Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Αυγουστος- Πληρωμή Ιανούαριος 2016

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και μην ξεχνατε το ποσο.



Για να μπορέσετε να σχολιάσετε 
δείτε ανάρτηση εδώ - εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"



Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 

422 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την καθυστέρηση των οφειλόμενων της μνημονιακής αριστεράς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις οικονομικές υποχρεώσεις.
    Λύπη,ντροπή,ενοχές,σιχασιά
    Δεν υπάρχει τσίπ α με την ασυνέπεια λόγων και έργων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξερω αν το εχετε συνειδητοποιησει,, αλλα συμβαινει αυτο που σιχαινομουν και σιχαινομαι,, περναμε σε καταστασεις κοινωνικου αυτοματισμου,, ΔΥΣΤΥΧΩΣ,, οποιος καθεται με τα χερια σταυρωμενα,,, πληρωνει τριπλα το μαρμαρο,,, το 2014 με απειλουσαν Συριζαιοι ,,ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ,,,ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ, ΘΑ ΣΑΣ ,,,,, κλπ,,,, τωρα Νεοδημοκρατες ,,,,ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ,ΘΑ ΣΑΣ,,,,στα φρυδια μου ρε,,,,Φιλοι μου,, τον κλαδο και τα ματια σας , , ,επενδυτες ημασταν και ειμαστε,,, Συνταγματικα κατοχυρωμενοι με ολες τις Βουλες του Νομου,,,μην επιτρεπετε μικροκομματικες και μικροσυντεχνιακες πα..ριες να μας διαιρουν , ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει οι σύλλογοι να πιέσουν περισσότερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά δεν ξέρω αν κανείς άλλος έχει το ίδιο θέμα με τον ΛΑΓΗΕ. Υποβάλλαμε τις συγκεντρωτικές για το 2014 και μας εμφανίζει διαφορές το ΚΕΠΥΟ. Βέβαια εμείς εμφανίζουμε να έχουμε έσοδα περισσότερα απο αυτά που λέει ο ΛΑΓΗΕ. Υπάρχουν και αδικαιολόγητες διαφορές στον αριθμό των τιμολογίων. Έχει κανείς το ίδιο πρόβλημα; Συμβαίνει και στις 2 εταιρίες που έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ώρα δεν γνωρίζω κάτι αλλά μπορώ να κάνω 2-3 υποθέσεις.
      Α΄ περίπτωση
      Το 2014 εκδόσαμε το πιστωτικό τιμολόγιο. Κάποιοι προκειμένου να μειώσουν τα έσοδα για να φορολογηθούν λιγότερο για τη χρήση του 2013 πέρασαν το πιστωτικό με ημερομηνία 12/2013.
      Ο ΛΑΓΗΕ όμως με είχε ενημερώσει πως στις πελατών προμηθευτών θα περάσει τα πιστωτικά με ημερομηνία 4/2014.
      Β΄ περίπτωση
      Μερικοί παραγωγοί που έχουν περισσότερα από ένα πάρκο στην ίδια εταιρεία, στο ίδιο τιμολόγιο τιμολογούν και τα 2 πάρκα.
      Γ΄ περίπτωση
      Κάποιοι επίσης δεν έκδοσαν 2 συμπληρωματικά τιμολόγια (Απρίλιος και Μάιος 2014 - αν είχαν υποβάλει την υπεύθυνη δήλωση) για το 2014 αλλά ένα συμπεριλαμβάνοντας και τους 2 μήνες

      Διαγραφή
    2. Κύριε Γιάννη σας ευχαριστώ πολύ. Είναι συνδυασμός απο την Α και Γ (αυτό το είχα βρει) περίπτωση μαζί. Πρέπει να το δω με τον λογιστή...

      Διαγραφή
  9. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ??? ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ AFO ..ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΓΗΕ ΔΕΝ ΤΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ....!!!ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΛΟΥΝ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειχα επικοινωνια με λαγηε και μου ειπαν οχι πριν τις 21 του μηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Καραγιάννη η τελευταία ενημέρωση που είχα ήταν πως πληρωμές θα ξεκινήσουν περίπου 18-21 του μηνός για τιμολόγια περίπου μέχρι 4.500
    Η ενημέρωση μου δεν είναι πρόσφατη, συνεπώς αυτό μπορεί να έχει αλλάξει.
    Επί τη ευκαιρία χωρίς να αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά θέλω να εκφράσω προς τους αναγνώστες του blog έναν προβληματισμό μου:
    Με εξαίρεση τα μέλη του συλλόγου που εκπροσωπώ, λόγο της δουλειάς μου μιλάω με μεγάλο αριθμό παραγωγών. Συνεπώς ακούω και διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως :
    1.με τα ασφαλιστήρια - ιδιαίτερα κοστοβόρα (1000 -1400 ευρώ για 100ρι πάρκο) επειδή δεν έχουν κάνει νέες δηλώσεις ασφαλιζόμενου κεφαλαίου .Επίσης ελάχιστοι έχουν μπει στον κόπο να διαβάσουν τις προϋποθέσεις ισχύος του συμβολαίου τους, όπως και τις απαλλαγές που έχουν, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές.
    2. Προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του πάρκου τους όπως προληπτική ή επεμβατική συντήρηση και πλήρη άγνοια για στοιχειώδη ζητήματα, καθώς για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα πρέπει να μπορείς να το διαγνώσεις.
    3. Ενημέρωση για τις πληρωμές.
    4. Λογιστικός χειρισμός με απίστευτα λάθη και παρατυπίες που δεν εξυπηρετούν πουθενά και σε ενδεχόμενο έλεγχο μόνο πρόστιμο θα επιφέρουν.
    Χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου μέσα σε σταθμό κυκλοφορούν αγελάδες,κότες κ.α. , καλάμια ή χόρτα στα 2 μέτρα( - όπου παραδόξως ο παραγωγός παραπονιέται για μειωμένη παραγωγή!!) , πλύσιμο με κρύο νερό τις ώρες που τα πανέλα έχουν αυξημένη θερμοκρασία (απότομες συστολές), tracker που επί μήνες δεν λειτουργούν...
    άλλοι που δεν αποσβένουν την έκτακτη εισφορά, που δεν έκαναν την υπεύθυνη δήλωση στον ΛΑΓΗΕ , που ακόμα στέλνουν τα τιμολόγια ταχυδρομικώς ΜΑΖΙ με την ασφαλιστική ενημερότητα και αναρωτιούνται γιατί δεν έχουν περαστεί, τιμολόγια που δεν αναγράφουν καν ΕΔΡΕΘ, κιλοβατώρες ακόμα και στοιχεία της επιχείρησης που έκδοσε το τιμολόγιο, υπέρμετρες χρεώσεις σε εμπορικό επιμελητήριο,(που πλέον δεν είναι υποχρεωτικές) άγνοια για το Γ.Ε.Μ.Η. και δεκάδες άλλες περιπτώσεις.
    Σίγουρα σε πολλούς από εσάς, όλα τα παραπάνω ή μέρος αυτών θα φανεί υπερβολικό, όμως είναι όλα αληθή και υπαρκτά περιστατικά. Καταλαβαίνω πως κάποιοι δεν έχουν το χρόνο να ασχοληθούν, καθώς έχουν και άλλη επιχείρηση ή ενασχόληση. Άλλοι έχουν άγνοια και δεν έχουν κάποιον έμπιστο τους με γνώσεις να τους κατατοπίσει, όχι μόνο στα παραπάνω αλλά και σε θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν ξεκίνησα αρκετούς μήνες πίσω να ενημερώνω για την διακοψιμότητα μέσα από το blog. Γιατί το έκανα στο άρθρο για τις πληρωμές; Γιατί ο μέσος παραγωγός μόνο αυτό κοιτάει. Δεν υπάρχει σύλλογος που να μην έχει βγάλει έστω ένα δελτίο τύπου γι αυτό το θέμα. Eίμαι πεπεισμένος πως ακόμα και τώρα, θα υπάρξουν κάποιοι που θα εμφανιστούν ρωτώντας τί είναι αυτό που εμφανίζεται στο ενημερωτικό του Λ.Α.Γ.Η.Ε!
    Σίγουρα ένας σύλλογος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και να καλύψει έναν παραγωγό σε όλα τα παραπάνω ζητήματα. Θεωρώ όμως πως οι σοβαροί σύλλογοι μπορούν να καλύψουν έστω ένα μέρος τους. Καταλαβαίνω πως οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε την ιδιοσυγκρασία του συνδικαλιστή, όπως οι αγρότες και δεν έχουμε άλλα πράγματα να μας ενώνουν εκτός από τα φωτοβολταϊκα. Ο Π.Σ.Α.Φ. κατάφερε με την αξιόλογη προσπάθεια του Δ.Σ. του να εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος των αγροτικών φ/β.
    Αντίθετα οι λεγόμενοι ως λοιποί εγκαταστάτες , ο συντριπτικά μεγαλύτερος όγκος των φ/β παραγωγών, αθροιστικά, ΤΑΜΕΙΑΚΑ εγγεγραμένους σε όλους τους συλλόγους ΙΣΩΣ να φτάνουμε τον αριθμό των μελών του Π.Σ.Α.Φ.
    Αδυνατώ να πιστέψω πως το πρόβλημα είναι η συνδρομή ενός μέλους με κόστος από 50 μέχρι π.χ. 100 ευρώ για επενδυτές που έχουν βάλει από 50.000 ευρώ μέχρι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οπότε το πρόβλημα εντοπίζεται αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, 1500€ ετήσια ασφάλιστρα για 100άρι με τράκερ στην Εθνική Ασφαλιστική (μηχανικές βλάβες και απόλεια κερδών) είναι πολλά? Πόσο θα ήταν λογικά? Έχετε να προτείνετε κάτι εναλλακτικά?

      Διαγραφή
    2. 100 με τρακερ ιντεραμερικαν 1000 ευρω

      Διαγραφή
    3. 100KW σταθερό. Ετήσια ασφάλιση εξοπλισμού 100.000 ευρώ και απώλεια εσόδων 35.000 ευρώ στην ERGO, 370 ευρώ (με σεισμό) 270 ευρώ (χωρίς σεισμό).

      Διαγραφή
  14. Δεν σας αρέσει το πώς λειτουργεί και πράττει η Ε.Π.Η.Ε. ή οι εκπροσωποι της, γραφτείτε σε άλλον σύλλογο που πιστεύετε πως θα σας εκπροσωπήσει καλύτερα. Δεν σας αρέσει η Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ. γραφτείτε στον Σ.Π.Ε.Φ. Δεν είναι όμως δυνατόν, να μην ανήκετε πουθενά και να έχετε απαιτήσεις από τους συλλόγους.
    Θέλετε να μάθετε για τις πληρωμές. Προσπαθώ να σας ενημερώνω, καθώς καταλαβαίνω την πίεση που έχει ο κάθε παραγωγός, αλλά δεν θα έπρεπε. Την υποχρέωση αυτή την έχω στα ταμειακά ενήμερα μέλη της Ε.Π.Η.Ε. Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και στους άλλους συλλόγους.
    chaos-7 με γνωρίζεις καιρό από το blog συνεπώς θεωρώ πως καταλαβαίνεις πως παίρνω το σχόλιο σου ως παράδειγμα και δεν σε κατηγορώ προσωπικά. Λες " να πιέσουν οι σύλλογοι".
    Τυχαία υπόθεση 1: Ο Χ πρόεδρος συλλόγου έχει 20.000 εισόδημα τον μήνα οπότε δεν τον κόφτει και ιδιαίτερα για τις πληρωμές και το άνοιγμα των υπερημεριών. Έχει το σκεπτικό "εντάξει αλλά αντέχουμε ακόμα". Τον κόφτει η διακοψιμότητα οπότε σε αυτό στοχεύει. Αν δεν είσαι εγγεγραμένος στον Χ σύλλογο του πως θα πιέσεις στο αίτημα που έχεις; (δεν εξετάζουμε τον αν ο Χ πρόεδρος οφείλει να σκεφτεί τα μέλη του αλλιώς δεν είναι άξιος εκπρόσωπος τους σε αυτό το παράδειγμα).
    Τυχαία υπόθεση 2 : Στο μέτρο της διακοψιμότητας είχα την επιλογή να επιδιώξω το υπουργείο να σφάξει τα μεγάλα πάρκα έτσι ώστε εγώ να πάρω μικρότερο ποσοστό. 9 στα 10 μέλη μας έχουν 100ρια, όλο το Δ.Σ. επίσης. Θα μπορούσα να το κάνω ναι ή όχι; Εσύ με την μεγαλύτερη μονάδα δεν είσαι καν εγγεγραμένος, οπότε πως θα εκπροσωπηθείς να πιέσεις για διαφορετικό αποτέλεσμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γνωρίζει κάποιος για αν εκδόθηκε ή αν θα εκδοθεί εγκύκλιος για χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας σε Προέδρους και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Αγροτικών Συνεταιρισμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα κ. Παπακυριακου, εκτος των όσων πολυ σωστα αναφέρεται γραφεται και ότι "υπέρμετρες χρεώσεις σε εμπορικό επιμελητήριο,(που πλέον δεν είναι υποχρεωτικές)" Από που μπορω να αποδειξω (νομος, εγκύκλιος κλπ) ότι δεν είναι υποχρεωτικη η συνδρομη στο επιμελητήριο (πελον του ΓΕΜΗ) διοτι μου ερχονται διαρκως ραβασάκια και φοβάμαι μην τα στείλουν κ στην εφορεια καποια μερ ανεχουν το δικαιωμα. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Oι πληρωμές προς το ΓΕΜΗ είναι υποχρεωτικές τουλάχιστον εμένα μου ζητούσε κάποια χαρτιά η τράπεζα μου και ένα από αυτά ήταν μια βεβαίωση από γεμη την οποία αν δεν την έδινα θα μου κλείδωναν τον λογαριασμό. Όλα είναι οργανωμένα ώστε να μας τα παίρνουν από παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα. Τελευταία ενημέρωση απο τον κύριο Μποτση για τις πληρωμές ειναι οτι θα ξεκινήσουν την Παρασκευη για μικρά ποσά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα! συμπληρώνοντας την δήλωση ΦΠΑ όπου καταγράφω και τις ημερομηνίες είσπραξης παρατήρησα ότι απο τον οκτώβριο 2015 μέχρι σήμερα προστέθηκε συν ένας μήνας υπερημεριών. δηλ, οι πληρωμές αντί να γίνονται ανα μήνα γίνονται ανα 1,5. Μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα. Γνωρίζει κανείς, για όσους έχουν και άλλη δραστηριότητα έκτος από τα Φωτοβολταϊκά (και συνεπώς είναι γραμμένοι και πληρώνουν συνδρομή π.χ. στο επαγγελματικό επιμελητήριο), αν είναι υποχρεωτικό να είναι γραμμένοι και στο βιοτεχνικό επιμελητήριο (ήταν προϋπόθεση το 2012 για να θεωρήσεις τιμολόγια κτλ. όταν και υπήρχε ο ΚΒΣ). Τώρα τι ακριβώς ισχύει; Μπορούμε να διαγραφούμε από το ένα ωστέ να μην πληρώνουμε τσάμπα λεφτά; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ ΦΑΝΗ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΦΒ ΠΑΡΚΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ ,ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΤΑΑ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ................ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΤΑΑ ( ΤΣΜΕΔΕ ) ;;;;;; ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 1993 ;;;;;

      Διαγραφή
    2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟΥ 1993 ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ !!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  22. Ευχαριστώ για την πληροφορία. Θα κρατήσω και εγω μάλλον αυτή που αφορά το κύριο επάγγελμά μου και θα κάνω διαγραφή από το βιοτεχνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κύριε ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ έχετε απόλυτο δίκαιο και είστε μια φωνή λογικής σε όσα γράφονται εδω μέσα και σας παρακολουθώ πολύ καιρό.
    Να κάνω μια παρατήρηση μόνο ότι απλά με το ΑΦΜ και τα στοιχεία της επιχείρησης θα έπρεπε να γράφεται κάποιος μέλος και όχι όλα αυτά που ζητάτε γιατί είναι ολόκληρη διαδικασία και είναι αποτρεπτικό να γραφτή κάποιος μέλος . Επίσης θα έπρεπε να έχετε μικρή τιμή για όσους έχουν 20Kwp για τι εκεί δεν υπάρχουν πολλά κέρδη.
    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεγονός είναι πως η διαδικασία έχει αρκετή γραφειοκρατία αλλά δυστυχώς μόνο με το Α.Φ.Μ. και το όνομα της επιχείρησης δεν μπορεί να γίνει διασταύρωση για το αν όντως η εταιρεία ή ο Χ ιδιώτης είναι κάτοχος φ/β σταθμού.
      Για τους σταθμούς έως 50kw.p το κόστος ανέρχεται σε 50 ευρώ. Έχει γίνει συζήτηση σχετικά με αυτό, αλλά αναμένεται να τεθεί εκ νέου προς συζήτηση μετά τις εκλογές του συλλόγου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Θα μπορούσατε απλά να ζητάτε το έντυπο όπως βγαίνει κάθε μήνα από το site του ΛΑΓΗΕ για τις πληρωμές!
      Εκεί αναγράφονται όλα και ισχύς και στοιχεία εταιρείας.
      Θα έλεγα να απλοποιήσετε την διαδικασία αν θέλετε περισσότερα μέλη γιατί η εικόνα που έχω είναι ότι πολλοί θέλουν να γραφτούν αλλά δεν είναι δυνατόν να σας στείλουν όλα αυτά που ζητάτε.
      Tους βάζετε σε μεγάλη διαδικασία από την μία και από την άλλη δεν θέλουν να σας δώσουν τόσα προσωπικά στοιχεία που αφορά την επένδυση τους.

      Διαγραφή
  24. Έχουμε κάποιο νέο για τις πληρωμές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Mέχρι 22 μας είχαν πει ότι πιθανότατα θα ξεκινήσει ο Αύγουστος, αλλά δεν βλέπω φως. Η αλήθεια είναι ότι το 2015 σε σχέση με το γενικότερο κλίμα οικονομικής διάλυσης οι πληρωμές πήγαν σχετικά καλά, αλλά φέτος ήδη φάγαμε έναν επιπλέον μήνα υπερημερίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ (alex) ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΘΩΣ ΗΡΘΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΗΕ.ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πάλι για τον εαυτό σου θα αρχίσεις να μπλογκάρεις ρε Παπακυριακού εδώ μέσα;;; Δεν έχεις ρε πούστη κοπρε άλλη δουλιά να κάνεις από το να παπαγαλίζεις με διάφορους λογαριασμούς ίσα για να κρατιέσαι σταυτιά μας;;; Άι σιχτιρι εκφυλισμένε άρρωστε πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πληρωμές θα βγουν ΑΥΡΙΟ εως περίπου 8.000 ευρώ και την ερχόμενη εβδομάδα περίπου εως 14.000. Καθώς η ενημέρωση είναι προχθεσινή, ενδέχεται να υπάρξουν αποκλίσεις από το παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το afo επιβεβαιώνει ,με αλλαγή του ημερολογίου του για πληρωμές αυριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/1 με ποσά έως 6500€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιαννη μηπως εμαθες νεοτερα για πληρωμες εσυ εγραψες για 8000 κ το αφο για 6500.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 22/1 σήμερα και ακόμα τίποτα από πληρωμές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Είναι πλέον γνωστή η ιστορία... Ανακοίνωση από τον ΛΑΓΗΕ αργά το μεσημέρι, λεφτά στους λογαριασμούς από Δευτέρα, αποδέσμευση των χρημάτων μετά από 3 μέρες,οπότε θα είναι διαθέσιμα την άλλη Παρασκευή... Καλημέρα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου μην ασχολείσαι, χαμένος χρόνος. Για κάποιο λόγο μερικοί βρίζουν τον Παπακυριακού ο οποίος είναι ο μοναδικός που έχει σταθεί στο ύψος του εδω μέσα και που πραγματικά βοηθάει. Όλοι αυτοί που βρίζουν και δίκιο να είχαν, το χάνουν. Καλύτερα άστους και μη δίνεις σημασία, γιατί στο τέλος θα πέσεις κι εσύ στο επίπεδό τους.

      Διαγραφή
  34. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Ιουλίου – Αυγούστου 2015
    22.01.2016
    Με διαδοχικές εντολές προς τις τράπεζες, ο ΛΑΓΗΕ ολοκλήρωσε την εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Ιουλίου 2015.
    Παράλληλα άρχισε η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Αυγούστου 2015. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 7.200 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 7.164,45€ (55% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Αύγουστο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ.....ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΓΗΕ..........Ο ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ;;;;; EMEIΣ ΤΟΥ ΜΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Κύριε Παπαδάκη, θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά για το θέμα του ΔΕΔΔΗΕ.

      Διαγραφή
    3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ....ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ;;;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    4. 50 συλλόγους έχετε στο ΜΔΝ και μάλιςτα άρτι ξεφυτρωθέντες... Αντί μόνο να βρίζουν το διασυνδεδεμένο, πείτε τους να κάνουν κάτι και να σας ενημερώνουν.

      Διαγραφή
    5. .....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ;;;;; ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΠΑΣΥΦ....ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ....ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΕΝΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΠΕΙΤΑ ΕΝΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ........

      Διαγραφή
  36. Αξιότιμε κε Παπακυριακού,
    Ευχαριστούμε θερμά για την ενημέρωση καθώς και όλες τις αξιόπιστες πληροφορίες που τόσα χρόνια παρέχετε στα μέλη της μικρής αυτής πιάτσας στη χώρα μας. Δύο σύντομα ερωτήματα παρακαλώ
    1. Είδατε το άρθρο του περίφημου συνδικαλιστή και μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΗ κ. Νίκου Φωτόπουλου το οποίο φιλοξενεί η Εφημερίδα των Συντακτών (19 Ιανουαρίου 2016) με τίτλο ¨Κουρέψτε τα φωτοβολταικά και όχι τις συντάξεις"? Στο άρθρο παρουσιάζει ένα business plan το οποίο βρίσκεται υποτίθεται σε πλήρη εξέλιξη από όλους εμάς τους παραγωγούς αλλά τα στοιχεία τα οποία καταθέτει απέχουν παρασάγγας από τα αντίστοιχα πραγματικά είτε αναφέρεται σε έσοδα είτε σε έξοδα. Εκτιμώ πως δεν θα πρέπει να αφήνουμε τέτοιους κυρίους οι οποίοι είναι γνωστοί κατά το παρελθόν για τις δράσεις τους να δημιουργούν κλίμα και να επηρεάζουν όσους λαμβάνουν αποφάσεις για τις τύχες μας. Κρίνετε εσείς για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να απαντηθεί η εν λόγω βαρύγδουπη παρέμβαση.
    2. Έχω δύο 100άρια. Το δεύτερο υλοποιήθηκε καθ' ολοκληρίαν με ίδια συμμετοχή σε αντίθεση με το πρώτο. Έχετε μήπως υπόψη σας αν το δεύτερο πάρκο το οποίο είναι και το μόνο που μου ανήκει θα μπορούσε να αποτελέσει εγγύηση ικανή από κάποια Τράπεζα ώστε να μπορεί να χορηγηθεί εγγυητική επιστολή η οποία θα δοθεί για την είσπραξη προκαταβολής σε συμμετοχή στο ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου ? Ή αντίστοιχα τραπεζικές μετοχές οι οποίες έχουν καταντήσει πλέον ρούβλια θα μπορούσαν να αποτελέσουν τέτοιας μορφής εγγύηση για χορήγηση εγγυητικής επιστολής στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε ?
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Γιώργος Τσάμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΡΘΡΟ Ο Π. ΤΣΙΚΟΥΡΑΣ, Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΟΣΠΗΕΦ................ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ.............

      Διαγραφή
    2. Καλύτερα να μην απαντούσε.... Άσε που ο Φωτόπουλος αυτό θέλει για να ανοίξει θέμα... Όποιος καταλαβαίνει, τον γράφει στα αρχίδια του. Δυστυχώς ωστόσο οι αυτεπάγγελτοι αυτοπροσδιότιστοι αυτόφυτοι εκπρόσωποι ΦΒ ψάχνουν ευκαιρία παγίδα να πέσουν μέσα.

      Διαγραφή
  37. Αξιότιμε κε Παπακυριακού,
    Ευχαριστούμε θερμά για την ενημέρωση καθώς και όλες τις αξιόπιστες πληροφορίες που τόσα χρόνια παρέχετε στα μέλη της μικρής αυτής πιάτσας στη χώρα μας. Δύο σύντομα ερωτήματα παρακαλώ
    1. Είδατε το άρθρο του περίφημου συνδικαλιστή και μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΗ κ. Νίκου Φωτόπουλου το οποίο φιλοξενεί η Εφημερίδα των Συντακτών (19 Ιανουαρίου 2016) με τίτλο ¨Κουρέψτε τα φωτοβολταικά και όχι τις συντάξεις"? Στο άρθρο παρουσιάζει ένα business plan το οποίο βρίσκεται υποτίθεται σε πλήρη εξέλιξη από όλους εμάς τους παραγωγούς αλλά τα στοιχεία τα οποία καταθέτει απέχουν παρασάγγας από τα αντίστοιχα πραγματικά είτε αναφέρεται σε έσοδα είτε σε έξοδα. Εκτιμώ πως δεν θα πρέπει να αφήνουμε τέτοιους κυρίους οι οποίοι είναι γνωστοί κατά το παρελθόν για τις δράσεις τους να δημιουργούν κλίμα και να επηρεάζουν όσους λαμβάνουν αποφάσεις για τις τύχες μας. Κρίνετε εσείς για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να απαντηθεί η εν λόγω βαρύγδουπη παρέμβαση.
    2. Έχω δύο 100άρια. Το δεύτερο υλοποιήθηκε καθ' ολοκληρίαν με ίδια συμμετοχή σε αντίθεση με το πρώτο. Έχετε μήπως υπόψη σας αν το δεύτερο πάρκο το οποίο είναι και το μόνο που μου ανήκει θα μπορούσε να αποτελέσει εγγύηση ικανή από κάποια Τράπεζα ώστε να μπορεί να χορηγηθεί εγγυητική επιστολή η οποία θα δοθεί για την είσπραξη προκαταβολής σε συμμετοχή στο ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου ? Ή αντίστοιχα τραπεζικές μετοχές οι οποίες έχουν καταντήσει πλέον ρούβλια θα μπορούσαν να αποτελέσουν τέτοιας μορφής εγγύηση για χορήγηση εγγυητικής επιστολής στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε ?
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Γιώργος Τσάμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε να το σκέφτεσαι αυτό που προτείνεις...

      Διαγραφή
    2. Αξιότιμε κύριε Τσάμη,
      χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως έχουμε μιλήσει στο παρελθόν.
      Όσον αφορά το άρθρο του λαλίστατου κυρίου Φωτόπουλου, που καλά θα έκανε πρώτα να μαζέψει τα εν οίκω,οι περισσότεροι, αν όχι όλοι σύλλογοι είναι ενήμεροι. Ο άνθρωπος αυτή τη στιγμή κάνει τον "λαγό". Σκόπιμα για την ώρα δεν έχει πάρει απάντηση από εμάς.
      2. Για το νέο ΕΣΠΑ γνωρίζω την προδημοσίευση των προγραμμάτων. Από τις πληροφορίες μου, η δημοσίευση θα γίνει μέχρι τέλους του μήνα. (Εκτός αν έγινε, αν και πιστεύω θα είχα ενημερωθεί). Προφανώς αναφέρεστε στην προδημοσίευση "Αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων".
      Καθώς δεν θέλω να ανοίξω περισσότερο την υπόθεση αυτή στο blog ,θα σας πρότεινα να εξετάσετε όλες τις παραμέτρους.
      Για το θέμα της εγγυητικής:
      Προσωπικά πιστεύω πως καμία τράπεζα αυτή τη στιγμή δεν θα δεχόταν ως εγγύηση μετοχές, ιδιαίτερα τώρα, με την τόση μεγάλη μεταβλητότητα του Χ.Α. Εκτός από της τραπεζικές, ακόμα και τα bluechips παρουσιάζουν τεράστιες διακυμάνσεις ακόμα και σε διάστημα 1 εβδομάδος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μια από τις υποτιθέμενες σταθερές μετοχές του χρηματιστηρίου ο Μυτιληναίος . Σε διάστημα 6 μηνών έχασε τη μισή του κεφαλαιοποίηση. Η ΔΕΗ (και λόγο ΑΔΜΗΕ) είχε 5,40 τον 11/2015 και μετά από 60 μέρες έφτασε τα 3,12.Οι τραπεζικές ακόμα χειρότερα.
      Με το παραπάνω παράδειγμα θέλω να τονίσω, πως ακόμα και αν βρίσκατε τράπεζα η οποία θα τις δεχόταν, ενδέχεται και μάλιστα σε σύντομο διάστημα (αν υποθέσουμε ότι η κατάσταση χειροτερεύει και ο δείκτης σπάσει τα χαμηλά) να κληθείτε από την τράπεζα να καλύψετε την διαφορά.
      Εγγύηση το πάρκο:
      Δεν γνωρίζω αν κάτι τέτοιο είναι αποδεκτό. Αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσετε με την τράπεζα σας. Επίσης υπάρχουν γραφεία που ασχολούνται με το ΕΣΠΑ - που είναι μέσα στα πράγματα και μπορούν να σας κατατοπίσουν (ιδιαίτερη προσοχή στο γραφείο). Κάθε άνθρωπος, όπως και μια εταιρεία σταθμίζει τον κίνδυνο σε τέτοια περίπτωση και παίρνει τις αποφάσεις του. Προσωπικά, και πάλι αν η Χ τράπεζα δεχόταν το πάρκο ως εγγύηση, θα το έπραττα μόνο αν είχα άλλα κεφάλαια τα οποία προσωρινά είναι δεσμευμένα. Για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση του πεζοδρομίου, θα το έκανα αν μπορούσα να βάλω πλάτη από εναλλακτική πηγή σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά.

      Διαγραφή
  38. Οι προκαταβολες του νεου εσπα θα διδονται χωρις εγγητικη επιστολη. Θα μπαινουν στον τραπεζικο λογαριασμο του δικαιουχου , και αποεκει θα φαινεται αν πηγαν στο εργο. Αν δεν πηγαν θα τα περνουν πισω.
    Οσων αφορα εγγηση για τραπεζικο δανειο , απο οσο εχω ρωτηση το φβ παρκο δεν το το παιρνουν για εγγηση δανειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. στην εθνικη τα χρηματα δεν μπηκαν ακομα. πληρωθηκε κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω. αλλα εγω ακομη να τα δω. πρωτη φορα συμβαινει.υπαρχει καποιο θεμα με εθνικη?

      Διαγραφή
    2. Τί να σου πω εγώ ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Πιθανές εξηγήσεις α) το υψος του ποσού που είναι να πάρεις είναι μεγαλύτερο απο συτό που δώσανε β) για κάποιο λόγο δεν είσαι φορολογικά ή ασφαλιστικά ενήμερος γ) για κάποιο λόγο δεν έχουν το τιμολόγιό σου

      Διαγραφή
    3. ευχαριστω και παλι. θα περιμενω και αυριο. μετά τηλεφωνα στον λαγηε γιατι μαλλον δεν εχουν περσασει το τιμολογιο. το τιμολογιο του αυγουστου το παρελαβε μια γυναικα για πρωτη φορα και οχι o συνηθισμενος παραληπτης απο οτι ειδα στην απαντηση τηs courier.

      Διαγραφή
  40. Ευχαριστώ θερμά για την απάντησή σας κ. Παπακυριακού. Καλό θα ήταν να παρακολουθούνται στενά τόσο η αρθρογραφία όσο και η γενικότερη δράση του κ. Φωτόπουλου. Η πληγή για νέες επενδύσεις είναι η ίδια συμμετοχή η οποία απαιτείται να καταβληθεί πρωτίστως καθώς η επιχορήγηση έπεται, λες και στόχος του ΕΣΠΑ είναι οι επιχειρηματίες οι οποίοι κατέχουν εκ των προτέρων το 100% της επένδυσης και όχι αυτοί που αγωνίζονται να ανοίξουν ένα μαγαζάκι στην περιοχή που ζουν και να μην αναγκασθούν να μαζευτούν κι αυτοί όπως και τόσοι κατά το παρελθόν στην Αθήνα. Όσον αφορά στο σχόλιο του κ. Giannis Pappas ο αρμόδιος υφυπουργός τόνισε πραγματικά πως οι προκαταβολές θα δίνονται χωρίς εγγυητική επιστολή και θα μπορούν κατ' ανώτατον να φθάνουν και στο 50% του προϋπολογισμού του έργου. Αυτό αποτελεί τομή καινοτόμα καθώς ελάχιστοι μπορούσαν κατά το πρόγραμμα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου να πάρουν εγγυητική από τις τράπεζες και αν το κατάφερναν θα ήταν με εξαιρετικά υψηλό κόστος. Το πρόβλημα φυσικά παραμένει η εύρεση του υπόλοιπου 50% με δεδομένο ότι και το 2016 θα είναι μια ακόμη χρονιά ύφεσης για την ελληνική οικονομία και οι επενδύσεις δυσεύρετες. Καλή επιτυχία σε όσους το τολμήσουν .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπερα και απο μενα . Σκεφτομαι να καταθεσω αυτο το διαστημα αιτηση για μοναδα συμπαραγωγης ηλεκτρικης - θερμικης ενεργειας απο ενεργειακα φυτα 200 kw . Εχει ασχοληθει καποιος συναδελφος με τη Βιομαζα ? Αν δεχονται αιτησεις απο νεους ενδιαφερομενους ? Εχω την πρωτη υλη για να τροφοδοτησω μεχρι 200kw αλλιως δεν συμφερει .Εχει ψαξει κανεις το θεμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποτι εχω ακουσει συμφερει για μοναδα πανω απο 500KW για αεριοποιηση και πανω απο 700KW για βιοελαια. Στην αεριοποιηση οι κινητηρες αντεχουν για χρονια οποτε μπορεις να κανεις ενα πλανο (αλλα ειναι πανακριβη) στα βιοελαια ειναι ρισκο γιατι μπορει και στη πρωτη χρονια να μεινεις απο κινητηρα. Συνηθως τον αλλαζουν στα 2-3 χρονια αν δε τα παιξει πιο μπροστα. Τωρα εσυ εχεις τη πρωτη υλη οποτε δε ξερω ποσο σε συμφερει αλλα για 200Kw..?. Επειτα αν κανεις την μοναδα θα πρεπει να υπολογισεις οτι θα αρχισεις να πληρωνεσαι σε κανενα 5μηνο οποτε εκτος της δαπανης του εργου θα πρεπει να εχεις λεφτα για ολα τα εξοδα και πρωτες υλες που εσυ εχεις για 200KW αλλα δε ξερω αν ειναι βιωσιμο τετοιο εργο.Για αδεια τωρα αλαξαν καποια πραγματα και παιρνεις πιο δυσκολα (για αεριοποιηση κυριως) αλλα το καλο ειναι οτι μαλλον δε πρεπει να εξαντληθηκαν τα MW που δωσαν σε ολη την Ελλαδα αφου οι πιο πολλες αδειες δεν πραγματοποιηθηκαν λογω της κρισης, των δανειων (που δε δινονται πλεον) και παπαριες του ΔΕΔΔΗΕ. Σε γνωστο μου που ειχε αιτηθει αδεια του στειλαν να πληρωσει μεσα σε 15 μερες με το ξεκινημα των capitals controls και ενω οι τραπεζες ηταν κλειστες την εξεταση της αδειας (1000 ευρω). Ποιος εκεινες τις μερες μπορουσε να εχει ρευστο στο σπιτι και να ξεκινησει τετοιο εργο. Μαλιστα μετα απο ερευνα που εκανε εμαθε τουλαχιστον 40 περιπτωσεις που στειλαν εκεινες τις μερες ραβασακια για πληρωμη αλλιως εχανες την αδεια. Αυτα τα ολιγα αποτι εχω ακουσει ισως καποιος να ξερει καλυτερα εδω και να μας πληροφωρησει ολους μας καλυτερα.

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Αλεξ .Ναι ισχυει οτι οσο πιο μεγαλο ειναι το εργο τοσο πιο πολυ συμφερει η βιομαζα. Εγω ενδιαφερομαι για τα 200kw επειδη οπως εχω υπολογισει η πρωτη υλη που διαθετω αυτη τη στιγμη μπορει να με εξυπηρετησει μεχρι εκει. Δεν θελω να βασιστωβσε καποιους αγροτες γιατι σε 2 χρονια μπορει να αρνηθουν να μου δωσοουν τα υπολλειματα . οσον αφορα αυτο για το 1000αρικο θα το ψαξω ,διοτι αν ισχυει εσκεμμενα εγινε για να χαθουν οι αδειες.Το 5+ το γνωριζω απο προσωπικη εμπειρια λογω φωτοβολταικου.Ξερεις αν ξεκινησε ο Αναπτυξιακος για τετοιες επενδυσεις; και κατι ακομα γιατι κουρασα.Ξερεις μηπως ποσο χρονοβορα ειναι η διαδικασια της εγκρισης της αδειας ? Πχ 12 μηνες?

      Διαγραφή
    3. Γεια σου Αλεξ .Ναι ισχυει οτι οσο πιο μεγαλο ειναι το εργο τοσο πιο πολυ συμφερει η βιομαζα. Εγω ενδιαφερομαι για τα 200kw επειδη οπως εχω υπολογισει η πρωτη υλη που διαθετω αυτη τη στιγμη μπορει να με εξυπηρετησει μεχρι εκει. Δεν θελω να βασιστωβσε καποιους αγροτες γιατι σε 2 χρονια μπορει να αρνηθουν να μου δωσοουν τα υπολλειματα . οσον αφορα αυτο για το 1000αρικο θα το ψαξω ,διοτι αν ισχυει εσκεμμενα εγινε για να χαθουν οι αδειες.Το 5+ το γνωριζω απο προσωπικη εμπειρια λογω φωτοβολταικου.Ξερεις αν ξεκινησε ο Αναπτυξιακος για τετοιες επενδυσεις; και κατι ακομα γιατι κουρασα.Ξερεις μηπως ποσο χρονοβορα ειναι η διαδικασια της εγκρισης της αδειας ? Πχ 12 μηνες?

      Διαγραφή
    4. Για τον αναπτυξιακο δεν ξερω αλλα η διαδικασια εγκρισης ειναι πιο γρηγορη πλεον λογω το οτι μπηκαν αρχειο πολλες αδειες που δεν πληρωθηκαν. Γυρω στους 12 μηνες ηταν να εξεταστει η αδεια απο την μερα της αιτησης οταν την εκανε ο γνωστος μου αλλα τελικα του στειλαν το ραβασακι γυρω στους 8 μηνες και οταν ρωτησε σε περιπτωση που πληρωσω το 1000ρικο ποτε θα εξεταστει του ειπαν γυρω στους 2-3 μηνες. Φυσικα δε πληρωσε και μπηκε αρχειο δεν εξεταστηκε η αδεια. Οποτε με εκεινα τα δεδομενα συνολο ενα χρονο μεχρι να σε πει ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκινα. Τοτε ομως υπηρχαν πληθος αιτησεων οι οποιες τωρα δεν υπαρχουν οποτε μπορει να παιρνεις πιο γρηγορα την αδεια.

      Διαγραφή
    5. Καταλαβα Αλεξ .Σου στελνω το e-mail μου εδω για να σε ρωτησω καποια πραγματα ακομη αν θες και να αν γινεται να με φερεις σε επαφη με τον φιλο σου για καποιες αποριες που εχω. savvatiskostas@gmail.com . Σε ευχαριστω πολυ

      Διαγραφή
    6. Aν δεν κάνω λάθος, μπορείτε να υπογράψετε κάποιο είδος σύμβασης το οποίο να έχει ρήτρες σε περίπτωση που δεν σας εφοδιάσει ο προμηθευτής/ες σας με πρώτη ύλη. Τώρα κατά πόσο αυτές στέκουν και πόσο εύκολα μπορούν να σπάσουν είναι άλλο θέμα.

      Διαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΡΙΣΤΙΝΑ Τ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ 2004 ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 100 KW Η ΑΝ ΒΓΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ 20 ΚW ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ .ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
  43. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημέρα συνάδελφοι !! Εχει πληρωθεί κάποιος σε τράπεζα Πειραιώς !; Ευχαριστω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τελευταία ενημέρωση: 24.1.2016 18:47:10 Κυριακάτικα και βραδιάτικα ο ΛΑΓΗΕ περναει ασφαλιστικες και φορολογικες ενημερότητες , και εμεις τον βριζουμε . ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ !!!!! (αστεια πραματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα, ok από Τράπεζα Αττικής νομού Εύβοιας για ποσό 6020€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλημερα, οκ απο Εθνικη στη Ζακυνθο 6700Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Tον τελευταίο καιρό στην Πειραιώς φαίνονται οι πληρωμές μετά τις 13.00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Έχει πληρωθεί κάποιος σε τράπεζα ALPHA BANK . πρώτη φορά συμβαίνει να αυτό να έχει δοθεί εντολή από παρασκευή και να μην έχουν μπει τα χρήματα στην τράπεζα μετά από τρις ήμερες , την επόμενη ημέρα και ας μην ήταν εργάσιμη τα χρήματα πάντα έμπαιναν, κάτι συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Συνάδελφοι πληρωμή απο Πειραιώς !!οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πειραιώς Θεσ/νίκη οκ! Αναμονή τώρα για αποδέσμευση.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλησπέρα. Οκ από πειραιως κατα τις 12:30 περίπου 6000 στην Κέρκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλησπέρα! Πειραιως Αλεξανδρούπολη οκ 6700

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Θα ηθελα να ρωτήσω το εξής.Στο afo γράφεται πως στις 17/3/2016 αναμένεται βα πληρωθούν συμπληρωματικά τιμολογια με ημερομηνία 30/11/2015. Τι τιμολογια συμπληρωματικά ειναι αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ιωαννη .Νομίζω ειναι τα τιμολογια για οσους ειχαν θεμα με την τιμη πωλησης και τις δηλωσεις στο Λαγηε . Οποτε ξαναστειλαμε συμπληρωματικα τιμολογια για ολο το 2014 και 2015 και περιμενουμε να παρουμε την διαφορα.Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος

      Διαγραφή
  56. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ Φ/Β ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΣ(ΠΛΥΣΙΜΟ ΠΑΝΕΛ,ΚΟΨΙΜΟ ΧΟΡΤΩΝ,ΨΕΚΑΣΜΑ ΧΟΡΤΩΝ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΗΣΤΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥ Μ/Τ) ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΣΤΟ 6944601440

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αυτήν την εβδομάδα πληρωμές θα βγούν μέχρι 8.300 ευρώ. Εαν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή, επόμενη εντολή πληρωμής θα βγει στις 5 Φεβρουαρίου, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Εμείς που περιμένουμε πάνω από 12.000€, έχουμε δρόμο ακόμα ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν δεν αλλάξει κάτι, που δεν το νομίζω, πληρωμές θα βγουν την επόμενη Παρασκευή αλλά το ύψος τιμολογίων θα είναι αρκετά υψηλότερο.

      Διαγραφή
  59. http://www.b2green.gr/el/post/31742/

    Χαχα τελικα εχουμε κωλοτουμπες και στα Φωτοβολταικα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλία στα φωτοβολταϊκά έχουμε τις μεγαλύτερες αλλά λίγοι τις παίρνουν είδηση.

      Διαγραφή
  60. ....ΑΠΟ ΤΟ AFO ΣΗΜΕΡΑ :Σύντομα νέα : του Συνδέσμου
    Εντολή πληρωμής ΑΠΕ περίπου μέχρι 8400 θα δοθεί σε λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Εξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Αυγούστου 2015
    27.01.2016
    Συνεχίζεται, με τις εντολές που έδωσε σήμερα ο ΛΑΓΗΕ στις Τράπεζες, η εξόφληση τιμολογίων παραγωγής Αυγούστου 2015. Με τις εν λόγω εντολές θα εξοφληθούν επιπλέον 2.400 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 9.018,43€, οπότε θα έχει πλέον εξοφληθεί το 74% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Αύγουστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Εάν γνωρίζει κάποιος εάν έχουμε δικαίωμα να μεταφέρουμε την έδρα μας λογιστικά στην Ρουμανία όπως εταιρίες εξωτερικού που έχουν πάρκα στην Ελλάδα.
    Σε αυτήν την περίπτωση να συνεννοηθούμε μια μεγάλη ομάδα συναδέλφων να μεταφερθούμε έξω με κοινή έδρα λογιστηρίου να γλυτώσουμε από τους τρελούς.
    Να ιδρύσουμε εταιρεία εξω που να απορροφήσει την Ελληνική.
    φορολόγηση σε ρουμάνια
    1. Εάν η εταιρεία δεν ξεπεράσει το ετήσιο όριο τζίρου των 100.000 και χωρίς κανένα υπάλληλο φορολογείται με 3% επί του τζίρου μόνο
    2. Εάν η εταιρεία δεν ξεπεράσει το ετήσιο όριο τζίρου των 100.000 έχοντας 1 μόνο υπάλληλο φορολογείται με 2% επί του τζίρου μόνο
    3. Εάν η εταιρεία δεν ξεπεράσει το ετήσιο όριο τζίρου των 100.000 έχοντας 2 μόνο υπάλληλους φορολογείται με 1% επί του τζίρου μόνο
    4. Εάν η εταιρεία ξεπεράσει το ετήσιο όριο τζίρου των 100.000 και ανεξαρτήτως υπαλλήλων φορολογείται με 16% επί των κερδών της μόνο
    5. Δεν υπάρχει προκαταβολή φόρου του επομένου έτους
    6. Δεν υπάρχουν κρυφοί φόροι, έκτακτες εισφορές, σκληροί έλεγχοι κ.α. Μπορείτε να δημιουργήσετε θυγατρικές σε όλη την Ευρώπη και να μεταφέρετε κεφάλαια στη μητρική για να φορολογηθούν (ρωτήστε το λογιστή σας στην Ελλάδα)
    7. Το κόστος κατασκευής νέας εταιρείας στην Ρουμανία κυμαίνεται από 900-1800 ευρώ ανάλογα με το είδος εταιρείας(Προσωπική-Ετερόρυθμος-Ομόρυθμος-ΕΠΕ-ΑΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη στιγμή που έχεις δραστηριότητα στην Ελλάδα θα έχεις υποκατάστημα εδώ και θα φορολογείται για τη δραστηρίοτητά της στην Ελλάδα από την Ελλάδα. Δυστυχώς έχουμε παραγωγή και όχι υπηρεσίες... Ενδοομιλικές από θυγατρικές σε μαμά εταρεία π.χ. royalties κλπ η ελληνική εφορία δεν τα αναγνωρίζει...

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο το έχει ψάξει κανένας? ??

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  63. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΦΜ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλά .... ειπαμε οτι το κρατος μας κλεβει κλπ κλπ κλπ αλλά οχι και να παμε στην Ρουμανία...!!!
    Οσα γλυτωσουμε απο τούς φόρους τόσο υστερηση στο τελος της ημερας θα εχουν και οι πληρωμες μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλημερες ,
    εβγαλε χτες ο ΛΑΓΗΕ την προβλεψη για τον ειδικο λογαριασμο , απο οπου και πληρωνομαστε. Εχει χειροτερεψει παρα πολυ σε συγκριση με τις προβλεψεις του προηγουμενου μηνα και ας εχει βαλει και το 2017 τα εσοδα απο ρυπους. Μπορει καποιος που γνωριζει περισοτερα και να μας αναλυσει το γιατι? Εαν ειναι ετσι τοτε θα μπουμε ξανα στον κυκλο αυξηση Ετμεαρ-αντιδρασεις κτλ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Δημήτρη έχεις λάβει από τον σύλλογο ενημέρωση πάνω σε αυτό το θέμα. Επιγραμματικά....
    1.το ΕΤΜΕΑΡ μειώθηκε με απόφαση της ΡΑΕ, απλά και μόνο με δέσμευση του υπουργείου πως θα κρατήσουμε ως έσοδο του Ειδικού λογαριασμού το 60% των ρύπων. Είχε προβλεφθεί να περάσει η διάταξη μέσα στο παράλληλο πρόγραμμα, που όπως γνωρίζεις, τελικά δεν πέρασε από την βουλή τον Δεκέμβριο.
    2. Είσοδος αριθμού αιολικών.
    3. Από τα πιο βασικά.. μείωση της ΟΤΣ η οποία δημιουργεί μειωμένα έσοδα από τον ΗΕΠ.
    4. Το υπουργείο υπολόγιζε έσοδα από τους ρύπους 250 εκατομμύρια (με 60% στον ΕΛΑΠΕ=150) υπολόγιζαν 10 ευρώ τον τόνο.

    Στην συνάντηση που έγινε με τον κύριο Σκουρλέτη, ζητήσαμε να παραμείνει ως έσοδο τουλάχιστον το 80% των ρύπων, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. Μεσοσταθμικά ο τόνος κυμαίνεται πολύ χαμηλότερα και έφτασε τα 5,8 ευρώ, συνεπώς τα έσοδα από τους ρύπους είναι μειωμένα και δεν μπορούν να καλύψουν την απώλεια από τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ.
    Έχουμε ενημερώσει το υπουργείο και έχει σταλεί μελέτη σχετικά με το θέμα. Εντός ημερών θα υπάρξει συνάντηση.

    Υ.Γ. Στην διάταξη αναγράφει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 60% των ρύπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αν κάτι παρέλειψα ή κάτι είναι δυσνόητο είναι λόγο κεκτημένης ταχύτητας καθώς δεν έχω χρόνο. Αν δεν σε κάλυψε το παραπάνω, μπορούμε να μιλήσουμε μέσα στο Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Σιγουρα με καλυψες με το παραπανω . Απλα μερικες διαπιστωσεις:
    Πηραν αποφαση για τους ρυπους για το 2017 και μειωσαν το ΕΤΜΕΑΡ απο το 2016 ... Εαν δεν υπαρξει αυξηση στο ΕΤΜΕΑΡ ( κατι που με το προφιλ αυτων που εχουμε πανω δεν ειναι πιθανο ) θα εχουμε παλι ξεχειλωμα του λογαριασμου....
    Σε σχεση με την προβλεψη του προηγουμενου μηνα , το 2016 εχει διαφορα -123 εκατομυρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Δηλαδή πάει η κατάσταση συν με τα καινούργια που θα μπούνε στο σύστημα μας βλέπω να μας πάνε για κούρεματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Εχει πληρωθεί κανείς μετά την τελευταία εντολή του ΛΑΓΗΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Προπερσι το Σεπτεμβιο ειχα γραψει οτι οι προβλεψεις δεν θα επαληθευτουν γιατι θα μπαινουν συνεχεια εργα ειτε βιομαζας (αν δεν ειχαν γινει τα capitals controls θα ειχαν μπει πολλα εργα) ειτε απο ανεμογενητριες και ο λογαριασμος θα χολαινει συνεχεια. Καποιοι δε το δεχονταν τοτε και μιλουσαν για λογιστικο ελλειμα και οτι τον Ιανουαριο του 16 μπαινουμε στις αγορες εεε συγνωμη λυνεται το ελλειμα του λογαριασμου. Λοιπον οσο θα αλλαζουμε κομματα και θα υπαρχει αυτη η νοοτροπια στους βουλευτες με τους πελατες τους δε θα δουμε ασπρη μερα. Οποια κυβερνηση βγαινει κοιταει να τα αρπαξει απο ισχυρους πελατες δινοντας φωτογραφικα αδειες και το προβλημα συνεχιζεται. Η λυση κοψιμο και του τελευταιου KW που αιτειται αδεια μεχρι λυση του λογαριασμου. Δυστυχως ομως οι πελατιακες σχεσεις θα συνεχιζονται εις βαρος του λογαριασμου. Ο μεγαλυτερος κινδυνος στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη ειναι η αδιαφορια των πολιτων (μας οδηγησαν εκει εντεχνως η πολιτικοι μας) και τα λαμογια κανουν παρτυ. Οποτε οταν θα ξαναγινουν εκλογες (μαλλον Σεπτεμβριο) προσοχη σε αυτους που δε πανε και σε αυτους που πανε τι χαρτακι ριχνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι τωρα που τρουπωσες εσυ να μην μπει κανας άλλος...λογικη σπεφ....κλειστο επαγγελμα...ετσι χανουμε το δικιο μας με τέτοιες αρλουμπες

      Διαγραφή
    2. Το επάγγελμα δεν είναι κλειστό και όποιος θέλει κάνει πάρκο. Το ζητούμενο είναι που θα πουλάει το ρεύμα του σε μια αγορά που φθίνει... ως ζήτηση αλλά και οικονομικά. Πάντως όπως και εσύ εγκαταστάτη μου δεν χάρισες ποτέ σου τους πελάτες σου, ούτε παρακάλαγες να μπούνε και άλλοι εγκαταστάτες στο χώρο για να σου φάνε το μεροκάματο, το ίδιο ισχύει και με τον ILIAS αλλά και όλους τους παραγωγούς. Πρέπει να ήταν βλαμμένος για να αισθάνεται διαφορετικά ή τέλος πάντων να μην ήταν παραγωγός!!
      Εσύ λοιπόν, έτσι για να κάνουμε την κουβέντα μας λίγο πικάντικη και επειδή σε βλέπω ορεξάτο με τον ΣΠΕΦ (τον οποίο επί τη ευκαιρία ευχαριστώ βαθύτατα για τις υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες του) μας προτείνεις:

      1. Να πάμε με τους εγκαταστάτες του ΣΕΦ για να γκρεμοτσακιστούμε στα σίγουρα όπως έγινε το 2012-13??
      2. Να πάμε με τους κρυφοεγκαταστάτες του ΠΑΣΥΦ (μας τελείωσε αυτός...) ή του ΠΟΣΠΗΕΦ για να γκρεμοτσακιστούμε πάλι στα σίγουρα αλλά στα μουλωχτά αυτή τη φορά και χωρίς να μας το λένε??
      3. Η να πάμε όπου φυσάει ο άνεμος τα μαλάκια του Παπακυριακού της ΕΠΗΕ??

      Και για να μην παρεξηγηθώ επειδή ο Παπακυριακού δεν έχει μαλλιά, το όπου φυσάει ο άνεμος απευθύνεται στο περιεχόμενο της κεφαλής του και όχι στο τριχωτό... Βέβαια ο συγκεκριμένος στην συζήτηση για τρίχες, ως κομμωτής γαρ στην ιδιότητα, θα ήταν ανώτερος. Δυστυχώς μας τα χαλάει αφού άφησε την κομμωτική και άρχισε τις προμήθειες προωθώντας συμβόλαια συντήρησης...

      Διαγραφή
    3. Χρηστο εγω δε μιλησα να μη μπει κανενας αλλος τωρα που μπηκα εγω και αν ησουν στη παρεα μας καιρο θα ειχες δει τι πιστευω για το ΣΠΕΦ. Μαλιστα εχω δυνατοτητα να κανω αυτη τη στιγμη ακομα ενα παρκο οποτε δε με συμφερει να σταματησει το ολο πραγμα. Εγω ειπα κοψιμο των αιτησεων (καλυτερα να μη εξεταζονται καν οχι κοψιμο) μεχρι να λυθει ο λογαριασμος και επειτα αφου θα ειναι θετικος αναλογα με το ποσο θετικος θα ειναι να δυνονται με σειρα προταιρεοτητας καποιε αδειες.

      Διαγραφή
    4. Ψευτοδημόπουλε, χαλάσαμε τα τσανάκια μας για τους Χ λόγους. Όπως έχεις παρατηρήσει δεν ασχολούμαι μαζί σου. Ούτε στο blog αλλά ούτε σαν σύλλογος. Όσο είχαμε επαφή στο blog επικρατούσε και ησυχία. Μόλις αρπαχτήκαμε, ξεκίνησες πάλι τα ίδια.
      Πήγαινε τώρα στο ΣΤΕ και στην επιτροπή ανταγωνισμού να χτυπήσεις το ΜΠΕΤΟΝ σενάριο που υπερασπιζόσουν τόσο καιρό και έβγαζες παραμετροποίηση. Δεν με άκουσες ποτέ πως το υπουργείο δεν θα υπολογίσει επιπτώσεις στα καθαρά των επιχειρήσεων, αλλά τον τεχνολογικό συντελεστή και επέμενες να με κατηγορείς πως δεν ξέρω να διαβάζω τους νόμους, είμαι άσχετος κ.τ.λ.
      Τώρα που το μέτρο της διακοψιμότητας πέρασε, έκανες κωλοτούμπα τρικούβερτη, ενώ τόσο καιρό αγωνιζόσουν να μας πείσεις πως το υπουργείο την δέχεται. Ήθελες και υπογραφές από τους άλλους συλλόγους τρομάρα σου. Αν σου λείπουν τα χρήματα προτείνω να πάρεις και τη λίστα από το Γ.Ε.Μ.Η. Μην το στέλνεις μόνο στα μη ταμειακά ενήμερα μέλη. Τώρα φαντάζομαι τα σχόλια του προηγούμενου μήνα, πως χρηματίζομαι από δικηγόρους και πως αν περάσει το μέτρο θα ψάχνω υποψήφιους πελάτες θα εξαφανιστούν,ε;
      Όσον αφορά τις συντηρήσεις, επέτρεψε μου να σου πω, πως εγώ αν έχω βλάβη εντός 48 ωρών max έχει διορθωθεί. Απώλειες ρεύματος RISO, PID, ελαττωματικά πανέλα, tracker,προβλήματα συναγερμού, κάμερες κ.τ.λ. δεν έχω. Και αν είχα ξέρω να τα διαγνώσω και να τα μαζέψω και όχι να με κοροϊδεύει ο κάθε συντηρητής. Συνεπώς δεν έχω διαφυγόντα κέρδη σε αντίθεση με πολλά πάρκα.
      Θα σου πρότεινα λοιπόν ,αντί να ασχολείσαι με τον αν έχω μαλλιά και με ποιό επάγγελμα έχω ασχοληθεί, να επικεντρωθείς στα προβλήματα που έχουμε σαν κλάδος, που ιδιαίτερα τώρα είναι πολλά.

      Διαγραφή
    5. Κυριε Δημοπουλε λετε οτι αν ο υπουργός είχε το 1/10 της κατάρτισης του ΣΠΕΦ, θα είχαμε γλιτώσει αρκετά χρήματα ως φβ από το μέτρο. Το θεμα ειναι οχι το τι καταρτιση εχει ο ΣΠΕΦ αλλα πως μπορεις να γνωστοπιοισεις και να περασεις τα συμφεροντα ολου του κλαδου. Τι να το κανω αν εισαι παντογνωστης και σε γραφει στα αρχιδια του ο υπουργος. Στη σημερινη Ελλαδα οι μαλαγανες περναν τις θεσεις τους που εσεις ομως τους ονομαζεται φτηνοπουστηδες.
      Να μη ξεχναμε οτι η μεγαλυτερη πουστια στο κλαδο την εκανε ο ΣΠΕΦ με τον Ασημακη. Βλεπεις δεν ηξερε ο ΣΠΕΦ οτι καποια στιγμη σε χρησιμοποιει το κρατος για να περασει κατι και μετα κτυπαει και εσενα και δε πρεπει ποτε να συνενεις. Το καλο για το ΣΠΕΦ ηταν το οτι οταν ετοιμαζοταν το κοψιμο και για τους παλιους επεσε απο κυβερνηση η ΝΔ και τη γλυτωσε.
      Αυτο καναν συνεχεια κτυπουσαν ενα κλαδο και οι αλλοι χαιρομασταν οτι εμας δε μας πιανει και μολις κτυπουσαν και εμας γελουσαν οι κτυπημενοι και λεγαν τωρα καλα να παθετε και εσεις. Αυτο εκανε η ΝΔ και το εκμεταλευτηκε ο Ασημακης σε συνεργασια με το ΣΠΕΦ εις βαρος ολου του κλαδου. Ηταν να μη βαλουν χερι τις συμβασεις τωρα που τις βαλαν ποτε δε θα κοιμομαστε ησυχοι... 20 χρονια αγχους και εκνευρισμου!! Αλλα ερχεται ο Κουλης οποτε ερχεται και η σειρα σας να σας δω εκει.
      ΥΓ δεν ειμαι ΝΔ.

      Διαγραφή
    6. Δεν συμμερίζομαι ILIAS καθόλου τις απόψεις σου ή τις εκτιμήσεις σου. Προφανώς ακόμα τις διατηρείς επειδή δεν εχεις καταλάβει αρκετά πράγματα. Δεν φταις εσύ ίσως γιαυτό, αφού για να κατανοήσεις πλήρως τον ΣΠΕΦ χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις. Ο ΣΠΕΦ έχει μια σταθερή γραμμή βασισμένη σε έναν καθαρό και γεωμετρικά σωστό τροπο σκέψης που πάντοτε απόλυτα δένει και με τους αριθμούς. Αν εχεις παρατηρήσει, δεν εχει επιβιώσει άλλος τρόπος σκέψης στον κλάδο περα από του ΣΠΕΦ. Όλοι αυτόν διαβάζουν και με αλλες ταμπέλες αυτά που λέει ο ΣΠΕΦ εν τέλει προτείνουν και γίνονται.

      Διαγραφή
    7. Εγω μπορει να μη εχω τις ιδιαιτερες γνωσεις οπως λες αλλα πιστεψε με εχω τη διαισθηση να μυριζομαι τα λαμογια απο μακρυα!! Πρωτιμω τους αγνους και αξιοπρεπεις με τσιπα που ξερω οτι θα παλεψουν για ολους παρα τα λαμογια με τις γνωσεις που θα παλεψουν για τη παρτυ τους. Ετσι καταστραφηκε η Ελλαδα και ακομα συνεχιζουν. Πολλοι γραματιζομενοι πεσαν και χασαμε και αυτα που ειχαμε. Αλλο τα διδακτορικα και οι διατριβες και αλλο η πραγματικη ζωη.

      Διαγραφή
    8. Και που εισαι εκει στο ΣΠΕΦ που ειστε μορφωμενοι και γραματιζομενοι με ιδιαιτερες γνωσεις διαβαστε και αυτο μπας και γινετε πιο σωστοι ανθρωποι...
      http://www.thessalonikiartsandculture.gr/blog/epilegmena-arthra/alampournezika-i-glossa-ton-koultouriaridon#.VpgkVUCTy3F

      Διαγραφή
    9. Ηλια ανακαλω ότι εγραψα παραπανω...νομιζω ότι συμφωνούμε σε πολλα ιδιως στις αλητείες του σπεφ

      Διαγραφή
    10. Το θεμα κουρεματος των παλιων απλα εκκρεμεί....θα το φερει η νδ....οι παλιοι του σπεφ επεβαλαν το κουρεμα στους πιο νεους με κοστη ανα 3μηνο υπολογισμένα στον αερα...αλλα εκαναν το λαθος να ακυρωσουν τις συμβασεις μας. όχι μονο των πιο νεων αλλα κ των παλιων....και αυτό θα το βρουν μπροστα τους. ισως όχι φετος, ισως όχι του χρονου, αλλα θα τους ερθει και αναδρομικα

      Διαγραφή
  72. οκ και από Τράπεζα Αττικής νομού Εύβοιας για ποσόν 8300€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΘΗΝΑΣ ΧΘΕΣ 8050 ΓΙΑ ΠΑΡΚΟ...
    Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ε.Ε ΚΑΙ ΕΧΩ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ IBANKING .ΜΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2015 - 120 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΥΠΕΡΕΙΣΙΕΣ....ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ..ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Εάν o λογαριασμός σου είναι όψεως και έχεις δικαίωμα έκδοσης μπλοκ επιταγών, τότε σου κρατάει όντως προμήθεια. Υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις τελείως απλό τον όψεως, (ανευ μπλοκ επιταγών) με Internet banking όμως και μηδενική συνδρομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OI ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΨΕΩΣ ;;;;; ΣΤΗΝ ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ Η Ε.Ε. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΝ ΟΨΕΩΣ.

      Διαγραφή
  76. Καλημέρα σε ολους. Παρακαλω επικοινωνήστε, επιχειρηματολογήστε, ρωτήστε, απαντήστε, αλλα εκφραστείτε οσο το δυνατον κοσμια, χωρις υβρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απάντηση μου κε HELIOS προς τον κομμωτή Παπακυριακού είχε σειρά επιχειρημάτων αλλα την έσβησες ολόκληρη. Προφανώς ο Παπακυριακου ντρέπεται που είναι κομμωτής και σου ζήτησε να την σβήσεις, αφου η ιδιότητα του αυτή δεν συνδιαζεται με το μηχανιλίκη που προσπαθεί να πουλήσει σε ανυποψίαστους. Σίγουρα δεν φταίω εγώ για τις καταβολές του αυτές, αλλα ο ίδιος που ντρέπεται για τον εαυτό του. Θα σε καλέσω λοιπόν να ανεβάσεις πίσω την απάντηση μου και μόνο να αφαιρέσεις τις δύο ή τρεις το πολύ λέξεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ύβρεις, αν και εδώ μεσα έχουν γραφτεί χιλιάδες φορές, χωρίς ποτέ να έχεις προστατέψει αλλους.

      Αν δεν το κανεις, προφανώς προστατεύεις το βούρκο της παραπληροφόρησης ´εως και της αντιποίησης ιδιοτήτων που πράττει ο κομμωτής Παπακυριακού.

      Με τιμή

      Κώστας Δημόπουλος

      Διαγραφή
    2. Κυριε Δημοπουλε επειδη ερχονται μαυρες μερες και εσεις ασχολεισται με τις τριχες του Παπακυριακου διαβαστε οχι μονο εσεις αλλα ολοι μας αυτο το αρθρο πως θα προστατεψουμε το κλαδο χωρις ρουφανιες.
      http://www.liberal.gr/arthro/30684/agores/xena-chrimatistiria/ti-proexoflei-i-ptosi-tis-timis-ton-trapezikon-metochon.html#.VqqSgluBNyw.facebook

      Διαγραφή
  77. Ο μόνος που έλυσε, λύνει και μπορεί να λύνει προβλήματα είναι ο ΣΠΕΦ. Όποιος θέλει να λέω ότι βοηθάει τον κλάδο δεν έχει παρά να εγγραφεί εκεί. Οτιδήποτε έξω από αυτό είναι φλυαρία δίχως νόημα . Όσο για τον Παπακυριακού, κε Δημόπουλε αδιαφορείστε. Ο Παπακυριακού είναι άρρωστο και διαλυτικό στοιχείο που δεν έχει ούτε προσανατολισμό ούτε σκέψη. Μόνο να είναι δήθεν μέσα στα πράγματα τον ενδιαφέρει για να πουλάει από μανταλάκια έως φούμαρα και πάντα με κλεμμένο υλικό. Εγώ πρόλαβα και διάβαςα την πρωινή σας απάντηση, πριν την σβήσει ο HELIOS. Αν και σκληρή, ήταν απόλυτα αληθινή και πραγματική. Απότι φαίνεται ο Παπακυριακού διαλύθηκε και πήγε στον Helios και νιαούρισε...για να κρύψει το παρελθόν και το επίπεδο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. κ. ILIAS , το άρθρο προφανώς δεν αφορά τις επενδύσεις και τα δάνεια των ΑΠΕ. Όπως γνωρίζετε στον κλάδο ενέργειας περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις των ορυκτών καυσίμων και οι πετρεαϊκές εταιρείες. Μην πανικοβάλετε τον κόσμο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μιλαει για τη Παγκοσμια οικονομια που περιλαμβανετε και η Ελλαδα και χρησιμοποιει καποια παραδειγματα σε αυτα που αναφερεστε εσεις. Φυσικα αν υπαρχει ανησυχια στην Αμερικη σκεφτειται τι γινεται στην Ελλαδα....?
    Λεει για τα επισφαλη δανεια στον κλαδο της ενεργειας που περιλαμβανονται και οι ΑΠΕ ασχετα αν πιο κατω δινει καποια αλλα παραδειγματα.
    Το σημαντικο μερος ειναι:
    Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον τραπεζικό κλάδο, όπου επικρατεί έντονη ανησυχία σχετικά με τα δάνεια που έχουν δώσει οι τράπεζες στις εταιρείες ενέργειας. Το ύψος των επισφαλών τους δανείων προς το κλάδο ενέργειας συνεχώς αναθεωρείται προς τα επάνω, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πει κανείς με σιγουριά που μπορούν αυτές οι επισφάλειες να σταματήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καλησπέρα από μενα, δεν έχω ξαναγράψει πάλι εδώ. Είμαι απο Αργολίδα, είμαι ηλεκρολογος μηχανικός Τ.Ε και έχω εν λειτουργία ένα ΦΒ 100 kw κινουμενο. Η συντήρηση-επισκευές γίνονται κατ' αποκλειστικότητα από μένα με τη βοήθεια μηχανολογικών εμπειριών απο την κυρίως εργασία μου σε κατασκευες μηχανημάτων. Να πω προκαταβολικά ότι δεν είμαι εγγεγραμμένος σε κανένα σύλλογο, όχι από επιλογή απλά λόγω επαρχίας δεν έχουμε κάτι εδώ και δεν ασχολήθηκα.
    Δεν μπορώ να πιστεψω αυτά που διαβάζω...
    Ειλικρινά σας μιλάω...
    Δεν μπορώ να πιστεψω πως γινεται κάποιοι που έχουν τον ιδιο "αντίπαλο", δηλαδή το ίδιο πρόβλημα να λύσουν, καταφέρνουν με τόση ευκολία να βρίσκουν και τα μεταξύ των προβλήματα. Λόγω της εργασίας μου ταξιδευω αρκετα συχνά σε πολλα μέρη του κόσμου. Έχω γνωρίσει άλλους πολιτισμούς και άλλες νοοτροπίες. Σε καμία χώρα δεν παίζει τέτοια φάση. Σε πολλες χώρες θα μου πεις δεν χρειάζεται γιτί υπάρχει αξιοκρατία.
    Δεν κατανοώ πόσο πολύπλοκα γίνονται τα πράγματα, έχουν ξεφυτρώσει 200 συλλογοι με πάνω κάτω τους ίδιους σκοπούς και όπως τα κομματα (που το ιδιο λένε με άλλους τρόπους) βρίσκουν διαφορές και φαγωνονται μεταξύ τους.
    Δεν βλέπετε που μας πίνουν το αίμα; Ως που θα πάει αυτή η κατάσταση; Αναρωτιέται κανείς εδω μέσα; Έχετε σκεφτεί σε 5-6 το πολύ 7 χρόνια που τα δάνεια κουτσα στραβα θα αποπληρωθούν και θα αποδεσμευτούν οι τρέπεζες, τι έχει να γινει; Πιστευει κανείς οτι θα μείνουν οι τιμές σε αυτά τα επίπεδα έτσι όπως πάνε; Μακάρι να βγώ λάθος και για εσάς και για μένα.
    Καθίστε βούρλα και τσακωθείτε ο ένας με τα μαλλιά του άλλου, όταν θα καραφλιάσετε οι ίδιοι από αυτά που θα δούμε, θα είναι πλέον αργά.
    Εντελώς φιλικά και χωρίς ίχνος διάθεσης αντιπαράθεσης με κανέναν προσωπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stavro θα σε απαντησω συντομα ως εξεις: Αν ο Σπεφ πηγαινοντας στο υπουργειο τοτε με τον Ασημακη δε τα εκανε πλακακια υπερ των παλιων και εις βαρος των νεων και υποστηριζε ολο το κλαδο αυτη τη στιγμη θα ηταν ο μοναδικος συλλογος και δε θα αντεχε κανενας αλλος. Οταν ομως τραβηξε το δρομο του υπερ των λιγων μελων του και κατα ολου του κλαδου δημιουργηθηκε η αναγκη να εκπροσωπηθουν οι υπολοιποι παραγωγοι με τη συνεπεια γεννησης νεων συλλογων. Αυτη ειναι η αληθεια. Και στα κομματα που λες αν υπηρχε ενα σωτο κομμα που εκπροσωπουσε σωστα το λαο χωρις ψεμματα νομιζεις θα υπηρχαν αλλα κομματα..? Επειδη εχω ταξιδεψει και εγω παρα πολυ μονο στα Σκανδιναβικά κρατη γιναται αυτο που λες που το εχω δει με τα ματια μου και εχω παθει πλακα. Πηγες ομως Ρωσια Ιταλια Βουλγαρια Ισπανια Ρουμανια και αλλου να δεις τι γινεται..!! Κολαση απο λαμογια μια απο τα ιδια.

      Διαγραφή
    2. Καλα μιλαμε,, το κωλυμα σου δεν εχει ορια φιλε μου !!!!!!!!!!!!!!!εδω βγηκε ο βρωμοφουστας της Δεη και μιλουσε για τον κλαδο με τα χειροτερα !!!! ζητουσε μειωσεις σε ταριφες και οχι σε συνταξεις και καλα !!! για IRR 32 μετα τις νεες ρυθμισεις,,, και επανερχεσαι μιλωντας για παλιους και ΣΠΕΦ !!!!!!,, λιγο σεβασμο που να παρει,, φωναζα για το ΕΤΜΕΑΡ πριν δυο χρονια !!!! εκρουα τον κωδωνα του κινδυνου πριν τρια χρονια !!!μπορεις να φανταστεις επιτελους, τι θα συνεβαινε στον κλαδο, αν σημερα υπηρχαν εκεινα τα IRR, με αυτες τις πιεσεις στο ΕΤΜΕΑΡ !!!!!!! μαυρο φιδι θα μας ετρωγε.

      Διαγραφή
  81. Καλησπέρα, σημαντική η παρέμβαση σου Σπύρο. Μια ερώτηση : Θεωρήτε ότι οι εταιρείες που εγκατέστησαν φ/β με τις υπερτιμολογήσεις ότι έχουν συμβάλλει κατα το μερίδιο που τους αντιστοιχεί στις μετέπειτα μειώσεις τιμών; (η μόνο οι παραγωγοί πληττονται και θα συνεχίσει κατ' αυτον τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασια τις υπερτιμολογήσεις τις ζητησαν οι παραγωγοι και ξεκάθαρα οι παλιοι που εκαναν το παρκο τζαμπα και τωρα δεν εχουν κουρευτεί διολου! Υπομονη όμως γιατι η κερκοπορτα που ανοιξε ο σπεφ για ακυρωση των συμβασεων μας θα τους καταπλακωσει καποια στιγμη. μπορει και φετος ακομα. Αλλιως του χρονου του παραχρονου αλλα θα την φανε και αναδρομικα!

      Διαγραφή
    2. Χρήστο με συγχωρείς αλλά νομίζω πως είσαι άδικος εδώ. Υπερτιμολογήσεις έγιναν σε πολλές περιπτώσεις είτε προκειμένου να πάρουν μεγαλύτερο αναπτυξιακό είτε προκειμένου να καλύψουν την ιδία συμμετοχή 25%.
      Υπάρχνουν πολλές περιπτώσεις "νέων" πάρκων οι οποίες θα σου έφερναν λυποθυμία.
      Όπως και να έχει , τα προβλήματα του κλάδου είναι μεγάλα. Δεν εξυπηρετεί κανέναν αυτή τη στιγμή να κάνουμε διαφοροποιήσεις.

      Διαγραφή
  82. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Λοιπον ακουστε,,,,εγω και χιλιαδες αλλοι, ειμαστε ασυνεπεις στις μηνιαιες υποχρεωσεις μας,, δηλ 100 δοσης στο ταμειο, εφορια, τραπεζες, και ουκ εστιν τελος ,,,μαλιστα,,, ξανα μανα τα ιδια,, ή μαλλον τωρα πονηροτερα !!! ¨θα καλυψουμε το 75 %, και θα σκασουν¨,,, καλα δεν βλεπετε τι ερχεται !!!! πιστευτε ολοι εσεις που αυτό τον μηνα θα ειστε συνεπεις και ολοι εμεις οι υπολοιποι ξεφτιλες,, πως δεν θα ειστε στην δικη μας θεση τον επομενο μηνα !!!!!!! ΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!!!!!! ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΥΡΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ Ή ΛΙΓΟΙ - ΛΙΓΟΙ!!!!! Δεν υπαρχει επαναλαμβανω, καμμια δικαιολογια υπερημεριας σε υγιη και εξορθολογισμενο πια ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ !!!!!! δεν μιλαμε για ένα οποιοδηποτε λογαριασμο που μπαινει και βγαινε ότι του καπνισει,,, που ενισχυεται από οπου τυχει ,, και αν μεινει κατι πληρωνεστε !!!!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Α Π Ε,,, με απολυτως συγκεκριμενες , και αρκουντως προδιαγεγραμμενες, πηγες εισροων – εκροων,, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!! και αν τελικα καταλαβαινετε,, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ,,, ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΟΥΝ !!!!! ΠΟΙΟΙ !!!!! και μην ξανακουσω τις πα..ριες για παλιους και νεους,,, οσοι εχουν μνημη θυμουντε,,, 4 Δις θα ηταν τωρα το ελλειμμα,,, όχι το 75%,, ουτε το 1% θα ειχε πληρωθει,,, αφηστε λοιπον τον ΣΠΕΦ να κανει αυτό που ξερει και βγειτε στα καγκελα τωρα που για εσας είναι νωρις,, αλλιως θα ειστε συντομα στην δικη μου θεση,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι τοσο συντονισμενη και συστηματοποιημενη η καθυβριση του Παπακυριακού που δημιουργει ευλογα ερωτήματα. Υπομονη γιατι η κερκοπορτα που ανοιξε ο σπεφ για ακυρωση των συμβασεων μας θα σας καταπλακωσει καποια στιγμη. μπορει και φετος ακομα. Αλλιως του χρονου του παραχρονου αλλα θα την φατε και αναδρομικα! Τιποτα δεν τελειωσε και εχει ο καιρος γυρισματα μεσα στα 20 χρονια! Το ότι τα κανατε πλακακια με τον Ασημακη και μας γαμησατε τις συμβασεις θα σας ερθει ξαναστροφα λαμογια!


      Αια και που εισαι ακομη!

      Διαγραφή
    2. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Φιλοι μου, οχι να το λεω αλλα διαβαστε για να καταλαβετε επιτελους, ποιοι ζουν αναμεσα μας,,, απο την πολη ερχομαι,, και στην κορφη γαργαλα !!!! οι εντυπωσεις δικες σας.

      Διαγραφή
    3. Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ
      ΛΑΓΗΕ Α.Ε.
      Δεκέμβριος 2015

      Διαβαστε την τελευταια σελιδα,,,, http://www.lagie.gr/fileadmin/groups/EDSHE/MiniaiaDeltiaEL/final_2015_12_Miniaio_Deltio_EL_APESITHYA.pdf

      Διαγραφή
  84. Χρηστο το γελιο ειναι οτι αφου ρουφιανεψαν και μας κατεβασαν τις συμβασεις τωρα βγαινουν και δηλωνουν ενωτικοι και καλα οτι ερχονται δυσκολες μερες.... ποιες δυσκολες? Εμεις τις ζουμε ηδη απο αυτα που καναν αυτοι ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Χρηστο ,, πες στον ILIAS,, πως αυτες τις δυσκολες μερες, τις ζουμε απο το 2008,,δυστυχως ειναι υπερκομματικη η βλακια ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Οι καυμενοι βιομηχανοι εφοπλιστες υπουργοι βουλευτες και υπουργοι απο το 2008 τα βγαζουν δυσκολα ειναι της μοδος να περνανε ολοι δυσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Τελικά αύριο να περιμένουμε την ανακοίνωση για τις επόμενες πληρωμές του Αυγούστου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Αύριο λίγο δύσκολο........Αύριο παραλύει η Ελλάδα.....
    Δε δουλεύει τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Εξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Αυγούστου 2015
    04.02.2016

    Συνεχίζεται, με τις εντολές που έδωσε σήμερα ο ΛΑΓΗΕ στις Τράπεζες, η εξόφληση τιμολογίων παραγωγής Αυγούστου 2015. Με τις εν λόγω εντολές θα εξοφληθούν επιπλέον 750 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 9.925,92€, οπότε θα έχει πλέον εξοφληθεί το 80% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Αύγουστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν σε τοσο μικρα νουμερα , ξοφλανε 750 παρκα ... μας βλεπω με το χαρταετο να πληρωνομαστε τον επομενο...

      Διαγραφή
  90. Η ανακοίνωση από πλευράς Λ.Α.Γ.Η.Ε. στις 4/2 ήταν από τα χρήματα του Η.Ε.Π.
    Το cash flow της ΔΕΗ έγινε κανονικά χθες το βράδυ. Σήμερα αναμένεται να βγει εντολή πληρωμής για περίπου 68.000 ευρώ.
    Οι πληρωμές των τιμολογίων παραγωγής Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν στις 18/2 . (πρόβλεψη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Εξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Αυγούστου 2015
    05.02.2016
    Με νέες εντολές που έδωσε σήμερα ο ΛΑΓΗΕ στις Τράπεζες συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων παραγωγής Αυγούστου 2015. Με τις εντολές αυτές θα εξοφληθούν επιπλέον 1.580 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 68.370,88€, οπότε θα έχει πλέον εξοφληθεί το 92% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Αύγουστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω να πληρώνουμε τον φόρο του 2015 και μετά απο μήνες να ολοκληρώσουν τις πληρωμές του έτους 15. Και έχουμε επιβαρυνθεί και τα ΦΠΑ μέχρι τώρα...

      Διαγραφή
    2. Μπορείτε να εναταχθείτε στο ειδικό καθεστώς καταβολής ΦΠΑ κατά τον χρόνο της είσπραξης, έτσι ώστε να μην προπληρώνετε τον ΦΠΑ.

      Διαγραφή
  92. Πληρωμή από τράπεζα πειραιώς σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ Φ/Β ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΣ(ΠΛΥΣΙΜΟ ΠΑΝΕΛ,ΚΟΨΙΜΟ ΧΟΡΤΩΝ,ΨΕΚΑΣΜΑ ΧΟΡΤΩΝ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΗΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥ Μ/Τ) ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΣΤΟ 6944601440 email kpaulos52@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κανείς πόσο κοστίζει το pv offset box και που μπορώ να βρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την πτωση των πανελ εκτος απο αυτο που ψαχνεις υπαρχει και αυτο χωρις να θελω να κανω διαφημηση. Δες μηπως βγαινει πιο φθηνα και πουλιεται και στην Ελλαδα. Παλια μου ειχε ερθει διαφημιστικο στο ε-μαιλ μου. Τωρα το τη ρευμα ξοδευει τα βραδυα που φορτιζει τα πανελ δε το ξερω και δε το βλεπω και καπου..? Καποια στιγμη ισως να το δοκιμασω στο μελλον στον εναν ινβερτερ για να δω τι καταναλωνει και τις διαφορες θα δω στον εναν ινβερτερ που θα μπει.

      http://www.ilumen.be/en/all-products/pid-box-mini/

      Φυσικα αν καποιος γνωριζει η το εχει δοκιμασει ας ενημερωσει.

      Διαγραφή
    2. Θα πρεπει να δεις και τι αν είναι συμβατο με τους inverters π.χ η SMA εχει δικό της

      Διαγραφή
    3. SMA είναι οι inverters, αλλά από που μπορώ να μάθω πόσο κοστίζουν.

      Διαγραφή
    4. Στειλε e-mail στην SMA (Ελληνικη) και θα σου στειλουν κοστολογιο αφου τους δωσεις πληροφοριες για το παρκο. Εκανα το ιδιο για την επεκταση εγγυησης και μου απαντησαν την αλλη μερα με το κοστος αναλογα με τη περιοδο επεκτασης.

      Διαγραφή
    5. το ..pv offset box ειναι μονο για μικρα παρκα τυπου 20kw η για στεγες ..τα εχει δοκιμασει κανεις?? εχεις διαφορες στην αποδοση?? κανουν καιγια 100αρια που θα εχουν μελλοντικες απωλειες .?? εαν εχει καποιος πληροφοριες ας μας ενημερωσει...

      Διαγραφή
    6. ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ κα. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ http://www.solcompany.de/index.php?cat=KAT154&lang=DEU&product=231931B&sid7B671B57C294446DBBC4E900F8FC98EA=4lj4r59uoe3nt8tsb4mnfcf493
      http://www.sunblog.org/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB/2013/03/a%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CF%89%CE%BF%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CF%84%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD-13253.html
      http://www.solcompany.de/PublishedFiles/SMA_PV-OFFSET-BOX-DB_DE.pdf

      Διαγραφή
    7. ILIA ποσο κοστιζει η επεκταση εγγυησει?

      Διαγραφή
    8. Το pv offset box, χρησιμοποιείται στην περίπτωση που τα panels έχουν υποστεί το PID φαινόμενο, όχι γενικά για να αυξήσει την απόδοσή τους. Στα panel Που έχουν PID, λύνει σταδιακά το πρόβλημα.

      Διαγραφή
    9. Nick δεν την εκανα και δε θυμαμαι. Θα ψαξω να βρω το ε-μαιλ της ΣΜΑ και αν το βρω θα σου πω η και να στο στειλω.

      Διαγραφή
  95. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΩΡΑΣ ΣΕ PLC OMRON CJ2/CP/NSJ series,ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ CP1L /CP1E/ CP1H ΣΕ ΠΑΡΚΑ ΜΕ TRACKER 2 ΑΞΟΝΩΝ.ΕΜΑΙL:blackjohneagle@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Κοστίζει γύρω στα 450-500€ (ένα για κάθε inverter) και πωλείται από την SMA (τους dealers της).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Εξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Αυγούστου 2015
    10.02.2016
    Με νέες εντολές που έδωσε σήμερα ο ΛΑΓΗΕ στις Τράπεζες συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων παραγωγής Αυγούστου 2015. Με τις εντολές αυτές θα εξοφληθούν επιπλέον 220 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 96.045,62€, οπότε θα έχει πλέον εξοφληθεί το 94% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Αύγουστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Θα πληρωθούμε των Σεπτέμβριο η θα βγούμε στο σεργιάνι για δανεικά και αυτόν τον μηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ pID ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ,ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΣ ΤΟ PV OFFSET BOX.
    ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΞΕΡΩ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ.ΕΙΝΑΙ Η TRITEC.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ.
    ΣΟΥ ΣΤΕΛΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ TRITEC.

    Τεχνικες Πληροφοριες - PHOTON TEST REPORT !
    https://app.box.com/s/32dpex2lwjf16hlct7rzt7zoj3i7u45c
    Bιντεο
    http://www.tritec-energy.com/en/service/videos/
    Email: evangelos.zoidis@tritec-energy.com
    ΑΝ ΘΕΣ ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ EMAIL:
    ΑΥΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Εχει γίνει έλεγχος στο πάρκο και μου είπαν πως τα πανέλα έχουν PID. Η SMA μου έδωσε τηλέφωνα προμηθευτών για να βρώ pv offset box και όλοι μου είπαν πως δεν έχουν και δεν υπάρχουν γιατί σταμάτησε η παραγωγή τους εδώ και μήνες.

      Διαγραφή
    2. Αναστασια χωρις να εχω προσωπικη πειρα δες αυτο που σου εστειλα πιο πανω που ισχυριζεται οτι επαναφερει σε 40 μερες τα πανελ. Μη σε παρω στο λαιμο μου απλα ρωτα και ας το ψαξει ο εγκαταστατης του παρκου.
      http://www.ilumen.be/en/all-products/pid-box-mini/

      Διαγραφή
    3. Ηλία, το κοίταξα δεν υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα μόνο η εταιρία στο Βέλγιο και υπάρχει διαδικασία για την αγορά τους λόγω των capital control

      Διαγραφή
    4. Αν εχεις φεισμπουκ δες εδω μηπως το βρεις

      https://www.facebook.com/PVDOCTOR/info?tab=page_info

      αν οχι δες εδω το σαιτ αυτου που το διαφημιζει στην Ελλαδα.
      http://www.tritec-energy.com/en/tritec/locations/greece/

      Διαγραφή
  100. Γεια σας , θα επιθυμούσα λίγο την προσοχή σας . Πόσοι απο εσας εχετε υπογραψη την ( Συμβαση συστασης ενεχυρου επι απαιτησεων ) γιατι εδω και πολυ καιρο με πιέζει η τραπεζα να το υπογράψω ωστε να μου αποδέσμευσή χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Πια τράπεζα ασε με να μαντέψω η Πειραιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Πρόσεξε ΠΥΡΝΟ ΑΛΟΓΟ μην το υπογράψεις γιατί μετά η τράπεζα δε θα αποδεσμευεί τα χρήματα σου με το αιτιολογικό ότι κάπου γράφει σε οποιονδήποτε πόσο.Συμβολαψου έναν καλό δικηγόρο.Μην τη πατησεις όπως εγώ.Βεβαια τώρα μου τα αποδεσμεύουν αλλά μου βγάλανε την ψυχή πρώτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Αν το υπογράψεις τους δίνεις το δικαίωμα να σου κρατάνε τα χρήματα για όσο θέλουν με νομιμοφανή τρόπο. Προφανώς το ξέχασαν όταν υπέγραψες το δάνειο. Μην υπογράψεις τίποτα επιπλέον, δεν είσαι υποχρεωμένος. Ρώτα στο ΛΑΓΗΕ αν μπορείς να ζητήσεις να κατατίθονται τα χρήματα σε διαφορετικό λογαριασμό π.χ. απευθείας στον όψεως και να τους παρακάμψεις. Διάβασε τις συμβάσεις που έχεις υπογράψει γιατί εκεί αναφέρονται τα πάντα. Με προσοχή όλα αυτά και με υποστήριξη καλού δικηγόρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Πυρινο αλογο και εμενα μου ζηταει την υπογραφη της συμβασης που αναφερεσαι και το θετει ως βετο για τη μειωση του επιτοκιου. Αυτο συμβαινει εδω και 8 μηνες. Μεγαλειο!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Ειναι συνηθισμένο οι τράπεζες οταν εχεις αναγκη για μετρητα να βλεπουν τι τους εχει διαφυγει η τι δεν υπηρχε οταν υπογραφες το δανειο και σε βαζουν εκβιαστικα να υπογραψεις για να σε ελευθερωσουν χρηματα που χρειαζεσαι. Τα πραγματα ειναι απλα αν καιγεσαι και δεν υπαρχει αλλη λυση υπογραφεις αν εχεις τους γραφεις κανονικοτητα και περιμενεις να υποχωρησουν. Εγω δυστηχως αν και δεν ειχα υπογραψει για τις δυο τριμηνιαιες δοσεις να τις κρατανε αυτοι τις κρατουσαν και σε μεγαλη μου αναγκη αναγκαστηκα και υπογραψα να τις κρατανε ωστε να μου τις ελευθερωσουν προσωρινα να κανω τη δουλεια μου και να τις κρατησουν μετεπειτα απο μελλοντικες πληρωμες του Λαγηε. Τους ειχα στειλει και εξωδικο τους απειλησε ο δικηγορος μου για υπεξαιρεση λογαριασμου δεν καταλαμβαιναν τιποτα και συνεχιζαν να τα κρατανε. Κανουν οτι γουσταρουν. Δανειο απο Εθνικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Γεια σας και εμενα η τραπεζα δεν με αποδεσμεβη τα χρηματα..τα κραταη η τραπεζα και οτι περυσεβη και δεν μου τα δινει τα λεφτα.ο λογος ο εγγιοιτης μ εχει δανεια και τα χρωσταη..η τραπεζα πειραιος μου λεει φερε οτι εχοδα εχει με μεγαλα ποσα φερε να πληροσουμε στην τραπεζα στο χερι μου δεν μ δηνουν δεκαρα..τη μπορω να κανω μια βοηθεια.. Σας ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ