Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πληρωμές φωτοβολταικών ΛΑΓΗΕ παραγωγή Noέμβριος 2014 - πληρωμή Απρίλιος 2015

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και μην ξεχνατε το ποσο.
Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 



Για να μπορέσετε να σχολιάσετε 
δείτε ανάρτηση εδώ - εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"

 Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και μην ξεχνατε το ποσο.

Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 

 Τα σχολια δεν χανονται. Λόγω των πολλών σχολιων πρεπει να πατήστε το "φόρτωση
περισσότερων" που υπαρχει κατω απο τον πινακα για πληκτρολογηση του σχολιου σας.  Αν δεν δουλευει αυτό δοκιμάστε να μπειτε με διαφορετικό προγραμμα πλοήγησης -browser e.g. explorer, mozila κτλ

256 σχόλια:

  1. καλες πληρωμες καλο Πασχα και ευχομαι να βγει γρηγορα και του Δεκεμβριου το post

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχίζοντας την κουβέντα από το προηγούμενο topic, σχετικά με την υπέρταση που δημιουργείται μερικές φορές. Αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα τον προηγούμενο μήνα. Ειδικά κάποιες μέρες με μεγάλη ηλιοφάνεια και όταν το πάρκο δούλευε σε πλήρη ισχύ οι inverter έβγαιναν για κάποιο διάστημα εκτός λειτουργίας με ένδειξη βλάβης grd flt #301 αν θυμάμαι καλά. Μετά από έρευνα επιτόπου και επικοινωνία με την SMA διαπιστώσαμε ότι αυτό οφειλόταν στις παραμέτρους λειτουργίας των inverter που ήταν ρυθμισμένες στα 253 Volt, με αποτέλεσμα όταν η τάση ξεπερνούσε αυτή την τιμή να βγαίνουν εκτός λειτουργίας οι invertrer για λόγους ασφαλούς λειτουργίας. Το πρόβλημα διορθώθηκε πολύ εύκολα, απλώς αλλάζοντας τις συγκεκριμένες παραμέτρους, μέσα από το sunny webbox, και από τα 253 Volt πήγαν στα 260 Volt. Έκτοτε δεν ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ πρέπει να πούμε οτι το όριο είναι στα 253V. Αν το πάμε στα 260V δεν το λέμε. Αν ελεγχτούμε σε κάποια στιγμή, βρίσκουμε το μπελά μας

      Διαγραφή
    2. Το μηνυμα σε δυο ινβερτερ που πηρα προσφατα (Stoerung / LeakRis / #3501) εχει σχεση με το προβλημα της τασης που συζηταμε ξερει κανεις?
      Το ρωταω μηπως πρεπει να κανω τις ρυθμισεις στους ινβερτερ και εγω μεσω SMA γιατι μονο τη ρυθμηση του επιτηρητη στο πινακα ανεβασε ο ηλεκτρολογος.

      Διαγραφή
    3. Elias αυτό σημαίνει απώλεια ρεύματος και riso.

      Διαγραφή
  3. Φάνη αυτή είναι και η αλλαγή που εκαναν στο πάρκο του Ηλία, απλά υπάρχει περίπτωση και πάλι να ξεπερναει τα όρια των 264,5V. Ο μετατροπέας μπορεί να πάει μέχρι τα 280V αλλά παυεις να είσαι καλυμμενος και αθετείς την υπευθυνη δηλωση που εκανες και ρισκάρεις χωρίς λόγο την συμβαση σου. Σε 2 περιπτώσεις που γνωρίζω εφτανε κάποιες μερες μέχρι τα όρια των 264,5 και εκοβε κάποιους μετατροπεις, οποτε αναγκάστηκαν να κατεβάσουν την τάση των μετασχηματιστων. Φυσικά το πρώτο βήμα θεραπείας του προβλήματος είναι αυτο που πολύ σωστα είπες και έγινε και στο πάρκο του Ηλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Chris το όριο βάση σύμβασης είναι 264,5ν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιος ο λογος να εχουμε αυτη την ρυθμιση πιο χαμηλα απο το οριο που συμβασης ? Τι κερδιζουμε και τι χανουμε εαν αντι για 264,5 το εχουμε 260 ? Ειναι θεμα ασφαλειας ( να μην πιεζουμε τους inverter ) ή κατι αλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπέρα σας,
    αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί συνεχώς να χαλάει ένα topic που αφορά πληρωμές με ένα κάρο άλλα πράγματα όπως εμπάθειες, service πάρκων τσακωμούς μελών και άλλα τέτοια.
    προτείνω σε όλους τους χρήστες του συγκεκριμένου Blog να ρωτούν το admin αν θέλει να τους ανοίγει νέο post κάθε φορά για αυτό που θέλουν να συζητήσουν και όχι να χαλάνε συνεχώς το topic των πληρωμών.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρα απο τις πληρωμές μας απασχολούν και πολλά άλλα θέματα. Θεωρώ οτι υπάρχουν κάποιοι μεταξύ μας που μπορούν να βοηθήσουν εμας που δεν είμαστε τεχνικοί, ακόμη και σε τεχνικά θέματα.

      Διαγραφή
  7. Το οριο είναι ασφάλειας των καταναλωτων και των συσκευών. Ο μετατροπέας δεν εχει πρόβλημα ακόμα και αν δουλευει πιο ψηλά. Δεν νομίζω να χανεις τίποτα ή και να χάνεις είναι απειροελάχιστο, απλά το οριο για στιγμιαία τιμή είναι τα 264,5V και είναι κλειδωμένη η ρύθμιση, το όριο για μεγιστο μέσο ορο 10λέπτου όπως ονομάζεται πρεπει να είναι 253V (η κάπου εκει δεν το θυμάμαι ακριβως το νούμερο). Στην ουσία αλλάζεις το όριο του μεσου όρου 10λέπτου που κόβει τον μετατροπέα. Δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο ειναι παράτυπο αλλα πάντος δεν ηταν κλειδωμένη η τροποποιήση της παραμέτρου στον μετατροπέα και άρα μαλλον είναι αποδεκτή η αλλαγή, όπως ήταν όλα τα άλλα όρια και απαιτουσαν κωδικό GridGuard απο την SMA. (πλέον για λόγο που δεν γνωρίζω ολα είναι ξεκλειδωτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατι δεν έγινε πληρωμή σημερα; Ξέρει κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Σακελλαρίου,καλώς αλλάξατε τις ρυθμίσεις του SMA. Ο Sma έχει όντως εργοστασιακή ρύθμιση να κόβει αν διαβάζει τάση 253V για περισσότερα από 5 λεπτά. Η λογική είναι "αν έχω τέτοια τάση για τόση ώρα ,μπορεί να έχω στιγμιαία υπέρταση πολύ μεγαλύτερη η οποία θα μου κάψει τον μετατροπέα"
    Αν δεν έχετε πρόβλημα τάσης στο πάρκο τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες (υπόταση ),απλά θα ενημερώσετε την ΔΕΗ να σας μειώσει τα tap changer. Αν δεν κάνω λάθος 1 στροφή είναι περίπου 4V.

    Εlias το πρόβλημα του ABB που αντιμετώπισες δεν είναι επειδή δεν έσφιξε σωστά τις κλέμες ο εργάτης.Λόγω των διαστολών συστολών οι κλέμες χαλαρώνουν και πρέπει μια φορά το έτος να ελέγχονται.Και όταν τις σφίγγεις,δεν σφίγγεις όσο παίρνει γιατί σπάνε ( το γνωρίζω γιατί την έπαθα και πλήρωσα για να μάθω - τις σφίξανε λες και θα δένανε καράβι στον πειραιά) . Κάθε διακόπτης έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννη αυτο σκεφτηκα και εγω αλλα 9 στροφες στα χαλαρα.. μπορει τοση χαλαρωση απο συστολες διαστολες?
      Και ο ηλεκτρολογος που τα εσφιξε μου ειπε ηταν ξεσφιγμενα τοσες στροφες δεν δικαιολογουνται. Και ηταν στα μπουλονια στις 2 φασεις. Η τριτη φαση μιση στροφη πηρε. Τι να πω δεν ξερω.
      Τωρα στο αλλο προβλημα με τη ταση δε πειραξαμε τους ινβερτερ (ΣΜΑ) απλα εκοβε στο πινακα πανω απο τον γενικο διακοπτη της ΑΒΒ ο επιτηρητης και εκλεινε ο γενικος διακοπτης το παρκο οχι οι ινβερτερ. Ο ηλεκτρολογος προτεινε να ανεβασουμε λιγο τη ρυθμηση απο τα μεγιστα V που θα επιτρεπει και το παρκο πηρε μπροστα. Μου ειπε το αφηνουμε ετσι και αν ξαναδημιουργησει προβλημα αλαζουμε εναν επιτηρητη τασης. Δε ξερω αν ηταν καλο αυτο η αν επρεπε να γινει στους ινβερτερ δεν ειμαι ηλεκτρολογος αλλα το ρευμα εκλεινε απο τον επιτηρητη που εδεινε εντολη το γενικο διακοπτη να κλεισει και οχι απο τους ινβερτερ.

      Διαγραφή
    2. Σαν τεχνικός που είμαι μπαίνω στον πειρασμό να ρωτήσω. Έχεις στο πάρκο σου extra επιτηρητή τάσης; Εγκέφαλος αυτός που τον τοποθέτησε (η ΔΕΗ δεν σου ζήτησε κάτι τέτοιο) Το ρωτάω γιατί ο inverter έχει όλες τις προστασίες που ζητάει η ΔΕΗ. Όσο για τις λάσκα βίδες λέω ότι μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες για να μην αναφερθώ σε κακοτεχνία. Όσο για τις συστολές - διαστολές που λες, σου λέω ότι αν τις σφίξεις καλά δεν χρειάζεται να τις ξανασφίξεις. Ο έλεγχος χρειάζεται για να δούμε μήπως κάποια βίδα δεν τη σφίξαμε καλά ή ξεχάσαμε να τη σφίξουμε. Επιμένω οτι δεν χρειάζεται ο επιπλέον επιτηρητής τάσης όταν έχεις μετατροπείς SMA (δεν ασχολήθηκα με άλλες εταιρείες).

      Διαγραφή
    3. Βαγγελη ναι SMA εχω και ναι μου βαλανε εξτρα επιτηρητη στο πινακα. Αυτος εδινε εντολη και εκλεινε ο διακοπτης ο ΑΒΒ και μολις τον ανεβασαν τη ρυθμηση σταματησε το προβλημα.
      Τωρα για τις βιδες προσωπικα πιστευω μιση στροφη δικαιολογειται με τις συστολες και διαστολες αλλα 9 στροφες σφιξιμο πιστευω ειναι αμελεια του εργατη. Τωρα τι μπορει να παθεις με ξεσφηγμενες βιδες δεν ξερω ενας καποτε μου ειπε (μου ειπε μην αρχισουν καποιοι) οτι σε τετοια εντασης ρευμα στα παρκα το καλωδιο κολαει πανω στον διακοπτη οπως οταν γειωνεται ανθρωπος και κολλαει πανω του οποτε δεν υπαρχει φοβος στο παρκο προφανως μαλακια μου ειπε.

      Διαγραφή
    4. Elias ¨Οταν οι κλέμες είναι χαλαρές κάνουν σπινθήρες,οι θερμοκρασία ανεβαίνει και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χρειαστείς νέο διακόπτη.Ας μην αναφέρω τη χειρότερη.Tώρα 9 στροφές,τεχνικός δεν είμαι για να σε καλύψω αλλά μάλλον από την αρχική εγκατάσταση έγινε το λάθος.

      Διαγραφή
  10. Για να μην μεγαλοποιούμε τα θέματα συντήρησης, γιατί κάποιοι καραδοκούν να πουλήσουν συμβόλαια, δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς κάθε χρόνο πρεπει να σφίγγουμε κλέμες και στα σπίτια μας ή στις αλλες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις δεν το κάνουμε ποτέ και παρόλα αυτά δεν .εχουμε κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρηστο δικαιο εχεις με τα συμβολαια εγω δεν εχω συμβολαιο αλλα κακα τα ψεμματα οταν εχεις μια περιουσια εκτεθειμενη στις καιρικες συνθηκες πιστευω που και που ας πουμε μια φορρα το χρονο πρεπει να ριχνει και καμια ματια ενας ειδικος μηπως προλαβουμε καμια ζημια η απωλειες που δε το παιρνουμε χαμπαρι. Ας πουμε σε μενα εκτος το σφιξιμο που εκανε στα μπουλονια του διακοπτη βλεποντας τους ινβερτερ ειδε και μια μικρη διαφορα στον εναν ινβερτερ που ναι μεν δικαιολογειται αλλα παρολα ταυτα κοιταξε τα πανελ σε εκεινο τον ινβερτερ ενα ενα και πραγματι ειχα δυο σπασμενα που εγω δε τα ειχα εντοπισει παροτι που και που τα ελεγχω. 800 πανελ ειναι ζαλιζεσαι να κοιτας απο πανω και απο κατω και πολλες φορρες ενα σκισιμο στο γυαλι ουτε φαινεται με εντονη ηλιοφανεια μονο το απογευμα κατα τη δυση.

      Διαγραφή
    2. Ερώτηση:
      Τα δύο σπασμένα πάνελ δεν λειτουργούσαν;
      Όταν θα δείς διαφορά στην παραγωγή του μετατροπέα, τότε ψάξε να δεις αν υπάρχει πρόβλημα με τα σπασμένα πάνελ. Μην κάνουμε μάγκες τους πονηρούς.

      Διαγραφή
    3. Προφανως δεν λειτουργουσαν γιατι μου ηρθαν μετεπειτα μεχρι να τα αλλαξω και κατι μηνυματα απο το sunny portal για τον ινβερτερ αυτο μιλησα με SMA και μου ειπαν κατι για γεφυρες και οταν τους ειπα οτι εχω εκει σπασμενα πανελ μου ειπαν απο αυτο ειναι και λογω οτι ειχε βροχες εκεινο το διαστημα εμπαινε υγρασια στο πανελ και δημιουργουσε προβλημα.

      Διαγραφή
    4. Ρε παιδιά συγνώμη αλλά γιατί διάφορες μιλάμε ..Πεστε μου γιατί εγώ έχω κατά καιρούς μία δύο kwh στην ωρα διάφορα μεταξύ τους μια ο ένας μια φορά ένας άλλος αλλά ξέρω ότι η sma γράφει εάν εναι εντός του επιλεγμένου εύρους τιμών. ...δεν ξέρω αν αυτή η διαφορά είναι πρόβλημα. .??

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Χρήστος αν δεν το καταλαβαίνεις,μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου.Αν έχεις πάρκο που λειτουργεί πάνω από 1-2 χρόνια,πες του να το ελέγξουν

      Διαγραφή
    7. Άλλο ρώτησα. Γιατί σπίτια μας που δεν κάνουμε ποτέ σφιξίματα στις κλέμες δεν εχουμε πρόβλημα;
      Γιατί λοιπόν να κάνουμε σφιξίματα στα καλώδια των πάρκων;

      Διαγραφή
    8. Στο σπιτι σου δεν εχεις τους πινακες εξωτερικα και οι θερμοκρασιες ειναι απο 10-30 βαθμους. Στα χωραφια η θερμοκρασιες μπορει να ειναι κατω απο 0 εως πανω απο 40 . Επιπλεον το ρευμα που περναει ειναι παρα πολυ πιο μεγαλο απο τα καλωδια , οποτε υπαρχει και μεγαλυτερη θερμοτητα . Αυτα σημαινουν πως εχεις μεγαλες διαστολες -συστολες , με αποτελεσμα να χαλαρωνουν οι βιδες και να θελουν σφιξιμο.

      Διαγραφή
  11. Καλό Πάσχα χωρίς λευτα .... κύριοι .... Γιατί και αύριο να πληρωσουνε εμείς θα τα πάρουμε στην καλύτερη την τετάρτη μετά το Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυριε Παπακυριακου, τα λέτε παρα πολυ καλα, αλλά γνωμη μου ειναι οτι για στιγμιαία υπέρταση ο μετατροπέας αντέχει αρκετά περισσότερο, αφήστε που θα κόψει μόνος του μολις την διαγνωσει. τα 11,5V διαφορα στη ρύθμιση δεν νομίζω ότι είναι το θέμα του ώστε να έχει πολύ μεγαλύτερες τιμές σε στιγμιαία υπέρταση. Εξάλου η ρύθμιση αυτή μπορεί να παει και στα 280V. Οπως γνωρίζεται πολύ καλά η εταιρεία αυτή δεν αφήνει εύκολα (ως και καθόλου θα έλεγα) να πειραξεις παραμέτρους που θα κατέστρεφαν την συσκευή και θα την έβγαζαν εκτός ορίων. Αυτή ειναι η άποψη μου αν και δεν ειμαι ειδικός στο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yπάρχει και κάτι άλλο βασικό.Αν πειράξεις παραμέτρους πάνω από τα εγκεκριμένα όρια,παύει να ισχύει η εγγύηση

      Διαγραφή
    2. Τα όρια της τάσης είναι όρια που απιτεί η ΔΕΗ και όχι ο κατασκευαστής. Το μηχάνημα για τον κατασκευαστή μπορεί να λειτουργήσει μέχρι 280 ή 300V. Τα 253V είναι η ονομαστική τάση των 230V συν 10%.

      Διαγραφή
  13. Τελικά ισχυει οτι θα γίνει πληρωμη για ποσά μεγαλύτερα των 3500 την άλλη Τετάρτη στις 15;Έτσι γράφει το Afo.Ισχυει κατι τέτοιο;Εάν γνωρίζει κάποιος ας μας πει παρακαλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πιθανότατα να μην γίνουν αυτήν την εβδομάδα,αλλά θα γνωρίζω περισσότερα αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστω Γιαννη .Καλο Πασχα.Χαιρετισμους απο Λαμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πληρωμές δεν θα γίνουν αυτή την εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλο Πασχα,, καλη Ανασταση σε ολους φιλοι μου,,, (εξαιρειται ενας βλακας,, αντε και δυο - τρεις δορυφοροι του),,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα τον Καζακο θα εξαιρεις...!! :) :)

      Διαγραφή
    2. ,,,,, ειναι που εχεις υψηλο δεικτη συναισθηματικης νοημοσυνης !!!!!!!! ,,, αλλιως ενσυναισθησης :) :),,,

      Διαγραφή
  18. Μην κάνετε συντήρηση και συνεχίστε να παραλληλίζεται το 100άρι σας με την εγκατάσταση του σπιτιού σας το ότι μπορεί να χάνεται πολύ περισσότερα από την παραγωγή λόγο κακής συντήρησης ή ανύπαρκτης συντήρησης μην σας νοιάζει.
    Εξάλλου εσείς είστε οι καλύτεροι μελλοντικοί μας πελάτες.
    Μόνο για εξοπλισμό σε όργανα για έλεγχο και συντήρηση Φ/Β πάρκων έχω ξοδέψει 30.000 ευρώ αλλά εγώ τι ξέρω εσείς τα ξέρεται όλα αφού σφίγγεται καλώδια και αλλάζεται ασφάλειες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Alex έχεις απόλυτο δίκιο αλλα με νορμάλ συμβόλαιά. .και όχι στον θεό. .Μην θέλεις μέσα σε ένα με ενάμιση χρόνο να βγάλεις αυτα τα 30000 που ξόδεψες έλεος ..είδαμε και πόσοι ειδικοί άσχετοι. .την εποχή που τα κασκευαζαμε..(που πήραν νύχτα τα διπλώματα. .) οπότε λιγότερο φοβερα θα ηταν ίσως καλύτερα. ..

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Να οι πονηροί που θέλουν να τους κάνουμε μάγκες

      Διαγραφή
  19. Τι γίνετε με πληρωμές δεν μιλάει κανεις ξεκίνησε εσωτερική παύση πληρωμών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε ΠαπαΚυριακού κανένα νέο έχουμε από λαγηε για σημερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επισης Γιαννη , εαν γνωριζεις ή μιλισεις με τον Γκαρη , ρωτα γιατι στον μηνιαιο δελτιο ειδικου λογαριασμου , δεν εχουν βαλει το ταμειακο υπολοιπο που ειχαν υποσχεθει απο αυτο το μηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προσωπική εκτίμηση για πληρωμές, δε βλέπω φως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπορουμε να ειμαστε λιγο ποιο σοβαροι με τον πονο των αλλων,,, μερες που ειναι !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έναρξη εξόφλησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Νοεμβρίου 2014
    08.04.2015

    Ο ΛΑΓΗΕ έδωσε σήμερα νέες εντολές στις Τράπεζες για εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Νοεμβρίου 2014. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 6.900 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 3.617€ (53% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Νοέμβριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΛΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 6 ΗΜΕΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΧΡΗΣΤΟ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΕΧΩ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ, ΤΟΤΕ ΟΙ 6 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΝΕΙΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΑ Φ/Β. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

      Διαγραφή
    2. Εχεις το " συστημα¨ πεντε χρονια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ,,, και που εισαι μωρε πεντε χρονια που μας βριζουν !!!!!!

      Διαγραφή
    3. ΣΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ. 26/05/2010 ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΔΕΣΗ. ΤΟ 1000αρι 01/05/2013. ΑΥΤΑ!!!!

      Διαγραφή
    4. 01/05/2013..!!!!!!!! Χαχα τον χαλασες τωρα!!!

      Διαγραφή
    5. ¨Χάχα¨,,, δεν χαλασε εμενα,, αιντε χαιβανι ψαξε,,εκει, αναμεσα σε καμενες χελωνες και παγωμενα φιδια,, μυαλο μαιμους ειπαμε αλλα,, εσυ το ξεφτιλισες !!!!

      Διαγραφή
    6. Ενας ειναι ο μοναδικος μπετοβλακας των 800.000 ΕΥΡΩ!!!!!!!!!! Αντε Γεια!!!!!!

      Διαγραφή
  27. Έναρξη εξόφλησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Νοεμβρίου 2014
    08.04.2015
    Ο ΛΑΓΗΕ έδωσε σήμερα νέες εντολές στις Τράπεζες για εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Νοεμβρίου 2014. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 6.900 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 3.617€ (53% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Νοέμβριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Aγαπητε Nikos μηπως και το δικο σου ηταν Πρωταπριλιατικο ετεροχρονισμενα?
    Μηπως σας χρειαζεστε << ΤΑΜΠΟΥ>> και ντρεπεστε να μας το πειτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Aγαπητέ Gas εν ητο πρωταπριλιάτικο περίμενε λίγο και θα δεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
    ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΙΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ BLOG.ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΕΒΡΟΥ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΑΣΗΣ.ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ INVERTER ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΠΑΡΚΟ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ 4 INVERTER ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΕΝΑΣ.ΠΑΥΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ 4 ΕΝΩ Ο ΕΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΔΔΗΕ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ (Tap changer ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ). Η ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΔΔΗΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΑΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΙΣΡΟΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (ΜΕΧΤΙ ΚΑΙ 250 V,ΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ,ΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 255 V) ΠΑΝΤΑ Ο ΔΕΔΔΗΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΑΡ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, σε πάρκο γνωστου μου κάθε μερα, και συγκεκριμένα το μεσημερι η τάση είναι 260 - 261V και αυτό αφού ρύθμισε ο ΔΕΔΔΗΕ τον μετασχηματιστή. Απλά το βράδυ πεφτει στα 240 περίπου και για το λόγο αυτό δεν τον κατεβάζουν άλλο. (γιατι όπως υποστηρίζουν και έχουν δίκιο, το ρεύμα δεν θα φτάσει ουτε στα 210 στους καταναλωτές που είναι στην περιοχή.)

      Διαγραφή
  31. Kαλημέρα! Εθνική Αγρίνιο 1795 ευρώ πληρώθηκαν. Καλή Ανάσταση σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ , ΟΚ. Καλή Αναστάση σε Όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ε.Τ.Ε ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ 100αρι ΟΚ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα, οκ και για 100αρι Τράπεζα Αττικής Νομός Εύβοιας
    Καλό Πάσχα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Eurobank αττικη, <2000, οκ στις 13.30.
    Καλες γιορτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ηγουμενίτσα 3200 Εθνική με απλήρωτο Οκτωβριο (δεύτερη φορά που μου το κάνουν αυτό)
    Καλό Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Λιβαδεια πληρωμη απο Πειραιως για παρκο 20 KW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλή Ανάσταση με υγεια σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χρόνια Πολλά. Μήπως υπάρχει κάποια ενημέρωση για πληρωμή γύρω στα 5000 €.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εχει κανείς καμιά πληροφορία πότε για γίνει επόμενη πληρωμή μηνός Νοεμβρίου και μέχρι τι ποσό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. πιθανον σημερα και το αργοτερο μεχρι τελος της εβδομαδος ειχαν πει! Penny μπορεις να μου στειλεις μαιλ στο tpas@otenet.gr?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ 4.000 ΚΙ ΑΠΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεις να ελεγχεις στο site του λαγηε http://www.lagie.gr για τις πληρωμες. Εαν δεν εχει δοθει εκει εντολη πληρωμης , κανεις δεν προκειτε να εχει πληρωθει.

      Διαγραφή
  44. Βγήκαν τα ενημερωτικά του Μαρτίου. ..για πληρωμές τίποτα ακόμη. ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Συνάδελφοι καλησπέρα,
    Το εκκαθαριστικό ενημερωτικό Μαρτίου 2015 παρουσιάζει απόκλιση (λιγότερες) περίπου 1500kwh με τις καταγεγραμμένες απο το σύστημα τηλεμετρίας του πάρκου (μετατροπεις 6x17000tl SMA)
    Μπορείτε να με ενημερώσετε που μπορεί να οφείλεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Υπέβαλα ηλεκτρονικά ενημεροτητα απο 8/4 και δεν καταχωρήθηκε ακόμη , συμβαίνει και σε αλλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ναι και σε μένα την έστειλα στις9/4 και ξανά στις14/4 άλλα τίποτα καθ του έστειλα χθες emai ότι δεν έχει ενημερωθεί π πίνακας αλλά τίποτα. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις τώρα είδα ότι την περάσανε. .Οπότε. .Μάλλον λόγω φόρτου εργασίας. .

      Διαγραφή
    2. βαρυστομαχια , θα το ελεγα..

      Διαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΚΑΛΑ ΝΕΑ : Ειχαν δωσει εντολη εχτες απο ΛΑΓΗΕ χωρις ανακοινωση. Σημερα μολις μου εμφανιστικε ποσο περιπου 4000 στην Πειραιως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. καλημερα συναδελφοι.εδω καιτρεισ μερεσ πρωσπαθω να στειλω με φαξ φορολογικη και ασφαλιστηξκη ενημερωτητα και δε τη λαμβανει το φαξ τουσ ενω ετσι την εστελνα παντα.υπαρχει καποιοσ αλλοσ τροποσ ωστε νασ τη δουνε η καποιο αλλο φαξ εγω εχω το 2109466841

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Φαξ εχει αλλάξει, το νέο νουμερο είναι 2118806841, εμενα μου τα περασαν σε 1 ημερα

      Διαγραφή
    2. Παναγιωτη το fax άλλαξε εγινε 2118806841 ή στειλε email infoape@lagie.gr κατα την γνωμη μου στείλε και με τους δυο τρόπους (τα παραπάνω υσχυουν εφόσον εχεις πάρει ενημερότητα ηλεκτρονικά γιατι αν εχεις ενημερότητα απο την εφορία δηλ.την μπλε τότε την δέχονται μονο ταχυδρομικά ή με courier)

      Διαγραφή
    3. Kαθώς για οποιονδήποτε λόγο το fax μπορεί να μην έχει τυπωθεί σωστά ή το σκανάρισμα από πλευράς σας να έχει πρόβλημα,ο ασφαλέστερος τρόπος για να στέλνετε τη φορολογική ενημερότητα είναι με e-mail.

      Διαγραφή
  51. Πειραιώς Αργολίδα για Νοέμβριο 4600 οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πειραιώς πλήρωσε 3750.
    Από όσους έχουν μπει σε καθεστώς ΦΠΑ που δεν αποδίδουν αν δεν εισπράξουν ΦΠΑ, μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα και αν ναι για 2 μήνες ή για ένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. εθνικη δεν εχει μπει ακομη κατι καείμαι οκ αοαπο ενημερωτητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Για δύο μήνες παίρνεις όταν είσαι μηδενικος στην εφορία. .αλλιώς έναν. ..
    ..πληρώθηκε κανένας πάνω από 4750??Εθνική? ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει για τις ενημερότητες όταν δεν χρωστάς (2 μήνες) ή όταν χρωστάς και δεν είσαι ληξιπρόθεσμος (1 μήνα). Μπορεί να μου διαφεύγει κάτι...
      Στο καθεστώς ΦΠΑ που δεν αποδίδουν αν δεν εισπράξουν ΦΠΑ, όταν λες στην εφορία ότι ο πχ ΛΑΓΗΕ μου χρωστάει ΦΠΑ 1.000 Ευρώ και θα σε πληρώσω όταν εισπράξω η εφορία σε θεωρεί:
      1. με ληξιπρόθεσμο χρέος άρα δε σου δίνει φορολογική ενημερότητα;
      2. με μηδενικές οφειλές και παίρνεις φορολογική ενημερότητα για 2 μήνες;
      3. με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές και παίρνεις για ένα μήνα;

      Διαγραφή
    2. Με το καινούριο καθεστώς ΦΠΑ κάνεις δηλώσεις όταν θα πληρωθείς...εγω τώρα θα κάνω δήλωση ΦΠΑ για τα τιμολόγιο.του Νοεμβρίου που τώρα πληρώνομαι. ..πριν έκανα και μετά τον Οκτώβρη. .έκανα πιστωτικές δηλώσεις. ..ΦΠΑ. εάν π.χ μέχρι τέλος του μηνός πληρωθούμε και το Δεκέμβριο θα τον δηλώσουμε. ..

      Διαγραφή
    3. Το 1-2-3 που γράφεις Costas είναι έτσι ακριβώς. .όπως τα γράφεις. ..

      Διαγραφή
  55. εθνικη απο οτι φαινετα δεν εχει πληρωθει κανεις ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. εθνικη απο οτι φαινετα δεν εχει πληρωθει κανεις ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. πληρωμή πειραιώς 4100 ευρώ 12.50 16/4/15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Βγήκε πληρωμή μέχρι 5288 το 75%των πάρκων. ..ευτυχώς. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. πληρωμή πειραιώς θηβων 4254 ευρώ 100kw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΕΤΕ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ 6000 ΚΙ ΑΠΑΝΩ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. συναδελφοι αν πληρωθηκε κανεις απο εθνικη ας ενημερωση αν μπορει ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. συναδελφοι αν πληρωθηκε κανεις απο εθνικη ας ενημερωση αν μπορει ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!
    Πληρώθηκε τιμ 4800€ από Τράπεζα Αττικής νομός Εύβοιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλημέρα. .Εθνική Αθήνας πλήρωσε. 4800 τιμ για παρκο στην Αχαΐα. ..δόξα τον θεό. ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. THEMIS MANTZANAS.
      ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ;;
      ΑΝ ΝΑΙ,ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ;;

      Διαγραφή
    2. Ναι έχει .από τον Σεπτέμβρη του 14 ..και ειναι 111 Τρίπολης - Πάτρας....

      Διαγραφή
  68. Τωρα φαίνεται πόσο ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ηταν οι προηγούμενοι. Παρ' όλο που περίμεναν εκλογές μας έφαγαν το φθινόπωρο ακόμα ένα μήνα καθυστέρηση. Μόνο και μόνο για να εκτελέσει ο Μακης το σχέδιό του μέχρι τέλους και να κάνει στο χώρο όσο μεγαλύτερη ζημιά μπορούσε. Ετούτοι εδώ, αν και στα όρια της χρεοκοπίας, πληρώνουν στο 20-ήμερο, απλά γιατί αυτό είναι εφικτό και για τις ΑΠΕ δεν έχουν καμία ατζέντα. Οι προηγούμενοι εκτελούσαν το συμβόλαιο του φυσικού αερίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Το φθινόπωρο μας έβαλαν σχεδόν 2 μήνες καθυστέρηση.Αλλά εκτός από τις πληρωμές υπάρχουν και άλλα σημαντικά ζητήματα όπως....
    Το κόστος της διακοψιμότητας.....ΠΟΙΟΣ θα το πληρώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. σχετικά με το νέο καθεστώς ΦΠΑ. Εξωφληθηκε ο Νοέμβριος και πρέπει να γινει τροποποιητική δήλωση ΦΠΑ. Οι ΟΕ που πληρώνουν ΦΠΑ κάθε τρίμηνο , μπορούν να περιμένουν να πληρωθεί και ο Δεκέμβριος και να κάνουν μια τροποποιητική για το 3μηνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Πληρωμη 3.900 , eurobank αττικη.
    Ασχετο απο το θεμα, αλλα ενας συνεργατης ψαχνει μικρο παρκο κατω απο 60 για αγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τους λογαριασμούσ ΔΕΗ για τα παρκα. Έχω ένα 100στάρι και δεν μου έχει έρθει ποτέ λογαριασμός απο ΔΕΗ να πληρώσω ρεύμα (λειτουργία απο το 2012).
    Έχει κάποιος σχετική εμπειρία?

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψαξε μηπως τον στελνουν σε λαθος διευθυνση. Προσφατα στην πολυκατοικια που μενω ηρθε λογαριασμος απληρωτος πολλων μηνων απο Κατερινη με ονομα που δεν διαμενει κανεις στη δικη μας οικοδομη. Η διευθυνση που εγραφε ο φακελος ηταν σωστη σε εμας αλλα το ονομα δεν υπαρχει σε εμας. Τον ανοιξαμε να δουμε τι τρεχει ειδαμε οτι ηταν απληρωτοι πολλων μηνων και απλα ενημερωσαμε και τον δωσαμε στον ταχυδρομο.
      Παντως απο τη Δεη δε νομιζω να ξεφευγεις και καποια στιγμη θα σου ερθουν ολα μαζι οποτε πανε απο εκει να μη μαζευτει κανενα μεγαλο ποσο και μετα τρεχεις και δε φτανεις. Να στο κοψουν το ρευμα στο παρκο δε νομιζω θα το ειχαν κανει ηδη απλα μεγαλωνει το ποσο.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα, και εμας μας εστελναν λογαριασμους 7-8 ευρω που ηταν εναντι και υποτιθετε εκκαθαρηστικοι και μετα απο τρια χρονια αποφασισαν να κανουν πραγματικη καταμετρηση... μας ηρθε ενας φουσκωμενος ουρανοκατεβατος. Συμφωνω με τον Ηλια, πηγαινε και ρωτα στις καταμετρησεις. Να το γλυτωσεις αποκλειεται.

      Διαγραφή
    3. να πας στη δεη να ρωτησειε με τον αριθμο του ρολογιου σου,
      και εγω δεν λαμβανα λογαριασμους Δεη και ξαφνικα μου εκοψαν την συνδεση του παρκου, οταν πηγα στην δεη μου βρηκαν οτι οφειλω περιπου 2000€ απο απληρωτους λογαριασμους.
      μην το αμελησεις εμεινα 3 μερεσ με κομενο το παρκο. Σιγουρα στελνουν σε λαθος διευθυνση τουσ λογαριασμουσ, οπωσ και σε εμενα

      Διαγραφή
    4. Ομοιως και σε μενα . Το στελναν σε λαθος διευθυνση και πληρωσα μαζεμενα ενα 500αρι. Στους τελευταιους μαλιστα λογαριασμους , ειχαν και την ενδηξη πως θα το διακοψουν , αλλα ευτυχως το προλαβα. Αποψη μου , μην το αμελησεις..

      Διαγραφή
  74. Πάντως τα πάρκα που έχουμε τηλεμετρίση ο λογαριασμός της ΔΕΗ έρχεται κάθε μήνα. ....και όχι κάθε τέσσερις. ...πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αν γίνει αυτό με κυβέρνηση " πρωτη φορά αριστερά " μετά ο Ασημακης. ..τίποτα μπροστά τους γιατί αυτό θα το κουβαλάμε. .χρόνια στην πλάτη μας..!!!!έλεος. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Αυτό το 3.6% θα βγαίνει από 150 έως 200 ευρώ και βάλε τον μήνα. ... πάλι νταβατζήδες. .στην τσέπη μας....Ας ξυπνήσουμε. .!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Τι προτεινετε να κανουμε;
    Η διεσπαρμενη παραγωγη ειναι το πλεον σοσιαλιστικο μοντελο, ασε δε που οι πλειοψηφεια ειναι μικρα εως μεσα παρκα
    Πλεον τα εργα που εχουν δανεια δεν θα ειναι βιωσιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Γραφω για το τελος διακοψιμοτητας εννεα μηνες !!!! ,,, επιτελους Γιαννη,, ας επικεντρωθουμε στα σοβαρα θεματα !!!, δεν ειναι μονο θεμα 200 ευρω / μηνα,, πρωτιστως ειναι θεμα πολιτικης !!!! ποιος επιδοτει,, ποιον,, και γιατι , ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Και δεν είσαι ο μόνος. Δεν ισχύει καμία προυπόθεση προκειμένου να εφαρμοσθεί. Είναι ξεκάθαρη επιδότηση της βιομηχανίας με προκάλυμμα το μέτρο.
    Από πλευράς μας έχει γίνει ξεκάθαρο πως άλλη πλάτη τα συνήθη υποζύγια δεν θα βάλουνε. Έκτακτη εισφορά,πιστωτικό,κούρεμα τιμών,και οι τράπεζες να μας κυνηγάνε και τα ανεχόμαστε όλα.Μέσα σε αυτά και οι υπερημερίες για να βάλουμε πλάτη στην ΔΕΗ που δεν πληρώνεται.ΩΣ ΕΔΩ.
    Το τελευταίο δώρο του κυρίου Παπαγεωργίου στον κλάδο πάει να περάσει στις μέρες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ακριβως !!! και συμφωνω σε ολα Γιαννη,, αλλωστε γνωριζεις τις θεσεις του ΣΠΕΦ και τον αγωνα του Στελιου προς αυτη την κατευθυνση,, υπαρχει επιχειρηματολογια,, υπαρχει συμπνοια των συνδικαλιστικων φορεων,, ιδου πεδιον ανδρος σοφου !!!!!,,, εκτος αν δεκατρεις ,,, εγκαθετοι,,, οριζουν τα του κλαδου μας !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωριζω και σεβομαι τις διαφορες μας,,, δεν γινεται ομως, οταν ολος ο κλαδος απειλειται, να εσωστρεφουμε αφηνοντας να αλωνιζουν στην αυλη μας !!!!!!!!!!!!!! φτανει το καραγκιοζιλικη της διχονοιας , ,

      Διαγραφή
  82. Αιας μαζί σου το θέμα είναι μπορούμε να κάνουμε γιατί πάλι με αγωγές και με ασφαλιστικά δεν θα γίνει τίποτα. ...θα κονομισουν. .οι δικηγόροι. ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικα φιλε μου, στηριζουμε ψυχη τε και σωματι,, τους συνδικαλιστικους φορεις που ¨ξερουν γραμματα¨,, αυτους που μπορουν τεκμηριωμενα και με σοβαροτητα να υπερασπισουν τα συμφεροντα του κλαδου,,, δεν θελω να μπω σε ονοματολογιες,, αλλωστε ξερετε τις θεσεις μου,,, και να θυμασαι φιλε, δεν κρινομαστε απο τα λογια αλλα απο το αποτελεσμα.

      Διαγραφή
  83. Η νέα κυβέρνηση αρεσκόταν στους αγώνες στους δρόμους, οπότε σ' αυτούς που δίνουμε τις συνδρομές μας για συνδικαλιστικά να αρχίσουν να ψάχνουν δρόμους και κυβερνητικά κτίρια που θα αναδείξουμε τα προβλήματά μας την αγωνία μας. Να πάρουν τα χρήματα αυτά από τα κέρδη των νταβατζίδων μας (τραπεζών με επιτόκια στον ουρανό...) δεν θέλουν ε!!! απέκτησαν ήδη μετοχές οι υπουργάρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ναι ρε παιδια αλλα και εμεις ειμαστε !!!!!!! ,,, οι σοβαροι προεδροι συνδικαλιστικων οργανων,, και τους δρομους ξερουν,, και τα κτηρια ξερουν,, και ξημεροβραδιαζονται εκει μεσα,,, εμεις !!!!!!!!! ,,,,Φιλοι μου,, 3.000 εργαζομενοι στις Σκουριες και κατεβηκαν στο Υπουργειο 2.000,,, 17.000 εμεις και σε καθε κληση για συγκετρωση διαμαρτυριας,,, το πολυ 250 !!!!!!!!!!!!!!!!!,,,, ε!! το μηνυμα δεν χρειαζεται να το εξηγησω,, ετσι, για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Καλησπερα, σχετικά με την περυσινή δήλωση ενίσχυσης ή 'οχι που κάναμε στο ΛΑΓΗΕ:
    Ειχα δηλώσει ότι χρησιμοποίησα 0€ ως Ποσοστό Ενίσχυσης που έχει καταβληθεί έως την 01.04.2014 για αφορολόγητο αποθεματικό. Φέτος μπορώ να κάνω χρήση του αποθεματικού και μέχρι τι ποσοστό για να μην χάσω την επιδότηση Χ/Ε?
    Θα κάνουμε δήλωση αφορολόγητου αποθεματικου? Να σημειώσω ότι έχω στραφεί νομικά κατά του κουρέματος αλλα το δικαστήριο λογικά θα πάρει χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρέπει να μιλήσεις με τον λογιστή σου. Αν έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίηση για την επένδυση σου από το Υπουργείο, είτε το χρησιμοποιήσες είτε όχι, λογίζεται σαν επιδότηση ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσό με εκταμίευση την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης. Επειδή το έχω κοιτάξει σε αντίστοιχη περίπτωση, αν η πιστοποίηση έχει γίνει πριν την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης που έκανες μπορέι να σου δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα (να θεωρηθεί αναληθής η υπ. δήλωση) ασχέτως αν έχεις κινηθεί νομικά ή όχι.

      Διαγραφή
  86. Ήρθε e-mail από ΣΠΕΦ πως αύριο ξοφλάει ο ΛΑΓΗΕ Νοέμβριο και ξεκινάει και λίγο Δεκέμβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε, οσο προλαβουν , πρωτου τα δεσμευσουν κι αυτα με ΠΝΠ...

      Διαγραφή
  87. Είναι σίγουρο Χρήστος. .Η πάλι θα αγωνιούμε ..το Afo γράφει για τον Δεκέμβριο στις 7/5/15...έχει άλλος πληροφοριση. ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Του ΣΠΕΦ τα Mail για π.χ. Αυριανές πληρωμές είναι πάντοτε επιβεβαιωμένες ενημερώσεις του ΛΑΓΗΕ.
    Του afo αυτό που αναφέρεις είναι απλή εκτίμηση του ΠΣΑΦ και μάλιστα λίγο παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Δημητρη Κ, δεν θα γινει αυτο.
    Ολα θα πανε ομαλα..., οσο γινεται αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ηθελα να ειμαι αισιοδοξος , αλλα δεν βλεπω τον τροπο...

      Διαγραφή
  90. Thanks Χρήστος. .ας ελπίσουμε. ..όλα να πάνε ομαλά. ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Συναδελφοι πηρα σημερα την τραπεζα να μου στειλει την βεβαιωση τοκων κ μου ειπε οτι τους πηγε χαρτι οτι η τοκοι του δανειου δεν επιπτουν στην φορολογικη χρηση.Εαν συμβαινει αυτο ειναι πολλη σημαντικο.κ κατι αλλο θα ξεκινησουμε ολοι να υποβαλουμε φορολογικες δηλωσεις,καλο ειναι να ξεκινησουμε μια κουβεντα τι μπορουμε να περασουμε σαν εξοδα ποιοι ειναι η συντελεστες αποσβεσεις 10% κ4% κ οτι αλλο μπορουμε να παιρναμε στα εξοδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Οι τόκοι δανείου εκπίπτουν από την φορολογική χρήση που αφορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Dimitri Jim επιβεβαιώνω ότι σου λέει και ο κος Καζάκος. Για επαγγελματικό Φ/Β οι τόκοι είναι έξοδο που αφορά στη δραστηριότητά σου. Ο υπάλληλος από την τράπεζα σου λέει βλακείες. Θα στα υπογράψει αυτό που λέει; Αυτό που έχει αλλάξει στα δάνεια είναι ότι τα δάνεια leasing που δόθηκαν από 1/1/2014 (ή 1/1/2015 δεν είμαι σίγουρος) αν αγοράζεις τον εξοπλισμό στη λήξη του δανείου τότε δεν το καταχωρείς ως έξοδο όλο το ποσό αλλά το σπας σε κομμάτι που αφορά τα πάγια και τους τόκους σα να έχεις αγοράσει εσύ τα πάγια με απλό δάνειο. Θα ισχύει και για τα υπάρχοντα δάνεια leasing από το 2019 (δεν είμαι σίγουρος για το έτος μπορεί να είναι και 2017).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ενταξει επικοινωνησα με το λογιστη δεν εχει αλλαξει κατι.ο υπαλληλος της τραπεζας δεν ηξερε προφανως κ μου ελεγε τα δικα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. οπως δειχνουν τα πραγματα μαλλον δεν θα γινουν πληρωμες σημερα οπως ανακοινωσε ο σπεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Θα πήγαν κι αυτά εθελοντικά στην ΤΤΕ για να πληρωθούν μισθοί δημοσίου και συντάξεις, για την ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής οικονομίας δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Μπλεξαμε με αυτούς τους εκπαιδευόμενους μάγους για να μην πω καραγκιόζηδες!Ας ελπίσουμε οτι δεν θα χειροτερεύσουν τα πράγματα!Δεν είδατε οτι γεμίσαμε τα ακριτικά νησιά με λαθρομετανάστες που έχουν φυματίωση;Αλλα μην μιλάω γιατι θα κατηγορηθώ ως ακροδεξιό χουντικό γουρούνι και ρατσιστής.Αυτους επιλέξαμε για κυβέρνηση και ας τους καμαρώνουμε απο εδω και πέρα!Α!Και καλα να πάθουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Καλησπερα σας....ξέρει κανείς ποτέ θα πληρώσουν; Ας απαντήσει κάποιος αν έχει κάποια πληροφορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Καλησπέρα, έχει εμφανισθεί σε κανέναν πληρωμή σε alpha bank?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. H εντολή για τις πληρωμές Νοεμβρίου στην Εθνική τράπεζα δώθηκαν σήμερα και αύριο θα δωθούν για την πειραιώς. Ο ΛΑΓΗΕ δεν έχει αναρτήσει ακόμα κάτι σχετικό,αλλά οι πληρωμές έχουν γίνει. (προφανώς θα βγει ανακοίνωση αύριο πρωί.)
    Ο Δεκέμβριος όντως θα ανοίξει αλλά για μικρά ποσά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. http://www.b2green.gr/main.php?pID=17&nID=23617&lang=el&utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7+%27%27%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CF%8E%27%27%2C+%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7+%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%AD%CF%81%CE%B3%CF%89%CE%BD%2C+%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82+%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7+%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CF%84%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8E%CE%BD+%26+49+%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1+%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1&utm_campaign=20150422_m125447462_%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7+%27%27%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CF%8E%27%27%2C+%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7+%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%AD%CF%81%CE%B3%CF%89%CE%BD%2C+%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82+%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7+%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CF%84%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8E%CE%BD+%26+49+%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1+%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1&utm_term=____CE_B4_CE_B9_CE_B1_CE_B2_CE_AC_CF_83_CF_84_CE_B5+_CF_80_CE_B5_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_83_CF_8C_CF_84_CE_B5_CF_81_CE_B1_0A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Εγινε η πληρωμή ~7000 ευρώ σε Πειραιώς, για ΝΟΕ 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Νοεμβρίου 2014
    23.04.2015
    Με τις νέες εντολές που έδωσε χθες και σήμερα ο ΛΑΓΗΕ στις Τράπεζες για εξόφληση 1.900 πάρκων, ολοκληρώνονται οι πληρωμές τιμολογίων για παραγωγή Νοεμβρίου 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Έκλεισε ο Νοεμβρίός..... Να δούμε θα ξεκινήσει ο Δεκεμβρίός ; Και ποτέ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Καλημερα σε ολους . Σημερα πηγα να κοψω τιμολογιο Μαρτιου και παρατηρησα οτι εχει αλλαξει η τιμη του παρκου μου απο 0.39 σε 0.36 . Γνωριζει καποιος τι μπορει να εχει γινει και που να απευθυνθω ? Το παρκο ειναι αγροτικο και η κατασκευη του Ιουλιος 2012. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μημπως εισαι στις περιπτωσεις των αγροτων που δεν δηλωσαν πως ειναι αγροτες μεσα στο πρωτο 3μηνο του ετους ? Νομιζω πως για κατι τετοιο γκρινιαζει και το afo.gr αλλα δεν ειμαι αγροτης και μπορει να ειναι τελειως ασχετο και λαθος αυτο που σου γραφω.

      Διαγραφή
    2. Αν λες για τις ηλεκτρονικες δηλωσεις τις εχω κανει εδω και καιρο . Η αλλαγη της τιμης εχει γινει σε αυτο τον Μηνα (Μαρτιος) και στου Φεβρουαριου μου εχουν στειλει πιστωτικο ..τι μπορει να εχει συμβει..

      Διαγραφή
    3. Η τιμη που αναφερεις παντος , ειναι τιμη μη αγροτη και χωρις επιδοτηση , που εφτιαξε το παρκο αυτη την περιοδο ( Ιουλιο 2012).

      Διαγραφή
    4. Έπρεπε να είχες καταθέσει κάποια χαρτιά στο ΛΑΓΗΕ που να έδειχνε ότι έχεις ακόμη την αγροτική ιδιότητα. Νομίζω γύρω στον Μάρτιο έληξε η προθεσμία. Ενδεχομένως να χάσεις 1 τρίμηνο με την νεα τιμή, αλλιώς στη χειρότερη, να χάσεις όλο το 2015

      Διαγραφή
  108. Υπαρχει ενημέρωση για τον Δεκεμβρίο ;; Αν δώσουν εντολή από τετάρτη και μετά.... Εμείς στην Πειραιώς θα δούμε λευτα από τις αρχές του Μαΐου και μετά...λόγο αργιών καλά κρασιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. KOSTA SAVATI ΤΩΡΑ ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΣΩ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΠΗΓΑ ΣΤΟ 0,34 ΠΗΓΑ ΣΤΙΣ
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΛΑΓΗΕ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΑΛΙΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 31/3/2015 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΕ ΠΟΡΤΑΛ
    ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ Υ.Δ.ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΚΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. KOSTA SAVATI & ΑΡΙΣΤΟS ενημερωθείται για το πρόβλημά σας εδώ http://psaaf.blogspot.gr/.
    Έχει και τηλέφωνα για να μάθετε περισσότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Τάκης ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Να είσαι καλά Αρίστο.
    KOSTA SAVATI πιστωτικό δεν μπορεί να σου έκοψαν μόνο για Φεβρουάριο. Αν κοιτάξεις και τα υπόλοιπα πρέπει να είναι διορθωμένα όλα από τον Απρίλιο 2014 και μετά. Πάντως απ' ότι γράφει η ιστοσελίδα http://psaaf.blogspot.gr το πρόβλημα θα επιλυθεί σύντομα. Αρκεί να το παρακολουθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Τακη σε ευχαριστω και γω με τη σειρα μου για τη βοηθεια .Εχεις δικιο ειδα οτι οτι εχει αλλαξει και τους αλλους μηνες στα τιμολογια και ειναι πιστωτικα . Θα περιμενω να βγει ανακοινωση απο τον λαγηε που θα διορθωσει τα πραγματα . Για να καταλαβω ομως . Εγω ειχα κανει τις δηλωσεις τον Ιουλιο του 2014. Θα πρεπει καθε χρονο να τις ανανεωνω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Ρε μιντουράκι είσαι απίστεφτος.
    Μόνος σου γράφεις και μόνος απαντάς για να κάνεις διαφήμιση το blog;
    Σ ευχαριστώ και γω με τη σειρά μου
    Χα χα χα χα... χα....
    Ωραίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ