Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Πληρωμές φωτοβολταϊκών παραγωγή Φεβρουάριος - Πληρωμή Ιούνιος

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και μην ξεχνατε το ποσο.
Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 



Για να μπορέσετε να σχολιάσετε 
δείτε ανάρτηση εδώ - εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"

 Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και μην ξεχνατε το ποσο.

Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 

364 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε ενα 100αρι τι εξοδα μπορουμε να δηλωσουμε και δικαιολογείται επαγγελματικο αυτοκινητο ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ γενικη ερωτηση, καλυτερα ρωτα λογιστη. Αυτοκινητο παντως σιγουρα δικαιολογει , το εχω στην δικη μου ΕΠΕ. Απλα τα εξοδα του αφαιρουντε με καποιο συντελεστη αναλογα με τα κυβικα εαν θυμαμαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμενα ειναι οε ο λογιστης μου λεει οτι δεν δικαιολογείτε αυτοκινητο

      Διαγραφή
    2. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τους λογιστές, ειδικά τα τελευταία χρόνια που όλα αλλάζουν 2 και 3 φορές το χρόνο, είναι πως δεν είναι ενημερωμένοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρακάτω ΠΟΛ που βγήκε τελευταία στίγμή!
      Μην περιμένετε ο λογιστής σας να είναι ενήμερος, εσείς θα πρέπει να τον ενημερώσετε. (Εκτός αν έχει και άλλους πελάτες φωτοβολταικούς)

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ κ. Παπακυριακού, το 3,6% το γλυτώσαμε οριστικώς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς τίποτα σχεδόν σε αυτή τι χώρα δεν είναι οριστικώς. Αν οι συνθήκες αλλάξουν μπορεί να ανακύψει ξανά, οπότε χρειάζεται προσοχή και εγρήγορση.

      Διαγραφή
  5. Ισως πρεπει να αναζητησεις καινουριο Λογιστη. Διοτι η Ο.Ε δικαιολογει επαγγελματικο αυτοκινητο για αποκλειστικη χρηση απο τους εταιρους και τον διαχειριστη της Ο.Ε (εαν προκειται για τριτο προσωπο). Τα υπολοιπα που ρωτας ειναι στην αρμοδιοτητα και στην υποχρεωση του Λογιστη σου που πρεπει να κατεχει/γνωριζει το αντικειμενο της δουλειας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς δεν μπορείς να βγάλεις άδεια για ΦΙΧ παρα μόνο επιβατικό
    Από το οποίο δεν μπορείς να εκπέσεις το ΦΠΑ .
    Και δεν μπορείς για φιχ όχι από την εφορία αλλά από το υπουργείο συγκοινωνιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να βγάλεις ΦΙΧ, έχω στην ΟΕ μου με αποκλειστικό ΚΑΔ παραγωγή ηλ. ενέργειας. Είχα ακούσει ότι ανα περιοχές άλλοι το δέχονται άλλοι όχι στο μηχανολογικό, αλλά δεν υπάρχει νομικό πάτημα να αρνηθούν αφου δικαιολογείται πλήρως η χρήση του για μεταφορικά ανταλλακτικών κλπ. Να πιέσεις και να ζητήσεις γραπτή άρνηση και να τους πεις ότι θα τους τρέξεις και να δεις πως ως δια μαγείας θα σου βγάλουν. Είναι απαράδεκτοι οι άνθρωποι.

      Διαγραφή
  7. Διαβάσατε τι προβλέπει η πολ. 1113 που βγήκε χτες .

    Η εισφορά που καταβάλαμε για το έτος 2014 θα εκπέσει εξ ολοκλήρου μέσα στην χρήση και όχι σε διακανονισμό πενταετίας που ισχιε για την εισφορά των ετών 2012 και 2013.
    Αυτό θα πρπει να μας κάνει να αλλάξουμε τον υπολογισμό του φόρου φυσικά προς το καλύτερο , κατά περίπτωση μπορεί να έχουμε και σημαντικές μειώσεις φόρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε στιγμή που θα εκπίπτει το υπόλοιπο 80% όλοι θα έχουμε μικρότερο φόρο από αυτόν που υπολογίζαμε.

      Διαγραφή
    2. Δικό μου λάθος,ζητώ συγγνώμη. Εκπίπτει ολόκληρη.

      Διαγραφή
  8. γγ) οι έκτακτες εισφορές, που επιβάλλονται στα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα. Κατά συνέπεια, η έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης του ν. 4093/2012 εκπίπτει εφάπαξ από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, δεδομένου ότι αυτή επιβαλλόταν επί του τιμήματος των πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, και όχι επί των κερδών. Το ποσό της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης των ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ του ν. 4093/2012 των χρήσεων 2012 και 2013, για το οποίο απομένει αναπόσβεστο υπόλοιπο, με βάση τις προϊσχύσασες διατάξεις του ν. 2238/1994, προς έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα των φορολογικών ετών 2014 έως και 2017 (3/5 και 4/5, αντίστοιχα), θα εξακολουθήσει να αναγνωρίζεται ως έξοδο των αντίστοιχων φορολογικών ετών._ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛ 1113 ΣΤΙΣ 2-6-2015 ΑΛΛΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολόκληρη η έκτακτη εισφορά του 2014 θα περάσει ως έξοδο. (απόσβεση στο 100%)
      Η έκτακτη εισφορά του 2012 περνάει 20% όπως και η έκτακτη του 2013. (επίσης 20%)

      Διαγραφή
  9. ότι όλη η εισφορά που παρακρατήθηκε μέσα στο 2014 (τρεις μήνες ) θα μειώσει τα κέρδη του 2014 σε αντίθεση με αυτό που ξέραμε μέχρις σήμερα ότι θα μοιραστει και θα μειώσει τα κέρδη της πενταετίας 1/20 για κάθε χρόνο όπως ισχύει για την εισφορά του 2012 και 2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν ειμαι λογιστης , αλλα ετσι οπως το διαβαζω δεν λεει πως εκπιπτει εφαπαξ το υπολοιπο στην τρεχουσα φορολογικη χρονια , αλλα σαν εξοδο των αντιστοιχων ετων , δηλαδη μεχρι και το 2017. Ας διευκρινισει καποιος που το συζητησει με λογιστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπάρχει κανένα νέο για πληρωμές Φεβρουαρίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οχι , ακομα Ιανουαριο πληρωνουν. Συμφωνα με afo.gr , στις 11 ξεκινανε τα μικρα για Φεβρουαριο και στις 18 τα αγροτικα ( αρα και τα περισοτερα 100αρια )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντιλαμβάνομαι ότι για φορολογικά, συνδικαλιστικά και γενικά για όλα τα θέματα των ΑΠΕ εκτός από τη ροή των πληρωμών του ΛΑΓΗΕ, υπάρχει ενημέρωση στο blog. Για τις πληρωμές όμως θα πρέπει να δώσουμε τον "οβολόν" μας σε κάποιο σύλλογο (να γραφτούμε δηλαδή) και τότε θα τα ξέρουμε όλα από πριν. Μη βιαστείτε να σχολιάσετε, για τους συνδικαλιστές μιλάω, γιατί ο κυνισμός μου μάλλον σας βολεύει. Δηλαδή, αν κάποιος έχει μπροστά του ξεκάθαρο το δίλλημα συνδρομή και πληροφόρηση ή κούτρα και παραπληροφόρηση, είναι πιθανό να αποφασίσει να ενταχθεί σε κάποιο σύλλογο άμεσα. Τώρα για το ηθικό σκέλος της πρακτικής του να δίνουμε πληροφορίες για τα πάντα πλην πληρωμών και στην ουσία με τον τρόπο αυτό να ψαρεύουμε πελάτες για το σύλλογο μας δεν θα κάνω συζήτηση. Όπως το βλέπει ο καθένας μας. Σίγουρα και το τζάμπα δε λέει, αλλά και όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε. . Παρακαλώ να πρυτανεύσει ο αυτοπεριορισμός στα σχόλια γιατί διάλογο δεν θα ανοίξω με κανέναν καλοθελητή. Επίσης, για τους λόγους που ανέπτυξα, το σκέφτομαι σοβαρά να γραφτώ σε κάποιο σύλλογο οπότε φροντίστε να μη μου δημιουργήσετε αντικίνητρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Στεφάνου,
    στο προηγούμενο σχόλιο μου δεν προσπαθούσα να στοχοποιήσω εσάς προσωπικά.Γράφτηκε με αφορμή το σχόλιο σας και μόνο.
    Για όλα τα παραπάνω που αναφέρετε, (φορολογικά,συνδικαλιστικά,κ.τ.λ) κάποιοι αφιερώνουν χρόνο (και όχι μόνο). Επίσης,το να μπορέσεις να δίνεις σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση προυποθέτει μελέτη, διάβασμα και τριπλό έλεγχο σε κάθε τι που λες, καθώς περιθώρια για λάθη δεν υπάρχουν. Αν κάνω λάθος επιλογή στην επιχείρηση μου, επιβαρύνει εμένα προσωπικά και κανέναν άλλο. Αν γίνει λάθος πληροφόρηση ή κάνει λάθος κινήσεις ο σύλλογος ,οι επιπτώσεις επιβαρύνουν όλους τους υπόλοιπους παραγωγούς. Συνεπώς η ευθύνη είναι τεράστια.
    Κάθε προσπάθεια πρέπει να πλαισιώνεται και από κάποια στήριξη -- βοήθεια. Πριν λίγο καιρό δώθηκε μια μάχη από ορισμένους συλλόγους που μας αφορούσε όλους (μεταβατικό τέλος). Όλοι μαζί χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε όπως λέτε πολύ σωστά. Ενώ όμως όλοι κέρδισαν ,συμμετοχή και στήριξη παρείχαν ελάχιστοι....και το κυριότερο : Δεν είχαν αντιπροσώπευση.
    Νομίζω οτι είναι κατανοητό, πως αλλιώς υπολογίζεται σε μια διαπραγμάτευση ένας σύλλογος όταν αντιπροσωπεύει 30 παραγωγούς και αλλιώς όταν αντιπροσωπεύει 1000.
    Kλείνοντας να θέσω έναν προβληματισμό δίνοντας ένα παράδειγμα.
    Πρίν λίγο καιρό τέθηκε το θέμα της διάκρισης των πληρωμών. (Και υποψιάζομαι πως σύντομα θα ξανατεθεί). Δηλαδή τα πάρκα μέχρι 150kw.p να πληρώνονται στην ώρα τους και τα υπόλοιπα με έναντι.
    Επιλογές ενός συλλόγου :
    1) τι πάρκο έχω; 100ρι; ας το δεχτώ.
    2) Τι έχουν τα μέλη μου; στην πλειονότητα τους 100ρια πάρκα; ας το δεχτώ.
    3) (για να μην κρυβόμαστε). Τι έχουν τα μέλη του Δ.Σ.; 100ρια; ας το δεχτώ.
    4) Για ποιό λόγο ζητάνε τη διάκριση πληρωμών; Προφανώς για να μειώσουν τα χρήματα που λαμβάνει ο ΛΑΓΗΕ και να στηρίξουν τη ρευστότητα της ΔΕΗ. Οπότε έχουμε 11.000 πελάτες ευχαριστημένους και 2000 να φωνάζουνε. (αργότερα στους 2000 πελάτες,επειδή οι οφειλές έχουν αυξηθεί κάνουμε και ένα κούρεμα οφειλών και κλείσαμε).
    5) Αν δεχτώ κάτι τέτοιο, ύστερα δεν θα έρθει και η σειρά των μικρότερων....ή μήπως όχι;
    6) Αν περάσει το μέτρο, βγαίνεις ο ήρωας των πολλών (και της πλειονότητας του συλλόγου) αυξάνεις τα μέλη σου και άσε τους μεγάλους να προσπαθούν να τα βρούνε με τις τράπεζες (κοινώς να πάνε να πνιγούν).
    7) Δημιουργείται για άλλη μια φορά αντιπαράθεση μεταξύ των παραγωγών και διασπά τον κλάδο.
    8) Ηθικό του ζητήματος.

    Με όλα τα παραπάνω θέλω να αποδείξω πως το πρόβλημα δεν είναι η ημερομηνία πληρωμής. Το πρόβλημα είναι να μην ξανα ανοίξουν οι υπερημερίες. Να μην αλλάξουν οι τιμές προς το χειρότερο. Να απορροφάται από το σύστημα η ενέργεια που παράγουμε. Για της πληρωμές μπορείτε να βλέπετε και στο www.afo.gr Συνήθως πέφτουν μέσα.
    Δεν είναι ανάγκη να γραφτείτε σε κάποιον σύλλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σχόλιο από την δημόσια διαβούλευση για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά στο http://www.opengov.gr/minenv/?p=6604#comments
    "Ο Φ/Β σταθμός μου συνδέθηκε τον Απρίλιο 2013 και πήρε τιμή που ίσχυε τότε. Η τιμή είχε ήδη προσαρμοσθεί (μειωθεί) 2 φορές με τις Υ.Α.Π.Ε. / Φ1 / 2262 / 31-01-2012 και Υ.Α.Π.Ε./ Φ1 / 2301 / οικ.16933 / 09-08-2012 κατά 12 % & 36,1 % αντίστοιχα και από 0,33623 που αρχικά ήταν διαμορφώθηκε στο 0,21953. Συνολική μείωση 48,1%
    Παρά την τεράστια μείωση των 2 Υ.Α.Π.Ε. με την δήλωση του αγρότη ξαναμειώνετε οριζόντια άλλο 12% και πάει στο 0,1931864.
    ΕΡΩΤΗΣΗ:
    Γιατί αυτός ο τραγέλαφος;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
    Γιατί κύριε Υπουργέ, οι διαπλεκόμενοι με την φαύλη εξουσία αγροτοπατέρες, κατάφεραν την τελευταία στιγμή (30 Μαρτίου 2014 ώρα 23.50΄) με την επιβολή της υποτιθέμενης νομοτεχνικής βελτίωσης ( μπορείτε να την δείτε εδώ: http://psaaf.blogspot.gr/p/blog-page_99.html ) να επιβάλουν οριζόντια περικοπή 12% που τους βόλευε, αντί της δικαιότερης παραμετροποιημένης του αρχικού Ν/Σ. Αυτό συνέβη στο παρά 5΄ πριν από την έναρξη της ψήφισης. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ενώ το έκαναν την ίδια περίοδο και με το ίδιο κόστος με μένα, αυτοί παίρνουν τιμή 0,37708 και εγώ 0,1931864. Ακριβώς διπλάσια…. Έλεος !!!!
    ΠΡΟΤΑΣΗ:
    Άμεσα για το 2014 να δηλώσω αγρότης χωρίς να πέσω χαμηλότερα τουλάχιστον από τον μη αγρότη και σε δεύτερο χρόνο να επανακαθορίσετε δίκαια τις τιμές με βάση το κόστος και σε συνέπεια με τις δεσμεύσεις σας (προσωπικές και κομματικές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια ερώτηση προς όποιον γνωρίζει: Κάθε πάρκο θεωρείται υποκατάστημα και χρεώνεται με τέλος επιτηδεύματος, ασχετα αν είναι 20 kW ή 1 MW ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα. .
    Γνωρίζει κάποιος με ποιον συντελεστή 13% η 26% θα φορολογηθούν τελικά τα αγροτικά φωτοβολταικα ???ο λογιστής μου αλλά και το afo λένε για 13%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα. .
    Γνωρίζει κάποιος με ποιον συντελεστή 13% η 26% θα φορολογηθούν τελικά τα αγροτικά φωτοβολταικα ???ο λογιστής μου αλλά και το afo λένε για 13%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα αγροτικα Φ/Β εως 100κw είναι αγροτικο εισόδημα και φορολογούνται με 13%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με εκεινη την νομοθεσια που ελεγε οτι τα παρκα μεχρι 100 ΚW θεωρουνται αγροτικα και φορολογουνται ως αγροτικα ασχετα αν δεν ειναι τελικα εγινε κατι η δεν το εφαρμοζει το κρατος..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. AΠΟ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ 2014 ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ 13% ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛ.ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους αγροτες ειναι γνωστο εγω ρωταω για μια νομοθεσια μου φαινεται επι Μπιρμπιλης που ελεγε οτι τα παρκα μεχρι 100 KW θεωρουνται αγροτικα (ασχετα αν δεν ειναι αγροτικο) και αντιμετωπιζονται ως αγροτικα..
      Γνωριζει καποιος κατι σχετικο σε αυτο το θεμα? Μηπως κακως φορολογουν τοσα χρονια με διαφορετικους συντελεστες τα παρκα ως 100 ΚW..?

      Διαγραφή
  22. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Ιανουαρίου 2015
    10.06.2015

    Με τις νέες εντολές που έδωσε σήμερα ο ΛΑΓΗΕ στις Τράπεζες, συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Ιανουαρίου 2015. Με τις σημερινές εντολές έχουν συνολικά εξοφληθεί 11.850 πάρκα (91% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο), πληρωτέου ποσού έως 109.612€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ουτε παλι Φεβρουαριος- ουτε που τελειωσε ο Ιαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 13% για τους αγροτες, 26-33% για τους υπολοιπους Ελληνες γ' κατηγοριας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αντί να πολεμάμε τον χαμηλό συντελεστη των αγροτών μηπως θα επρεπε να διεκδικησουμε ολα τα παρκα μεχρι 100kw να φορολογουνται με 13%. Ετσι θα γινει και μια αποκατασταση του new deal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ldv ναι το υποκαταστημα πληρωνει το ιδιο 1mw, και 20kw. Επισης οαεε, σεκιουριτι, τηλεφωνα κτλ, πληρωνεις το ιδιο 5mw και 20kw................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν ξερω ποσοι απο εσας εχετε κινηθει δικαστικα κατα του ΛΑΓΗΕ (στο δικαστηριο υσχυριζεται οτι απο τι στιγμη που εχουμε εκχωρησει τον λογαριασμο στη τραπεζα δεν ανηκει σε εμας και μονο η τραπεζα μπορει να κινηθει) σε συνεργασια οι τραπεζες μετα απο αιτημα δικο μας βγαλαν αποφαση οτι δε προκειται να κινηθουν κατα του ΛΑΓΗΕ παρα μονο να κανουνε μερικως εκχωρηση του λογαριασμου σε εμας σε ενδεχομενη αγωγη κατα του ΛΑΓΗΕ και η αλλη λυση αν δεν συμφωνουμε ειναι να στειλει εξωδικο σε εμας. Οποιος γνωριζει κατι σχετικο ας ενημερωσει γιατι προκειται για κοινη αποφαση ολων των τραπεζων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισης σε εμενα στους ορους του δανειου με την Εθνικη πιθανων και σε αλλους υπαρχει ορος που λεει οποιοδηποτε ενεργεια κανει η τραπεζα για το δανειο εξωδικα (δικαστικο κλητηρα συνταξη απο δικηγορο) βαρυνει μονο εμας και συνηθως σε προηγουμενη περιπτωση μου εστειλε το μπιλιετακι πληρωμης μεσα στο δανειο. Αν θυμαμαι καλα ειχαν βαλει 250 ευρω δικηγορικα εξοδα και 150 κλητηρα.

      Διαγραφή
  28. Οι πληρωμές. αρχίζουν να καθυστερούν πρέπει να κινηθούμε δυναμικά για να μην ξαναποιαστουμε κορόιδα ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η νομοθεσια που αναφερεσε llia ειναι ο νομος 3874/2010 της Μπιρμπιλη που λεει πως μονο ο επαγγελματιας αγροτης μπορεί να έχει αγροτικο πάρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Έχει κάνει κανένας φορολογική δήλωση για ΟΕ φέτος;Για πάρκα συνολικής ισχύος 50 kw μου βγήκε φόρος σχεδόν 5000 συν την περσινή προκαταβολή φόρου.Κανείς άλλος στην ιδια κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορείς να συγκρίνεις χωρίς δεδομένα. Αν δεν εμπιστεύεσαι ότι έκανε σωστά ο λογιστής σου τις δηλώσεις, ζήτησε μια δεύτερη γνώμη.
      Όλα εξαρτώνται από τις αποσβέσεις σου, την απόδοση του πάρκου, αν έχεις δάνεια που εκπίπτουν, λοιπά έξοδα κλπ. Ξέρω ΟΕ που έχει ζημιές με 100ρι και ξέρω και ΟΕ που έχει φόρο 11.000€ (χωρίς την προκαταβολή).

      Διαγραφή
  31. Υπαρχουν πεντε αδειες 500 κιλοβατ με καινουριες τιμες ημ ορων συνδεσης 29-5-2015 ενδιαδερετε καποιος για αγορα η συνεκμετάλλευση. ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. thomas γραψε ενα τηλεφωνο ειμαι απο τρικαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σχετικα με τα υποκαταστηματα, ενω εκανα το 11 υποκαταστημα για ενα φβ, που τελικα δεν κατασκευασα, δεν εκανα διαγραφη στην εφορια , λογο αγνοιας, και μου ηρθε επισημος να πληρωσω φετος +600 . Ο λογιστης μου ειπε να κανω την διαγραφη τωρα, οχι αναδρομικα, γιατι εχει προςτημο κτλ. Οποτε του χρονου να γλυτωσω το μισο τουλαχιστον, παει αναλογικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ρώτησε πόσο είναι το πρόστιμο, ενδεχομένως να είναι μικρότερο από 900 ευρώ. (υπολόγισε οτι το πρόστιμε περνάει και στα έξοδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ναι αυτο θα κανω, και αν αξιζει να κανω τροποποιητικη του ε1;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα . Μήπως γνωριζει καποιοσ καποιο νεο με τουσ αγροτες που δεν δηλωσανε εμπροθεσμα την ιδιοτητα του κατα κυριο επαγγελμα αγροτη.Εχουμε εγκλωβιστει κα δεν πληρωνόμασε εδω και δυο μηνες.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μηπως γνωριζει καποιος σε ινβερτερ ΣΜΑ τι σημαινει το Fehler / DevFlt / #7702 και το Warten / -----
    Παιρνω τη ΣΜΑ απο χθες που σταματησε τη παραγωγη ο ενας ινβερτερ και μιλαει συνεχεια δε μπορω να τους πιασω με τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7702 Βλάβη συσκευής. (ή αυτοδιάγνωση).
      Warten οτι είναι σβηστός,δεν παράγει.

      Διαγραφή
  38. Λοιπον, το προστιμο για αναδρομική διαγραφή υπ/τος που δεν λειτουρουργησε ποτε, ειναι 100Ε, και η διαδικασία ειναι λιγο τύπου περνα απο 10 γραφεια της ΔΟΥ σε 5 οροφους , αλλα είναι σχετικά ευκολη. Οποτε θα προχωρήσω έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κανενα νεο για πληρωμες φεβρουαριου υπαρχει? Ειχανε πει οτι στις 11 θα ειχαν ξεκινησει... Τι εγινεαρχισανε και αυτοι τα ιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. giasa na ro totiso gia ti mou egrapse ligotero o maios 300 kw ti ftei ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πρέπει να κινηθούμε δυναμικά γιατι θα ξεκινήσουν πάλι καθυστερήσεις στις πληρωμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεν πρόκειται να ανοίξει ο Φεβρουάριος αυτήν την εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ασχημα νεα αλλα ευχαριστουμε γιαννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τα λεφτά μας τωρα να πληρωθούμε αλλιώς υπάρχει και το κουγκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και το afo.gr γράφει:
    Τετάρτη 24/6 Αναμένεται να πληρωθεί η παραγωγή του Φεβρουαρίου 2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ετσι οπως το παει ο Αλεξης...δεν θα εχει και μεγαλη σημασια....Οι τραπεζες δεν θα ειναι ανοιχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τιποτα δεν θα γινει, θα παμε ετσι μεχρι σεπτεμβρη και βλεπουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλημέρα σας. Μια ερώτηση σχετικά με την ασφαλιστική ενημερότητα. Πόσο καιρό κάνουν να την καταχωρήσουν στον ΛΑΓΗΕ; Ξέρει κανείς; Την έστειλα μέσο ΕΛΤΑ συστημένο στις 9/6 και ακόμα δεν έχουν κάνει τίποτα. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Fanis εγω στέλνω ασφαλιστική και φορολογική με κούριερ και εντός πέντε ημερών την περνάνε πρεπει όμως έξω απο το φάκελο να γράφεις με μεγαλα γράμματα οτι περιέχει ασφαλιστική ενημεροτητα γιατι έτσι δίνουν προτεραιότητα και δεν το περνάνε για τιμολογιο τα οποία τα καταχωρούν πολυ αργότερα

      Διαγραφή
  49. Εδώ εγώ έστειλα ενημερότητα με fax στις 09/06 και δεν έχει περαστεί ακόμη....τί να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O καλύτερος τρόπος για να αποσταλλούν οι ενημερότητες (φορολογικές & ασφαλιστικές) είμαι μέσω e-mail και όχι fax. Αν το fax για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι ευανάγνωστο δεν θα περαστεί και η ενημερότητα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Γιάννη ευχαριστώ για την πληροφορία αλλά 1-2 φορές που έστειλα ενημερότητα με mail στο παρελθόν, δεν περάστηκε μέχρι που την έστειλα και με fax. Σε ποιά διευθυνση e-mail αναφέρεστε; Αν είναι να το δοκιμάσω ξανά.

      Διαγραφή
    3. infoape.gr

      Δουλεύει πάντα η αποστολή της φορολογικής με αυτόν τον τρόπο.

      Διαγραφή
  50. Στο δικο μου παρκο καθε μηνα απο οταν αλλαξαν μετρητη παντα εχω αποκληση 200 300 kw.εκανα ετηση στη δεη να ρθουν να τον ελεγξουν..αν και μου ειπαν οτι δ εχει θεμα ο μετρητης..με κοστος 50 ευρω.πρεπει να γινει μια κηνητοποιηση απ ολους μας ωστε να δουν το θεμα ποιο σοβαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας από τους λόγους που μπορεί να έχεις αποκλίσεις σε στιγμή που ο μετρητής είναι εντάξει, είναι οι ιδιοκαταναλώσεις του πάρκου.
      Φυσικά υπάρχουν και άλλοι λόγοι αλλά αυτός είναι από τους βασικότέρους.

      Διαγραφή
    2. Μήπως έχεις υπολογιστή για remote admin κλπ? Οι υπολογιστές καταναλώνουν αρκετά. Επίσης μήπως καμια δυσλειτουργία του συναγερμού προκαλέι τα φώτα να είναι συνέχεια ανοιχτά ή το βράδυ; Ιδέες δίνω.

      Διαγραφή
    3. ποτε πριν την αλλαγη δεν υπηρχαν τετειεσ αποκλησεισ ,το πολυ 5 10 κw..οποτε κατι τετειο δεν υσχηει..και οσο για την εγκατασταση ολα ειναι ο,κ,και αφου διαβαζω απο εδω μεσα οτι και αλλοι εχουν θεμα τοτε καλα ειναι να γινει καποιος ελεγχος και απο εσας στα παρκα σας

      Διαγραφή
    4. Πριν την αλλαγή έπαιρνες 3 έναντι και 1 εκκαθαριστικό. Θα έπρεπε να μετράς από π.χ. 22 οκτωβρίου μέχρι 19 φεβρουαρίου (ανάλογα με το τι γράφει το ενημερωτικό σημείωμα). Όμως αυτό το κάναμε κατά προσέγγιση καθώς δεν ξέραμε τι ώρα έπαιρνε η ΔΕΗ τη μέτρηση. (π.χ. η προηγούμενη μέτρηση να έγινε στις 22/10 στις 12:30 και η τελευταία 19/2 στις 9:00 ).Aπό το παραπάνω θα μπορούσε να προκύπτει διαφορά η οποία δεν γινόταν αντιληπτή.
      Aν όμως παλιότερα την ώρα που έπαιρνε μέτρηση το συνεργείο ήσουν εκεί, έπαιρνες τις μετρήσεις και δεν είχες αποκλίσεις, τότε υπάρχει περίπτωση να έχεις διαρροή ρευματος (π.χ καλώδιο καμερών).
      Επίσης αυτό με τα φώτα που αναφέρει ο gsis ισχύει.

      Διαγραφή
    5. Γιάννη Καλησπέρα δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η παραγωγή με την καταναλωση αφού ο λογαριασμό της βγαίνει και έχει το κόστο του εγώ μια διαφορά με τη sma τον Απρίλη 160 kwh και τον Μάη 130 kwh που νομίζω είναι μέσα σε φυσιολογικά όρια, και η ΔΕΗ ερχεται
      περιπου πανω κατω 100kwh τον μήνα. ...

      Διαγραφή
    6. Kαλημέρα Θέμη, οι καταναλώσεις του πάρκου που βλέπεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι κατά την ώρα που ΔΕΝ παράγει το πάρκο.

      Διαγραφή
    7. Σε ευχαριστώ Γιάννη. Δεν την γνώριζα αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια.

      Διαγραφή
    8. Να ρωτησω κατι αν στο UPS που εχει ο συναργερμος για να δουλευει σε περιπτωση διακοπης ρευματος η μπαταρια τα εχει παιξει τοτε σταματαει και το UPS να τη στελνει ρευμα η συνεχιζει να προσπαθει να τη φορτησει με συνεπεια να εχεις μεγαλες καταναλωσεις στο παρκο τα βραδυα?

      Διαγραφή
  51. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Ιανουαρίου 2015
    17.06.2015

    Ο ΛΑΓΗΕ έδωσε σήμερα 17.6.2015 νέες εντολές στην Τράπεζα για εξόφληση τιμολογίων εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Ιανουαρίου 2015, πληρωτέου ποσού έως 505.230€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ντρεποντε καν να αναφερουν ποσα παρκα πληρωσαν αυτη την εβδομαδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αν δεν γινουν τους επομενους 2 μηνες πληρωμη 2 μηνων μαζι θα υπαρχει προβλημα. Το αλλο μηνα σκαει φορολογικη δηλωση ,ΦΠΑ, ΟΑΕΕ και δοση τραπεζας συν τα μηνιαια εξοδα και σιγουρα με ενα μηνα πληρωμη και μαλιστα μικρου τιμολογιου (φεβρουαριου)δεν καλυπτονται ολα αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλι llias με το σφαλμα (7702) του inverter εβγαλες ακρη ? μου εβγαλε καιμενα ενας inverter σημερα...

      Διαγραφή
    2. Μιλησα τελικα με ΣΜΑ και μου ειπαν οτι ειναι σφαλμα διαφορας στη πλευρα AC στη φαση και τη γειωση. Μπορει καποια κλεμα μπορει καποιο καλωδιο αλλιως αλλαγη. Φωναξα ηλεκτρολογο μετρησε τα ρευματα στη πλευρα AC δεν υπηρχε προβλημα και τελικα δηλωσα τη βλαβη στην ΣΜΑ και μου τον αλαξε στελνοντας μου αλλον. Απο ΣΜΑ μου ειπαν οτι στο σφαλμα αυτο πας για αλλαγη ινβερτερ απλα σε εμενα επειδη επανερχοταν καποιες φορρες ο ινβερτερ ειπαν να γινει ελεχγος μηπως δε φταιει ο ινβερτερ. Τελικα το Σαββατο εβαλα τον νεο και ολα μια χαρα τωρα τελικα εφταιγε ο ινβερτερ.

      Διαγραφή
    3. Σορυ στη διαφορα ρευματος στον ουδετερο και τη γειωση μου ειπαν οχι τη φαση.

      Διαγραφή
    4. Φυσικα να πουμε και ενα μπραβο στην ΣΜΑ που τη μια μερα πηρα τηλεφωνο και την αλλη ειχα τον ινβερτερ με μια αιτηση που συμπηρωσα. Αμεση εξυπηρετηση. :)

      Διαγραφή
  54. Οταν μας βαλαν τηλεμετρηση μας ειπαν οτι θα μας δωσουν τους κωδικους σε καποια φαση για να παρακολουθουμε και εμεις την τηλεμετρηση μεσω internet.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το δικό μου το 'πάρκο' βρίσκεται επί κτηρίου , αν και όλες οι καταναλώσεις ακόμα και το INTERNET ανήκουν σε άλλη επιχείρηση το δε ρολόι της ΔΕΗ βρίσκετε ακριβώς δίπλα από τους INVERTERS εντούτοις οι διαφορές με την τηλεμέτρηση είναι σοβαρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Το ξαναλεω για αλλη μια φορα...υπαρχουν σοβαρες αποκλησεις μεταξη εκαθαρηστηκου καθε μηνα και μετρησαιων απο το sunni portal της sma.. καμια σχεση καταναλωση των μηχανηματων του παρκου..και οσο γιαυτο που λεει ο κυριος παππακυριακου και πριν εκανα σηγκρηση καθε τετραμηνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. A) υπάρχει περίπτωση καλώδιο να έχει διαρροή ρεύματος.
    Β) υπάρχει περίπτωση να μην είναι σωστή η επικοινωνία τoυ πάρκου με το sunny portal. - τον τελευταίο καιρό το portal είχε προβλήματα. Mπορείτε να ελένξετε αν η παραγωγή των inverter (στο πάρκο) είναι όμοια με αυτήν του portal. Ελένξτε επίσης για σφάλματα επικοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μαλλον δε διαβαζεις οτι και αλλοι εχουν θεμα με διαφορα στην αποδοση...και αντι συνεχως να μιλας υποθετηκα..καλο θα ηταν
    να αναρωτηθεις..μηπως..μηπως ειναι ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δεν διάβασα το οτι έχουν και άλλοι αποκλίσεις, διάβασα αυτά που έγραψες εσύ.
    Ανέφερες οτι έχεις αποκλίσεις και προφανώς ψάχνεις την αιτία. Σου υπέδειξα περιπτώσεις γιατί αυτό μπορεί να συμβαίνει. Προσπάθησα να σε βοηθήσω αλλά προφανώς κάνεις πνεύμα.
    Πες μου λοιπόν που αποδίδεις το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε σου ειπα να μου υποδηξεισ τιποτα...εχω τρεια παρκα 100 απ το 2009...κανω μονοσ μου την συντηρηση και ξερω πολυ καλα μεχρι και το τελευταιο καλοδιο των παρκων..το ν μιλας υποθετηκα δινοντας το παρον εδω μεσα εμενα δε μου λεει τιποτα...ουτε σε ξερω ουτε με νοιαζει με τι ασχολησε...εγω απλως το ανεφερα προς γνωση του καθενος εδω μεσα

      Διαγραφή
    2. Φίλε Stooyn Stooyn ευχαριστούμε για την αναφορά, καθώς και άλλοι μπορεί να αντιμετωπίσουν (και αντιμετωπίζουν όπως φαίνεται) το ίδιο θέμα, αλλα μάλλον το πήρες λίγο στραβά. Κι εγώ απάντησα στο post σου κάνοντας κάποια υποθετικά σενάρια που μπορεί να ισχύουν και να μην τα έχεις σκεφτεί. Ο σκοπός των μηνυμάτων εδω μέσα είναι να βοηθήσουμε και όχι να κάνουμε υποδείξεις. Ο Γιάννης ο Παπακυριακού, όπως κι εγώ άλλωστε, προσπάθησε να βοηθήσει σε ευγενικό μάλιστα τόνο. Δεν χρειάζεται να ψυχραίνουμε το κλίμα.

      Διαγραφή
  60. αυτό που ανέφερε ο κ. Ρωμανιδης είναι το πιο σημαντικό , να μπορουμε να παρακολουθούμε on line και εμείς την τηλεμέτρηση . Ποτε είναι προγραμματισμένο να γινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Εχω 2 παρκα που ειναι κολλητα το ενα εχει σμα και το αλλο refusol . Στις
    10000 κw π.χ το ενα με τους sma εχει 200κw λιγοτερο στο ρολοι τις δεη.
    ενω με τουσ refusol εχω απωλειες περιπου 10-15 κw.Και στα 2 παρκα εχει μπει τηλεμετρηση.Να πω ομως οτι στο παρκο με τους sma ο κεντρικος πινα-
    κας με την κολονα τις δεη εχει αποσταση περιπου στα 25m.Ενω το δευτερο εχει αποσταση περιπου 5m απο την κολωνα τις δεη.θελω να πω
    οτι η λογοι που γραφουμε λιγοτερα στο ρολοι τις δεη,ειναι πολλοι ειναι η αποσταση η διατομη του καλωδιου κ αλλοι λογοι που αναφερατε πιο πανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Οσο για την τηλεμετρηση ειχα μιλησει με την δεη το χειμωνα κ μου ειχαν πει οτι περιπου σε κανενα χρονο θα ειναι ετοιμη να μας δωσουν κωδικους να μπορουμε να βλεπουμε ον λινε τα παρκα μας.βεβαια αυτο που μου τονισαν ειναι οτι δεν ειχε αποφασιστη ακομα αν ειναι με μια μικρη χρεωση η δωρεαν,για οσους θα επισκεπτονται το πορταλ τις δεη για την τηλεμετρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ωραία ειναι όλα αυτά με την τηλεμετρία αλλα πληρωμές δεν φαίνονται. Κατάληψη στο Λαγηε μέσα στη βδομάδα να πάρουμε τα λεφτά μας αλλιώς ΚΟΥΓΚΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Σχετικα με τις πληρωμές και το www.afo.gr μεταθέτει τις πληρωμές για την επόμενη εβδομάδα.
    Πέμπτη 2/7 Αναμένεται να πληρωθεί η παραγωγή του Φεβρουαρίου 2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα σας, το πραγματικό πρόβλημα όμως είναι η αύξηση της φορολογίας στο 29% και ο διπλασιασμός της προκαταβολής φόρου που εάν επαληθευτούν η καθυστέρηση πληρωμών θα είναι το λιγότερο.

      Διαγραφή
  65. Γεια σας. Γνωρίζει κάποιος αν στον ΛΑΓΗΕ δέχονται ασφαλιστική ενημερότητα σκαναρισμένη και σταλμένη με mail; έχω στείλει ταχυδρομικά πριν 2 εβδομάδες και ακόμη δεν την έχουν καταχωρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ
      Τα Αποδεικτικά Φορολογικής Ενημερότητας που εκδίδονται μέσω TAXIS NET θα γίνονται δεκτά από το ΛΑΓΗΕ είτε με fax στο 211-8806841 είτε μέσω e-mail αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση infoape@lagie.gr.
      Σε περίπτωση που το Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας ή η Βεβαίωση Οφειλής προς το Δημόσιο εκδίδεται από τις αρμόδιες ΔΟΥ, βάσει των Α.Υ.Ο. Πολ 1274/27.12.2013 και Α.Υ.Ο. Πολ 1275/27.12.2013, θα πρέπει το πρωτότυπο να αποστέλλεται στην Υπηρεσία Λογιστηρίου του ΛΑΓΗΕ. Κατά την αποστολή μέσω ταχυδρομείου θα πρέπει για την έγκαιρη διεκπεραίωση να αναγράφεται στο φάκελο η ένδειξη “ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ” ή “ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΗΣ”.
      Διευκρινίζεται ότι το “Σημείωμα για πληρωμή” δεν αποτελεί το κατά νόμο απαιτούμενο παραστατικό φορολογικής ενημερότητας.

      Διαγραφή
    2. Gia asfalistiki enimerotita rotisa, oxi forologiki.

      Διαγραφή
    3. Με το σκαναρισμα δεν εχεις προβλημα αφου και αυτη που βγαζει το ΙΚΑ απο εκτυπωτη ειναι. Μου φαινεται ομως οτι τη στελνεις μονο ταχυδρομικα και το γραφεις και εξω απο το φακελο οτι προκειται για ασφαλιστικη ενημεροτητα.

      Διαγραφή
  66. ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΚΑΛΗ ΡΟΗ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΜΟΛΙΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕΑΝ ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
    ΠΙΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. http://energypress.gr/news/paraitithike-apo-ta-asfalistika-kata-toy-admie-o-lagie νομίζω ότι αυτή η είδηση δεν είναι μια θετική εξέλιξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. εχει κανει κανενας προσωπική αγωγη για τις καθηστερησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιοτερα ειχαν κανει καποιοι απο τι ξερω και ακρη δε βγαλαν για δυο λογους. Ενας μεχρι να βγει αποφαση ηθελες καμια 5-6 μηνες οποτε και ειχες πληρωθει τους μηνες που διεκδικησες και δευτερον αν εχεις δανειο ο Λαγηε υποστηριζε και το δεχοταν το δικαστηριο οτι δεν εχεις δικαιωμα αγωγης μονο η τραπεζα. Τωρα πριν μερες εγραψα οτι βγαλαν αποφαση οι τραπεζες οτι σε περιπτωση αγωγης κατα του Λαγηε θα εκχωρουν σε μας το ποσο που διεκδικουμε για να μη μπορει ο Λαγηε να υποστηριζει τα ιδια αλλα κανενας δεν ασχοληθηκε με το θεμα περασε ετσι και δε ξερω γιατι ουτε και οι συλλογοι δεν ειπαν κατι αφου ηταν αποφαση ολων των τραπεζων.

      Διαγραφή
  69. Το afo γράφει για στάση πληρωμών. Δυναμικές κινητοποιήσεις κατάληψη στο Λαγηε και βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Στις 10.06.2015 ο ΛΑΓΗΕ ανακοίνωνε:
    Με τις νέες εντολές που έδωσε σήμερα ο ΛΑΓΗΕ στις Τράπεζες, συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Ιανουαρίου 2015. Με τις σημερινές εντολές έχουν συνολικά εξοφληθεί 11.850 πάρκα (91% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο), πληρωτέου ποσού έως 109.612€.

    Σήμερα, 24.06.2015, δύο εβδομάδες μετά:
    Με τις νέες εντολές που έδωσε ο ΛΑΓΗΕ σήμερα στις Τράπεζες για εξόφληση τιμολογίων εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Ιανουαρίου 2015, έχει πλέον εξοφληθεί το 90% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο.

    Δηλαδή, μετά από δύο πληρωμές έχει μειωθεί το ποσοστό των εξοφλημένων κατά 1%. Μας δουλεύουν, ή μου φαίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μάλλον είναι ορθογραφικό λάθος τους. λογικά πρέπει να έχει εξωφληθει 100% ο Ιανουάριος και από εβδομάδα πάμε Φεβρουάριο

      Διαγραφή
  71. δεν τα λες καλα απο 91% πηγε σε 90% με την πληρωμη μας δουλευουν κανονικα δεν παιζονται με τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Με ΚΥβερνηση σαμαρά θα ήταν εξασφαλισμένημενες οι πληρωμές για χρόνια δεν σας άρεσε θέλατε τα αναρχικούμουνια ψοφάνε να ββάλετε μυαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα συναδελφε.Να αλλάξεις το όνομα σου σε χρυσόψαρο.Ο κόσμος ξεχνάει γιαυτό είμαστε και θα παραμεινουμαι νοικοκοιραιοι-κακομοιραιοι και έρμαια στις εκάστοτε κυβερνησεις.Πόσο είχαν φτασει οι υπερημερίες επί σαμαρά;Πόσο μειώθηκαν οι τιμές για τους περισσοτερους απο μας;Και στο κάτω κάτω γιατί η πλειοψηφία δεν τον ψήφισε αφού θα τα έκανε τόσο ωραία και καλα;Δεν ανήκω φυσικά σε κανένα κόμμα και ούτε υποστηρίζω άμεσα κάποιο.Μονο το αποτέλεσμα βλεπω και κρίνω.Ποσα χημικα μας ειχαν ρηξει στο ΥΠΕΚΑ;Θυμάσαι;Είχες κατεβεί;Και στις δυο περιπτώσεις άμα ισχύουν λυπάμαι.Παντος εξακολουθω να βλεπω τα βιντεο που ειχα τραβηξει εκεινη την μερα,που εντελος χωρις καμμια προκληση τα ΜΑΤ μας πετουσαν χημικα,ενας συλλογος να είχε αποχωρίσει,ενας κυριος απο τον συλλογο των αγροτων στο μικροφωνο ελεγε τα ΜΑΤ ειναι αδερφια μας,και εναν νεαρο να εχει βουρκωσει την ωρα που τα ΜΑΤ κλωτσούσαν τον πάτερα του.Δεν θα ήσουν αυτός φυσικά που είχε φάει τις κλοτσιές γιατί θα το θυμώσουν πιστεύω.Θα δουμε το πως θα παει το πραγμα και δεν πρέπει να κάτσουμε ούτε με σύριζα άλλα ούτε με καμμια κυβέρνηση με σταυρωμένα τα χέρια και τα πόδια.Γιαυτο λοιπόν πούλα πνεύμα άλλου σε καποιον όμοιό σου που ξεχνά γιατι εγω ΟΧΙ.

      Διαγραφή
  73. Με ΚΥβερνηση σαμαρά θα ήταν εξασφαλισμένημενες οι πληρωμές για χρόνια δεν σας άρεσε θέλατε τα αναρχικούμουνια ψοφάνε να ββάλετε μυαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ουτε γιατι ποσο πλληρωσαν δεν λενε... πιθανος να μην εγινε και καμια πληρωμη, μαλλον για τα ματια του κοσμου ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. @ Stelios M.
    Με όλο το σεβασμό, το μόνο εξασφαλισμένο με τους Σαμαρά - Μάκη, ήταν η εξαφάνιση του κλάδου και η καταστροφή μας. Ενώ περίμεναν εκλογές μας έφαγαν 2 μήνες ακόμα. Αυτοί εδώ αν και μισότρελοι, κάλυψαν έδαφος και ακόμα το παλεύουν. Η διαφορά είναι εμφανής σε κάθε ουδέτερο παρατηρητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην ξεχναμε οτι θα ειχαμε φαει και τα χαμηλα τιμολογια των βιομηχανων!!! Μονο θρασυς πρεπει να ειναι οποιος μιλαει για κυβερνηση Σαμαρα. Αλλα επρεπε να ηταν να βαζαν σε εφαρμογη το New Deal 2 που κυριως αφορουσε τους παλιους και καποιες διορθωσεις στους νεους να βλεπατε γελιο εκει με μαυρο δακρυ.. (αν και ο Λουμακης με τη παρεα του επρεπε να φανε ενα κοψιματακι γι αυτα που καναν στον κλαδο.

      Διαγραφή
    2. Δεν καλυψαν κανενα εδαφος αγαπητε. Απλα πληρωνουν μεχρι τωρα αστείους μηνες χωρις παραγωγη. Η υπερημερια θα γιγαντωθεί μολις παμε για πληρωμες Απριλιου κ μετα!

      Διαγραφή
  76. Φαντάζομαι ότι είδατε όλοι για τις νέες πληρωμές Ιανουαρίου. Στην νέα αυτή εντολή υπάρχει ή σημείωση ότι έγινε εξόφληση του 90% της αξίας του Ιανουρίου. Σε προηγούμενη ανάρτηση στις αρχές τη μήνα σε αντίστοιχη εντολή υπήρχε αναφορά ότι εξωφληθηκε το 91% των παρκων. Την πάτησαν κι εγώ γι αυτό και αναφέρομαι στον διαφορετικό τρόπο υπολογισμού. Δεν φταίει κάποιος γι αυτό αρκεί να πάνε τα λεφτά μας στο ΔΝΤ τώρα με τα στριμωγματα των κυβερνώντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Διόρθωση: να μην πάνε τα λεφτά μας στο ΔΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Τι να πω όλος ο πλανήτης πάει προς μια κατεύθυνση και Εμείς εδώ πάμε να αναστήσουμε τον κομμουνισμό έλεος πείτε μου μια χώρα που προκόψε με την αριστερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Και εσυ πες μου μια χωρα που προκοψε με τον αλλο τροπο χωρις να παραγει τιποτα εκτος απο αγροτικα προιοντα και λιγο τουρισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλία πολύ σωστά λες ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι λίγος παρότι 9% του ΑΕΠ (μάλιστα υπάρχουν Ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν τουρισμό περισσότερο από όλη την Ελλάδα) αλλά και η αγροτική παραγωγή είναι υπερβολικά μικρή μόλις 3-4% του ΑΕΠ όταν Γερμανία και Γαλλία είναι άνω του 15%... Αυτοί ήμαστε...

      Διαγραφή
    2. σε μια οικονομια που το 67% του ΑΕΠ ειναι καταναλωση
      η αγροτική παραγωγή ειναι 5% και λεγεται πρωτογενης γιατι πανω σε αυτην κτιζεται η οικονομια

      Διαγραφή
    3. Διόρθωση σε αυτό που έγραψα γιατί πηγαίνοντας στα επίσημα στοιχεία βλέπεις άλλα πράγματα...:
      η συμβολή των ελληνικών γεωργικών προιόντων στην αγροτική παραγωγή της ΕΕ είναι περίπου 3% (και όχι 3-4%) όταν Γερμανία έχει περίπου 13% και Γαλλία είναι 18,5%... Αλλά το νόημα δεν αλλάζει γιατί παραμένουμε κουκίδα σε απόλυτα νούμερα...

      Διαγραφή
  80. http://energypress.gr/news/vraveio-diamonds-greek-economy-gia-ton-lagie

    Κάποιος μα δουλεύει μες τα μούτρα μας.Διαβάστε να καταλαβετε με ποιους έχουμε να κάνουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Συνάδελφοι αν δε γίνει συμφωνία τελείωσαν τα φωτοβολταικα.Καλα ομως να πάθουμε με στους τους μαθητευόμενους μάγους-λεβέντες που βγάλαμε που θα έσκιζαν και το μνημόνιο οι απατεωνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Σιγουρα ειναι καλυτερο να υπαρχει ροη χρηματος , εστω και με λογικγ μειωση , παρα το δραμα της σταγονας, που ζουμε.
    Αυτο δεν ειναι οικονομια , ειναι κατι σαν το δεν πληρωνω γιατι ετσι.........
    Ας δουμε λοιπον το εφικτο, που ειναι ασκημο εν προκειμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. http://psaaf.blogspot.gr/2015/06/2.html
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ :
    Κατατέθηκε σήμερα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, η 2η ομαδική αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της Λ.Α.Γ.Η.Ε. Α.Ε.
    Η κατάθεση της αγωγής έγινε από την δικηγορική εταιρεία ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Ν. Κ. ΧΛΕΠΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ για λογαριασμό 47 μελών του Συλλόγου. Στην 1η αγωγή που κατατέθηκε τον Ιούλιο 2014, συμμετείχαν 40 μέλη.
    Αίτημα της αγωγής είναι να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν. 4254/2014, με τις οποίες έγινε στους αγρότες οριζόντια μείωση τιμών, σε αντίθεση με των υπολοίπων κατηγοριών που έγινε ανάλογα με τον χρόνο σύνδεσης και τα κόστη επένδυσης και λειτουργίας τους.
    Ζητάμε τις παραμετροποιημένες τιμές της στήλης (6) του πίνακα και τα ποσά της στήλης (8)
    Η οριζόντια μείωση, που επεβλήθη σε βάρος μας από τις ηγεσίες των Π.Σ.Α.Φ. και Ε.Σ.Α.Φ., προσβάλει την αρχή της ισονομίας των πολιτών και παραβιάζει ευθέως τα συνταγματικά μας δικαιώματα. Το αποτέλεσμά της αποτυπώνεται στον πίνακα που ακολουθεί ( με μπλε οι κερδισμένοι και κόκκινο οι χαμένοι της μη παραμετροποίησης )
    Οι συνάδελφοι αγρότες που αδικήθηκαν και επιθυμούν να συμμετέχουν στις αγωγές, μπορούν να απευθύνονται στον Σύλλογο η απ' ευθείας στην δικηγορική εταιρεία ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Ν. Κ. ΧΛΕΠΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (τηλ. 210-7222007)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειστε για λυπηση κακομοιροι...γιατι κοπηκαν απο 47 3,5 λεπτα κ οχι 9 επιπλεον απο 1000..μην κανετε την αιτηση στον λαγηε κ παρτε τις τιμες που διεκδικειτε...αλλα ξεχασα..ετσι χανετε το 13% που ο πσαφ που σας αδικησε κερδισε..

      Διαγραφή
    2. "...προσβάλει την αρχή της ισονομίας των πολιτών και παραβιάζει ευθέως τα συνταγματικά μας δικαιώματα".
      Αυτό δεν ισχύει για τους υπόλοιπους που δεν είναι αγρότες και δεν έτυχαν της ίδιας προνομιακής αντιμετώπισης;
      Μακάρι κύριοι να πάρετε ότι θέλετε. Έτσι ανοίγεται και σε εμάς ο δρόμος να διεκδικήσουμε τα αυτονότηα: ίδια δικαιώματα με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά (ελάχιστο κούρεμα τιμών, 13% φορολόγησης).

      Διαγραφή
    3. Όχι Στεργιο εμεις ειμαστε β' κατηγοριας! Νισάφι πια με τους αγροτες! Να τους κουρεψουν οσο και μας και να τους πανε στο 26% τωρα!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Χρήστο αυτό εννοώ. Αλλα γιατί να πολεμάμε αυτά που κέρδισαν να τα χάσουν; Καλύτερα δεν είναι να πολεμάμε να κερδίσουμε και εμείς τα ίδια;

      Διαγραφή
    5. Συμφωνω με στεργιο π.Γιατι οι αγροτες πρεπει να πανε στο 23%?Θα ειμαστε καλυτερα ολοι?Οχι θα επρεπε να ζηταμε και μεις 13% οχι να καταρρακωθουν οι αγροτες.Μας βάζουν μια ζωη να τσακωνόμαστε μεταξυ μας.Και καποια θυματα πεφτουν στην παγιδα τους.

      Διαγραφή
  84. Οταν οι αγροτες διεκδικουσαμε εγω ειδα να τρωνε δακρυγονα 1500 αγροτες κ 500 ιδιωτες...απο εδω μεσα κανεις δεν κερδιζει τιποτα..αντι να κραζετε ολη μερα τους αγροτες κατεβειτε στο δρομο να διεκδικησετε οτι κερδισαμε κ μεις..
    παραπανω αναφερθηκα στην τιμη που διεκδικουν 47 σε συνολο 5000...παραλογα πραγματα μαλλον..κ ξαναλεω..οι 47 αυτοι μη υποβαλλοντας την αντιστοιχη αιτηση για τα αγρ φ/β στο λαγηε κερδιζουν αμεσως τις τιμες που διεκδηκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Γιά δείτε εδώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    http://energypress.gr/news/ayxisi-tis-tarifas-gia-ta-agrotika-fv-kai-dimini-paratasi-gia-tis-diloseis-yposhethike-o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Οι αγρότες ειναι μάγκες γι αυτό πήρανε και τις τιμές.Εαν δεν ήταν οι αγρότες όλες οι τιμές θα πήγαιναν στα 20 λεπτά. Απο το καναπέ δεν γίνετε τίποτα μπαίνουμε στο Λαγηε και φεύγουμε μόνο όταν πάρουμε τα λεφτά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Καταλάβατε φαντάζομαι φίλοι μου μετά από την αναγκαστική δανειοδότηση από το ΕΤΕΑ για την πληρωμή των συντάξεων εφόσον τους έλειπαν 250,000,000€ που πήγαν τα λεφτά από τον ειδικό λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ και δεν πλήρωσαν έναν (μηδενικό) Φεβρουάριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Συνάδελφοι που ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ αυτούς τους περήφανους λεβέντες τωρα τι έχετε να πείτε για τα φωτοβολταικα που επενδύσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Στις 2/7 νωρίς στα ΑΤΜ να πάρουμε τα λεφτά του φεβρουαριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Για πειτε μας κυριοι, στην περιπτωση του οχι (το απευχομαι!) τι θα γινει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Δεν ξέρουμε τι σημαίνει το όχι Γιάννη. Αν σημαίνει έξοδος από το ευρώ, τότε πιθανότατα όσοι έχουμε δάνεια θα τα δούμε να μένουν σε ευρώ, ενώ θα πληρωνόμαστε σε δραχμές. Επίσης για 1-2 χρόνια είναι μάλλον δεδομένο ότι τα επιτόκια όσον έχουν κυμαινόμενα θα φτάσουν γύρω στο 15%-20%.
    Αν δεν σημαίνει έξοδος από το ευρώ αλλά κάποιου είδους τραπεζικός έλεγχος για λίγο καιρό και επαναδιαπραγμάτευση, τότε μάλλον θα είναι πιο ηπια τα πράγματα για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Το θεμα δραγμη στεργιο προσφερεται για τρελη κερδοσκοπια.
    Σκεφτειτε μονο την περιπτωση ισοτιμιας 1/1 με over night μετατροπη του δανειου σε 10 δραγμες απο 10 ευρω, και σε μια βδομαδα οι 10 δραχμες θα αξιζουν 7 ευρω. Μετα η αβυσος........ για οσους υποστουν δραγμοποιηση αποταμιευσεων.
    Ομως πολλοι ψηφοφοροι του ραντικαλ λεφτ ειναι υπερχρεωμενοι, με καταναλωτικοστεγαστικα, οποτε πρεπει να τους προστατεψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. http://www.iefimerida.gr/news/203690/otan-o-alexis-tsipras-elege-2011-oti-dimopsifisma-simainei-hreokopia-vinteo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΙ.ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΟΥ BLOG ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.

    ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΜΕΝΤΙΟΥΜ (ΑΝΤΙΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΣ SPEAKING) ΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ;ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.






    Ανώνυμος29 Απριλίου 2013 - 3:05 μ.μ.

    Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Τελικά βρε σεις ,έχετε πολύ πλάκα.Ο ένας το παίζει δουλευταράς που σηκώνεται από τα άγρια
    χαράματα να αρμέξει τα πρόβατα,ο άλλος διαμαρτύρεται για τις συνθήκες που επικρατούν
    στις μεγάλες εταιρείες και τον έντονο ανταγωνισμό και η γυναίκα του κινδυνεύει να μείνει
    χωρίς δουλειά.Πω πω πω....
    Σιγά μην σκίσετε κανένα καλσόν!

    Τον τσοπάνο με τα 200 πρόβατα δεν το λυπάμε.Δεν θα πεινάσει ποτέ.
    Κάτι άλλα παλικάρια λυπάμαι που κοιμούνται όρθια και όταν θα ανακοινωθεί το κούρεμα
    των καταθέσεων των τραπεζών θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ.

    Τρέξτε στα υπουργεία,διαμαρτυρηθείτε για τους φόρους στα φωτοβολταικά,σφαχτείτε μεταξύ σας
    για το ποιος είναι πιο πολύ αδικημένος,αλλά ένα πράγμα να βάλετε καλά μέσα στο μυαλό σας.

    ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!



    http://fotoboltaika.blogspot.com/2013/04/blog-post_28.html#more




    Ανώνυμος20 Μαρτίου 2013 - 6:24 μ.μ.

    Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Καλό θα ήταν πριν κάνετε οτιδήποτε,να πάτε να βγάλετε τα λεφτά σας από τις
    τράπεζες γιατί οι εξελίξεις και τα γεγονότα στην Κύπρο οδηγούν στην αντίστροφη μέτρηση πριν τον κανονιοβολισμό


    Ανώνυμος21 Μαρτίου 2013 - 1:59 π.μ.

    Αντιφωτοβολταικός speaking.

    ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ.
    ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ,ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ!



    http://fotoboltaika.blogspot.com/2013/03/timologia-laghe-me-epifylaksi-tis-ektaktis-eisforas.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Τα λεφτά μας ειναι εγγυημένα στο διήνεκες έρχονται με πτήση απο τη Βενεζουέλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Ναι απο τεταρτη οι πληρωμες του σχεδον μηδενικου φεβρουαριου θα ερθουν απο το υπερπεραν και μακρυτερα!!
    Αλλα περα απο την πλακα μπορει και να ανοιξει ο φεβρουαριος την βδομαδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Stergios P
    αν γυρίσουμε σε δραχμή όλα τα δάνεια θα πάνε σε δραχμή όπως και το ποσό στο οποίο θα μας πληρώνουν. Η λογική μου στηρίζεται στο ότι οι ελληνικές τράπεζες θα δανείζονται το χρήμα που θα κόβει η Τράπεζα της Ελλάδας και δε θα έχουν σχέση με ΕΚΤ. Τα επιτόκια θα πάνε και πάνω από 25% για εμένα.... Αν πληρώναμε τα δάνεια σε ευρώ θα έπρεπε να τηρηθεί και το spread των συμβάσεων και τα επιτόκια να είναι 7% ή 11% (δεν ξέρω πόσο δανείζεται ο κάθε ένας). Αν γίνει διπλό νόμισμα εκεί την κάτσαμε πολύ άσχημα γιατί ο τραπεζικό τομέας παραμένει σε ευρώ, άρα τα δάνεια θα μείνουν σε ευρώ, και εμείς θα πληρωνόμαστε σε δραχμές. Αν γνωρίζεις κάτι το οποίο δε λαμβάνω υπόψη ευπρόσδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Κωστα , η δραγμη ειναι περιπλοκο, το βασικοτερο ολων ειναι η πρωτη ισοτιμια που θα δωθει την νυχτα καποιας παρασκευης. Μετα το σιγουρο ειναι η συνεχομενη υποτιμηση, το μοντελα δινουν 1ευρω 650 δραγμες περιπου σε 2-3 μηνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Τα δάνεια θα παραμείνουν σε ευρώ όπως έγινε και με τα δάνεια που ειναι σε ελβετικό φράγκο. Και ανάλογα με την υποτίμηση τις δραχμής το δάνειο θα τριπλασιάζεται τετραπλασιάζεται κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Η επένδυση θα φτάσει στο 1/3 της αξίας και θα απαξιωθεί ποιος θα κάνει συντήρηση, αν χαλάσει ένας inverter ποσο θα κοστίζει και ποτε καιρό θα κανεις να το βρεις αυτά και αλλα πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Αν πάμε σε δραχμή αυτή θα ξεκινήσει το βράδυ εκείνο σε αναλογία 1:1 με το ευρώ. Αυτό θα γίνει για πρακτικούς λόγους να μην χρειάζεται να αλλάξουν πουθενά με το καλημέρα οι τιμές. Το βράδυ λοιπόν εκείνο τα δάνεια μας θα μετατραπούν σε ισόποσες δραχμές και κάθε σχέση μας με την μετέπειτα υποτίμηση δεν θα μας αφορά. Την επόμενη το πρωί η δραχμή θα έχει υποτιμηθεί ας πούμε 50% οπότε Δήλο δραχμές θα κάνουν ένα ευρώ. Αυτό όμως δεν θα αφορά τα δάνεια μας. Εξάιρεση θα αποτελέσουν τα δανεια που πήραν επενδυτές απευθείας από το εξωτερικό ή σε ´αλλο νόμισμα π.χ. Ελβετικό. Όσοι δανειστήκαμε στο εθνικό νόμισμα (ευρώ τότε και δραχμή μετά) δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα πολλαπλασιασμού του δανειου. Σε ότι αφορά τώρα τα επιτόκια εκτιμώ πως επειδή οι τράπεζες είναι στην ουσία τους κρατικοποιημένες αυτό θα ειναι διοικητικά ορισμένο και χαμηλό ωστε να μην πνίξει περαιτέρω την οικονομία. Με την Τράπεζα της Ελλλαδος να κόβει δικό της χρήμα, πρέπει να βγούμε από την λογική των spread κλπ που μάθαμε τα προηγούμενα χρόνια. Οι τράπεζες μάλιστα θα χρειαστεί να χρηματοδοτήσουν μια σειρά από νεές επενδύσεις πραγματικής παραγωγικής ανασυγκρότησης (για τρόφιμα κλπ) οπότε σίγουρα θα υπάρξουν ειδικά και γενναία επιδοτούμενα επιτόκια στο καθεστώς δραχμής.
    Σε οτι αφορά. Τις συμβασεις μας, αυτές προφανώς δεν θα ´εχουν κανένα λόγο να πειραχτούν, οπότε ο δανεισμός μας σε δραχμές θα εξυπηρετείται. Αυτό που θα πρεπει ωστόσο να διεκδικήσουμε ειναι την τιμαριθμική αναπροσαρμογή.
    Αν στο δημοψήφισμα βγει το "ναι" και γυρίσουμε στους Σαμαροβενιζέλους, εννοείται πως θα γίνει μακελειό στις συμβασεις μας, αλλα τα δανεια μας θα μείνουν άθικτα, ούτως ωστε να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και να μας πάρουν τα σπίτια οι γερμανοτσολίαδες και οι τράπεζες. Δεν πίστευω να υπάρχει κανεις που να πιστεύει πως αν πούμε ναι στο δημοψήφισμα για σφαγή σε μισθούς κλπ, θα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα της κοινωνίας να μας μας πληρώνει τις ταρίφες μας, Αυτά νομίζω απλά δεν γίνονται. Με 300 ευρώ μισθό δεν υπάρχει εκ των πραγμάτων δυνατότητα να πληρώνονται οι ΑΠΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Όπως γράψατε και οι παραπάνω, εικασίες κάνουμε όλοι μας. Εγώ δυστυχώς πιστεύω ότι τα δάνεια μας θα μείνουν σε ευρώ ακόμη και αν πάμε στη δραχμή. Το σκεπτικό μου έχει να κάνει με το τι θεωρεί σημαντικότερο η κυβέρνηση. Αν πάμε σε άλλο νόμισμα, το πρώτο βήμα της κυβέρνσησης είναι να κρατικοποιήσει αρχικά την Τράπεζα της ελλάδος, και έπειτα αρκετές (αν όχι όλες) "ιδιωτικές" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί πρακτικά δημόσιες θα έπρεπε να είναι από τα bail out που έχουν πάρει).
    Αν λοιπόν κρατικοποιηθούν, νομίζω το βασικό μέλημα θα είναι να "εξυγιανθούν". Γυρνώντας τα δάνεια του κλάδου μας σε δραχμή χάνουν μία μεγάλη ευκαιρία να βγάζουν μεγάλα κέρδη στις πλάτες μας. Η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν χάνουν τέτοιες ευκαιρείες οι κυβερνώντες, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Τα δάνεια μας αφορούν εθνικό νόμισμα και θα αφορούν πάντα εθνικό νόμισμα. Μην παπαγαλίζουμε κινδυνολογίες που στερούνται βάσης. Το θέμα εχει συζητηθεί με τράπεζες στο παρελθόν και είναι οπως σας το μετέφερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν στο δημοψήφισμα βγει το "ναι" και γυρίσουμε στους Σαμαροβενιζέλους, εννοείται πως θα γίνει μακελειό στις συμβασεις μας, αλλα τα δανεια μας θα μείνουν άθικτα, ούτως ωστε να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και να μας πάρουν τα σπίτια οι γερμανοτσολίαδες και οι τράπεζες

      αυτά που λες εσύ είναι αλήθεια και όχι παπαρολογιες έτσι? ούτε καν κινδυνολογίες?
      αν θέλετε να καταλάβετε πως θα είναι η ζωη σας σε περιβάλλον δραχμής , διπλα είναι τα σκοπια και ι Αλβανία ,
      ούτε στο ευρω είναι , ούτε στην ΕΕ αυτές οι χώρες , κάντε μια βόλτα από εκεί και τα λεμε

      Διαγραφή
    2. Χρήστο δεν παπαγαλίζω κινδυνολογίες. Αυτή είναι προσωπική μου εκτίμηση κρίνωντας από τις τακτικές των μέχρι τώρα κυβερνήσεων όσον αφορά τις προτεραιότητες τους. Μακάρι αυτή η κυβέρνηση να αποδειχθεί τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες. Προσωπικά συμφωνώ ότι, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα, θα είναι καλύτερα να κρατήσουν αυστηρή στάση απέναντι στα απαράδεκτα μέτρα που πρότειναν οι "εταίροι" (ο Θεός να τους κάνει) μας.
      Μόνο αν δείξουν ότι είναι πραγματικά έτοιμοι για ρήξη θα μπορούν να κάνουν σωστή διαπραγμάτευση.

      Διαγραφή
  104. Μα ειστε καλα να συζητατε για το εαν θα ειναι καλυτερα με Δραχμη??!! Εχουμε δοσει ο καθενας ΧΧΧ ευρω και με οποιαδηποτε υποτιμηση θα πολλαπλασιαστουν οι χρονοι για να κανεις την οποιαδηποτε αποσβεση ( εαν τελικα ποτε την κανεις...) . Εαν με ρωτησεις τι προτιμω Σαμαροβενιζελους ή αυτους που ειναι τωρα πανω ειναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ πως προτιμω αυτους που καναν 5 καλα και 10 κακα απο αυτους που καταφεραν να τα κανουν χειροτερα απο τον Γιωργακη και μαλιστα σε 5 μηνες! Δεν ηθελα να το γυρισουμε σε πολιτικη συζητηση στο blog , αλλα πραγματικα ειμαι εξοργισμενος με τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ που μας καταστρεφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Μόλις πιστώθηκαν τα μηδενικά τιμολόγια του Φεβρουαρίου σε δραχμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. ΟΛΑ τα δάνεια που αφορούν φωτοβολταικά είναι σε ΕΥΡΩ και όχι σε εθνικό νόμισμα.
    τουλάχιστον ας σταματήσουν μερικοί έστω και αυτήν την ώρα να έχουν παρωπίδες και να μην βλέπουν ποιο μακρυά από την μύτη τους?
    τελικά έχει δίκαιο ο Θεοδωράκης? μήπως πληρώνονται από το κόμμα και δεν τους νοιάζει ο κλάδος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Περί διλήματος Ευρώ ή Δραχμή....
    Για όσους έχουν βασικές γνώσεις στα οικονομικά και αντιλαμβάνονται και κατανοούν πως λειτουργεί το σύγχρονο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον, κομμάτι του οποίου είναι και η χώρα μας, σίγουρα κατανοούν ότι επιστροφή σε εθνικό νόμισμα στην παρούσα φάση και χρονική στιγμή θα ήταν αυτοκτονία και μαζική καταστροφή για την χώρα μας. Σε μία χώρα που δεν έχει κάμια σχεδόν βιομηχανική παραγωγή, εισάγει τα πάντα για να καλύψει τις ανάγκες της (ακόμα και τα προϊόντα π.χ. τρόφιμα που παράγονται στην Ελλάδα κατασκευάζονται με εισαγωμενες Α΄ύλες), είναι εξαρτόμενη από τις εισαγωγές καυσίμων, φαρμάκων, τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών ,η επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα, το οποίο είναι απολύτως σίγουρο ότι θα υποτημιθεί σχεδόν αμέσως σε τεράστιο βαθμό, θα καταστήσει τα βασικά αυτά αγαθά καυσιμα-τρόφιμα-φάρμακα πανάκριβα και απλησίαστα για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει κουρεύοντας και εξαφανίζοντας τις καταθέσεις και συμπαρασύροντας στο χάος όλους μας. Η έκρηξη φτώχειας που θα ακολουθήσει θα είναι μαζική και θα επεκταθεί σε όλη την μεσαία τάξη, με αποτέλεσμα να την εξαφανίσει. Η Ελλάδα, χρεωκοπόντας και βγαίνοντας από την Ευρωζώνη θα μείνει μία χώρα μόνη χωρίς συμμάχους με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια της χώρας μας. Η εικόνα που θα έχει η χώρα πτωχεύοντας και βγαίνοντας από την ζώνη του ευρώ (κάτι το οποίο είναι προφανές ότι οι ¨εταίροι¨μας δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να το κάνουν) θα είναι η εικόνα μιας Αφρικανικής χώρας στην οποία θα σπεύσει μόνο του αυτή την φορα το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα να στηρίξει με απίστευτα επαχθείς όρους. Η ισοπεδωμένη και πλήρως απαξιωμένη οικονομία της χώρας θα γίνει βορρά για κάθε λαμόγιο κερδοσκόπο- ¨επενδυτή¨ που θα έρθει να υφαρπάξει ότι έχει απομείνει σε εξευτελιστικές αξίες. Τότε είναι που θα μιλάμε για πραγματικό ξεπούλημα της πατρίδας μας. Μέσα σε όλη αυτή την δίνη των εξελίξεων κανείς δεν θα δώσει σημασία σε μερικούς ¨τρελούς¨ που είχαν το βίτσιο να είναι επιχειρηματίες και κόντρα σε όλη την κρίση να επενδύσουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Κλείνοντας αγαπητοί συνάδελφοι θα ήθελα να αναρωτηθούμε όλοι τι μέλλον θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας και να σκεφτούμε ψύχραιμα και ρεαλιστικά πέρα από ψωρουπερηφάνιες, λαϊκισμούς, ψευτομαγκιές και ιδεοληψίες. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα άνθρωπε μου!!!!
      που λέει ο καθένας την ανοησία του χωρίς τα έχει καμία απολύτως γνώση.
      Αλλά μάλλον μας αρέσει η αξιοπρέπεια!!!!!! Προτείνω να ψηφίσουμε ΟΛΟΙ μας αξιοπρέπεια για να ταΐζουμε με αυτήν τις οικογένειές μας σε καθημερινή βάση...


      και απλά για να μαθαίνουμε...
      αξιοπρεπής, -ής, -ές

      1.που διακρίνεται για σωστή συμπεριφορά, σεμνότητα, σοβαρότητα και ευγένεια
      2.επαρκής, ικανοποιητικός

      σε τι από αυτά μας έχουν οδηγήσει???

      Διαγραφή
    2. Καπως ετσι θα εξελιχθουν σε περιβαλλον δραγμής.
      Με τους κερδοσκόπους να βγάζουν οτι δεν καταφεραν την 5ετια.

      Διαγραφή
  108. Το πιο απλό ένας inverter που κοστίζει σημερα 3000 ευρώ με δραχμή θα κοστίζει μεταξύ 6000-9000 ευρώ πως θα τον αγοράσεις; και μόνο με μετρητά και ποσο καιρό θα κάνει για να έρθει; Ένας τον χρόνο να σου χαλάει τα πάρκα θα γίνουν παλιοσίδερα !!'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Φίλε μου αυτό είναι το τελευταίο που θα μας απασχολεί. Θα καταρρεύσει όλη η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και σε μια απομονωμένη και χρεωκοπημένη χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θα γίνουν σε όλα εθνικοποιήσεις (ακόμη και στα πάρκα μας). Ίσως και αυτός να είναι ο αρχικός στόχος του Τσίπρα. Να γίνουμε κάτι σαν Βενεζουέλα, Βολιβία κτλ. και αυτός ο Che Guevara των Βαλκανίων. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι πλέον εκτός από ανίκανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα μόλις η κομμουνιστική νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εθνικοποιήσει των τραπεζών θα ζητήσουν και των παρκων

      Διαγραφή
  110. Συμφωνώ απλώς προσπαθώ να εξηγήσω με απλά λόγια σε αυτούς που γράφουνε για την
    Δραχμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Και μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση μια από τα ίδια θα είμαστε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση υπάρχει δημοκρατία υπάρχει διάλογος εκτός υπάρχει ΣΑΝΟ βλέπε Ρωσία Τουρκία. Βενεζουέλα και μην πάμε πιο μακριά στη βόρεια Κορέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. Ολοι οι μετανάστες προσπαθούν να μπουν στην ΕΕ. Δεν ξέρω γιατί εμείς προσπαθούμε να βγούμε από την ΕΕ....

      Διαγραφή
  113. μίλησε κανένας με λαγηε για πληρωμές Φεβρουαρίου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Δεν νομίζω να υπάρξουν πληρωμές. Σήμερα στην ΔΕΗ ήταν η πρώτη μέρα χωρις κόσμο για να πληρώσει λογαριασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. https://www.facebook.com/griechenausdeutschland/videos/784340471684909/

    http://ht.ly/OUMUp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Τι ύπνος είναι αυτός βρε παιδί μου.

    Ούτε καν σας περνάει από το μυαλό το ενδεχόμενο οτι μπορεί να "σκάσει" όλη η ευρωζώνη.

    Δηλαδή εμείς θα χρεοκοπήσουμε,θα πεινάμε και η υπόλοιπη ευρωζώνη θα κάνει ζωάρα;

    Μέσα λοιπόν στην φτώχεια μας που δεν θα υπάρχει ούτε ένα λίτρο καυσίμου για τα μαχητικά
    οι Τούρκοι θα κάθονται και θα μας καμαρώνουν.

    Αλλά τι λέω ο παρανοικός,ε;

    Όσο παρανοικός ήμουν και το 2013 που συμβούλευα κάποιους φωστήρες εδώ μέσα να σηκώσουν
    τα λεφτά τους από τις τράπεζες.

    ΑΡΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ,ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ ΘΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ!
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ!


    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΑΤΟΣΚΥΛΙ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. http://www.enikos.gr/economy/326254,Eley8erh-ptwsh-sta-eyrw-xrhmatisthria-Sfyrokophma-stis-trapezes.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. http://www.trelokouneli.gr/fimes-apo-vrixelles-paratinete-to-capital-control-mechri-1907-me-imerisio-orio-analipsis-20-evro/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Dimitri K εχεις ποτε αναρωτηθει μηπως υπαρχουν ηδη χρεωκοπημενοι απο τα καμωματα Παπαγεωργιου; Ενα παραδειγμα για να καταλαβεις .παρκα 1-2-3 MW που εγιναν το 2013 εχουν τιμη 0,24..το δικο μου παρκο του 2011 μολις 80 kw εχει τιμη 0,295..εχω επιδοτηθει απο τα 400000 χιλιαδες που στοιχησαν ολα 82000 χιλιαδες ευρω γιατι τοσο γουσταρε να δωσει ο Σαμαρας απο το 40% που ηταν το νομιμο.γουσταρε και ο Παπαγεωργιου αλλο ενα 43% κουρεμα ταριφας απο 0,5 σε 0,295 και ετσι με χρεωκοπησαν.σαν και εμενα ειναι πολλοι σε Κρητη-Χιο -Μυτιληνη και γενικα στο κατακρεουργημα χωρις λογο των ΜΔΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Οταν βολευεις τα φιλαρακια των πολλων MW και χρεοκοπεις τους μικρους επειδη ετσι γουσταρεις ειναι λογικο να φας μαυρο στις εκλογες και δευτερον το συστημα να μην αντεξει τις πληρωμες.προσωπικα εγω εκανα λυσσαλεο πολεμο κατα Σαμαροβενιζελων γιατι με χρεωκοπησαν χωρις λιγο για να κερδισουν 1-2 λεπτα στις ταριφες τα τερατουργηματα παρκα του διασυνδεμενου των πολλων MW.να το λουστουν λοιπον τωρα το new deal και γενικα τις πολιτικες που εκαναν στην οικονομια και οι Σαμαροβενιζελοι (αυτοι δεν εχουν αναγκη) αλλα κυριως οι φιλοι μας στο δασυνδεμενο με τα πολλα MW που τα σχεδιασαν ολα.τους μικρους με ενα παρκο 100 kw πραγματικα ξερω οτι ειναι σε απογνωση οπως εγω και δεν φταινε σε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. ΚΥΡΙΟΙ
    ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΧΑΟΣ, ΤΕΛΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ Φ/Β
    ΜΕ ΤΟ ΝΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΑΚΟΜΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. http://energypress.gr/news/tropologies-me-mikroallages-stis-tarifes-fotovoltaikon

    Για να μην ξεχνιομαστε!
    Κυριε Κακουλιδη δεν μπορω να ξεχασω τι μου εκαναν! Προσωπικα ψηφιζω ΟΧΙ! Και ξερεις γιατι; Πιστευω οτι οι προηγουμενοι και οι παρατρεχαμενοι τους ( Παπαγεωργιου) ηταν οτι πιο προδοτικο εχει περασει απο την Ελλαδα.δεν θελω να τους ξαναδω κυβερνηση.ελπιζω να καταλαβετε το παραδειγμα απο πανω και την απογνωση και το θυμο που νιωθουμε ορισμενοι φωτοβολταικοι...δεν γινετε ρε φιλε παρκα mw η κατοχοι πολλων 500αριων στο διασυνδεμενο που εφτιαξαν παρκα το 2013 ( 0.5 € /watt) να εχουν 0.24 και παρκα στο μη διασυνδεμενο με ανωτατο οριο μολις 80kw ,70kw μονο η Σαμος και αλλα νησια ,να εχουν παρκα του 2011 0,295...το watt το πληρωσα το 2011 2,3 ευρω πανελ sunpower..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΕΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ.ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΟΚΗΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΧΑΟΣ, ΤΕΛΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ
      ΓΙΑ ΤΑ Φ/Β
      ΜΕ ΤΟ ΝΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑ (ΑΚΟΜΗ!)

      Διαγραφή
  123. καλώς τα τρολλακια του ζυριζα . κάθε εκλογές και δημοψήφισμα εδώ είστε . στο μεταξύ τους κενό είχατε αδεια άνευ αποδοχών ? η πληρώνεστε κανονικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Kosta kriti: Δεν αντιλεγω πως ολοι χασαμε αλλοι πολυ αλλοι λιγο. Προφανως υπαρχουν και υπηρχαν συμφεροντα για μεγαλους-μικρους , χρονολογιες αγροτες κτλ κτλ . Προφανως και καποιοι εχουν καταστει και μη βιωσιμες οι επενδυσεις τους. ΟΜΩΣ: δεν παυει , εαν ψηφιστει ΟΧΙ , απλα απο εκει που θα επερνες 100 ευρω και θα ειχες μια Α χασουρα , με ΟΧΙ θα παρεις 50 ευρω και θα εχεις 2Α χασουρα. Αυτα ειναι τα δεδομενα και τιποτε λιγοτερο. Εαν λοιπον σκευτεσε ψυχρα και λογικα και οχι "να τους εκδικηθω να τους κανω-ρανω" , τοτε απλα ψηφιζεις ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Μη ψαρωνετε ολα ενα παιχνιδι διαπραγματευσης ειναι.... τιποτα δεν θα γινει και απο εβδομαδα βλεπω να συμφωνουμε με τους Ευρωπαιους. Απλα επρεπε να περασουμε στην επιθεση και ναι μεν να περασουμε ασχημα 1-2 εβδομαδες αλλα μετα να εχουμε εμεις το πανω χερι. Σκεφτειται ποσες φορρες χωρις λογο εφευγε η τροικα και τρεχαμε και τους παρακαλουσαμε απλα γυρισαμε το νομισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ???? ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ Η ΧΩΡΑ ΣΟΥ και εσυ μου λες πως ειναι παιχνιδια ? Κλειστες τραπεζες ?? Ξερεις πως θα ειναι κλειστες για πανω απο 1 μηνα? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περιπτωση να ανοιξουν , ανεξαρτητα αποτελεσματος. Ποια επιθεση και αμυνα συζητας τωρα..?? Ειναι ΟΛΟΙ - οι κακοι ευρωπαιοι - εναντιων των -καλων- Ελληνων... Ποσο μπαρουφα και ψεμα θα ακουσουμε πια?? ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ .

      Διαγραφή
  126. Το euro ειναι πάνω έχει προεξόφληση το grexit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Καλησπερα! Ηλια συμφωνω μαζι σου! Και εγω προβλεπω συμφωνια,μπορει και πριν το δημοψηφισμα! Pilot εγω δεν ειμαι τρολλακι κανενος..ψηφισα Συριζα για να εκδικηθω αυτα που εγραψα παραπανω.αν σου εκαναν και εσενα τα ιδια,τα ιδια θα ελεγες. μην νομιζεις οτι μ αρεσει αυτη η κατασταση ουτε θελω να χρεοκοπησουν και οι υπολοιποι επειδη χρεοκοπησα εγω.αν γυρισουμε στη δραχμη ειναι φως φαναρι οτι οι ΑΠΕ εσβησαν.κυριε Κακουλιδη ψηφιζεις ελπιδα ναι αλλα μεχρι ποτε;; Αν δεν βαλουν το χερι στην τσεπη τα μεγαλα συμφεροντα θα σβησουμε λιγο πιο μετα αντι για τωρα..δεν βλεπεις οτι στα φωτοβολταικα εκανε συνεχως η ΝΔ ,χαριστικες ρυθμισεις στους δικους τους; Αυτα πρεπει να εξαληφθουν για να ορθοποδησουμε λιγο οχι μονο στα φωτοβολταικα αλλα παντου..πιστευω οτι ο Συριζα προσπαθει να χτυπησει τα μεγαλα συμφεροντα γι αυτο δεν συναινουν στην ευρωπαικη ενωση..παντως πιστευω οτι δεν θα χρεοκοπησουμε επειδη γεωπολιτικα ειμαστε σε κρισιμο σημειο,και μας χρειαζονται γεωστρατηγικα..δηλαδη θα χασουν πολλα παραπανω αν μας πεταξουν και επισης δεν θελουν με τιποτα να ανοιξουν την κερκοπορτα να βγει στη Μεσογειο η Ρωσια,γιατι αυτο ειναι θεμα χρονου να γινει αν χρεοκοπησουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Η μόνη χώρα που ελέγχεται απο τη Ρωσία χωρίς να συνορεύει με αυτήν ειναι η Συρία και εκεί έχουν εμφύλιο τη διέλυσαν. Η Κούβα τους αποχεραιτησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη ξεχνας οτι αν η Ρωσια αποκτησει ενεργο ρολο στην Ελλαδα και παει καλα ανοιγει ο δρομος προς τη μεσογειο και συν το οτι πολλες χωρες της Ευρωπης που ειναι περιπου στην ιδια κατασταση με εμας θα βγαζουν αριστερες κυβερνησεις. Οποτε γυρναει η Ευρωπη και δεν ειναι θεμα μονο της Ελλαδας κατι που οι Αμερικανοι ουτε να το σκεφτουν δεν θελουν. Dimitri K μπορει να πιστευεις οτι καταστρεφομαστε αλλα πιστεψε με ηταν η καλυτερη κινηση που μπορουσαμε να κανουμε για παρουμε το πανω χερι στις διαπραγματευσεις με οποιο τιμημα αλλιως και ο Συριζα θα ηταν μια απο τα ιδια και θα ειχαμε εναν αργο θανατο με το σταγονομετρο. Καντε υπομονη 1-2 εβδομαδες και μετα βγειτε και πειτε οτι θελετε. Ηδη οι Ευρωπαιοι γυρισαν την πλακα και απο εκει που κοβαν καθε επαφη και τους παρακαλουσαμε τωρα βγηκαν ανοιχτα και λενε ειμαστε ανοιχτοι σε καθε συζητηση...

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ