Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Μάιος - Πληρωμή Σεπτέμβριος 2015

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και μην ξεχνατε το ποσο.


Για να μπορέσετε να σχολιάσετε 

δείτε ανάρτηση εδώ - εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"

 Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και μην ξεχνατε το ποσο.

Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 

392 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΠΟΛΥ ΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΕΠΕΣΕ.ΔΥΟ ΤΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.Η ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΑΙΟΥ ΕΚΤΩΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ Η ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ.......ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΉ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παμε για επομενη εβδομαδα. Αλλαξε την πληροφορηση και το afo.gr στο ημερολογιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ........ΧΘΕΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.........ΑΠΡΙΛΙΟΥ...................ΔΕΔΔΗΕ............ΠΕΙΡΑΙΩΣ ...ΚΡΗΤΗ................ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ..................ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΙΟΥ....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aπό τον επόμενο μήνα ετοιμαστείτε και για μια μείωση της τιμής πώλησης 3,6% γνωστή και ως διακοψιμότητα ( μεταβατικό τέλος εφοδιασμού) γιατί ο κύριος Σκουρλέτης την πέρασε μέσα στο μνημόνιο ενώ ουδέποτε αυτό ζητήθηκε σε eurogroup! Μάλλον κάποιοι επισκέπτες του υπουργείου το ζήτησαν και είπε πριν φύγει να τους κάνει το χατίρι.
    Eλπίζω και αυτή τη φορά να καταφέρουμε να μπλοκάρουμε το μέτρο.

    Όσο για τις πληρωμές : H ΔΕΗ όπως πολύ καλά γνωρίζουν τα μέλη της Ε.Π.Η.Ε. θα κάνει cash flow την τρίτη. Λογικά με τα χρήματα αυτά θα κλείσουν τον Απρίλιο και θα μπούμε στον Μάιο. Ύψος τιμολογιών κανείς δεν ξέρει καθώς δεν γνωρίζουμε τι λεφτά θα δώσει η ΔΕΗ από το cash flow.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε κ. Παπακυριακού για τα καλά νέα .........

      Διαγραφή
    2. "καλα νεα" το οτι θα μειωσουν τις τιμες κατα 3,6% ??? Γιαννη , αυτο ειναι στις ταριφες , στο τζιρο ή στα κερδη? Εχει ψηφιστει και περιμενουμε εφαρμοστικο? Ειναι σιγουρο πως το εχουν δεχτει ολοι ή υπαρχει περιπτωση να ανασχεδιαστει οπως ολα αυτα που αναμενοντε με τα ΑΔΙ κτλ

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση κύριε Παπακυριακού. Μπορούμε να κάνουμε κάτι για το το τέλος διακοψιμότητας; Προσωπικά μένω Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
  5. Στο Λαγηε τι κανουν ηθελα να ηξερα... Ενημερωτικα δεν βγαλαν ασφαλιστικη φορολογικη ενημερωτητα εχω στειλει ηλεκτρονικα εδω και μια εβδομαδα και ακομα τιποτα!! Δεν εχουν συνελθει ακομα απο τις διακοπες..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στοίβα οι λογαριασμοί.Για κανονίστε να πληρωθούν μεθαύριο όλα τα κατοστάρια
    Από την μία θα μπουν από την άλλη θα βγούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. DIMITRIS K στον τζίρο είναι. Το μόνο που εκκρεμεί για να εφαρμοστεί είναι μια υπουργική απόφαση. Ως συνήθως και με την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόταν η χώρα κανείς από όσους ψήφισαν ούτε το πρόσεξε , ούτε αναρωτήθηκε. Η Ε.Π.Η.Ε. αυτό που επιδιώκει είναι το κόστος της διακοψιμότητας (που μας επιβαρύνει περίπου 42 εκατομμύρια το έτος) να μπει στα νέα ΑΔΙ που ανασχεδιάζονται τώρα.
    Έχει συνταχθεί νέα επιστολή προς αυτή τη κατεύθυνση από ΠΑΣΥΦΩΣ , ΠΣΑΦ και ΕΠΗΕ.

    Κυρία Anastasia αν ανήκετε σε κάποιον σύλλογο καλό θα είναι να ενημερωθείτε τι σκοπεύουν να πράξουν γι αυτό το ζήτημα. Εαν δεν ανήκετε, ίσως θα έπρεπε να γραφτείτε σε κάποιον που θεωρείτε πως αντιπροσωπεύει ορθά τα συμφέροντα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τυγχάνει να γνωρίζω από τον ΣΠΕΦ, ο οποίος είχε εντοπίσει την πονηρή διάταξη περί διακοψιμότητας στο προσχέδιο του μνημονίου πριν καν αυτό ψηφιστεί στις 14/8 και είχε επικοινωνήσει με κυβερνητικά στελέχη για αλλαγή, πως η άποψη του ΥΠΑΠΕΝ/ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως στην πορεία και πριν την εφαρμογή (έκδοση ΥΑ) θα βρεθούν ισοδύναμα στην χρηματοδότηση του μέτρου (από δικαιώματα ρύπων όπως ο σύνδεσμος εχει προτείνει στο παρελθόν, ίσως και από ΑΔΙ), οπότε το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει. Μάλιστα επιπλέον σκέψη στον ΣΥΡΙΖΑ -στην χειρότερη περίπτωςη που τα ΦΒ δεν απαλλαγούν- ειναι τα ΦΒ άνω των 100kw τα πληρώσουν 1,8% όπως τα αιολικά και τα κάτω των 100kw να πληρώσουν 0,9% (με τα ποσοστά αυτά η επιβάρυνση στα μετά φόρων κέρδη είναι ισοδύναμη λογω διαφορετικών οικονομιών κλίμακας). Η διαφορά των χρημάτων (περίπου 25 εκατ ευρώ αν συνεισφέρουν λίγο τα ΦΒ ή 40 εκατ. αν απαλλαγούν) θα καλυφθεί από τα δικαιώματα ρύπων που περισσεύουν από το 2016 και μετά και ανέρχονται σε 160 εκατ. Ευρω κάθε χρόνο.
    Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι πως ο Μειμεράκης -αν βγει πρώτο κόμμα και σχηματίσει κυβερνηση με κορμό τη ΝΔ- θα εφαρμόσει την ΥΑ με το κατάπτυστο 3,6% οριζόντιο ως έχει, αφού σταθερός στόχος της ΝΔ είναι η ισοπέδωση των μικρομεσαίων εις όφελος ως μεγάλων και των βιομηχάνων. Άλλωστε ο Μειμαράκης κατεβαίνει στις εκλογές με Σαμαρική σύνθεση βουλευτών, οπότε το είχες Γίαννη τι είχα πάντα που λέει και ο λαός...
    Αυτά τα ολίγα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, επειδή η ιστορία της διακοψιμότητας βαστάει 2 χρόνια τώρα (από Οκτώβριο 2013 που ψηφίστηκε ο ν. 4203 που άνοιξε το δρόμο της) και εν συνεχεία από πέρυσι τον Οκτώβριο που εγκρίθηκε από την ΕΕ το κατάπτυστο σχέδιο ΥΑ με το άδικο 3,6% σε βάρος των ΦΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γι αυτο ψηφιστε οτι θελετε εκτος των 2 αυτων κομματων και φυσικα και του Πασοκ που εγινε μικρο πλεων. Δεν καταλαβα τοσα κομματα κατεβαινουν ας τους κανουμε να ανησυχουν αυτοι για τη καρεκλα και οχι εμεις για την επιβιωση. Δωστε τους την απαντηση σε ολα αυτα τα λαμογια Ψηφιζουμε Μονο Μικρα Κομματα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ.ΨΑΧΝΩ ΠΑΝΕΛ UP SOLAR (UP M220P)ΠΟΛΥΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εσείς που τολμάτε να μας καθοδηγήσετε και να μας προτείνεται και τι να ψηφίσουμε , ποσο μ@λ@κες είστε ???
    είμαστε στον πάτο επειδή ψηφίζεται εσείς ...κανονικά πρέπει να παραδώσετε τα εκλογικά σας βιβλιάρια και να μας ζητήσετε συγνώμη για τις επιλογές σας μέχρι τώρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον εσύ δεν χρειάζεσαι εκλογικό βιβλιάριο, αφού τόσο πορομένος και μπετομένος νεοδημοκράτης που είσαι, έχουν την ψήφο σου τόσο δεδομένη που καλύτερα να την ενσωματώσουν στη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως σου ωστε να γλυτώσουμε και την γραφειοκρατία του βιβλιαρίου και της ψήφου σου, ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ!!!

      Διαγραφή
    2. Η Εταιρεία Φλαμπουράρη πήρε δουλειά 3,9 εκατ. απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου χωρίς να εχει φορολογική ενημερώτητα..... εσυ δεν πληρωνεσαι αν δεν εχεις ο αλλος παιρνει εργο εκατ. αμεσα ζεστο και σπαρταριστο!!
      Αν δεν φυγει η βρωμα τοσων χρονων θα συνεχισουμε να γραφουμε εδω και να κλαιγόμαστε ποτε θα γίνουν πληρωμες. Σε λιγες μερες ολους αυτους που μας φεραν εδω μπορουμε να τους στειλουμε απο εκει που ηρθαν.

      Διαγραφή
  12. οσο για την διακοψιμοτητα διαφημιζει ο σκουρλετης οτι τα πηρε απο τουσ πλουσιους/???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βγηκε ο Αυγουστος στα ενημερωτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το τι θα ψηφίζεις χρηστο και ιλια , δεν με ενδιαφέρει καθόλου . αν νιώθεις την ανάγκη να το συζητήσεις με κάποιον , μίλησε το με τον ψυχολόγο σου. το να δίνεις συμβουλές-οδηγίες σε εμενα και στους άλλους εδώ με προσβάλει . εδώ μιλα για ενέργεια , με όσο μυαλό διαθέτης ..δεν σε παρεξηγεί κανεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να σε κατεβαζουν τις ταριφες να κοβεις πιστωτικα και τωρα διακοψιμοτητα απο τις δυο τελευταίες κυβερνησεις για σενα ειναι εκτος ενεργειας. Ολες αυτες τους οι ενεργειες δεν εχουν σχεση με την ενεργεια και δεν μας ενδιαφερει οπως και να σου το θυμιζω πριν τις καλπες και πρεπει να παμε και σε ψυχολογο. Οκ εγω θα παω σε ψυχολογο εσυ κοιταξε να ανοιξεις τα μπουτακια σου κι αλλο στους καινουργιους που ερχονται!!!!

      Διαγραφή
  15. Σημερα συναντήθηκα με τον κύριο Μπότση και μου επιβεβαίωσε οτι αυριο το πρωί 100% ξεκινάει ο Μάιος . Το ποσο δεν το ξέρει ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα,
    έχουν αναρτηθεί τα ενημερωτικά σημειώματα Αυγούστου 2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπάρχει λόγος για ανησυχία παραγωγή sma με ενημερωτικό Λαγηε κάθε μήνα διάφορα 100 με 130 - 160 kwh διάφορα??? η είμαστε μέσα σε ποσοστο αποκλίσεις..???κάθε γνώμη δεκτη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εμενα το sma εγραψε 17356 και το ενημερωτικο 17160 σταθερο στη Λαμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εμένα το καταγραφικό έγραψε 19661 και το ενημερωτικό αλλά και ο μετρητής(τον τσέκαρα 1/8 πρωί & 31/8 βράδυ) 18154 σταθερό Ροδόπη. Όλο το καλοκαίρι τέτοιες διαφορές είδα!!! 1507 είναι πολλές... Τι λέτε να γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. 1.Θυμίζω πως οι απαιτήσεις του πάρκου σε ρεύμα την ημέρα παίρνονται από την παραγωγή του πάρκου. Οπότε τυχόν κλιματιστικά ,υπολογιστές, φώτα αναμένα και τη μέρα κ.τ.λ. καταναλώνουν από την παραγωγή.

      2.Ψάχνεις το πάρκο για απώλειες ρεύματος. (χτυπημένα καλώδια ποντίκια κ.τ.λ.).

      3. Τα παρακάτω που αναφέρει ο Xpop είναι σωστά, αλλά αν αποκλίσεις στην παραγωγή δεν υπήρχαν εδώ και τόσους μήνες που το πάρκο έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία, ενώ προκύπτουν τώρα δεν φταίνε οι διατομές ή η ποιότητα των καλωδίων. Αν και κατασκευαστές προκειμένου να κάνουν οικονομία, είτε από άγνοια, έβαζαν οτι τους κατέβαινε στο κεφάλι.)]

      4. Πρόβλημα στον μετρητή της ΔΕΗ.

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ. Στους περισσότερους μετατροπείς μπορείς να βλέπεις από το αντίστοιχο portal το RISO -αντίσταση μόνωσης.(πολλοί δεν το πρόσθεσαν στο portal καθώς δεν το γνώριζαν ή από σκοπιμότητα). Κάποιοι εξυπνάκηδες κατασκευαστές πειράξανε τις παραμέτρους του μετατροπέα και αντί ο μετατροπέας να κόβει προκειμένου να προστατευθεί (αλλά με το μειονέκτημα να το βλέπει ο κάτοχος του πάρκου και να διαμαρτύρεται), καίγεται.

      "Σε κάθε περίπτωση η τιμή αυτή πρέπει να είναι τουλάχιστον 200 k Ω, δεδομένου ότι
      μικρότερες τιμές αντίστασης μόνωσης μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνα ρεύματα σφάλματος. Ιδιαίτερα σε
      φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις ισχύος άνω των 10 kW και με παρουσία πρόσθετων προβλημάτων μόνωσης
      στα καλώδια και βύσματα μπορεί κατά περίπτωση να εμφανιστούν ανωμαλίες."

      Υ.Γ. 2. Σε πολλούς από εσάς οι inverter για κάποιο διάστημα κόβουν αρκετές φορές την ημέρα και δεν γίνεται αντιληπτό. Μην κοιτάτε μόνο την μηνιαία σας παραγωγή, ούτε τη σύγκριση με τα πάρκα του Χ διπλανού.

      Διαγραφή
  21. Εγω το ειχα αναφερει αυτο το προβλημα πριν δυο μηνες αλλα το μονο που ησεπραξα απο δυο τρεις εδω μεσα ηταν ειρωνηκα σχολια..τλπ..μαλακες εχει..στη συνεχεια εκανα αιτημα στη δεη και μετα απο ελεγχο οντως διαπιστοθηκε οτι υπαρχει 2%αποκληση..μειον..και στη συνεχεια εκανα αιτημα παραπονων στα κεντρηκα και περιμενω απαντηση..κατι ποθ πρεπει να κανετε οολοι σας ανεξερετως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι διαφορές με SMA σε σταθερό 10 kwh τον Αύγουστο και 99kwh σε τρακερς.
    Μεγάλες διαφορές μπορεί να οφείλονται στα υλικά και τον τρόπο σύνδεσης που επιλέξατε με τον κατασκευαστή.
    Αν για παράδειγμα από τα inverter φεύγει μακρύ καλώδιο αλουμινίου οι απώλειες είναι μεγάλες. Αν πάλι φεύγει μικρή διατομή καλωδίου, πάλι οι απώλειες είναι μεγάλες.
    Για μικρές απώλειες χρησιμοποιούμε καλώδιο χαλκού μεγάλης διατομής (πολύ μεγαλύτερης του ελάχιστα απαιτούμενου από τις προδιαγραφές). Όμως το κόστος ενός τέτοιου καλωδίου είναι 2-3 φορές μεγαλύτερο από το ελάχιστα απαιτούμενο ή από το καλώδιο αλουμινίου.
    Τέλος οι διαφορές εξαρτώνται και από τα μηχανήματα που δουλεύουν μέσα στο πάρκο, τα φώτα κλπ. Αν έχουμε πχ έναν υπολογιστή που καίει 90 w την ώρα υπολογίστε ότι κατά τη διάρκεια παραγωγής καταναλώνει ρεύμα από την παραγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ετσι ειναι εχω τρακερ οι απωλειες ηταν στις 22000 kwh 170 kwh kai σταθερο με 17000που ηταν 20kwh οι απωλειες.Τωρα αν οι απωλειες ειναι πολλη μεγαλυτερες απο αυτα τα νουμερα περιπου τοτε χρειαζεται ψαξιμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εχω στειλει ασφαλιστικη ενημεροτητα εδω και μια εβδομαδα μεσω e-mail και ακομα τιποτα ενω σε λιγες μερες ληγει η παλια με κινδυνο να μη πληρωθω και οι υποχρεωσεις για πληρωμες ειναι στοιβα.... εγω θα φταιω αν αρχισω να στελνω 100 e-mail την ημερα μπας και το δουνε!!! Η πλακα ειναι οτι την εχω στειλει μαζι με φορολογικη την οποια την περασαν χτες κανονικα!! Δηλ. ο φωστηρας που ειδε το e-mail πως περασε μονο τη μια..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το Αφο λέει για λιγο πάνω απο 6500 και την άλλη εβδομαδα τα υπόλοιπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Περισσότερες Ανακοινώσεις
    Είστε εδώ: Αρχική Περισσότερες Ανακοινώσεις Ανακοίνωση
    Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Απριλίου – Μαΐου 2015
    16.09.2015
    Ο ΛΑΓΗΕ έδωσε νέες εντολές στις Τράπεζες για εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Απριλίου 2015.
    Παράλληλα άρχισε η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Μαΐου 2015. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 6.770 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 6.866,78€ (52% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Μάιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  27. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Απριλίου – Μαΐου 2015
    16.09.2015

    Ο ΛΑΓΗΕ έδωσε νέες εντολές στις Τράπεζες για εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Απριλίου 2015.

    Παράλληλα άρχισε η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Μαΐου 2015. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 6.770 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 6.866,78€ (52% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Μάιο).


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συναδελφοι προσοχη οσοι εχουν παρει επιδοτηση ερχονται προστιμα για μη υποβολη στοιχειων κατα την πενταετια τσουχτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη διαβασα πολλα σημεια του νεου μνημονιου αυτο που λες ειναι το λιγοτερο μπροστα σε αυτα που θα ερθουν!! Ερχονται μαυρες μερες.

      Διαγραφή
    2. Μας λες τα σημαντικα κατα τη γνωμη σου.

      Διαγραφή
    3. Αν αρχισω να τα γραφω εδω καποιοι θα πουνε οτι μιλαω πολιτικα. Στειλε το e-mail σου να σου τα στειλω να τα διαβασεις.

      Διαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πληρωμή 16/9 - ώρα 17:00 μμ - Κοζάνη ΕΤΕ - 20kw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα πληρώθηκε τιμολόγιο Μαίου στην Εθνική Τράπεζα,από 100αρι πάρκο στην Κέρκυρα, στις 16/9/15, 6100 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ας κανω ενα σεναριο και γω χαριτιλογωντας...αν φανουν τα χρηματα στη πειραιως αργα η αποδεσμευση τους θα γινει σιγουρα απο βδομαδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα
    πληρωμή από Τράπεζα Αττινής -100 KW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Θα γίνουν μέσα στη βδομάδα
    και αλλες πληρωμές (μεγαλυτερα ποσά:)
    ΛΑΓΗΕ σήμερα
    Να δούμε και να δούν καί αυτοί
    μία άσπρη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή Χρήστος σου είπα ότι θα πληρώσουν Πέμπτη η παρασκευη για μεγαλύτερα ποσα αυτήν την βδομάδα? ???

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  35. Άλλες φορές στην Πειραιώς τα λεφτά έμπαιναν μέχρι τις 11 το αργότερο, τώρα τι διάολο γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Στην Πειραιώς 10.15-10.30 πάντα έμπαιναν τα χρήματα, τώρα 12 η ώρα και τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μηπως καποιος μπορει να μαθει γιατι δεν εχει πληρωσει η πειραιως θελει να κρατησει τα χρηματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τράπεζα Πειραιώς Θεσσαλονίκη μόλις φάνηκαν τα λεφτά για πληρωμή τιμολογίου Μαϊου για 20άρι πάρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χρήστο είναι παρα πολυ σημαντικό για μας.Πες μας αν ξερεις κατι παρακαλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ??
    ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ SIM(ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΡΟΥΤΕΡ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ 1 GB ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ KAI Η ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 500 ΜΒ. ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ 100ΚW ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ.. ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΦΡΑΓΗ ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 1200 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΤΡΕΛΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 GB ΜΕΣΑ ΣΕ 15ΜΕΡΕΣ. Ο ΛΟΓΟΣ???ΑΓΝΩΣΤΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΝΑ. ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ wifi, ΟΠΟΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ. ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΚΑΡΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ gB ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ.
    ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ Η ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (ΝΕΑ SIM, ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ) ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΗΣΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑ, ΠΡΩΤΟΥ ΜΟΥ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ......ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχα ιδιο προβλημα και μετα απο πολλες δοκιμες , διαπιστωσα πως προερχοταν απο τις καμερες. Εξηγω: Ανοιγα το προγραμα για να παρακολουθω τις καμερες και το εκλεινα με το "Χ" στο παραθυρο των windows και οχι με το κουμπι "Exit" του προγραματος. Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα η συνδεση με το καταγραφικο να παραμενει ανοιχτη και να στελνει συνεχως δεδομενα. Καθημερινα μου καταναλωνε ~2GB . Δες μημπως εχεις παρομοιο προβλημα με καποια σου συσκευη.

      Διαγραφή
    2. Εφη είχα και εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα από 1G Κάρτα sim μέσα σε δέκα πέντε μέρες με χρεωσε η Cosmote 40G και κάνανε φραγή στο Internet στα 1085 ευρώ χωρίς καμία ενημέρωση έστειλα επιστολή διαμαρτυρίας γιατί αφού βλεπάν ότι ανέβαιναν τα ΜΒ δεν κάναν φραγή π.χ. στα 200 ευρω τα πήραν πίσω
      και μετά ήρθε ο αλλός λογαριασμό με 250 ευρώ και μετά άλλαξα πρόγραμμα 10G στην cosmote με 35 ευρώ.με φραγη δικια μου .Πάντως οι κάμερες κατεβαζουν πολύ και αν πας να κάνεις για δεις αρχείο τότε αστα ....Πάρε με τηλ αν θες 6972631967

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. πες τον τεχνικο να πληρωση τον λογαριασμο

      Διαγραφή
  41. Ειχα παρομοιο προβλημα αλλα με τις κλησεις στο κεντρο ληψης σηματων οχι με τη μεταδοση δεδομενων που μου ειχε ερθει τρελος λογαριασμος. Βαρουσε ο συναργερμος απο χορτα στα μπιμ και εστελνε συνεχεια σημα στο κεντρο ληψης σηματων ανα μερικα δευτερολεπτα αν θυμαμαι καλα με συνεπεια οταν πηγα την αλλη μερα ειχαν καταγραφει τρελες κλησεις. Εκει ο σεκιουριτας μου ειπε να προγραματισω το συναργερμο μετα απο 5-6 κλησεις συνεχομενες να σταματαει να στελνει αλλα ο εγκαταστατης του συναργερμου ηταν απολυτος να μην γινει γιατι καποιος κακοπροαιρετα να τον προκαλουσε να χτυπησει και μετα να εμπαινε ανενοχλητος. Στην αρχη που δεν ειχα καταλαβει οτι ηταν απο χορτα η εταιρια κινητης μου ειχε πει οτι αν το σημα ειναι ασθενες η ερχεται απο αντανακλαση μπορει να προσπαθει ο συναργερμος να δωσει σημα στα μισα το χανει και ξαναπροσπαθει αλλα η εταιρια θεωρει οτι απο αυτην εφυγε το σημα και το χρεωνει ασχετα αν δεν το εχει λαβει ο σεκιουριτας και ο συναργερμος συνεχιζει να προσπαθει. Κεραια εξωτερικη εχεις για καλυτερο σημα μηπως ειναι αυτο? Η δες μηπως καποια αλλη τηεφωνια εκει εχει καλυτερο σημα. Ολα αυτα υποθετικα σε παρομοιο προβλημα υπερογκου λογαριασμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Έχω ακούσει περιπτώσεις όπου χακάρανε τα modem και πραγματοποιούσαν κλήσεις DATA. Θα μιλήσω με τον άνθρωπο που μου το μετέφερε να σας πει περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πάντως για να αποφύγεις αύρες τις περιπτώσεις κανε καρτσυμβολαιο COSMOTE.Ειχε συμβεί και σε μένα με τη Vodafone και πλήρωσα 500€ και δε το έψαξα περεταιρω.Με το καρτσυμβολαιο σε μπορεί να σε χρεώσει παραπάνω.Κυριε Παπακυριακο μηπως ξέρετε αν θα γίνουν πληρωμές σημερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Chaos οι τρελές χρεώσεις είναι όταν ξεπεράσεις το πάγιο στα GB που έχεις. θα πρέπει να τους πεις να βαλουν πρόγραμμα φραγης μόλις καταναλώνεις τα GB σου.. εκεί ξέρεις οτι δεν σε χρεώνουν αέρα. .!!

      Διαγραφή
  44. Συνήθως υπερχρεώσεις καρτών 3G σε φωτοβολταικά πάρκα οφείλονται σε ξεχασμένα ανοιχτά προγράμματα καμερών από τους χρήστες ή σε κάλυψη του προγράμματος που έχετε συμφωνήσει με τον πάροχο της κινητής τηλεφωνίας,για τον λόγο αυτόν καλό είναι η κάρτα που βάζετε στα πάρκα να είναι τουλάχιστον στα 5GB για να μην έχετε ποτέ προβλήματα να ξεπεράσετε τον όγκο δεδομένων (η κάρτα αυτή χρησιμοποιείται για τα σήματα του συναγερμού για τις κάμερες και για να στέλνουν οι inverter τα δεδομένα), ωστόσο το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε σε λογαριασμούς τέτοιων καρτών να υπάρχει μια αδικαιολόγητη χρέωση SMS στο νούμερο 54540 πράγμα που δεν στέκει σε λογαριασμούς καρτών δεδομένων 3G, η εταιρία μου επειδή έχει αρκετές συνδέσεις τέτοιων καρτών που παρατηρήθηκε αυτό το πρόβλημα διερευνά με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας το φαινόμενο αυτό και θα σας ενημερώσω όταν θα έχω νεότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εχει συμβει κ με μενα το ιδιο προβλημα ειχα συνδεσει 2G τη μια ηρθε 270ε και την αλλη 300ε ισως μαλλον οταν εμπαινα στις καμερες δεν εβγαινα με το κουμπι exit.O τεχνικος μου ειπε πως υπαρχει λυση και μου εχει ρυθμισει το ρουτερ να κλειδωνει οταν ξεπερναει τα 2G ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Στο καρτσυμβολαιο οταν τελειώσουν οι μονάδες του προγράμματος σου περίπου 30€αν θυμάμαι καλα το μήνα μπαίνει αυτόματα φραγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η cosmote βρήκε τρόπο να βγάλει χρήματα. Είμαι απόλυτα σίγουρος.
    Είχε συμβεί το ίδιο και σε εμάς αλλά για κακή τους τύχη το ακριβό router (700 ευρω) κατέγραφε την κίνηση (εισερχόμενη και εξερχόμενη) ενώ επίσης η κίνηση καταγραφόταν και στην υπηρεσία VPN. Αποτέλεσμα, απο τα 180 ευρώ που ζητούσαν με πάγιο 20 ευρώ πήραν 35 ευρώ.

    Μετά απο αυτό αλάχθηκε το πάγιο σε 15 ευρώ (παρέμεινε ως εναλλακτική) και τοποθετήθηκε δορυφορικό 30 ευρώ το μήνα (χωρίς ανοιχτές πόρτες) ή 39 με ανοιχτές πόρτες. Με κλειστές πόρτες χρειάζεται VPN server για να μπεις σε κάμερες ο οποίος μπορει να αποσβεστεί σε 1-2 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να υποθέσω οτι τα ρουτερ σας έχουν δυνατότητα port forward ή NAT. Αλλάξτε την πόρτα των καμερών από 80 σε κάτι άλλο. Σε περίπτωση εξωτερικής "επίθεσης" όλοι ψάχνουν κατ' αρχήν τις στανταρ πόρτες να δουν αν είναι ανοιχτές και στη συνέχεια αρχίζουν να τις σκανάρουν για να συνδεθούν. Σε ένα πάρκο έχω συνεχείς προσπάθειες να συνδεθούν στον ftp server του router χωρις βέβαια αποτέλεσμα.
      Και κάτι ακόμη, κλείστε όλες τις πόρτες που δεν χρησιμοποιείτε.

      Διαγραφή
    2. Xpop αν και σε μενα η υπερβολικη χρεωση ειχε γινει για τα σηματα στο σεκιουριτα και οχι στα δεδομενα ειχα τη λιστα απο τις κλησεις που ελαβε το κεντρο ληψης σηματων πηγα στο cosmote εκανα αιτηση για υπερβολικη χρεωση με τη λιστα απο το κεντρο ληψης σηματων και τις συντεταγμενες που βρισκεται το παρκο και ειπαν θα το ερευνησουν οι τεχνικοι. Μετα απο μια εβδομαδα με πηραν τηλ και μου ειπαν οτι στο σημειο εκεινο το σημα ειμαι ασθενες και ερχεται απο αντανακλασεις απο δυο διαφορετικες κεραιες και η εταιρια θεωρει οτι σε αυτους ερχεται κομενο το σημα και κοστολογειται ασχετα αν δεν φτανει ποτε στο κεντρο και το ρουτερ προσπαθει ξανα και ξανα. Ειναι σαν να στελνεις μηνυμα φευγει απο το κινητο σου κανονικα αλλα δε περνεις αναφορα παραδοσης και δεν παραδιδεται ετσι δεν μπορουν να κανουν κατι και πρεπει να πληρωσω αφου μου καναν μια εκπτωση 5 ευρω στον επομενο λογαριασμο αλλα επρεπε να πληρωσω κανονικα γυρω στο 500αρικο τους ξεφτιλες. Το προβλημα το ελυσα με μεγαλη κεραια σε ψηλο σημειο και απο τοτε δεν εχω προβλημα.

      Διαγραφή
  48. machine to machine ονομάζετε το σωστό πρόγραμμα δίχως περιπέτειες . στο οποίο γίνετε η μετατροπή διεύθυνσης και τέλος τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με machine to machine δεν σωζεσαι αν θες κάμερες στο κινητό και έχεις ανοιχτή πόρτα για κάμερες

      Διαγραφή
    2. κανεις μεγαλο ΛΑΘΟΣ ,καμερες εχεις παντου

      Διαγραφή
  49. Συνάδελφοι μήπως ξέρουμε σήμερα τίποτα για πληρωμές;Αν ναι ενημερώστε.Παντως με το COSMOTE καρτοςυμβολαιο εγω σώθηκα.Αν το ξεπεράσει στα gb πρέπει να αγοράζεις κάρτα αλλιώς φραγη.Αβλεπι το συνιστώ.Ελεος δε κανω διαφήμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. machine to machine με 10 ευρώ το μήνα κάθε μέρα το ανοίγεις για κοντρόλ και δεν ξεπερνά ούτε 700ΜΒ και ούτος η άλλος σταματά η χρέωση μόλις φτάσει στο 1gb .Άπλα αυτός που θα κάνει τις ρυθμίσεις (κάρτα-ρουτερ-καταγραφικο) πρεπει να ΞΕΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις βρει υπηρεσία vpn (Μ2Μ) που σου επιτρέπει να συνδέεσαι με android κινητό και να τρέχεις native εφαρμογή για κάμερες σου βγάζω το καπέλο.
      Εαν θες μοιράζεσαι μαζι μας το όνομα της υπηρεσίας

      Διαγραφή
    2. machine to machine ειναι τις βονταφον αλλα...δεν κανω χρηση το προγραμμα αλλα ...τον παροχο

      Διαγραφή
    3. Η χρήση του παρόχου Μ2Μ δεν αντιλαμβάνομαι σε τι διαφέρει από μια άλλη απλή κάρτα internet εφόσον δεν χρησιμοποιείς την υπηρεσία. Πιο ακριβή μου φαίνεται για χρήση πάνω από 1 Gb.

      Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διασφαλίσεις την πρόσβαση στο δύκτιο σου (με οποιοδήποτε πάροχο) πχ με mac address αλλά θες κάποιον να ξέρει να αλλάζει ρυθμίσεις όταν αλλάζεις συσκευές κι επίσης δεν μπορείς να συνδέεσαι με άλλες συσκευές που δεν έχει δώσει άδεια σύνδεσης.
      Η ασφάλεια κοστίζει σε χρόνο και χρημα όπως και η (μη) ασφάλεια κοστίζει σε περισσότερο χρήμα με την cosmote !!!

      Διαγραφή
    4. 1)η Μ2Μ δεν διαχειρίζεται τα δεδομένα το ίδιο με μια απλή κάνει πολλή περισσότερα ,σου δίνει internet.open 2)o κατασκευαστής του DVR ορίζει πως και από που θα δεις 3) και οπωσδήποτε θέλεις ένα καλό ρουτερ για του λόγου το αληθές ΑΣΦΑΛΕΙΑ.Τέλος δεν θα γράψω άλλα γιατί ήδη κάνουμε κατάχρηση

      Διαγραφή
  51. Υπάρχει πρόγραμμα σε Android το i watch dvr που σε βλέπεις κάμερες από κινητό. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. δεν μας βλεπω για αλλες πληρωμες σημερα .
    για να μην εχει καποιος αλλος απο το πρωι καποια ενημερωση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Συνάδελφοι με τέτοια ποσά που διαβάζω ότι έχετε χρεωθεί μερικοί, μήπως σας συμφέρει να τραβήξετε μια παροχή OTE ή άλλο πάροχο της επιλογής σας, με 24άρα σύνδεση και να αφήνετε την σύνδεση με την καταγραφή ανοικτή μέρα νύχτα...
    Γιατί με κάτι χιλιάρικα και πεντακοσάρικα που διάβασα, ότι χρεωθήκατε κάποιοι, με έναν λογαριασμό κάνεις απόσβεση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για εκεί που δεν υπάρχει ΟΤΕ σε απομακρυσμενες περιοχές.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΗΤΑΝ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΗΣΥΧΗ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ Η ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΗ ΚΟΛΩΝΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ. ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΝ.

      Διαγραφή
  54. Ενταξη ρε παιδια μας ζαλισατε με αυτη την ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΛΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΤΥΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΟΥΤΕ ΔΥΟ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΜΙΛΑΩ.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  55. Καλησπέρα βγάλανε καινούργιες πληρωμες εχθές ??Γιατι σημερα πληρώθηκα πειραιως παραπάνω απο το αναγραφόμενο όριο του Λαγηε για την ακρίβεια πληρώθηκα 100αρι 6893.23 ενώ το όριο ηταν (6866,78)περιοχη Φθιωτιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Σχετικά με τις αποκλείσεις μετρήσεων:
    Σε τρία πάρκα όπου 2 έχουν inverters SMA και ένα Refusol όπου δεν υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ μετρητή ΔΕΗ και inverters ο τύπος των μετρητών της ΔΕΗ είναι αυτός:
    http://www.edmi-meters.co.uk/mk10a/
    και έχει εγκατασταθεί από την intracom
    Ίσως όσοι έχουν πρόβλημα με μετρητές να πρέπει να δουν τι μάρκα μετρητή μήπως και όλα τα προβλήματα προέρχονται από συγκεκριμένη μάρκα μετρητών ή εγκαταστάτη... Με επιφύλαξη η ιδέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ωραιος ο κωστας θα παω να δω σημερα κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ..ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ..Η ΧΡΗΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ 10 ΜΒ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ 2GB ΕΩΣ ΚΑΙ 5 GB THN ΗΜΕΡΑ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΕΙΧΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΣΩΖΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΑΓΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΜΟΥ ΤΟΝΙΣΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ vpn ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΟΥ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ) , ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΦΡΑΓΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ vpn ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΦΡΑΓΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΩΣΕΙ ΤΗΝ DATA ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΟΥ (sharing), ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΒ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ. ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ HACKING MOY ΤΗΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΟΥ ΩΣ ΕΚΔΟΧΗ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. ΤΕΛΟΣ ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΚΕΙ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ, ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ. Η ΓΝΩΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΔΩ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως ΕΦΗ εγώ έβαλα φραγή μόλις περάσει τα 10Gb αυτόματα Cosmote με 35 ευρώ τον μήνα μια δυο μέρες δεν εχει στοιχεία μετά ξανά φορτώνει στο καινούργιο λογαριάσο και μπαίνω να δω τις κάμερες ελάχιστα και βλέπω παραγωγή από sanny portal της sma και όταν είναι αναγκαίο μπαίνω σε real time Web sunnybox

      Διαγραφή
    2. Σας το έχει τονίσει κάποιος συνάδελφος παραπάνω: Κόψτε το επιτέλους!!! Έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε τα "προσωπικά" των πάρκων 2-3 από εσάς. Θα το πω κοσμια: Δε μας ενδιαφέρει!!! Το θέμα εδώ είναι οι πληρωμές Λαγηε, ροή αυτών και πληροφορίες μεταξύ μας. Αν θέλετε μπορείτε να ανταλλαξετε κινητά να γνωριστειτε κιόλας ρε παιδιά η να πείτε στον Hellos να σας ανοίξει θέμα μόνο για εσάς! Απαιτείται σεβασμός στον πόνο εκατοντάδων που διαβάζουν εδώ.

      Διαγραφή
    3. Αρε φιλε !!! εισαι νεος εδω ε!!!!!!! :)

      Διαγραφή
    4. Και αυτές πληροφορίες είναι αν θες προσωπική ενημέρωση για πληρωμές θα γίνουν μέχρι την Πέμπτη πάνω από 6866 πόσα μέχρι τι πόσο τηλέφωνο στον Μποτση καταλαβες ....ήρθαν τα" στέρνα να διώξουν τα πρωτα,,

      Διαγραφή
  59. Εσείς που δεν έχετε κοντά γραμμή ΟΤΕ μπορείτε να βάλετε δορυφορικό Ίντερνετ ΟΤΕ με περίπου 29,90 ευρώ το μήνα. Και δωρεάν τον εξοπλισμό
    https://www.ote.gr/web/guest/consumer/products-services/ote-satellite-internet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. συναδελφοι και σε εμενα το ιδιο μου εβγαλε ενα κοστουμι η cosmote σε usb 2g 375 ευρω. αυριο θα παω στο καταστημα. εννοειται πως το οριο απο δικη μου χρηση δεν εχει ξεπεραστει. και δεν προκειται να πληρωθει βέβαια που να χτυπιουνται.το κοβω και αλλαζω εταιρεια αν δε βγαλω ακρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. συναδελφοι και σε εμενα το ιδιο μου εβγαλε ενα κοστουμι η cosmote σε usb 2g 375 ευρω. αυριο θα παω στο καταστημα. εννοειται πως το οριο απο δικη μου χρηση δεν εχει ξεπεραστει. και δεν προκειται να πληρωθει βέβαια που να χτυπιουνται.το κοβω και αλλαζω εταιρεια αν δε βγαλω ακρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. καλημέρα
    δοκίμασα δορυφορικό απο fortnet το κοστος ειναι 77,6 το δίμηνο μαζι με το φπα .
    ειχα vodafone η διαφορα ειναι τεραστια μετα απο ενα χρόνο καμια διακοπη , μετα την καταναλωση του πακετου καθετη πρωση της ταζυτητας καμια επιπλεον χρέωση , απλα κοιταξτε το μπορει να βοηθήσει κάποιον .

    καλη συνέχεια σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει βγει και δορυφορικό του ΟΤΕ, αν δεν κάνω λάθος, κάπως πιο φτηνό, στα 65 ευρώ.

      Διαγραφή
  63. Ζάκυνθος πληρώθηκε 100σταρι ;από Εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Εχω Forthnet δορυφορικό εδώ και τρια χρόνια με τις παραπάνω χρεώσεις και δεν έχει υπάρξει ποτέ κανένα θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Μαΐου 2015
    23.09.2015
    Συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Μαΐου 2015. Με τις σημερινές εντολές προς τις Τράπεζες θα εξοφληθούν επιπλέον 1.318 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 7.627,66€, οπότε θα έχει πλέον εξοφληθεί το 65% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Μάιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ο λαγηε με πλήρωσε χωρίς φορολογική ενημερότητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. φανηκαν στην Πειραιως οι χθεσινες πληρωμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Πειραιώς μπήκαν σήμερα περίπου 7.000 στις 9:50 με 4 ευρώ προμήθεια. Σε άλλο πάρκο με πληρωμή 5.000 ευρώ στην προηγούμενην πληρωμή Μαίου το ποσό μπηκέ στην πειραιώς στις 12:30 και χωρίς προμήθεια 4 ευρώ... ξέρει κανείς τι γίνεται με τις προμήθειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Άρχισαν τα όργανα http://energypress.gr/news/sta-kagkela-oi-foreis-ton-ape-gia-ti-diakopsimotita-dyskoli-exisosi-gia-ton-pano-skoyrleti εμείς θα κάνουμε κάτι η απλά πάλι θα τους κοιτάμε να μας πετσοκόβουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Το δημοσίευμα περιέχει ψευδή πληροφόρηση.
    1. "Όπως προαναφέρθηκε, το κρίσιμο ζήτημα με τη διακοψιμότητα δεν είναι τεχνικό, αλλά έχει να κάνει με το ποιος θα πληρώσει το κόστος που υπολογίζεται σε 50 – 60 εκατ. ευρώ"
    To ζήτημα με την διακοψιμότητα είναι καθαρά τεχνικό και βασίζεται σε ένα ευφάνταστο σενάριο. Απλά τότε η ελληνική κυβέρνηση έκανε τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να μην απορρίπτεται το μέτρο από την κομισιόν ως κρατική επιχορήγηση. Αν τελικά η βιομηχανία θέλει σώνει και καλά να λάβει αυτά τα ποσά, τα οποία είναι 50 εκατομμύρια και όχι 50 με 60 όπως λέει το άρθρο, καλά θα κάνει να μην τα βάλει με τις ΑΠΕ στην χώρα γιατί θα καταλήξει να μην πάρει τίποτα. Τρόπος να τα λάβουν υπάρχει, αρκεί να συμφωνήσουν με τις θέσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. 2.."Στην πρόταση που είχε υποβάλλει προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο τότε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Γιάννης Τόλιος (και έμεινε στο συρτάρι όπως όλα τα τρέχοντα ζητήματα ..."

    Ύστερα από προσπάθειες των φορέων των ΑΠΕ, στις οποίες σημαντικό ρόλο είχε η Ε.Π.Η.Ε. , καταφέραμε να παρέμβουμε στην επιτροπή που είχε σχηματισθεί στο υπουργείο βιομηχανίας, στην οποία προέδρευε ο γ.γ. βιομηχανίας κ. Τόλιος. Ο κύριος Λαφαζάνης τελικώς ΑΠΕΡΡΙΨΕ την εφαρμογή του μέτρου.
    Δεν έμεινε στο συρτάρι, ΤΗΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ. Να μάθουμε σε αυτήν τη χώρα να λέμε αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Μην βιαστείτε μερικοί να πείτε, από εκεί που θα έτρωγα 3,6% στο κεφάλι θα πάρω 1,8% ή 0,9%. Το μέτρο στοχοποιεί τις ΑΠΕ και συγκεκριμένα τα φωτοβολταικά. Βασίζεται στη λογική, όποιος επιβαρύνει πληρώνει. Το να δεχτούμε πως επιβαρύνουμε το σύστημα ανοίγει επικίνδυνες πόρτες σε αυτά που θα αντιμετωπίσει ο κλάδος στο μέλλον.
    Επίσης μην ξεχνάτε πως όταν ένα μέτρο μπει σε αυτή τη χώρα δύσκολα βγαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Για να το περιγράψω όσο πιο απλά μπορώ. Βγάζουν ένα σενάριο που λέει πως 8 με 12 το βράδυ,όταν υπάρχει κρίση φυσικού αερίου (προσέξτε.. φυσικού αερίου) , και έχω μια ζήτηση για φορτίο 8.700 MW οι μονάδες που έχω στο σύστημα μπορούν να ρίχνουν μέχρι 6200ΜW, επομένως μου λείπουν 2.500MW.
    Επίσης μας λένε πως από αυτές τουλάχιστον 1000MW θα μπορούσαν να απαιτηθούν για περίοδο από κάποιες ώρες ως μερικές μέρες.
    Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν ο βιομήχανος έχει υπογράψει σύμβαση διακοψιμότητας, ο ΑΔΜΗΕ μπορεί να του πει " σήμερα περιέκοψε την παραγωγή σου ή διέκοψε την" προκειμένου να εξοικονομηθούν φορτία. Και φυσικά ο βιομήχανος πρέπει να αποζημιωθεί γι αυτήν την υπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ας δούμε τώρα που χωλαίνει αυτό το σενάριο.

    1. Υπολογίζουν οτι τα υδροηλεκτρικά ρίχνουν στο σύστημα 1000MW. Εξηγήστε μου εσείς πως ακόμα και σε άνυδρες χρονιές, με capital control ή όταν είχαμε την κρίση πετρελαίου στη χώρα, τα μεγάλα υδροηλεκτρικά ρίχνουν 2000 με 2500MW!!! (στοιχεία ΑΔΜΗΕ). Πότε τα ρίχνουν; το βράδυ που εμείς δεν παράγουμε. Το μεσημέρι ρίχνουν περίπου 300. Γιατί ρίχνουν τόσα; γιατί πολύ απλά καλύπτουμε ένα τεράστιο μέρος της μεσημεριανής αιχμής.

    2. Ειδικά τώρα με την κρίση της χώρας ,η αιχμή αυτή (8.700MW) δεν ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ τα τελευταία 4 χρόνια!
    3. Ξεχάσανε να μας πούνε πως υπάρχει η διακοψιμότητα φυσικού αερίου. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υπάρχουν κρυμμένα στο σύστημα άλλα 1734MW.
    4.Συνοψίζοντας : λένε πως έχουν δυναμικότητα 6.200. Απο τα υδροηλεκτρικά παίρνουν άλλα 1000 τουλάχιστον, πάμε στα 7.200. Από τα κρυμμένα άλλα 1734. Σύνολο 8934.

    Συμπέρασμα. Ακόμα και στο σενάριο αυτό, η υποθετική ενέργεια που θέλει το σύστημα ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Η ξεφτιλισμένη υπουργική απόφαση που σχεδιάζουν αναγράφει πως ακόμα και όταν η βιομηχανία δεν πάρει εντολή περικοπής η διακοπής φορτίου από τον ΑΔΜΗΕ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ! Με πόσα; 50 εκατομμύρια το χρόνο κύριοι.
    Από τα δικά σας χρήματα και τα δικά μου....για υπηρεσία που ΔΕΝ θα παρέχει.

    Αν μετά από το παραπάνω η μόνη σας ενασχόληση είναι πότε θα βγάλει εντολή πληρωμής ο ΛΑΓΗΕ, εγώ προσωπικά θα θεωρήσω πως είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Υ.Γ. καθώς η παραπάνω ανάλυση που έκανα είναι ιδιαίτερα απλή, προκειμένου να είναι κατανοητή από όλους, όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail της ΕΠΗΕ.

    ephe@ephe.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Παπακυριακου εχω να κανω δυο επισυμανσεις με μια επιφυλαξη στο πρωτο αν ισχυει. Πρωτον νομιζω οτι το ποσο που πρεπει να καλυφτει δεν ειναι 50 με 60 εκ. αλλα 60 με 70 και μαλλον 60 και δευτερον η διακοψιμοτητα εχει γραφτει και υπογραφει στο τριτο μνημονιο οποτε θεωρω οτι παλευουμε να τη βγαλουμε πιο ελαφρα μια σε μας πεφτει ολο το βαρος αφου οι μοναδες φυσικου αεριου ειναι εκτος οι ανεμογενητριες τουλαχιστον τα μισα απο εμας οποτε ο γαιδαρος παει σε μας και η ουρα στους υπολοιπους. Ειχα πει και παλιοτερα θα ζησουμε μαυρες μερες και οι εκλογες ηταν ευκαιρια για ολους μας αλλα καποιοι εδω μου ειπαν οτι δε τους ενδιαφερει παρα μονο αν εχω να πω κατι για πληρωμες. Σε λιγα χρονια θα μπαινουν εδω να μαθουν ποτε πληρωνουν για να δωσουν ενα μερος απο τα χρεη που θα εχουν μαζευτει.

      Διαγραφή
  77. Με βάση τα στοιχεία του 2014 έχουμε 34 από τα φωτοβολταικά πάρκα, 9 από τις στέγες, περίπου 4 από τα αιολικά, η ΔΕΗ 8 σε σύνολο 57-58 εκατομμύρια.
    Στο σενάριο κρίσης φυσικού αερίου σίγουρα δεν φταίνε τα φωτοβολταικά. Επίσης δεν φταίμε που ο ήλιος δύει. Τα φωτοβολταικά έχουν υψηλή προβλεψιμότητα σε αντίθεση με τα αιολικά. Με ποιά λογική τα φωτοβολταικά πήραν ως τεχνολογία τον υψηλότερη συντελεστή; Αν κάποιος αποσταθεροποιεί ιδιαίτερα το δίκτυο δεν είμαστε εμείς. Λόγο του οτι καλύπτουμε τεράστιο μέρος της μεσημεριανής αιχμής, τα υδροηλεκτρικά μπορούν να κάνουν εξοικονόμηση υδάτων αυτές τις ώρες ,συνεπώς εξισορροπούν περισσότερο το δίκτυο τις ώρες που υπάρχει ανάγκη.
    Επιπροσθέτως δεν ζητήθηκε από την κομισιόν η εφαρμογή του μέτρου, ήταν Εθνικό αίτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Μαΐου 2015
    25.09.2015
    Συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Μαΐου 2015. Με διαδοχικές εντολές προς τις Τράπεζες θα εξοφληθούν επιπλέον 2.300 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 29.214,34€, οπότε θα έχει πλέον εξοφληθεί το 82% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Μάιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αυτά είναι τα 201 μέτρα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο (λίστα)

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113751664

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καλησπέρα, οκ από τράπεζα Αττικής νομού Εύβοιας για ποσόν περίπου 7800€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Καλησπέρα ενδιαφέρομε για Hareon 235W αν έχει κάποιος άκρες ας επικοινωνήσει στο faxoyr@mail.com ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Μαΐου 2015
    29.09.2015

    Με διαδοχικές εντολές προς τις Τράπεζες συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Μαΐου 2015. Με τις νέες αυτές εντολές θα εξοφληθούν επιπλέον 597 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 46.097,89€, οπότε θα έχει πλέον εξοφληθεί το 87% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Μάιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Μπράβο στον ΕΠΗΕ και στους υπόλοιπους συλλόγους για το προσωρινό "πάγωμα" της διακοψιμότητας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Το ξαναπαγωσαν Φιλιππε ή αναφερεσε στο παρελθον πριν τις δεσμεύσεις για το 3 μνημονιο του Σκουρλετη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το παγωσαν , οπως και ολα τα ενεργειακα . Εχουν παρει διορια μεσα στον Οκτ. να τα αποφασισουν.

      Διαγραφή
  87. To συγκεκριμένο μέτρο, δεν είναι κάτι το οποίο ζητήθηκε από την κομισιόν. Προστέθηκε από την ελληνική πλευρά. Το λογικότερο είναι να κληθούν οι φορείς τις αγοράς στην επιτροπή, προκειμένου να συζητηθεί το μέτρο.
    Τονίζω πως η Ε.Π.Η.Ε. δεν πρόκειται να συζητήσει μειωμένους συντελεστές (ευνοικότερους) σε συγκεκριμένες κατηγορίες παραγωγών. Το μέτρο στοχοποιεί την τεχνολογία και όχι το μέγεθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Συνάδελφοι,
    η δεύτερη εμπλοκή στην ενεργοποίηση του μέτρου επιτεύχθηκε για δύο λόγους οι οποίοι έχουν ισόποση βαρύτητα α) η παράταση της προθεσμίας που δόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων (βασικών παραδοτέων - προαπαιτούμενων) και β) η κατάθεση των επιχειρημάτων και των στοιχείων τα οποία καταρρίπτουν την γνήσια ανάγκη για διακοπή φορτίων. Όσον αφορά το πρώτο σκέλος όλοι θα πρέπει να γνωρίζεται ότι, α) η Διακοψιμότητα είναι εθνικό μέτρο, όπως εξάλλου αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και β) δεν υφίσταται στο μνημόνιο χαρακτηρισμός βασικό παραδοτέο ή προαπαιτούμενο στο εν λόγω μέτρο. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος το οποίο γνωρίζω θα πρέπει να σημειωθεί ότι, εκτός των κραυγαλέων διαφορών της Υπ. Απόφασης 23/12/2014 και της έγκρισης της Κομισιόν 15/10/2015, υπάρχουν και άλλα δεδομένα, τα οποία έχουμε καταθέσει, ως προς το ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό της χώρας τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί από την ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν. Σε κάθε περίπτωση το μέτρο ¨ενοχοποιεί¨ την τεχνολογία των φ/β με τους συντελεστές απώλειας φορτίου οπότε η οποιαδήποτε κλιμακούμενη προσέγγιση επιβάρυνσης για τις κατηγορίες των φ/β, κατά την άποψη μου δεν είναι ρεαλιστική λύση. Είναι παρα φύσιν το σκεπτικό της Υπ. Απόφασης το οποίο επιβαρύνει τα φ/β για ιδιάζουσες συνθήκες στις βραδινές ώρες κατά τις οποίες σαφώς και προβλέψιμα δεν παράγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ευχαριστούμε παρα πολυ την ΕΠΗΕ και τους εκπροσώπους της για ολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Τζάκρη: Σύντομα η μείωση των βιομηχανικών τιμολογίων μέσω της διακοψιμότητας

    http://energypress.gr/news/tzakri-syntoma-i-meiosi-ton-viomihanikon-timologion-meso-tis-diakopsimotitas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Η μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης στους κλάδους εστίασης, τροφίμων, τουρισμού και ορυκτών, και η προώθηση θεσμικών παρεμβάσεων για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των επιχειρήσεων αποτελούν τις προτεραιότητες της νέας υφυπουργού Βιομηχανίας κ. Θεοδώρας Τζάκρη.
    Η υφυπουργός είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,65% Μανώλη Παναγιωτάκη, προκειμένου να συζητήσει το ζήτημα του ενεργειακού κόστους. Από τον κ. Παναγιωτάκη ενημερώθηκε ότι πολύ σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο της διακοψιμότητας. Δηλαδή της παροχής χαμηλότερων τιμολογίων στις ενεργοβόρες βιομηχανίες που συνάπτουν συμβόλαια διακοπτόμενης παροχής φορτίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Συνάδελφοι,
    Πολύ εύστοχα η κα Τζάκρη παρουσιάζει την πραγματική γνήσια ανάγκη για την Διακοψιμότητα, η οποία δεν είναι άλλη από την κρατική ενίσχυση της βιομηχανίας. Με αυτήν την τοποθέτηση, ίσως, ενεργοποιεί και την τέταρτη συνθήκη για την ακύρωση του μέτρου ως κρατική ενίσχυση ¨… 4.4. Ύπαρξη οικονομικού πλεονεκτήματος..¨. Άραγε πόσο ευχάριστα θα ακουστεί σε κάποιους ότι ο Υφυπουργός προκαταβάλλει τα αποτελέσματα της επιτροπής για την διακοψιμότητα και τις μελλοντικές αποφάσεις του Υπουργού κ. Σκουρλέτη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Θα πρότεινα να σταματήσει κάθε δημόσιο ευχαριστήριο, συγχαρητήριο και πανηγυρισμός από μέρους μας διότι προκαλεί στους κυβερνούντες το αντίθετο αποτέλεσμα και θα μας την κάτσουν.
    Θα πρότεινα επίσης να σταματήσουν οι ΕΠΗΕδες να γράφουν με τις ώρες εδώ τα επιχειρήματα τους, αλλά ότι έχουν να πουν να το καταθέσουν στο τραπέζι του διαλόγου όταν τους καλέσουν φαντάζομαι μαζί με τους υπόλοιπους. Διαφορετικά κουρδίζουν χειρότερα το σύστημα να μας την πέφτει.
    Και κάτι τελευταίο επειδή έχουν δει πολλά μάτια μας: εφόσον δεν απαλλαγούν όλες οι ΑΠΕ (πράγμα κομμάτι δύσκολο άλλά μακάρι...) καλύτερα να διαπραγματευτούμε να πληρώσουμε τα φβ π.χ 0,5% εως 1,5% κατά κατηγορία ιςχύος όπως ορίζει ο νόμος 4203 για κατηγορίες κάτω ή πάνω από 100kw και να τελειώνει το θέμα. παρά να φάμε το 3,6% οριζόντια στο κεφάλι και να τρέχουμε στους Κολύριδες για δικαστήρια χαλώντας και άλλα λεφτά. Μην ξεχνάμε οτι οι υπόλοιποι ΑΠΕτζίδες δίνουν τη μάχη από πολύ χαμηλότερα ποσοστά οπότε τους πέρνει να το παίζουν άτεγκτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην πολιτικη παλευεις για το καθολου για να πας στο λιγο. Αν πας και πεις 0,5 με 1,5 στην εχουν φορεσει στο 3,6 στα σιγουρα. Αυτη τη στιγμη μας διοικουν τα λαμογια του ΠΑΣΟΚ παρτε το χαμπαρι. Ολοι στην κυβερνηση εκτος μετρημενων στο ενα χερι ειναι του Πασοκ (Τζακρη). Πριν μερες (εκλογες) ειχαμε καποιες ελπιδες τωρα το ρυακι αρχισε να ρεει και ειναι δυσκολα. Προφανως καποιοι εδω δεν τους αρεσει η ενημερωση εδω (Καζακος) και δινουν οδηγιες να σταματησουν να γραφουν εδω... βλεπετε εχουν μαθει οι κουφαλες να πηγαινουν στα υπουργεια και να συζητανε στα κρυφα πως θα προστατεψουν τον κωλο τους και να τα ριξουν στους συναδελφους τους βλεπε Λουμακης.

      Διαγραφή
    2. Ναι αμέ πως... Και όταν λέγαμε όχι, όχι οχι στην εισφορά ο 2012 όχι μόνο την βάλανε, αλλά την βάλανε αυξημένη οριζόντια στο 25 με 30%. Βέβαια εσύ το 2012 δεν είχες φωτοβολταϊκό, ώσπου ξάφνου κάποιος εγκαταστάτης σου σφύριξε ότι παρκάκι του 2013 αν φτιάξεις με ταρίφα 40 και κόστος 1 ευρώ το watt θα είσαι άρχοντας ακόμη και με 30% εισφορά και όλοι οι υπόλοιποι που μπήκαν νωρίτερα και τα χρυσοπληρώσαν θα ηταν οι μαλάκες. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως αφενός δεν πιάνουν αυτά που λες (τα όχι, όχι, όχι εννοώ) και αφετέρου για το new deal που ανακατέψες ξεκάρφωμα στην κουβέντα, ευτυχώς βρέθηκε ο Λουμάκης και κάτι τύπους σαν και σένα τους που προσπαθούσαν να κρύψουν τα υπερκέρδη τους πίσω από το άδικο οριζόντιο σφάξιμο των συναδέλφων τους, τους μάζεψε με τα μαθηματικά του σε μια κόλα χαρτί. Τώρα ανά εσύ θες να ακούς καραγκιόζηδες σαν τον Παπακυριακού και την παρέα του, δικαίωμα σου. Να ξέρεις πάντως πως τον Παπακυριακού από τον τάφο της άδικα οριζόντιας εισφοράς όπως και χιλιάδες άλλους, ο Λουμάκης τον έβγαλε. Τώρα αν ακόμη ο Παπακυριακού δεν το κατάλαβε κσι συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη ρητορική, εσύ τρώει όλο το κουτόχορτο μόνος σου.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Καζάκο, οι απόψεις σας έχουν μια λογική με την οποία όμως διαφωνώ.
      Οι κυβερνούντες είχαν σκοπό να περάσουν το μέτρο τον Απρίλιο. Το μέτρο ΔΕΝ πέρασε ύστερα από συντονισμένες αντιδράσεις συλλόγων. Θυμάμαι καλά; ή μήπως πέρασε παραμετροποίηση και έχω ασθενή μνήμη;
      Όταν μια συνταγή πετυχαίνει την εφαρμόζεις.
      To σύστημα δυστυχώς, μας την πέφτει διαρκώς, είτε γράφουμε εμείς σε αυτό το blog είτε όχι. Οι απόψεις της Ε.Π.Η.Ε. έχουν ήδη σταλεί στο υπουργείο και στους αρμόδιους φορείς, επομένως το σύστημα ήδη τις γνωρίζει εδώ και καιρό. Τόσο καιρό που δεν τους μπαίνουμε στο μάτι,μήπως σταμάτησαν τα δημοσιεύματα εναντίον μας;
      Aν από την άλλη δεχτούμε πως η δική μου λογική είναι λάθος και η δική σας σωστή, μήπως δεν θα έπρεπε να αναγράφουμε στο blog πως είμαστε διαθετιμένοι να διαπραγματευτούμε έναν μειωμένο συντελεστή;

      Διαγραφή
  94. Άρες μαρες κουκουνάρες...Άμα τη φάμε οριζόντια ετοιμάσου για καρπαζιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Με καλύψατε πλήρως με την εμπεριστατωμένη και άριστα τεκμηριωμένη απάντηση σας!
    Τουλάχιστον αν το μέτρο περάσει θα έχω την παρηγοριά πως επιτέλους θα σας συναντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Στο δια ταύτα τώρα είναι απορίας άξιο ο νόμος 4203 της διακοψιμότητας να προβλέπει διαφορετικό ποσοστό επιβάρυνσης για τα φβ κάτω των 100kw απότι στα άνω των 100kw λόγω προφανώς οικονομιών κλίμακας και να υπάρχουν τυφλοπόντικες εδώ σαν την ΕΠΗΕ που επειδή δεν ξέρουν να τα υπολογίσουν, να εισηγούνται οριζοντιότητα σε όλους δηλαδή να αποβεί η κατάσταση ασύμμετρα σε βάρος των μικρών. Είναι μάλιστα τόση η κουτοπονηριά στο να καλύψουν την αμορφωσιά που δήθεν επικαλούνται την μη στοχοποίηση της τεχνολογίας... Άμα θα την φάμε οριζόντια να δω τι θα λένε ή μάλλον ξέρω: θα μας στείλουν για ξήλωμα σε δικηγόρους...
    Ρε ξυπνάτε, όταν πέρναγε το 2013 ο νόμος 4203 οι 100αριδες αγρότες διεκδίκησαν και εξασφάλισαν για τον εαυτό τους χωριστή κατηγορία χωρίς καν να την δικαιούνται αφού τα 100αρια τους είναι σαν τα δικά μας. Και τώρα όπως διαβάζω πιέζουν να μην πληρώσει την διακοψιμότητα ο πρωτογενής τομέας, δηλαδή να την βγάλουν ελαφρά. Και εμείς έχουμε τα στουρνάρια της ΕΠΗΕ που θέλουν να μας τσουβαλιάσουν στο 3,6% με τα μεγαθήρια. Αν είναι δυνατόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Eπειδή τα μαθαίνεις παπαγαλία και δεν τα λες καλά, άνοιξε τον 4203 σελίδα 3890 και ξεστραβώσου.
    http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEaosRGzKxO6XdtvSoClrL8Xne5rO2Ypm55MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIuWVpcFX18a0oREVoDWUDiLEm2kdfEWXgwpkmxdaVO184

    Χαιβάνι, έ χαιβάνι, που οτι μαλακία σου ξεφουρνίζουν τη γράφεις χωρίς να το επιβεβαιώνεις!
    Το βλέπεις οτι είμαστε στην ίδια κατηγορία με τις στέγες και τα μεγαλύτερα πάρκα; Χαιβάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Για να σε προλάβω γιατί πάλι κάποια μαλακία θα βρεις να ξεφουρνίσεις.
    1. κάνεις click το link .
    2. Πας στην σελίδα 3890 κάτω...κάτω... (είσαι ικανός να μην τη δεις καν).
    3. Κάτω αριστερά έχει τον πίνακα...
    4. Διαβάζεις και την ακριβώς από πάνω παράγραφο...άσε θα στην γράψω εγώ να μην κουράζεσαι...

    "Οι κατηγορίες μονάδων παραγωγής για τις οποίες δύναται να λάβει διαφορετικές τιμές ο ΣΔ καταγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΧΕΤΕ που διαρκώς δημιουγείς εντυπώσεις... το παρακάτω είναι από την Ευρωπαική επιτροπή σχετικά με τη διακοψιμότητα :

      Οι Τεχνολογικοί Συντελεστές (ΤΣ) έχουν εκτιμηθεί με βάση τον σχετικό αντίκτυπο κάθε
      τεχνολογίας στην ανάγκη για τους δύο τύπους υπηρεσιών. Οι τεχνολογίες διακρίνονται στις ακόλουθες κατηγορίες: λιγνίτης, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υδροηλεκτρική ενέργεια, ηλιακή ενέργεια από φωτοβολταϊκά, υδροηλεκτρική ενέργεια μικρής κλίμακας, βιομάζα/βιοαέριο και λοιπές ΑΠΕ."


      "Για την εκτίμηση της διαθεσιμότητας χρησιμοποιήθηκαν οι ακόλουθοι συντελεστές......
      Για τις θερμικές μονάδες, ο συντελεστής ισοδύναμης απρόβλεπτης μη
      διαθεσιμότητας (EFOR)•
      για τις ΑΠΕ, ο συντελεστής δυναμικότητας, καθώς αυτός αντιπροσωπεύει την αξιοπιστία τους.


      Το διάβασες άσχετε;
      ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ο συντελεστής ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ όχι οικονομία κλίμακας που λες.

      Διαγραφή
    2. Τι έγινε ρε γελοίε τον διάβασες τον νόμο 4203, είδες ότι έχω δίκιο και το γύρισες στη μπόυρδα της ΕΕ επί του σχεδίου ΥΑ που είναι εναντίον μας;;
      Το χαρτί της ΕΡ που διαβάζεις ηλίθιε είναι η τοποθέτηση της Κομισιόν επί του σχεδίου ΥΑ που έστειλε ο Ασημάκης. Ο Ασημάκης ηλίθιε επειδή ήθελε να μας πεθάνει απλά δεν εκμεταλλεύτηκε την δυνατότητα του νόμου για διαφορετικό συντελεστή και το έκανε οριζόντιο όπως συνήθως. Εσύ ΓΕΛΟΙΕ λοιπόν τι κάνεις τώρα, υποστηρίζεις βλάκα τα στραβά του Ασημάκη;;;;

      Διαγραφή
    3. Έχεις πρόβλημα αντίληψης και δυστυχώς για εσένα είναι τεράστιο. Σου προτείνω να μιλήσεις με τον πρόεδρο σου για να σε διαφωτίσει. Από εμένα δεν τα καταλαβαίνεις. Ίσως ο ίδιος τα καταφέρει να σε κάνει να το εμπεδώσεις.

      Διαγραφή
    4. Κε Παπακυριακού ο νόμος 4203 προβλέπει διαφορετικό ΣΔu, δηλαδή συντελεστή διαφοροποίησης της επιβάρυνσης για τα μέχρι 10 kW, για τα κάτω των 100 kW και διαφορετικό για τα πάνω των 100kw. Έχει δίκιο ο Καζάκος Κ. Δίαβασε τον νομο και μην συνεχίζεις να επιμένεις διότι εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα.

      Διαγραφή
  99. Ειναι αδύνατο να είσαι τόσο βλάκας που δεν βλέπεις στο νόμο 4203 πως διαφορετικό συντελεστή ΣΔu μπορούν να λάβουν τα οικιακά μέχρι 10kw, χωριστό τα πάρκα μέχρι 100 kW, χωριστό τα αγροτικά μέχρι 100kw και χωριστό τα πάρκα πάνω από τα 100kw. Δηλαδή πόσο βλάκας είσαι ρε ξεφτίλα επιτέλους;; Καλά ούτε ανάγνωση πανάθεμά σε πανίνλακα δεν ξέρεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Θα το πω ακόμα μια φορά πως είναι εσχάτη βλακεία κατά του κλάδου να απεμπολεί κάποιος ψεύτο εκπρόσωπος πανίνβλσξ σαν τον Παπσκυριακού, το ευεργέτημα που δίνει ο νόμος για διαφοροποιημένη επιβάρυνση των μικρών πάρκων σε σχέση με τα μεγάλα. Πανάθεμά τα μάτια και το μυαλό σου ηλίθιε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Χαιβάνι, ξαναδιάβασε, πάλι δεν το κατάλαβες...
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ..
    Αν πάλι δεν το καταλαβαίνεις στείλε τα παράπονά σου στην ευρωπαική επιτροπή. Μάλλον κατά τα λεγόμενα σου, δεν ξέρουν ούτε αυτοί να διαβάζουν...Χαιβάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έγινε ρε γελοίε τον διάβασες τον νόμο 4203, είδες ότι έχω δίκιο και το γύρισες στη μπόυρδα της ΕΕ επί του σχεδίου ΥΑ που είναι εναντίον μας;;
      Το χαρτί της ΕΡ που διαβάζεις ηλίθιε είναι η τοποθέτηση της Κομισιόν επί του σχεδίου ΥΑ που έστειλε ο Ασημάκης. Ο Ασημάκης ηλίθιε επειδή ήθελε να μας πεθάνει απλά δεν εκμεταλλεύτηκε την δυνατότητα του νόμου για διαφορετικό συντελεστή και το έκανε οριζόντιο όπως συνήθως. Εσύ ΓΕΛΟΙΕ λοιπόν τι κάνεις τώρα, υποστηρίζεις βλάκα τα στραβά του Ασημάκη;;;;

      Διαγραφή
  102. Έχεις πρόβλημα αντίληψης και δυστυχώς για εσένα είναι τεράστιο. Σου προτείνω να:
    1. ξαναδιαβάσεις τον 4203
    2. μιλήσεις με τον πρόεδρο σου για να σε διαφωτίσει. Από εμένα δεν τα καταλαβαίνεις. Ίσως ο ίδιος τα καταφέρει να σε κάνει να το εμπεδώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Παπακυριακού ο νόμος 4203 προβλέπει διαφορετικό ΣΔu, δηλαδή συντελεστή διαφοροποίησης της επιβάρυνσης για τα μέχρι 10 kW, για τα κάτω των 100 kW και διαφορετικό για τα πάνω των 100kw. Έχει δίκιο ο Καζάκος Κ. Δίαβασε τον νομο και μην συνεχίζεις να επιμένεις διότι εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα.

      Διαγραφή
  103. Ευχαριστώ Χρήστος, γιατί θα με σκάσει ο θεόστραβός ο Παπακυριακού. Δηλαδή τι να πω πλέον, ούτε για απλή ανάγνωση δημοσιευμένου ΦΕΚ δεν είναι ικανός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Λοιπόν αφού διαλευκάναμε τα βασικά με τον διαφορετικό συντελεστή επιβάρυνσης που προβλέπει ο νομος 4203 για την διακοψιμότητα χωριστά για κάθε κατηγορία φβ παραγωγών, καλώ επίσημα τους αγρότες να πιέσουν για να χρησιμοποιηθεί το πλεονέκτημα αυτό και να μην τσουβαλιαστουν με τα μεγαθήρια. Αν οι αγρότες πετύχουν κάτι στο θέμα αυτό, τότε είναι σίγουρο πως και ο δικός μας συντελεστής των απλών 100αριων θα είναι ευνοϊκότερος. Άλλωστε τα μικρά πάρκα δεν επιβαρύνουν με αστάθεια το σύστημα το ιδιο όσο τα μεγάλα πάρκα, γιαυτό προφανώς και ο νόμος 4203 επιφύλαξε χωριστο συντελεστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Να προσθέσω μάλιστα πως ο νόμος 4203 όχι μόνο προβλέπει διαφορετικό συντελεστή επιβάρυνσης για την διακοψιμότητα ανά κατηγορία ισχύος ΦΒ, αλλα επιπλέον λέει πως οι συντελεστές αυτοί πρέπει να προσδιορίζονται με ΥΑ και στην βάση της εξισορρόπησης των οικονομικών συνεπειών του μέτρου για κάθε κατηγορία παραγωγων. Δηλαδή αναλογικά με την φοροδοτική ικανότητα εκάστης κατηγορίας ή υποκατηγορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Ας διελευκάνουμε λίγο περισσότερο τα βασικά.

    Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι το εξής. Ο νόμος ψηφίστηκε από την Ελληνική βουλή το 2013. Η ευρωπαική επιτροπή έχει απαντήσει στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης τον 10/2014 κατόπιν αλλεπάλληλων αλλαγών του μέτρου.
    Για όσους γνωρίζουν, η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση η οποία θα όριζε τους συντελεστές θα έπρεπε να λάβει την έγκριση της κομισιόν. Η έγκριση της κομισιόν αναφέρει :
    Οι Τεχνολογικοί Συντελεστές (ΤΣ) έχουν εκτιμηθεί με βάση τον σχετικό αντίκτυπο κάθε
    τεχνολογίας στην ανάγκη για τους δύο τύπους υπηρεσιών. Οι τεχνολογίες διακρίνονται στις ακόλουθες κατηγορίες: λιγνίτης, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υδροηλεκτρική ενέργεια, ηλιακή ενέργεια από φωτοβολταϊκά, υδροηλεκτρική ενέργεια μικρής κλίμακας, βιομάζα/βιοαέριο και λοιπές ΑΠΕ.
    2.για τις ΑΠΕ, ο συντελεστής δυναμικότητας, καθώς αυτός αντιπροσωπεύει την αξιοπιστία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Η υπουργική απόφαση του Παπαγεωργίου 23/12/2014, εναρμονίζεται με το κείμενο της ευρωπαικής επιτροπής, το οποίο ορίζει τους συντελεστές επιβάρυνσης με βάση την τεχνολογία.Συνεπώς κατά την άποψη σας το ΥΠΕΚΑ δεν γνωρίζει τον ν4203 και γι αυτό δεν έλαβε υπ΄όψην την οικονομική επιβάρυνση κάθε κατηγορίας φωτοβολταικών.
    Σε κάθε περίπτωση αν θέλετε να ληφθούν υπ ΄οψην και τα οικονομικά δεδομένα, με βάση την παραμετροποίηση οικονομιών κλίμακας θα πρέπει να αναπτύξετε την επιχειρηματολογία σας στο υπουργείο και να σταλεί νέος φάκελος προς έγκριση στην ευρωπαική επιτροπή.
    (Με την ίδια λογική μια μονάδα φυσικού αερίου 49MW θα ζητήσει διαφορετικό συντελεστή από μια μονάδα 432MW.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αξιοθρήνητη η στάση σου. Δεν έχεις διαβάσει ούτε τι λέει ο νομός της διακοψιμότητας, που μέσα στο γενικό χαράτσωμα επιχειρεί μεσω της διαφοροποίησης των συντελεστών επιβάρυνσης ανά κατηγορία ισχύος ειδικά στα ΦΒ να τηρήσει στοιχειωδώς την αναλογικότητα των επιβαρύνσεων, όπως επίσης ρητά αναφέρει.
      Δεν με εκπλήσσει η άγνοια σου. Αλλωστε όπως θα θυμάσαι από το παρελθόν σε θεωρούσα παντελώς ακατάλληλο για εκπροσώπηση ακόμη και του εαυτού σου. Με μηδενικά προσόντα και διάβασμα πας να μας θάψεις και έχεις και το θράσος να επικαλείσαι τάχαμου τις μονάδες ΦΑ, οι οποίες ούτως ή αλλως δεν θα επιβαρυνθούν αφού θα μετακυλίσουν στην ΟΤΣ την ελάχιστη επιβάρυνση του 0,4% που τους επιφύλαξε ο Ασημάκης.
      Αλήθεια ποιος σε εξέλεξε;; Εκλογές πραγματικές πότε έχεις;;; Αυτοδιορισμένε άσχετε...

      Διαγραφή
  108. Καθώς μπαίνουμε σε εξεζητημένα ζητήματα που δεν γίνονται ανιληπτά από τον μέσο παραγωγό θα ήταν καλό να μην το ανοίξουμε εδώ περισσότερο το ζήτημα. Καζάκο Κ στείλε μου ένα e-mail να σου εξηγήσω γιατί αρχικώς επέμενα πάνω στον νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και θα το μετακυλήσουν ενώ εμείς θα πρέπει να το επωμιστούμε.
      Χρήστο και Καζάκο. Εξηγήστε μου γιατί δεν χτυπάτε καθόλου το σενάριο που έχει στείλει η Ελληνική κυβέρνηση και ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ.
      Γιατί σε στιγμή που μιλάτε για συντελεστές,προφανώς δεν θεωρείται πως το μέτρο μπορεί να καταπέσει λόγο του επίπλαστου σεναρίου. Τα υδροηλεκτρικά που τις βραδυνές ώρες ρίχνουν στο σύστημα και ξεπερνάνε τα 2000MW (ακόμα και άνυδρες χρονιές) ενώ το υπουργείο έχει υπολογίσει μόνο 1000!
      Την διακοψιμότητα Φ.Α. την έχετε υπολογίσει; Γιατί σε κρίση αερίου (όπως αυτήν που ισχυρίζεται το σενάριο) ενεργοποιούνται συγκεκριμένες συμβάσεις..άλλα 1734 MW διαθέσιμα. Σύνολο 2734 και στο σενάριο του υπουργείου κάνουν λόγο για έλλειψη 2.500 τα οποία υπερκαλύπτονται.

      Διαγραφή
    2. Από την στιγμή που αποδείχτηκε πως δεν ξέρεις καν τι λέει ο νόμος 4203 της διακοψιμότητας και μάλιστα βρίζοντας πήγες να βγεις και από πάνω, ειναι περιττό να συνεχίζεις να μας προκαλείς και να ξεφτυλίζεσαι.

      Διαγραφή
  109. Αυτό που έγινε απολύτως αντιληπτό είναι η ακαταλληλότητα σου να εκπροσωπήσεις το οτιδήποτε, όπως σωστά ανέφερε ο Χρήστος. Νομίζω αυτό αρκεί. Θα σου πρότεινα μάλιστα να βρεις άλλη ασχολία, διότι εδώ κάνεις ζημιά. Άσε τον ΣΠΕΦ μαθηματικα και τους αγρότες ενισχυτικα συνδικαλιστικα να χειριστούν το θέμα και νάσαι σίγουρος οτι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για τα ΦΒ. Με τα άσχετα που γράφεις μόνο ζημιά κάνεις. Και αν δεν σε νοιάζουν οι άλλοι τουλάχιστον σκέψου τον εαυτό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Καλως τα αρ.......δια μας τα δυο Χρηστος και Καζακος!!! Λειπει το τριτο απο τη κουβεντα ο Αιας!!! Λοιπον ειναι τυχαιο που εσεις οι τρεις εξαφανιζεστε απο εδω ειστε μουγκα και μολις ακουγεται κατι κακο για τα ΦΒ εμφανιζεστε απο το πουθενα...!!!! Γιατι αραγε..? Αρε λαμογια ποσα παιρνετε..? Εμαθα τα κασε πεσανε στα 100 ευρουλακια.. αληθευει..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να η πελατεία του Παπακυριακού γεμάτη εκκωφαντικά επιχειρήματα. Παπακυριακού να τους χαίρεσαι του πιθήκους σου!!!

      Διαγραφή
    2. Δεν εγκρίνω τον τρόπο που μιλάει ο ilias , όπως και σίγουρα τον δικό σας. Με τέτοιο είδος γραφής δεν έγραψα ποτέ, με εξαίρεση πριν κάποια ώρα στον Καζάκο ο οποίος πρώτος χρησιμοποιούσε τέτοιους χαρακτηρισμούς.

      Διαγραφή
    3. Αλήθεια ποιος και ποτέ σε ψήφισε και σε εξέλεξε πρόεδρο; Μήπως αν ποτέ κανεις ΓΣ μελών (αν υπάρχουν) θα ειναι όλοι τετράποδα σαν τον Ilias;;;

      Διαγραφή
  111. Είναι αξιοθρήνητη η στάση σου Παπακυριακού. Δεν έχεις διαβάσει ούτε τι λέει ο νομός της διακοψιμότητας, που μέσα στο γενικό χαράτσωμα επιχειρεί μεσω της διαφοροποίησης των συντελεστών επιβάρυνσης ανά κατηγορία ισχύος ειδικά στα ΦΒ να τηρήσει στοιχειωδώς την αναλογικότητα των επιβαρύνσεων, όπως επίσης ρητά αναφέρει.
    Δεν με εκπλήσσει η άγνοια σου. Αλλωστε όπως θα θυμάσαι από το παρελθόν σε θεωρούσα παντελώς ακατάλληλο για εκπροσώπηση ακόμη και του εαυτού σου. Με μηδενικά προσόντα και διάβασμα πας να μας θάψεις και έχεις και το θράσος να επικαλείσαι τάχαμου τις μονάδες ΦΑ, οι οποίες ούτως ή αλλως δεν θα επιβαρυνθούν αφού θα μετακυλίσουν στην ΟΤΣ την ελάχιστη επιβάρυνση του 0,4% που τους επιφύλαξε ο Ασημάκης.
    Αλήθεια ποιος σε εξέλεξε;; Εκλογές πραγματικές πότε έχεις;;; Αυτοδιορισμένε άσχετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Είναι χαρακτηριστικό σας, πως όταν δεν μπορείτε να απαντήσετε να επιχειρείτε να διαβάλετε τον συνομιλητή σας. Είναι πάγια τακτική χρόνων και δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα. Μήπως τελικά θέλετε να περάσει το μέτρο γιατί οι βιομήχανοι πρέπει να τσιμπήσουν τα 50 εκατομμύρια; αλλά με τις λιγότερες απώλειες για εσάς;
    Μήπως κάτι σας τάξανε και δεν το ξέρουμε;
    Για το σενάριο κουβέντα;
    Όσο για τον ν4203 όταν επιτέλους τελειώσει το θέμα με την διακοψιμότητα θα σας αναφέρω γιατί θεωρώ πως δεν διαβάζετε καλά το νόμο. Επιγραμματικά θα αναφέρω πως πάλι πάτε να μοιράσετε τους παραγωγούς και αυτό είναι τεράστιο λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Ρε δεν ντρέπεσαι και λιγάκι που ούτε ανάγνωση δεν ξέρεις;;; Απάντα ρε χαϊβάνι τι λέει ο νομος 4203 αν τολμάς άσχετε!!! Προβλέπει ρητά διαφορετικούς συντελεστές και μάλιστα για εξισορρόπηση των επιβαρύνσεων. Αν εσύ χαρίζεςαι στους κινέζους μεγαλοπαρκάκιδες ειναι δικό σου πρόβλημα.
    Όσο για το ποιος σε διαβάλει, πάρτο είδηση πως μόνος σου ξεφτυλίζεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Ναι,ναι έχεις απόλυτο δίκιο.. (άντε για να ησυχάσουμε).
    Απάντα τώρα γιατί δεν χτυπάς το σενάριο και θες ντε και καλά παραμετροποίηση. Τα τσιμπάμε ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Το σενάριο είναι μπετόν και η ΥΑ θα υπογραφτεί. Αυτό που παίζει είναι μόνο να αλλάξουν οι συντελεστές όπως επιβάλλει ο νομος 4203 και τα φβ να χαρατσωθούν μαλακότερα και αναλογικότερα ανά κατηγορία ισχύος. Εσύ βέβαια μεχρι σήμερα και παρότι έχουν περάσει 2 χρόνια από τον ν 4203 δεν τον έχεις καν διαβάσει. Οπότε βρίζεις και τσιτώνεις τα γκάζια φουλ για γο γκρεμό. Όχι λοιπόν κύριε!! Να φουντάρεις μόνος σου. Οι υπόλοιποι θα κοιτάξουμε να σώσουμε ότι σώζεται. Και ειμαστε πολλοί!!
    Για όποιον τρελό σε πιστεύει ακόμα πατά την σημερινή σου ξεφτύλα, ειναι απλά άξιος της μοίρας του. Θα θέλα από μια μεριά όταν υπογραφτεί η ΥΑ να δω τα μούτρα του και τι θα πεις... Μήπως τον πας στον Κολύρη για προμηθιούλα επί ως νομικών ενεργειών;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Δυστυχώς Χρήστος είναι απίστευτη η σαβούρα σαν τον Παπακυριακού που μπήκε στον κλάδο και τρομάρα της φιλοδοξεί με απόλυτη άγνοια να τον εκπροσωπήσει κιόλας. Ο τύπος είναι απλά για κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Ρε Παπακυριακου τι τους απαντας τις γλειτσες!! Αυτη ειναι η δουλεια τους να τρολαρουνε για να βγαλουν κανενα φραγκο!!
    Κοπριτες ηταν κοπριτες θα μεινουνε. Με τους νομους που αναφερεσαι μπερδευονται μονο τα μπινελικια καταλαβαινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά εσύ για μια ακομα φορά δεν κατάλαβες τίποτα (ο Παπακυριακού αποδείχτηκε πως δεν ξερει τους νόμους και όχι εγώ, αλλά τι σου λογω τώρα μπαχαλάκια...). Να σε χαίρεται η οικογένεια σου και ο Παπακυριακού!!!

      Διαγραφή
  118. To σενάριο είναι μπετόν;
    Δηλαδή δεν σε προβληματίζει πως με βάση το σενάριο ( κρίση φυσικού αερίου), τα υδροηλεκτρικά ρίχνουν στο σύστημα μόνο 1000MW 8-12 το βράδυ ,ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ ρίχνουν τα διπλά;
    Δεν σε προβληματίζει πως σε κρίση φυσικού αερίου 4 μονάδες,2 ιδιωτικες και 2 της ΔΕΗ είναι υποχρεωμένες να τηρούν αποθέματα πετρελαίου (για τα οποία αποζημιώνονται με 10 εκατομμύρια το χρόνο), με δυναμικότητα 1734MW για 16 ώρες; (συνθήκες πλήρους φόρτισης)
    Δεν σε προβληματίζει πως σε κρίση Φ.Α. στους πρώτους που διακόπτεται η παροχή είναι στους μεγάλους πελάτες οι οποίοι ταυτόχρονα είναι και μεγάλοι καταναλωτές ρεύματος;Συνεπώς με το που θα διακοπεί η παροχή Φ.Α. θα μειωθεί άρδην και η ζήτηση ρεύματος;
    EΠΙΣΗΣ δεν σε προβληματίζει που κάποιοι θα λαμβάνουν και ποσά από το μεταβατικό τέλος εφοδιασμού και από τη διακοψιμότητα φυσικού αερίου, ΑΡΑ @ΠΛΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ;
    Kατά τα άλλα το σενάριο είναι μπετόν αρμέ!
    Δυστυχώς το συμπέρασμα είναι, πως αντι να επικεντρώνεσαι στο να καταρρίψεις το σενάριο το οποίο έχει πλασματικά στοιχεία τα οποία ειδικότερα τώρα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα;
    Δεν σε προβληματίζει πως το σενάριο αναφέρει το πρόβλημα το ΒΡΑΔΥ;
    Δεν σε προβληματίζει που κάνουν λόγο για εισαγωγές 500MW ενώ έχουμε πολύ μεγαλύτερη δυναμικότητα;

    Αν όλα τα παραπάνω δεν σε προβληματίζουν, και πας με κατεβασμένα βρακιά να παρακαλέσεις για ευνοική μεταχείριση έναντι των άλλων, γιατί και η ΣΤΕΓΗ να μην κάνει το ίδιο με εσένα; ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ για να καταλάβεις. ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Όταν θα τη φας τη ΥΑ στην μπουζουκοκεφάλα σου, να τα κορνιζάρεις στο σαλόνι σου αυτά. Και πουσαι, μην ξεχάσεις να κορνιζάρεις και τον ν 4203 μπας και ποτέ σου τον διαβάσεις αγράμματε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Όσο για τα υπολοιπα που γράφεις, μάλλον ούτε αυτά έχεις διαβάσει άσχετε. Παπαγαλίζεις λοιπόν στην τρίτη παράγραφο πως όταν υπάρξει κρίση ΦΑ θα διακοπούν οι μεγάλοι πελάτες που ειναι ταυτόχρονα και μεγάλοι καταναλωτές ρεύματος. Αφού λοιπόν ηλίθιε παραδέχεσαι πως θα διακοπούν μεγάλοι καταναλωτές ρεύματος, τότε ενισχύεις το επιχείρημα της διακοψιμότητας ότι δηλαδή αυτοί οι μεγάλοι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να αποζημιώνονται!!!! Μα καλά ούτε αυτά που γράφεις δεν εχεις διαβάσει;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Κε Παπακυριακού αυτά που γράφεις είναι τραγικά. Όταν υπάρχει κρίση ΦΑ περιορίζουν την χρήση του οι ηλεκτροπαραγωγοί ΦΑ οι οποίοι μάλιστα σε περιοδική βάση πρέπει να μπορούν να κάψουν και πετρέλαιο ώστε να μην διαταραχθεί η παροχή αερίου και ηλεκτρισμού στους καταναλωτές. Το επιχείρημα σταματά εδώ, αφού με τις ασυναρτησίες που γράφεις ενισχύεις την διακοψιμότητα παραδεχόμενος ψευδώς (από άγνοια προφανώς) πως δήθεν κάποιων καταναλωτών περιορίζεται αναγκαστικά η παροχή ηλεκτρισμού. Έτσι δικαιολογείς την διακοψιμότητα ως δίκαιη αντιπαροχή οιωνεί ως εύλογη αποζημίωση. Λοιπόν αν αυτές τις υπερβολές έως αρλούμπες τις έστειλες στο υπουργειό, έκανες πολύ μεγάλη ζημιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Αθανατη Ελλαδα με τους Γερμανοτσολιαδες της!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Χρηστάκι, εγώ είμαι αγράμματος....να ξέρεις πάντως πως η λέξη πουσαι δεν υφίσταται στην ελληνική γραμματική. Ακόμα βάζουμε αποστρόφους σε αυτήν τη χώρα.
    Τώρα όσον αφορά το παραπάνω που έγραψα ούτε που καταλάβατε πως δεν αναφέρομαι στο μεταβατικό τέλος εφοδιασμού και στην διακοψιμότητα που γνωρίζετε τα 2 σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Λοιπόν ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΪΤΕ τώρα και μετά βουρ στον μπαμπά για νέες εντολές.
    ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ 122/2013
    • Στην απόφαση της ΡΑΕ 122/2013 (ΦΕΚ Β΄ 691 26/3/2013 Έγκριση σχεδίου εκτάκτου ανάγκης σύμφωναμετοΆρθρο4τουΚανονισμού 994/2010του ΕυρωπαϊκούΚοινοβουλίουκαιτουΣυμβουλίουσχετικά μετα μέτρα κατοχύρωσηςτης ασφάλειαςεφοδιασμούμε αέριο καιτην κατάργησητηςοδηγίας2004/67/EKτουΣυμβουλίου.) και ειδικότερα στο Κεφ. 3 αρ. 1.2 Κατάσταση Συναγερμού 1 αναφέρεται:
    Ενεργοποιείταιότανυπάρχουνσυγκεκριμένεςσοβαρέςκαι αξιόπιστεςπληροφορίεςότιμπορείνα συμβεί έναγεγονόςπου είναι πιθανόναέχει ωςαποτέλεσματησημαντικήεπιδείνωσητηςκατάστασης τουεφοδιασμούτηςχώραςμεΦυσικόΑέριο,τοοποίοείναιπιθανόναοδηγήσειστηνενεργοποίηση τηςΚατάστασηςΣυναγερμού2ή 3. Ηκατάστασηενδέχεται ναεξελιχθεί δυσμενώς(Κατάσταση Έγκαιρης Προειδοποίησης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ 344/2014
    • Στην απόφαση της ΡΑΕ 344/2014 (ΤΕΥΧΟΣ Β ΦΕΚ 2536 23/9/2014 Καθορισµόςανώτατουεπιτρεπόµενουορίου λογαριασµούασφάλειας εφοδιασµού,µοναδιαίουτέλους ασφάλειαςεφοδιασµούανάκατηγορίαΠελατώνφυσικού αερίου,καιπρότυπηςµονάδαςηλεκτροπαραγωγής,σύµφωναµετιςδιατάξειςτουάρθρου73του Ν.4001/2011,όπωςισχύει.). Ορίζονται οι υποχρεώσεις και οι αποζημιώσεις των εν λόγω μονάδων για την διατήρηση εναλλακτικού καυσίμου. Παραθέτουμε τον πίνακα με την ισχύ των μονάδων εναλλακτικού καυσίμου:

    Σύνολο διαθεσιμότητας ισχύος μονάδων : 1734ΜW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Και για τα υδροηλεκτρικά επίσης κουβέντα... ΧΑΙΒΑΝΙΑ που σας κάναμε και ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ