.

      Διαγραφή
    2. ,,, παντα θα βλεπω το ποτηρι μισογεματο,, δυσκολα αυτο να το αλλαξω,,οσο και να επιμενουν καποιοι,,

      Διαγραφή
  91. Ο μετρητης(2010 τοποθετηθηκε)γραφει 6.3/100 λιγοτερο απο refusol 10k σε δεκαρακι στεγης χωρις καθολου ιδικαταναλωση εκτος του inverter.παροχη 5*10mm 13μετρα μηκος.δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο εκτος απο το νς καλεσω τη δεη.ξερει κανεις τη διαδικασια; αν φταιει ο μετρητης μπορω να διεκδικησω τιποτα απο τα παλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Να υποθέσουμε δηλαδή με όλα αυτά ότι θα έχουμε στο μέλλον καλύτερες ροές χρήματος και θα έρθει ή ώρα στο τέλος του 2017 θα κλείσει ή υπερημερια;η να αλλάξω πλευρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ναι φιλε μου, η ποσοτητα και οι ποιοτητα των μετρων που εληφθησαν μετα το καλοκαιρι , ειναι ικανα να το πετυχουν,,,αρκει βεβαια, να ΤΗΡΗΘΟΥΝ ,,, και εδω ερχεται ο ρολος των συλλογων και ολων των εποπτικων αρχων,,, επειδη ομως το τελος του 2017 ειναι μακρυα,, θελω να πιστευω, πως αν στην βδομαδα που ακολουθει, συνεχιστει αυτη η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ, καθε συλλογος που σεβεται τον εαυτο του, πρεπει να αντιδρασει ΕΝΤΟΝΑ,,, απ΄οτι φαινεται, δεν αρκουν οι επιστολες και τα υπομνηματα,, ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ , , οποια και αν ειναι αυτη ,,, πχ δεν μπορω να ξεχασω τον τροπο που ο τοτε Προεδρο του συνδικαλιστικου οργανου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ,,ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ,, διεκδικουσε για λογαριασμο τους !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,,, και δεν εννοω να το παμε οπως οι ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΙ,, ¨ο θανατος σας, η ζωη μου¨,,αλλα τουλαχιστον στην ιδια ενταση και στην ιδια ¨διαλεκτο¨ , ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΙΛΟΥΝ !!!!!

      Διαγραφή
  94. Μακάρι φίλε μου αλλά ή Δεη που είναι κράτος εν κράτει δεν νομίζω να παραδοθεί αμαχητί θα μας δυσκολέψει όσο μπορεί εδώ εμάς στο αγρινιο το 2011 ο προϊστάμενος τις Δεη δεν μας άφηνε να υπογράψουμε τις συμβάσεις με τη Δεη με το έτσι θέλω και έλεγε τι δουλεια έχετε εσείς οι αγρότες στα δικά μας χωράφια να γυρίσετε στα χωράφια σας.Μαζευτικαμε καμία εκατοστή αγρότες και κάναμε κατάληψη στη Δεη αστυνομίες κακό και μέ τα χίλια ζόρια υπογραψαμε τις συμβάσεις τελικά.Γιαυτο έχω τις επιφυλάξεις μου ενότητα και αγώνας από δω και πέρα τίποτα δεν είναι δεδομένο στην ελλαδα ζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι φιλε μου, η ΔΕΗ,, ΗΤΑΝ κρατος εν κρατει το 2011,, τωρα εχουμε τελος του 2016 και απο τοτε, επεσε πολυ νερο στον μυλο,,,η προσφατη ψηφιση του ν 4414 , οπως και η προχθεσινη δμοσιευση του ΦΕΚ με την αποφαση της ΡΑΕ για την τροποποιηση του Κωδικα Συναλλαγων Ηλεκτρικης Ενεργειας, αλλαζει αρδην το τοπιο,, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ και εδω ειναι που πρεπει να συνταχτουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖ,, οπως το ειπες,,, κανεις δεν περισσευει. Προς το παρον ομως, ας κανουμε ΟΛΟΙ focus στις πληρωμες, ερχεται δυσκολη εβδομαδα.

      Διαγραφή
  95. Για να μην σου πω για τους όρους σύνδεσης που οι υπάλληλοι τις Δεη έστελναν στους παραγωγούς δέκα και δεκαπέντε χιλιάδες δηδεν ότι ήταν συμπληρωματική μελέτη και αν δεν ζητούσε ή ΕΑΣ αγρινιου αναλυτικό κατάλογο με τα υλικά και τις τιμές θα πληρωναμε δέκα χιλιάδες και παραπάνω ο κάθε ένας τον υπάλληλο αυτόν ή Δεη για τιμωρία απλά τον μετέθεσε στην πατρα και το κουκουλωσαν το θέμα.Να φανταστείτε ότι ή ΕΑΣ αγρινιου κατασκεύασε δική τις γραμμή με κολώνες αγωγούς κτλ από θεμέλια και στοίχησε σε κάθε παραγωγό πέντε με έξι χιλιάδες και σε άλλους ζητούσε ή Δεη για δύο κολώνες και μετασχηματιστή είκοσι έξι χιλιάδες . Επειδή έχουμε ζήσει στο πετσί μας τι σημαίνει Δεη γιαυτό θέλει επαγρύπνηση και αγώνα γιαυτό έχω επιφυλάξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστα ρε φιλε,,, αμα σου πω τι γινοταν το 2007,, θα κλαις !!!! καλυτερα να τα ξεχασω !!!!

      Διαγραφή
    2. ,,, που μπηκα στο υποκαταστημα, γραφειο Δ/ντη της ΔΕΗ,, προσπαθουσα βλεπεις να καταλαβω τι συμβαινει με το τοπικο δυκτυο,,μιλησα για ΑΠΕ, και νομισε ο ανθρωπος πως τον βριζω !!!!,, μ΄εβλεπε αμιλητος,,, δεν ειχε ιδεα γιατι του ελεγα !!!!! αυτο που μου ψελλισε στο τελος ηταν ¨θα παω απο Δευτερα σε ενα σεμιναριο στην Αθηνα για το θεμα¨!!!!,,, ασε σου λεω,,

      Διαγραφή
    3. ,,, ασε την ημερα της συνδεσης !!! :) :) , , μαζευτηκε ολο το χωριο,, Δημοτικοι αρχοντες φωτογραφοι απο τους εγκαταστατες,, θαρρεις και εκανα διαστημοπλοιο , , τρια οχηματα της ΔΕΗ,,Δ/ντες τμηματων,, μονο ο Παπας ελειπε να μου ευλογησει τον μετασχηματιστη :) :) :) ,, τι μου θυμησες , ,

      Διαγραφή
    4. Πες τα χρυσοστομε μου ζητουσαν στην εφορια τιμολογια αγορας πρωτης υλης και δεν μου θεωρουσαν βιβλια

      Διαγραφή
    5. 2007 δεν δεχοντουσαν το ρευμα να πηγαινει ασυνοδευτο χωρις δα

      Διαγραφή
    6. Οποιος θελει να κανει επιδειξη για το παρκο του και να γραφει ωρες ατελειωτες για το χωριο του διαστημοπλοια και πρασιννα αλογα και ψεκασματα ας ανοιξει νεο topic εδω μπαινουμε για τις πληρωμες!!

      Διαγραφή
  96. εγω πληρωσα μια κολονα οιδυοκολονες με τομετασχηματιστη καιμια κολονα μεσα στοπαρκο 15000 ειναι πολα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Αία το 2008 με το γομάρι που εγκατέστησες, λογικό ήταν να μαζευτεί κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ