Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Πληρωμές φωτοβολταικών ΛΑΓΗΕ παραγωγή Oκτώβριος 2014 - πληρωμή Μάρτιος 2015

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και μην ξεχνατε το ποσο.
Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 


Για να μπορέσετε να σχολιάσετε 
δείτε ανάρτηση εδώ - εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"

 Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και μην ξεχνατε το ποσο.

Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 

 Τα σχολια δεν χανονται. Λόγω των πολλών σχολιων πρεπει να πατήστε το "φόρτωση
περισσότερων" που υπαρχει κατω απο τον πινακα για πληκτρολογηση του σχολιου σας.  Αν δεν δουλευει αυτό δοκιμάστε να μπειτε με διαφορετικό προγραμμα πλοήγησης -browser e.g. explorer, mozila κτλ

322 σχόλια:

  1. Αντε να ευχηθουμε να ξεκινησουν συντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιο νεότερο για τις πληρωμές Μαρτίου έχουμε ή μένουμε σε αυτά που ξέρουμε για πληρωμή Μετά τις 17 του μήνα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Ημερολόγιο των Φωτοβολταϊκών σύμφωνα με afo.gr http://www.afo.gr/2015/index.php/syndesmos/calendar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί κάποιος (ισως κάποιο μέλος του Afo) να μας ενημερώσει, από που πηγάζει αυτό το υπέραισιόδοξο πλάνο πληρωμών που έχει αναρτήσει ο Afo για την επόμενη περίοδο μεχρι και το Μαιο;
      Καταλαβαίνω οτι τους μήνες Νοεμ Δεκ Ιαν και Φεβρ τα ποσά που πρέπει να πληρώσει ο ΛΑΓΗΕ ειναι αρκετά εως πολύ πιο μικρά απο τους καλοκαιρινούς μήνες άλλα πάλι μου φαίνεται δύσκολο να πραγματοποιηθεί αυτός ο προγραμματισμός πληρωμών. Συγκεκριμένα αναφέρει το πλάνο οτι απο 10 Απριλ εως 9 Μαιου (δηλαδή σε ένα μήνα) ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ να πληρωθούν Νοε Δεκ Ιαν και Φεβρ (δηλαδή 4 μήνες)

      http://www.afo.gr/2015/index.php/syndesmos/calendar

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω εαν επαληθευθουν απο το afo , γενικα παντος πεφτουν μεσα. Λογιστικα ο ΛΑΓΗΕ τον Μαρτιο Απριλιο εχει λογιστικο -50 εκατομυρια που ειναι ουτε 1 μηνας , εαν υποθεσουμε πως καθε μηνας ειναι περιπου 150 εκατομυρια.Αρα θεωρητικα και με βαση αυτα που τις χρωστανε , θα μπορουσαν οι υπρημεριες να πεσουν στο 2μηνο (?) Για αυτο και οι μαζεμενες πληρωμες. βεβαια μετα ξανα μεγαλωνει το ελειμα μεχρι τελοσ του ετους , οποτε παλι θα παμε στο 3μηνο-4 μηνο

      Διαγραφή
  4. Κάποιο νεο για πληρωμές Οκτωβρίου κύριε Παπακυριακού ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Σεπτεμβρίου 2014
    11.03.2015

    Με τις νέες εντολές που έδωσε σήμερα ο ΛΑΓΗΕ στις Τράπεζες, συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Σεπτεμβρίου 2014.
    Με τις σημερινές εντολές εξοφλούνται 240 πάρκα, συνολικού πληρωτέου ποσού έως 258.128€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο ΛΑΓΗΕ, σε συνάντηση με τον Διευθυντή λογιστηρίου κ. Χρήστο Μπότση, έγινε μια χρονική χαρτογράφηση των επόμενων πληρωμών και είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο στα μέσα Μαϊου οι πληρωμές να εμφανίσουν μια καθυστέρηση 2 μηνών. Επίκειται δηλαδή μια μείωση κατά το ήμιση της καθυστέρησης, αλλά με ορατό το ενδεχόμενο στις αρχές Οκτωβρίου του 2015 να ξαναπάει στους 3 μήνες.

    Είναι ένας χρόνος καθυστέρησης, του οποίου η απόσταση θα κριθεί από την ροή των ληξιπρόθεσμων οφειλών διαφόρων υπηρεσιών προς το ΛΑΓΗΕ.

    http://www.afo.gr/2015/index.php/psaf/100-ar/447-13022015-ta-teleftea-nea

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά από επικοινωνία του προέδρου της ΔΕΗ με την ΠΟΣΠΗΕΦ (τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Παναγή) προέκυψε η πληροφορία ότι η Επιχείρηση στέλνει σήμερα στον ΛΑΓΗΕ 50.000.000 ευρώ.

    Με το ποσό αυτό ο ΛΑΓΗΕ πρόκειται να εξοφλήσει την παραγωγή του Σεπτεμβρίου και να αρχίσει τις πληρωμές του Οκτωβρίου, σημειώνει η ΠΟΣΠΗΕΦ.

    Ο κ. Ζερβός αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ευαισθησία του για τις ΑΠΕ και ιδιαίτερα για τους μικροπαραγωγούς και την δεινή θέση στην οποία έχουν οδηγηθεί, επέλεξε να στείλει προς τον ΛΑΓΗΕ ένα αυξημένο ποσό εις βάρος, ίσως, άλλων υποχρεώσεων της ΔΕΗ.

    Είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία φορά που ο κ. Ζερβός κάνει πληρωμή προς τον ΛΑΓΗΕ αφού σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές Απριλίου πρόκειται να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο πίσω από όλους είμαστε εμείς μεγάλε! Οπότε μη μας πουλάς εκδούλευση ότι τάχα κατάφερες χάρη να μας κάνουν! Εκτός και αν δεν έχεις καταλάβει γρί ότι χρησιμοποιούν συστηματικά το ΕΤΜΡΑΡ για να βουλώνουν άλλες τρύπες.

      Διαγραφή
    2. Ισα ρε σαλιαρη Καζακο παλι.. μη δεις καποιος να γραφει για αλλο συλλογο εκτος του ΣΠΕΦ αμεσως πετιεσαι σαν τη βουρτσα!! Εσυ και ο Αιας ειστε εδω μεσα.

      Διαγραφή
    3. Καλά εσύ (και) ο Παναγής της ΠΟΣΠΗΕΦ που δεν κατάλαβες ότι κανέναν δεν ρίχνουν σε βάρος μας, μπορείς να πανηγυρίζεις... Τόσο σας κόβει, τόσα ξέρετε... Άλλωστε κάποτε στέλνατε ευχαριστήρια που μας είχαν 8 μήνες απλήρωτους...

      Διαγραφή
    4. Ενω εσεις δινατε συγχαρητηρια στον Ασημακη που εξοντωνε ολους τους παραγωγους για να σωσετε το τομαρι σας με δικαιολογια οτι τελος του 14 θα εχει λυθει το ελλειμα του ΛΑΓΗΕ αλλα 12-3-15 ειμαστε ακομα απληρωτοι!!
      Ανοιξε το λεξικο στη λεξη ρουφιανοι να δεις τι γραφει που πουλας και πνευμα. Αλλα θελω να πιστευω οτι η καινουργια κυβερνηση σας εχει καταλαβει.

      Διαγραφή
    5. Λοιπόν Παναγή η βλακεία σου είναι ανίκητη. Δεν έχεις ακόμα καταλάβει τη διαφορά λογιστικού από ταμειακού ελλείμματος!! Μέσα στη θολούρα και τη βλακεία σου είτε έχουμε 550 εκατ λογιστικό έλλειμμα είτε 50 που είναι σήμερα για σένα είναι το ίδιο... Κατόπιν ενεργειών για ψίχουλα νάχεις να λες με ευχαριςτήρια στη συνέχεια και ποιος νιάζεται... Επιτέλους για να το μάθεις το ταμειακό έλλειμμα είναι επιπρόσθετο στο λογιστικό. Αλίμονο λοιπόν αν είχαμε και τα δύο σήμερα!!

      Διαγραφή
    6. Και πως πηγε απο τα 550 στα 50 οπως λες....? Απο τις τσεπες μας λιστρικα και παρανομα και σε αυτο συνενεσατε μια και η τσεπη η δικη σας εμεινε γεματη!!! Γρηγορα το λεξικο!!!!

      Διαγραφή
    7. Εμ βέβαια, καλύτερα ναχει ο Παναγής IRR 30% και ας μην πληρωνόμαστε ποτέ...

      Διαγραφή
    8. Όταν εκανες το πάρκο σου ηξερες το IRR και τους κινδυνους όπως και εγω το δικο μου IRR και κινδυνους.
      Θα σου πω ένα παραδειγμα μπας και το φτωχο σου το μυαλο που βλεπει μονο IRR του ερθει καμια φλασια και καταλαβει εκτος και εαν συφεροντολογικα δε θελει.
      Ανοιγεις σε μια ζεστη περιοχη της Ελλαδας ένα μαγαζι με παγωτο και πανε καλα οι δουλειες. Μετά από μερικα χρονια βλεποντας την καλη πελατεια (ΛΑΓΗΕ) ανοιγω παραδιπλα και εγω ένα αλλά λογω πτωσης στις τιμες στα μηχανηματα παραγωγης παγωτου και βιτρινας φυλαξης μου στοιχιζει λιγοτερο από σενα αλλά εσυ σαν παλιος στην περιοχη εχεις μεγαλυτερο πελατολογιο από μενα (ταριφα) και βγαζεις περισσοτερα. Ξαφνικα ενώ ολοι μας ειμαστε ευχαριστημενοι για την επενδυση μας πιανει κριση στην περιοχη και πεφτει η δουλεια με συνεπεια πλεων και οι δυο μια να βγαινουμε οριακα και μια όχι.Τοτε μια ωραια μέρα και καλη μπαινεις στο μαγαζι μου και μου λες…. Λοιπον ακου φιλαρακι ειμαι από διπλα ξερεις εγω ανοιξα το μαγαζι εδώ πριν από σενα και τα μηχανηματα μου είναι πιο ακριβα από τα δικα σου και μια και αρχισαν οι δουλειες και δε πανε καλα αποφασισα σα παλιος εδώ να μου δινεις ποσοστα από το τζιρο σου για να σωσω το μαγαζι μου και στα αρχιδια μου εσυ… Εεεεε λοιπον ρε Καζακο πες έναν που δεν θα σε πετουσε με τις κλωτσιες εξω!!!!

      Διαγραφή
    9. Φυσικα να μη ξεχασω οταν σε πεταω εξω με τις κλωτσιες για τη φαεινη ιδεα σου την αλλη μερα στελνεις τους μπραβους (Ασημακης) που προστατευουν το μαγαζι σου και μαφιοζικα με υποχρεωνουν να σου δινω ποσοστα απο το τζιρο μου!!!

      Διαγραφή

  8. Αρχίζουν οι πληρωμές των παραγωγών ΑΠΕ για τον μήνα Οκτώβριο
    O ΛΑΓΗΕ πρόκειται να εξοφλήσει την παραγωγή του Σεπτεμβρίου και να αρχίσει σύντομα τις πληρωμές του Οκτωβρίου.(ΠΟΣΠΗΕΦ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://secure.avaaz.org/el/to_vromiko_sxedio_tis_deh_10/?bsSYghb&v=55163

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παναγή είσαι τόσο βλάξ που ούτε για παγωτατζής δεν κάνεις (πως γίνεται εσύ να κάνεις ίδιο παγωτατζίδικο με το 1/6 των χρημάτων του δικού μου και να βίωνουμε την ίδια κρίση, μόνο στο θολό μυαλό σου υπάρχει). Λοιπόν ακου για να συνηθίζεις (δεν λέω μαθαίνεις γιατί αποκλείεται).
    Η αγορά των φβ που είδες φως και μπήκες είναι ρυθμιζόμενη.
    Ρυθμιζόμενη σημαίνει πως το κράτος ορίζει την τιμή κάθε φορά που υπογράφει συμβόλαια ώστε να εχεις εύλογη απόδοση στην 20ετία με βάση τη στάνταρ ποσότητα που πουλάς και το κόστος που εχεις.
    Όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα η εύλογη απόδοση ορίστηκε στο IRR 10%.
    Στην συνέχεια το μπουρδέλο κράτος άκουσε καραγκιόζηδες σαν και σένα και έδινε παρατάσεις στις ψηλές τιμές και τα IRR των νέων συμβάσεων κατέληξαν στο 30% και μάλιστα πάνω και από τον εθνικό στόχο.
    Όταν το μαγαζί (ΛΑΓΗΕ) βούλιαξε από το 30% IRR σου, σε έφερε με κούρεμα (αντί για πτώχευςη) λίγο πάνω από αυτό που είχαν όσοι το ξεκίνησαν. Δηλαδή σε πήγε στο 13%, αν και κανονικά θα έπρεπε να σε πετάξει έξω με τις κλωτσιές αν είσαι και πάνω από το στόχο. Δεν πιστεύω βέβαια ότι κατάλαβες, απλά χάρηκα πολύ που στα χώσα μια φορά ακόμα!!! Αλήθεια πρέπει να σαι μαζόχα, αφού την έφαγες στην πραγματικότητα και γουστάρεις να τα τρως και στα blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικα ποιο βλακας πεθαινεις!! Ενταξει τη σκοτωσατε τη κατσικα του γειτονα!! Πολυ παρεα με τον Αια κανεις και μου θυμιζεις τη ταινια ο ηλιθιος και ο πανηλιθιος!!! Φυσικα να μη ξεχασω οτι το παγωτατσιδικο το ανοιξες με λεφτα απο τα ΕΣΠΑ και τους αναπτυξιακους ενω εγω εβαλα δικα μου απο τη τσεπη μου. Φυσικα επειδη το εχω στη Βορεια Ελλαδα τους τζιρους που κανεις ουτε στο ονειρο μου τους βλεπω. Αλλα τα ματακια σου γερολαδα εχουν στραβωθει και μονο IRR βλεπουν μπροστα τους!!! Τρελε επιστημονα για ρωτα καποιον που ξερει αν μπορουμε να εχουμε σε τετοιες επιχειρησεις ιδια IRR..!!! Το παραδειγμα δε σου αρεσε αλλα το χρησιμοποιεις στη συνεχεια βλεπω.. προσεχε πιθικιζεις και δε κανει καλο.

      Διαγραφή
  11. Τετάρτη ξεκινούν οι πληρωμές για τα μικρά τιμολόγια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστουμε Φιλιππε για την πληροφορια. Ελπιζω να μη πηγαζει απο το Παναγη γιατι καποια μπουλντοκ θα αρχισουν να γαυγιζουν εδω.

      Διαγραφή
  12. Elias μη μιλάς με τα δίποδα! Ολοι γνωρίζουμε τι εγινε! Ειμαστε σε επαφη με Λαφαζανη για διορθωση αδικιων! Θα παρουν και αυτοι τελικα ότι τους αξιζει! Με υπερτιμολογήσεις και αναπτυξιακο εχουν κανει αποσβεση από το 2013! Αισθάνονται ανασφάλεια τωρα γιαυτο γαυγιζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν είχα σκοπό να παρέμβω αλλά η βλακεία των τετράποδων (elias, παναγής, χρήστος κλπ) σπάει κόκαλα. Φαίνεται ότι η ποσπηεφ ακόμα δεν κατάλαβε ότι η επιδότηση αναπτυξιακού (όπυ υπάρχει και εκταμιεύτηκε) λήφθηκε υπόψη στο κούρεμα. Το περίεργο μάλιστα είναι πως τα δήθεν "φιλαράκια" της οι ΣΠΗΕΦ ΜΔΝ από το πρωί μέχρι το βράδυ ζητάνε καλύτερη μεταχείριση στο κούρεμα για όσους πήραν αναπτυξιακό (έως και να μη ληφθεί καθόλου υπόψη) και όλα αυτή η ποσπηεφ τα διαφημίζει στο site της.... Οι ΜΔΝ μάλιστα ζητάνε μεγαλύτερο σφάξιμο για τα πάρκα που έγιναν στο διασυνδεδεμένο στο τέλος 2012 και όλο το 2013 αφού τα θεωρούν ευνοημένα. Μιλάμε για το απόλυτο μπάχαλο και αχταρμά θέσεων που μόνο αν είσαι τελείως βλάκας όπως η ποσπηεφ, πιο πολύ και από τετράποδο, μπορείς να παρακολουθήσεις.
    Αυτό λοιπόν που βλέπω εγώ είναι, πως αν ανοίξει το θέμα, όσοι έχουν πάρκα με irr 13 % θα κατέβουν στο 10% που έχουν οι παλιοί, ή αλλιώς θα κατέβουν στο irr τόσο ώστε να ανέβουν οι παλιοί και να συναντηθούμε κάπου στην μέση. Οπότε Παναγή έχεις και πάλι να χάσεις οπότε συνέχισε... Αν δεν ήσουνα εσύ με τις προκλητικές βλακείες σου, ίσως η παραμετροποίηση και το δίκιο μας δεν είχε υιοθετηθεί τόσο γρήγορα. Όσο όμως εσύ με βλακείες γαργάλαγες, τόσο οι "άλλοι" δουλέψανε και σε ξεδόντιασαν. Προχώρα και θα μας φτιάξεις και άλλο!!! Μην ξεχνάς ότι όσοι δεν έπρεπε να κουρευτούμε ή κουρευτήκαμε λίγο, μας χρωστάει το κράτος πίσω το 25% της εισφοράς που άδικα για δύο χρόνια μας πήρε και μας είχε με irr 2%!!. Θα τα ξεράσεις όλα τα χρωστούμενα που γλύτωσες φιλαράκο και γράψε την ώρα που στο λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αλλο μπουλντοκ στην αγελη σαλιαριζει!! Ερχεται η ωρα... ο μπογιας πλησιαζει και θα σας μαζεψει ολους και γραψε την ωρα που στο λεω!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Πάντως Παναγή το νου σου... Το αγροτικό 100άρι πάρκο που έχεις με ημερομηνία σύνδεσης Ιουνίου 2013 και ταρίφα 43 λεπτά και οριζόντιο κούρεμα μόλις 12%, έχει δοθεί στο Λαφαζάνη και θα το διορθώσει!! Θα σου αυξήσει το κούρεμα στο 37% που πραγματικά σου αναλογεί για να σου βγάλει και το τελευταίο δόντι που σου απέμεινε...

      Διαγραφή
    3. Και που' σαι Παναγή, επειδή πλήρωνες εισφορά μόνο 30% αντί για 37% που πραγματικά σου αναλογεί, θα πληρώσεις και επιπλέον 7% με νέο πιστωτικό στο τζίρο που έκανες από όταν συνδέθηκες μέχρι τον Απρίλιο 2014 που ίσχυσε το new deal. Για το μετά το new deal διάστημα θα πληρώσεις κιάλλο πιστωτικό 25% επί του τζίρου αφού από το 30% πήγες στο 12% κούρεμα αντί στο 37% που πραγματικά σου αναλογεί Έρε γλέντια...συνέχισε καλά το πας!!!

      Διαγραφή
    4. Έτσι θα πάρουμε και εμείς τα λεφτά μας πίσω για την εισφορά 25% που τζάμπα πληρώσαμε δύο χρόνια, αφού μας αναλογούσε μόνο 5 ή 10% κούρεμα. Άσε και το άλλο, που εμείς πληρώσαμε εισφορά από 1/7/12 δηλαδή σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια και εσύ μόλις από Ιουνιο 2013μ δηλαδη ούτε ένα. Εσένα δηλάδη η 20ετία σου είναι περισσότερο ατσαλάκωτη από τη δική μας σε συνθήκες ίδιου IRR!!! που μας αποκατέστησε το new deal. Δηλαδή κi αλλα λεφτά χρωστάς!!! Θα σου φύγει και το σαγόνι μαζί με το τελευταίο δόντι. Αν το "καταφέρεις" και ανοίξει το θέμα σε επιτροπή, έχουν να πέσουν βροχή οι μελέτες που θα σε ξεσκίσουν!! Ότι έζησες δεν θα είναι τίποτα πίστεψε μας....

      Διαγραφή
    5. Αρχισαν να πετιουνται απο αερα δολωματα για τη λυσσα......

      Διαγραφή
  14. Φιλίππα οταν εννοείς μικρά τιμολόγια μηπως μπορούμε να ξέρουμε ποσόν;Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έτσι είναι συνάδελφοι. Τι θα πει Αγροτικά , Κτηνοτροφικα, και βουβαλισια Φωτοβολταικά. Όλα φωτοβολταικά είναι. Ας δώσουν και μια ψαλιδάρα στους ξένους που ήρθαν και εστησαν παρκάρες με ΜW. Και γίνει επιτέλους κοινωνική πράσσινη ανάπτυξη. Κάθε παραγωγός έπρεπε να έχει πλαφόν . Κάθε οικογένεια μέγιστη μια άδεια και αποτέλεσμα χιλιάδες μικρούς τίμιους παραγωγούς. Αυτος είναι ο σωστός Αριστερός ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε τους ψήφισα αλλά μπράβο τους. Δικαιοσύνη στους μικρούς. Πήγε αγρότης γνωστός μου και έκανε αγροτικό φωτοβολταικό το ποιο άχρηστο και μακρινο χωράφι του απο κολώνα και του φταίω εγώ που πλήρωσε 50000 στην ΔΕΗ. ΄Όχι ρε φίλε. Δεν είχες το μυαλό να καταλάβεις ότι όταν κάνουμε busness έχουμε και ρίσκο. Γιατί δανείστηκες άμα δεν είχες? Δεν είχα το μυαλό εγώ να πάρω 100000 δάνειο και να κάνω κατοστάρι? Αλλά έριξα 30000 και έκανα 20 άρι με τα δικά μου χρήματα. Και αποτέλεσμα ? εσύ φόρο 13 % εγώ 26%. Εσύ μεγαλύτερη τιμή, εγώ 32 λεπτά. Το ξέραμε όλοι ότι δεν βγαίνει το σύστημα, θα μας την φορέσουν. Αλλά επειδή είσαι κράτος για σένα ισχύουν άλλοι κανόνες. Κοντά σε σένα και οι μεγάλοι που δεν τους νοιάζει γιατί όσο και να τους κόψουν ΤΑ MW τους δίνουν και πάλι πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρε διποδο Χρήστο που λες ότι η επιδότηση αναπτυξιακού (όπυ υπάρχει και εκταμιεύτηκε) λήφθηκε υπόψη στο κούρεμα. Γιατί οι παλιοι 2007,8 ...με η χωρις έχουν την ιδια τιμη? Λογικό ε? Τότε που καναν τα παρκα τους σε ποσα χρονια λογαριαζαν αποσβεση? σε 5. Αρα το 2012-13 καναν ηδη αποσβεση! Αλλου αυτά....τραβα για τσιμπουκακι στον Λουμακη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακομα εδω εισαι !!!!!!!! τρεχα για την Mensa !!!!! με τετοιο δεικτη ευφυιας !!! κριμα να χανει η παγκοσμια επιχειρηματικοτητα τετοια μυαλα !!!! αρα !!! εισαι ταλεντο φιλε μου :) Ροκφελερ λεμε :):)

      Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιαννη Παπακυριακου,, επειδη δεν θελω να μπω σ΄αυτη την διελκυστινδα,,,( Elias κλπ ),, παρακληση,, μαζεψε τους !!!!!!!! παραπληροφορουν συνεχως ,,καθε λεξη και βλακεια , , οδηγουν τον κλαδο σε αδιεξοδο !!!!! οξυνουν την αντιπαραθεση και πολυ φοβουμαι πως και παλι θα την πληρωσουμε ολοι , , δεν καταλαβαινουν οι ανοητοι τα αυτονοητα,, πως πυροβολουν τα ποδια τους !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αια ειχα πει να μη σε απαντησω οταν το επαιζες αθωα περιστερα με το Παπακυριακο που τωρα λες μαζεψε τους λες και ο Παπακυριακου μας ελεγχει!! Λοιπον καραγιοζακο οταν εβριζες τους παντες εδω και τον Παπακυριακου ειχες 4-5 nick name στο προφιλ σου. Ησουν τοσο βλακας που οποιος εμπαινε στο προφιλ σου τα εβλεπε. Οταν το καταλαβες οτι φαινονται τα διαφορετικα ονοματα που γραφεις τα εσβησες κρατησες μονο το Αιας και τωρα λες που εγω ποτε το ειπα!!! Αντε ρε πανε απο εδω να τα πεις με τον αλλο σαλιαρη τον Καζακο που βλεπει μονο IRR αλλα η τσεπη του ειναι γεματη πηρε αναπτυξιακο δεν πηρε μειωση εκανε αποσβεση βγαζει τωρα ενα καρο λεφτα ο γερολαδας στις τσεπες μας και μας μιλαει ο μπινες του Λουμακη για IRR.

      Διαγραφή
    2. Ακου γατακι,,, απο το στομα σου, καθε βρισια στον Προεδρο μας (Λουμακης) , αποτιει τιμη,, θα ανησυχουσα πολυ για το αντιστροφο !!!!! αιντε γεια , ,

      Διαγραφή
    3. Ακουσα οτι απο τα γουστα που του βγαζετε θα σας προτεινει εσας του δυο για τη νεα ταινια του Σηρεινακη....

      Διαγραφή
    4. Παλι μπερδευτηκες !!!!!!! δεν ακουσες !!!,,, κι΄ομως εβλεπες κουτουλι ,, εκει ησουν , , για θημησου καλα ,,, πρωταγωνιστης,, της νεας σειρας ¨οι ηλιθιοι δεν μακακιζονται ποτε,, ετσι γεννηθηκαν¨ :) :)

      Διαγραφή
  19. Α ρε Γιαννη !!!!! Θρασιμια του κοκου !!!!! διαβαζεις τι ασυναρτησιες γραφουνε !!!!! σε λιγο ο Αιας θα γινει και αρχηγος των Νεφελιμ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αιας και Ελιάς μετα θα φταίει ο Ήλιος αν κάνει μόνο ανάρτηση με ταυτότητα;Γιατι πάτε να καταστρέψτε ενα χώρο όμορφο που μας φιλοξενεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Chaos εχεις δικαιο αλλα να ξερεις οτι τα σχολια τα διαβαζουν ακομα και στο υπουργειο. (το ξερω απο πρωτο χερι).
    Οταν προπαγανδιστες οπως Καζακος Αιας βγαινουν θρασυτατα και το παιζουν τωρα οτι μας κλεψαν για το καλο του κλαδου θα τους απανταω γιατι τη προηγουμενη που δε μιλησα πονεσε μονο η τσεπη μου... η δικη τους απολαμβανει με προσχημα το IRR. Ηρθε η ωρα της κρισης ωρα να πληρωσουν και οι μεγαλοι βολεμενοι. Ειπαμε ενα 100αρι ανα ΑΦΜ με μοναδικη ασχολια το παρκο να δουμε γλεντια με τους παλιους Καζακο και Αια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλα ρε συ,,,, δεν ντρεπεσαι !!!!!! τι ανοησιες ειναι αυτες !!!! και λες κιολας πως μας διαβαζουν !!!!!! μα αν μας διαβαζουν, ξερουν ηδη τι καραγκιοζης εισαι !!!!! τουλαχιστον σταματα να γραφεις,, προφυλαξε τον κλαδο,,, μη μας γελοιοποιεις συλληβδην !!!!!! , , και αφου με προκαλεις !!!! εσεις του Υπουργειου που μας διαβαζετε,,,, ολος ο κλαδος IRR 13 !!!!!!! ΦΤΑΝΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ !!!! ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ !!!!! ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,,,, ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ !!!!!! αλλιως θα λογοδοτησετε ολοι για τις μερολυπτικες εξαιρεσεις !!!!!! πληρωσα 2 χρονια εκτακτη εισφορα 25% με IRR 5 !!!!! ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ,,, ειναι εννομο δικαιωμα και θα το φτασω μεχρι τελους !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και επειδη βαρεθηκα ξανα- μανα τα ιδια και τα ιδια,,, ας μας γραψει εδω επιτελους το γατακι Elias,, να το διαβασουν και οι των Υπουργειων,,, δυναμικοτητα εγκαταστασης,, σε ποιο μηνα και ετος συνδεθηκε,,, αναλυτικο κοστος εγκαταστασης ( τυπο Panels , , inverters,,,χωματουργικα,, ηλεκτρολογικα ,περιφραξεις,,εξοδα συνδεσης στο δικτυο,,εργολαβικα,, ασφαλεια, , κλπ) , ,ταριφα που κλειδωσε,, για να καταλαβουμε ολοι,,, ΠΟΣΟ ΠΟΝΕΣΕ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,,, δηλ η αχαριστια κανει σημερα γλεντι !!!!!!!! ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ , , ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανοητε στο υπουργειο τα εχουμε δηλωσει ηδη με την υπευθυνη δηλωση που καναμε στο New Deal. Τωρα αν θεωρεις τον ευατο σου υπουργειο δε θα παρω.

      Διαγραφή
    2. :) :) :) α ρε φουκαρα :) :) :) ,,, στιγμες ομως σε ζηλευω :) :) δεν γινοταν να ημουν τοσο βλακας οταν μαλωνω με την γυναικα μου :) :)

      Διαγραφή
  24. Έναρξη εξόφλησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Οκτωβρίου 2014
    13.03.2015

    Ο ΛΑΓΗΕ έδωσε σήμερα νέες εντολές στις Τράπεζες για εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Σεπτεμβρίου 2014. Παράλληλα, δόθηκε σήμερα εντολή στις Τράπεζες και για εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Οκτωβρίου 2014. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 5.100 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 4.600€ (39% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Οκτώβριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. http://energypress.gr/news/rae-i-apofasi-gia-toys-syntelestes-toy-etmear-gia-2015

    γνωριζει κανεις ποσο ηταν το προηγουμενο ετμεαρ για να δουμε τη μεταβολη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβασε αυτο:

      http://energypress.gr/news/hr-liaggoy-kryfes-ayxiseis-sta-timologia-reymatos

      Διαγραφή
    2. Για τους οικιακούς καταναλωτές, το ΕΤΜΕΑΡ αυξήθηκε σε ποσοστό 4,22%, από τα 26,30 ευρώ η μεγαβατώρα στα 27,46 ευρώ η μεγαβατώρα.

      Διαγραφή
    3. Επισης στο αρθρο αυτο γραφει και το εξης:

      Η εξέλιξη του λογαριασμού ΑΠΕ το 2014, ο οποίος είναι ελλειμματικός κατά 178 εκατ. ευρώ, δείχνει ότι τα μέτρα που ελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα για τον ισοσκελισμό του δεν είναι επαρκή. Οι υποθέσεις του ΛΑΓΗΕ για το 2015, αναφέρονται σε μείωση της Οριακής Τιμής του Συστήματος και μείωση των εσόδων από αδιάθετα δικαιώματα ρύπων λόγω της περικοπής τους κατά 38% για την Ελλάδα (απόφαση Ε.Ε.) και προεξοφλούν διόγκωση του ελλείμματος παρά τις προβλέψεις για πλεόνασμα της τάξης των 27,24 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2015.

      Αυτο για το Καζακο που μιλαει για λογιστικο ελλειμα. Καζακο ετοιμασου ο λογαριασμος δε βγαινει ωρα να πληρωσεις και εσυ!!!! Οχι τιποτα αλλα να γλυτωσουμε τη πτωχευση οπως λες και εσυ.

      Διαγραφή
    4. ΝΕΟ NEW DEAL στους παλιους για να πληρωνομαστε μετα τον Οκτωβρη αλλιως παπαλα....

      Διαγραφή
    5. Υποψη οτι και απο το καλοκαιρι και μετα θα αρχισουν να μπαινουν με ραγδαιους ρυθμους στο συστημα και νεες μοναδες βιομαζας αεριοποιησης που κατασκευαζονται αυτη τη στιγμη!!!!!!
      Ηρθε η ωρα των παλιων που εχουν κανει ηδη αποσβεση να δωσουν τον οβολο τους οπως δωσαμε εμεις!!
      Θυμηθειτε αυτα που σας λεω γιατι μετα τον Οκτωβρη θα εχουμε μεγαλο προβλημα. Δεν ειναι μονο να πληρωθουμε αυτους τους μηνες για 20 χρονια υπογραψαμε και σε λιγους μηνες αρχιζουν οι πιστολες!!!!
      Αν δε μιλησουμε τωρα θα μας την φορεσουν παλι και οι παλιοι θα κανουν παρτυ.

      Διαγραφή
    6. Επισης αμα παραμεινουμε στην ΕΕ θα μας πιεσει για καποια μετρα που θα μεγαλωσουν κι αλλο το ελλειμα οποτε μετα το καλοκαιρι θα δειτε ενα θεριο που θα ειναι ολο δικο μας!!
      Αυτο βλεπουν καποιοι παλιοι και πανε να τη σκαπουλαρουνε παλι με IRR και βλακειες που πιασαν ομως τη προηγουμενη. Στα ΦΒ καθε παρκο εχει το δικο του IRR και δε μπορουν να χωριζονται σε ομαδες!!
      Ξυπνηστε πριν να ειναι αργα!!!! Αυτοι τη γλυτωσαν εις βαρος μας θα τους ξαναφησετε...??

      Διαγραφή
    7. Στο νομο που βρισκομαι αυτη τη στιγμη σχεδον ολοκληρωθηκαν περιπου 2,5 MW βιομαζας αεριοποιησης και σε διπλανο γυρω στα 4 MW συνολο αυτη τη στιγμη που μιλαμε. Σκεφτειται Αττικη Πελοποννησο και Κρητη με τις πολλες αιτησεις τι εχει να γινει και που θα παει ο λογαριασμος. Βεβαια βαλανε οριο στα Mw αλλα ηδη συζητανε να δωσουν αυξηση.

      Διαγραφή
    8. Ηρθε η ωρα των παλιων εμεις δωσαμε....

      Διαγραφή
    9. Κε Elias, θεωρούμε παλιός με κατασκευή 6/11?
      Γιατί με κόστος 340.000 και χωρίς αναπτυξιακό θα κάνω απόσβεση του Αι πού.... ανήμερα.
      Επειδή διαβάζουμε εδώ μέσα διάφορα μην περιμένεις να πεθάνει ο γαιδαρος του γείτονα επειδή δεν έχεις εσύ.
      Λίγο μυαλό γιατί όλοι έχουμε τις δικές μας αμαρτίες.

      Διαγραφή
  26. Aία ο Elias δεν είναι γνωστός μου, ούτε μέλος της ΕΠΗΕ.

    ELIAS :
    Σε τι ακριβώς αναφέρεσαι όταν λες πως η Ε.Ε. θα μας πιέσει για μέτρα που θα αυξήσουν το έλλειμα;
    Kαθώς τα δημοσιεύματα πολλές φορές έχουν και αναληθή στοιχεία καλό είναι να διαβάσεις το μηνιαίο δελτίο και να μην βασίζεσαι μόνο σε αυτά.Δεν προκύπτει από πουθενά 178 εκατομμύρια έλλειμα ούτε το 2015 ούτε καν το 2016 που σταματάει το έσοδο από τους ρύπους.
    Από το τελευταίο δελτίο ως παραδοχές έχεις :
    α) ΟΤΣ στα 55 ευρώ η MWh
    β)πρόβλεψη για τι βιομάζα-βιοαέριο από 49mw τον ιανουάριο στα 56 τον ιούνιο και 65 ΜW τον δεκέμβριο.Τέλος του 2016,100 mwh .Συνεπώς δεν μπαίνουν από το καλοκαίρι και μετά.Η αυξητική μεταβολή της εγκατεστημένης ισχύος είναι σταθερή σχεδόν για όλους τους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οκ εδω θα ειμαστε μετα τον Οκτωβρη να δουμε ποιος εχει δικαιο. Υποψη καποια εργα με ανεμογενητριες (λεω καποια γιατι τα περισσοτερα δεν πραγματοποιηθηκαν) και καμποσα με βιομαζα ακομα δεν αρχισαν να πληρωνονται. Περιμενετε προς το τελος της χρονιας να δειτε τι εχει να γινει. Εγω δε βλεπω προβλεψεις βλεπω που παει το πραγμα. Οι προβλεψεις μεχρι στιγμης συνεχεια βγαινουν λαθος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  28. Όταν κάποτε φώναζα πως ο λογαριασμός δεν γίνεται πλεονασματικός μέσα στο 2015 κάποιος αντιδρούσε.Για δες τώρα το μηνιαίο δελτίο και πες μου τί πρόσιμο έχει κάθε μήνα; Κάποιος βρίζοντας με μου έλεγε πως οι ρύποι θα λογισθούν το 2016 και είχα απαντήσει θα έρθει ο καιρός που θα πάρεις απάντηση.

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΗΡΘΕ :

    (από το μηνιαίο δελτίο)
    Ήδη τον Δεκέμβριο του 2014 έγινε η εκκαθάριση του 2013 για όσες επιχειρήσεις εγγράφηκαν στο μητρώο του ΛΑΓΗΕ,ενώ η εκκαθάριση του 2014 αναμένεται να λάβει χώρα τον Ιούνιο 2015. Επίσης από τον Φεβρουάριο 2015 υπολογίζεται μηνιαία η ενίσχυση για το 2015, η οποία καταβάλλεται στις επιχειρήσειςτον επόμενο μήνα. Από αυτό το δελτίο τα παραπάνω ποσά είναι ενσωματωμένα στις προβλέψεις και εμφανίζονται στους πίνακες τους αντίστοιχους μήνες που αναμένεται να γίνει η ταμειακή ροή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οπότε η λογική επιτάσσει το εξής :
    1.Πρώτα κυνηγάω τα λεφτά μου...70 σεντ να σας βάλω την kw/h δεν την πληρωνόμαστε αυτή τη στιγμή.Επομένως πρέπει να ξυπνήσετε και να δείτε ΠΟΙΟΣ έχει τα λεφτά σας και δεν πληρωνόσαστε καθώς το έλειμμα του ειδικού λογαριασμού δεν ταιριάζει με τις υπερημερίες.
    2. Διαφάνεια στον ειδικό λογαριασμό.Τα νούμερα δεν ταιριάζουν και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
    3.Στη συνάντηση των συλλόγων με τον κύριο Λαφαζάνη τόνισα πως πρώτα πρέπει να διαφυλάξουμε τα έσοδα και επειδή είναι εφικτό να προκύψει πλεόνασμα,με συμμετοχή όλης της αγοράς να γίνει μελέτη ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ προκειμένου να διορθώσει τις αδικίες του new deal.
    Να το μεταφράσω γι αυτούς που δεν καταλαβαίνουν : Πρώτα κοιτάω τι μαζεύει ο κουμπαράς κάθε μήνα και προσέχω έτσι ώστε αυτό να συνεχιστεί.Προσπαθώ να αυξήσω τα έσοδα του κουμπαρά (και υπάρχει τρόπος).Αφού πλέον ο κουμπαράς γεμίζει μπορώ να δώσω σε αυτούς που αδικήθηκαν περισσότερα.
    Χωρίς να βεβαιώσω το ταμείο μου,δεν πιέζω για αύξηση των εξόδων.
    Ελπίζω να έγινα κατανοητός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. οκ, Γιαννη,, με καλυψες ,,, γραφω τα τελευταια δυο χρονια πως πρεπει να προστατεψουμε τα εσοδα του ειδικου λογαριασμου ως κορη οφθαλμου,,, προσφατα τα λεφτα μας γειναν καυσιμα γεννητριων,, συνταξεων,, επιδοματων,,κλπ , , , ,ας τελειωνει αυτη η παρωδια !!!! ναι Γιαννη διαφανεια,, εμεις καταλαβαινουμε,, αλλοι ειναι που κοιμουνται αγκαλια με τις ταριφες τους, αδιαφορωντας για τα παντα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αία είναι πολύ λογικό άνθρωπος που υπολόγιζε σε άλλες αποζημιώσεις όταν έφτιαξε πάρκο να επιθυμεί διόρθωση των τιμών.Τρόπος να γίνει αυτό υπάρχει.Αν όλοι οι παραγωγοί και οι σύλλογοι καταλάβουν τον άξονα που πρέπει να κινηθούμε και τους στόχους που πρέπει να θέσουμε,αυτό είναι εφικτό.Αν ο κάθε σύλλογος κάνει σπασμωδικές ή λαμθασμένες κινήσεις στην ανάγκη να φανεί είμαστε χαμένοι από χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άρχισες κε Παπακυριακού πάλι την αερολογία... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ να βρεθούν κάθε χρόνο πρόσθετα 500 εκατ για να πληρώνονται κάποιοι υπέραποζημιώσεις. Κόψε λοιπόν το κουτόχορτο γιατί δεν σε πάει μακριά. Είναι πολύ πιο τίμιο να λες στον κόσμο την αλήθεια όσο και αν δεν αρέσει, παρά να τους παραμυθιάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διασκεδάζω απίστευτα να σε εκθέτω και μάλιστα με το γάντι.Πάμε λοιπόν :
      1. Έλεγες μετά μανίας και βρίζοντας με, πως ο ΕΛΑΠΕ θα είναι πλεονασματικός το Α τρίμηνο.
      ΛΑΘΟΣ!
      2.Έλεγες πως οι ρύποι θα λογισθούν το 2016. (δες 13/3/2015 7:47, το απόσπασμα είναι από το μηνιαίο δελτίο.
      ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ.
      3.Ισχυρίζεσαι πως το new deal επέφερε όφελος για τον ειδικό λογαριασμό 500 εκ. (μην περιμένεις από ένα blog να αναφερθώ στο πως μπορεί να υπάρξει τρόπος)
      ΞΑΝΑ ΛΑΘΟΣ!
      Κάτι σωστό θα πεις επιτέλους; Φυσικά δεν πρόκειται σε κανένα από τα 3 παραπάνω να απαντήσεις.Θα εφαρμόσεις την τακτική :
      α)σε διαβάλλω - ρίχνω λάσπη παντού.
      β)βρίζω ασυστόλα.
      γ)αλλάζω θέμα.
      Αν απαντήσεις με νούμερα και ήθος στα παραπάνω 1,2 και 3 θα έχεις και απάντηση.Αν παίξεις το τροπάρι α,β,γ πάλι θα εκτεθείς από μόνος σου.Από εμένα απάντηση δεν θα δεις.

      Διαγραφή
    2. Στο χωριό μου στην Κατερίνη λένε: μια φορά τρίχας ίσον πάντα τρίχας. Κε Παπακυριακού σε περιγράφει γάντι αυτό. Όσο για τις ψευτοαπσντήσεις σου ούτε τις θέλω ούτε τις χρειάζομαι. Άλλωστε εσύ ακόμα δεν κατάλαβες ότι το new deal κρατάει τα έξοδα του ΕΛΑΠΕ περί τα 500 εκατ ευρώ μειωμένα κάθε χρόνο. Είσαι η χαρακτηριστική περίπτωση ασυνείδητου με πολύ μειωμένο δείκτη ευφυίας κιόλας, οπότε δεν έχεις και ενοχές. Ευτυχώς δεν πρόκειται ποτέ να σε πάρει στα σοβαρά κανείς ούτε και βέβαια να ρωτήσει κανείς τη γνώμη σου για λύσεις. Οπότε μπορείς να χασομεράς στα blogs χωρίς να μας βλάπτεις. Συνέχισε λοιπόν το κουτόχορτο πως τάχα τα πρόσθετα 500 εκατ θα τα κλάσει κάποιος και μια ωραία πρωία θα τα μυρίσουν τα τετράποδα που σε πιστεύουν και έτσι θα πάρουν πίσω τις υπερβολικές ταρίφες τους. Μην ξεχάσεις μόνο να παραβλέψεις τον πανικό που γίνεται πχ τώρα στα ΜΜΕ για τα μόλις 23 εκατ που μας έδωσε η ΡΑΕ με την μικρό αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ. Έτσι για να δεις πόσο τάχα εύκολο είναι να μας δώσει τα 500... Και μετά ξύπνησες...

      Διαγραφή
    3. Κατσε ρε φιλε, κατσε, ποτε ειπε καταμουτρα ο Γιαννης πως το New Deal δεν βοηθησε στην εξυγιανση του ειδικου λογαριασμου !!!!! αν θυμαμαι καλα,, παντα ελεγε πως υπηρχαν και αλλοι τροποι να ενισχυθει ή αντε να προστατευθει !!!!! μην αδικουμε τωρα και οσους με ψυχραιμια σταθηκαν και ειπαν αληθειες για τον κλαδο !!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Χαχα τωρα εξηγουνται ολα απο χωριο της Κατερινης ειναι ο καραφλοκορακας!!!!!!! Ουστ ρε απο εδω παλιοκοπρια που ξερεις και απο ελλειματα και IRR!!!!

      Διαγραφή
    5. Εκεί ακριβώς είναι το ψέμα, οτι ενώ δηλαδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος συμαζέμματιος της κατάστασης εκεί που είχε φθάσει, ορισμένοι για να μην γίνουν δυσάρεστοι... πετάνε συστηματικά την μπάλα στην εξέδρα ακόμα και σήμερα των φρούδων ελπίδων περί δήθεν άλλων τρόπων, λεφτά υπάρχουν κλπ... δηλαδή λαϊκίζουν!! Συμπεριφορές τέτοιες κρύβουν βλακεία και κουτοπονηριά μαζί ενώ οι τύποι που τις χρησιμοποιούν αυνήθως κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Αν ποτέ τους ακούγαμε, θα βουλιάζαμε όλο και περισσότερο στην κατάρρευση... χωρίς τελικά να διασωθεί τίποτα.

      Διαγραφή
  33. Τερμα οι παπαρολογιες για IRR και λογιστικα ελλειματα... ο λογαριασμος δε βγαινει!!! Ηρθε η ωρα των παλιων εμεις δωσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Παπακυριακού ήρθε η ώρα να ταίσεις τα ζωντανά... που θρέφεις στον κόρφο σου. Βλέπεις πέρα από αέρα κοπανιστό θέλουν και το σαρκείον σου!! Να τους χαίρεσαι...

      Διαγραφή
    2. Θα πλερωσετε ολοι σας... ΤΕΡΜΑ οι φιλοσοφιες!!!!! Μας σκισατε με το New Deal αρχιλαμογια μπηκατε στις τσεπες μας για να σωσετε το κωλο σας... ηρθε η ωρα σας. Τελος χρονου ξαναμεγαλωνει το ελλειμα ωρα να δωσετε τον οβολο σας. Φωναζετε να προστατευσουμε το λογαριασμο αλλα πριν το New Deal δε το φωναζατε.
      Φυσικα αφου δε συμετεχατε στο κουρεμα και διαφημιζατε οτι λυνεται το προβλημα και γλυτωνουμε τη πτωχευση... τελικα τιποτα δεν λυθηκε αλλα εσεις μεινατε στις τιμες σας και σε βαρος μας απο τους 7 μηνες πηγατε στους 4 μηνες απληρωτοι οπως και εμεις αλλα τσιμπισατε το 4μηνο σε βαρος μας... Τωρα κοπροσκυλα μιλατε για IRR οπως τοτε γιατι βλεπετε οτι ξαναφθανουμε στην αρχη.
      Τερμα ηρθε η ωρα σας!!!! Τελος χρονου εχουμε προβλημα ωρα να δωσετε και εσεις!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Τέρμα η αριθμητική!! Μόνο σανό!!

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Elias τέλος του χρόνου το έλειμα πάει στα 35,8 από 102 που είναι σήμερα.Πώς συμπεραίνεις οτι θα έχουμε πρόβλημα; Φεβρουάριο του 2016 γυρνάει ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ.(προσωρινά)
      Πρόβλημα ίσως να έχουμε (από τα μέσα του 2016) αλλά είναι νωρίς για να το πούμε αυτό.Οι δε επενδύσεις βιομάζας-βιοαέριο έχουν παγώσει.
      Μήπως αντί να φωνάζεις να κουρευτούν συνάδελφοι σου (καθώς ανοίγεις τον ασκό του αιόλου) να βρούμε από κοινού τρόπο να το αποστρέψουμε αυτό;

      Διαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φιλοι μου,, σταματηστε να ασχολειστε μαζι του (Elias) ,, ο ανθρωπος ( που λεει ο λογος) ειναι αλλου !!!! εκανε ο φουκαρας μια επενδυση,, με δυο χρονια αποσβεση και 18 χρονια εσοδα !!!!! δεν φταιει ο φουκαρας,, ειδε φως και μπηκε!! το κολοκρατος φταιει και το ξερει,,, δεν μπορει να καταλαβει ο ανοητος πως δεν υπαρχει στην παγκοσμια αγορα ,, ΕΙΔΙΚΟΣ ,,ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ , , που να μην κοκκινιζει πληρωνοντας IRR 30 !!!!!,, ΤΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙ,, ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ , , ειναι δηλ σαν εκεινον που ξεγελασαν και αντι για τυρι του πουλησαν σαπουνι,, και ενω το τρωγε και αφριζε,, μονολογουσε ,,εγω για τυρι το πληρωσα, τυρι το τρωω !!!!!! αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου , , ως απαντηση σας,,,,Γιαννης Παπακυριακου , , ELIAS :
    Σε τι ακριβώς αναφέρεσαι όταν λες πως η Ε.Ε. θα μας πιέσει για μέτρα που θα αυξήσουν το έλλειμα;
    Kαθώς τα δημοσιεύματα πολλές φορές έχουν και αναληθή στοιχεία καλό είναι να διαβάσεις το μηνιαίο δελτίο και να μην βασίζεσαι μόνο σε αυτά.Δεν προκύπτει από πουθενά 178 εκατομμύρια έλλειμα ούτε το 2015 ούτε καν το 2016 που σταματάει το έσοδο από τους ρύπους.
    Από το τελευταίο δελτίο ως παραδοχές έχεις :
    α) ΟΤΣ στα 55 ευρώ η MWh
    β)πρόβλεψη για τι βιομάζα-βιοαέριο από 49mw τον ιανουάριο στα 56 τον ιούνιο και 65 ΜW τον δεκέμβριο.Τέλος του 2016,100 mwh .Συνεπώς δεν μπαίνουν από το καλοκαίρι και μετά.Η αυξητική μεταβολή της εγκατεστημένης ισχύος είναι σταθερή σχεδόν για όλους τους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Και τελειωνοντας ,,, ξερετε γιατι φωνασκει εδω μεσα !!!!!! γιατι ξερει πως αν τελικα χρειαστει να πληρωσει καποιος,,(που δεν θα χρειαστει) ,, γιατι μεχρι τωρα πληρωναμε και οι δυο !!!!!!,τωρα θα ειναι μονος, αφου,, μετα απο ολα αυτα,, εγω τρεχω με IRR 9,6 και αυτος με 13,4 !!!!!!!! οποτε μην απορειτε,, διακαιωμα του,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Oι παραγωγοί που έχουν υπαχθεί στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ θα πληρωθούν το τιμολόγιο του Οκτωβρίου κανονικά ή με καθυστέρηση?Αν γνωρίζει κάποιος ας μας ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα έχει λυθεί από τον περασμένο μήνα και δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση για οςους ειναι στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ.

      Διαγραφή
  39. Γιάννης Παπακυριακου γνωρίζεις εάν έχει λυθεί το θέμα πού είχε προκύψει για όσους έχουν ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Kαλημέρα Μιχάλη.¨Εχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο πριν αρκετό καιρό,νόμιζα οτι στο είχα πει πως λύθηκε.Αν από λάθος μου το αμέλησα,ας με ξανακαλούσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τσαμπα λυσατε κοπροσκυλα του Λουμακη! Ερχετε η ωρα του κουρεματος σας και αποτι φαινεται δεν σας τοχει πει ο κυριος σας! Το IRR στον κωλο σας! Μιληστε αν σας βασταει και για απολυτα νουμερα! Ποσα ευρωπουλα θα βγαλετε σε 20 χρονια? Μην κρυβεστε πισω απο δεικτες! Γεια συο επενδυταρα Αια που εβαλες ενα καρο λεφτα στα ΦΒ! Μα εισαι τοσο μπουφος που κοροιδευεις τους αλλους! Βεβαια εσυ οπως κ ο Λουμακης που εκανε ολα τα παρκα του με αναπτυξιακο εχεις κανει αποσβεση εδω και καιρο και απλα προσπαθεις να κοιμησεις τους αλλους! Τωρα ομως ο Λαφαζανης εχει μαθει τι εστι πσπεφ κ στο λεω απο πρωτο χερι! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παπακυριακού δώσε λίγο σανό και στον έτερο πυλώνα της ύπαρξης σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ρε γελοιε τυπε,,:) :) ρε φουκαρα,,, πηγαινε ρε στην Ζιμπαπμουε να τελειωνουμε :) ,, γιατι μονο εκει ισχυουν αυτα που πιστευεις :) ,, ρε παρταλι , ο πρωτος Υπουργος που εμπιστευεται την τεχνογνωσια και τις τεκμηριωμενες θεσεις του ΣΠΕΦ ειναι ο Λαφαζανης ρε χαιβανι :),,, μαλιασε η γλωσσα μας να μιλαμε για το ΕΤΜΕΑΡ , , ¨, δεν γινεται ρε παιδια να προκαλουμε με IRR 30,, θα γυρισει μπουμερανγκ ,, κλπ¨ , , ,τι εγινε τωρα ρε παλικαρια !!!!!!! ο Υπουργος ειπε στην ΡΑΕ , να παρει πισω τις αυξησεις !!!!!! ΑΥΤΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΠΕΦ , , καραγκιοζακο Χρήστος15 Μαρτίου 2015 - 7:41 μ.μ.,,, αει γεια σου τωρα , , , ΟΛΟΙ IRR 10 λοιπον , , για να δουμε ποσα απιδια βαζει ο σακος , παρταλι , ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Και επειδη με προκαλεις χαιβανι , ,ο μονος δεικτης που αναπτυσσεται με απολυτα νουμερα ειναι το IRR,, αλλα τωρα δεν θα μεινω στο 9,6 !!! τωρα θα παμε ΟΛΟΙ ΣΤΟ 10 , ,μπουφο,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. , , ,και να μην ξεχασω να σου πω σαινι του κοκου,, πως στον υπολογισμο του IRR θα ληφθει υποψη και η εκτακτη εισφορα και το πιστωτικο,,,γιατι αλλο να συνδεθηκες απο τον Μαιο του 2012 και πριν και αλλο το Φεβρουριο του 2013,,,ο νοων νοειτω , , γι΄αυτο σου λεω !!!! μη μας προκαλεις γατακι !!!! ασε που για μας τους παλιους πρεπει να επιστραφει το 25% της εκτακτης εισφορας,,ως παρανομα παρακρατηθεν , ,βλαμενε , ,βουλωστο γιατι οσο μιλας,, ενισχυεις τις θεσεις μας,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κε Elias, θεωρούμε παλιός με κατασκευή 6/11?
    Γιατί με κόστος 340.000 και χωρίς αναπτυξιακό θα κάνω απόσβεση του Αι πού.... ανήμερα.
    Επειδή διαβάζουμε εδώ μέσα διάφορα μην περιμένεις να πεθάνει ο γαιδαρος του γείτονα επειδή δεν έχεις εσύ.
    Λίγο μυαλό γιατί όλοι έχουμε τις δικές μας αμαρτίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι δεν εχω γιατι το δικο μου το γαιδαρο τον σκοτωσαν αυτοι που συνεργαστηκαν με τον Ασημακη για το New Deal για να σωσουν τη στανη τους!! Τωρα στα υπερκερδη που αποκομισαν σωθηκαν και καποιοι οπως εσυ που δεν τα ειχες.

      Διαγραφή
  47. Γεια σου Αια καμπινογλυφτη και Λουμακογιουσουφακι! Σπαμε πολύ πλακα με την παρτη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Δεν μπορω να το πιστεψω ότι εσεις του 2007-8 δεν εχετε κανει αποσβεση ακομα. Αν είναι αληθεια ειστε Rotchild και βαλε!αχαχαχαχα ΕΠΕΝΔΥΤΑΡΑΔΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πληρώθηκε κανείς από ΠΕΙΡΑΙΩΣ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει τελικα πλακα να μιλας με κρετινο !!! ακου ρε βλαμενε Χρήστος16 Μαρτίου 2015 - 8:59 π.μ.,,,, να στα πω στην γλωσσα σου :) ,,,, εδωσες 130.000 ευρω και ζητας καθε χρονο 65,000 ,,και αυτο επι 20 χρονια !!!! γιατι καποιοι ηλιθιοι ολιγωρησαν και υπεγραψαν τετοια συμβαση!!!! και μιλας σε μενα για υπερκερδη !!!!!!! επειδη εσυ εισαι χαιβανι,, πιστευεις πως ειναι ηλιθιοι και οι συμβουλοι του Υπουργου , , ,μα με μια εκτυπωση των λογαριασμων σου και του επενδυτικου σου σχεδιου,,αποδεικνυεται !!!! αιντε ρε στην Γκανα,,, καραγκιοζη :) :),,, μπλεξαμε με νταβατζηδες !!!! ξυπνα ρε ζωο,, δεν εκανες μπουρδελο,,, Φ/Β παρκο εκανες χαιβανι !!!!

      Διαγραφή
  52. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Οκτωβρίου 2014
    16.03.2015
    Συνεχίζεται, με τις νέες εντολές που έδωσε σήμερα ο ΛΑΓΗΕ στις Τράπεζες, η εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Οκτωβρίου 2014.
    Με τις σημερινές εντολές έχουν συνολικά εξοφληθεί 5.185 πάρκα (48% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Οκτώβριο), πληρωτέου ποσού έως 5.746.99€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Βγήκαν τα ενημερωτικά του Φλεβάρη. ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ετσι μπραβο παρταλια ( Elias, Χρηστος κλπ) , ,σ σ σ σ στ, , τσιμουδια,, στην φωλια σας ποντικια , ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ναι χεστηκαμε μπροστα στη βλακεια σου αρχικοπρια βαλτε της σπεφ! που τα βρηκες τα 130? ουτε ο Λουμακης σου δεν αναφερει τετοια νούμερα! 65 το χρονο? ουτε 45 επειδη ειμαι Β. Ελλαδα? βλεπεις τις μαλακιες σας? μου καθορισατε το κουρεμα διοτι περνω 65 το χρονο! τα τριμηνα τα ορισατε "επιστημονικα" ε? γεωγραφικος διαχωρισμός δεν γίνονταν ε με παρομοιο επιστημονικο τροπο? δικαιο ε? ο Λαφαζανης μαθε οτι εχει ενημερωθει και καταλαβει τα κολπα σας και τα παιχνιδια σας με τον ασημακη! περιμενε λιγο να δεις IRR βλαχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Βρε συ Αιας έλεος πια!Εχω iPhone ρε μαλακισμενο και παίρνω email εν'αγωνιως για να μάθω καποιο νεο με πιπέρι και ειλικρινά όλο εισαι εσυ η ο βλάκας ο Elias η ο Χρηστος...Έλεος πια ρε κωλοπαιδα!!!!!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. :) :) :) τι εγινε ρε κ λοπαιδα,,, εβαλε ο νοικοκυρης του σπιτιου την βεργα του,,στην τρυπα σας και πεταχτηκατε εξω ποντικακια :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ρε συ Chaos-716 Μαρτίου 2015 - 9:29 μ.μ.,,,νισαφι , , για σενα δουλευω,,,για την τσεπη σου, ,αυριο δεν θα΄χεις που την χειραν βαλε,,, κανε μοκο λεμε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Και επι τη ευκαιρια ρε Χρηστακη , , για πες μας εσυ που τα ξερεις ολα,,, που θα βρει ρε γατακι τα ισοδυναμα ο Υπουργος να καλυψει το κενο του Ειδικου λογαριασμου απο την καταργηση αυξησης του ΕΤΜΕΑΡ !!!! αυτο μωρε που αντισταθμιζει τους ρυπους CO2 των ενεργοβορων βιομηχανιων !!!! που στηριζει τις μεγαλες βιομηχανιες !!!!! ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΕ 9 IRR !!!!!!! δηλ ρε φιλαρακι εσυ δεν κοιμασαι απλα,, εισαι σε νιρβανα !!!! ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ,, ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ,,, ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕ,,, ΜΕ 6 - 7 ΚΑΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΣΒΕΣΗ !!!!!!! και θα αφησει εσενα με 2 !!!!!!!!!!!! εμ τοτε δεν θα ειναι ΣΥΡΙΖΑ ,,, θα ειναι ΦΕΡΤΑ !!!!!! χαιβανι,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αια λουμακ-γιουσουφ δεν απηντησες σε τπτ παλι πετας τη μπαλα αλλου! Σου εξηγησα ότι δεν βγαζω 65 αλλα 45 το χρονο και αποσβεση όχι σε 2 αλλα σε 6 που αποτι γραφεις το θεωρεις λογικο! γιατι εισαι τοσο στοκος που δεν καταλαβαίνεις ότι βγαζω 45 επειδή δεν είμαι στην πελοποννησο αλλα εσεις του σπεφ επιμενετε να κουρευτώ σαν να βγαζω 65? Πες μου καταλαβαίνεις τι γραφω? όχι? απλα δεν σε νοιαζει! ας το εκανα στην πελοποννησο θα μου πεις! ε και συ ας το εκανες το 2012 παπαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα σου πουν την εξυπναδα εγω φταιω που το εκανες Βορεια Ελλαδα να το εκανες Νοτια οπως εμεις. Και εμεις θα τους πουμε εγω φταιω που το εκανες το 2008 να το εκανες οπως εμεις μετα που πεσαν τα κοστη και θα πεταχτει ο επομενος και θα σου πει εγω εχω τρακερ και ειναι ακριβο το παρκο μου ο αλλος εβαλα γερμανικο εξοπλισμο ο αλλος ειμαι σε λακα με πολυ ζεστη και δε αποδοδουν οπως πρεπει και παει λεγονταςγια αυτο ακριβως τα ΦΒ δε μπορουν να συγκριμενα IRR ανα ομαδες καθε παρκο εχει το δικο του IRR αλλα ειναι τοσο πορομενοι με τα υπερκερδη που το αποφευγουν και το γυρνουν στη πλακα οταν μιλησεις γι αυτα. Κοπριες οπως ο Καζακος και ο Αιας η το διδυμο του ηλιθιου και πανηλιθιου απλα ακομα δεν αποφασισα ποιος ειναι ποιος!! Απο την αλλη ο Καζακος μου εγραψε ποιο πανω οταν ειπα δεν μπορει στα ΦΒ να μιλαει για IRR... (Δεν πιστεύω βέβαια ότι κατάλαβες, απλά χάρηκα πολύ που στα χώσα μια φορά ακόμα!!! ) Ειναι τοσο λαμογιο που νομιζει οτι μου τα χωνει ο παλιοκοπρια!! Δεν εχει καταλαβει οτι το μονο που χωνει ειναι τη ντουντουκα μου στα οπισθια του!!!!

      Διαγραφή
  64. ,,, Χρηστος, τωρα λεμε ,, τι βγαζεις !!!! 45,,, 65 ή 25 !!!!,,,,, Elias, ,,με ποιο τροπο προτεινεις εσυ να υπολογιζεται η KWh ; !!!! δηλ (μπας και κανεις πως δεν καταλαβαινεις) ,,, τι ταριφα θα εβαζες σε ενα 100αρι παρκο του 2008 -9 10 κλπ,,,, για να δουμε ρε παιδι μου ,, πως σκεφτεσαι !!!!! το σεναριο για 17.000 irr δεν παιζει,, ξεχαστο :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Μ΄αρεσει ομως φιλοι μου , η αυτοκριτικη τους :) :) :) Χρηστακης,,,, ¨....ας το εκανα στην πελοποννησο θα μου πεις! ε και συ ας το εκανες το 2012,,,,¨ ,,,, Elias : ...Και θα σου πουν την εξυπναδα εγω φταιω που το εκανες Βορεια Ελλαδα να το εκανες Νοτια οπως εμεις. Και εμεις θα τους πουμε εγω φταιω που το εκανες το 2008 να το εκανες οπως εμεις μετα που πεσαν τα κοστη και θα πεταχτει ο επομενος και θα σου πει εγω εχω τρακερ και ειναι ακριβο το παρκο μου ο αλλος εβαλα γερμανικο εξοπλισμο ο αλλος ειμαι σε λακα με πολυ ζεστη και δε αποδοδουν οπως πρεπει,,,,,: , , , , , , , , , , , , , , δηλ ειναι και βλακες,,,τουλαχιστον συνεννοηθειτε ρε ε ε ,, εκτος αν καταλαβατε πως εχουμε δικιο !!!! :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικα απο το διδυμο εισαι ο πανηλιθιος... εγω απλα αναφερομαι για ποιο λογο τα φωτοβολταικα δε μπορουν να ομαδοποιουνται σε ομαδες γιατι καθε παρκο εχει το δικο του IRR.
      Παρ ολα ταυτα τρια πραγματα καθοριζουν σε μεγαλο βαθμο το IRR
      1)χρονος κατασκευης και ταριφα
      2)Βορεια Ελλαδα με Νοτια
      3)Σταθερο η τρακερ
      Υπαρχουν κι αλλα αυτα ομως καθοριζουν τις μεγαλες διαφορες.
      Οποτε ρε λαμογια γιατι οταν πηγατε στον Ασημακη καθορισατε μονο το πρωτο και οχι τα αλλα δυο..?
      Και μη μου πειτε οτι μπλεκοταν και ηταν δυσκολο γιατι ηταν ποιο ευκολο απο τη χρονολογια κατασκευης.
      Οποτε οσο θα ειρωνευεστε οτι το εκανα στη Βορεια Ελλαδα και ειμαι μεσα με το New Deal το ιδιο θα κανω και εγω σε εσας με την ανοησια να το κανετε το 2008 και ενω εχετε υπερκερδη εχετε κανει αποσβεση μιλατε για δικα μας υπερκερδη.

      Διαγραφή
    2. ρε βλαμενε,,, ρε ασχετε ,,,, πηγαινε ρε χαιβανι σε ενα σοβαρο ανθρωπο να σου πει πως υπολογιζεται το IRR !!!!!!! και πες μας να μαθουμε και μεις , , απο που αρχιζει και τελειωνει ρε βλημα η Βορειος Ελλαδα !!!! και γιατι να μην πει αυτος που ειναι στα Βορεια της Βορειας Ελλαδας πως αδικειται απο τον Νοτιο της Βορειας Ελλαδας !!!!!!!! πες ρε χαιβανι,,, εσυ τελικα τι προτεινεις !!!!!! σε ξαναρωτω , , βαλε ταριφες σε 100αρι σταθερο ανα ετος,,,, αιντε παρταλι,,, περιμενω , ,

      Διαγραφή
  66. πω πω ποσο βλακας εισαι ρε Αια! Στο βουλωσαμε ασχημα και γραφεις αυτά που ειπαμε ε? καμια απαντηση σε τιποτα. εγραψες ότι βγαζω 65 και σου ειπα ότι βγαζω 45....η απαντηση σου....Χρηστος, τωρα λεμε ,, τι βγαζεις !!!! 45,,, 65 ή 25 !!!!,,,,, από τέτοιες γελοιες απαντησεις-βαβουρα φαινεται ότι εισαι βαλτος συγκεκριμενων συμφερόντων. Θα στο ξαναγραψω! Εσεις του 2007-8 εχετε κανει ηδη αποσβεση και ριχνετε μελανη σαν τις σουπιες μηπως και σας καταλαβουν! Το εμαθαν οσοι πρεπει να το μαθουν! Ερχετε η ωρα σου! Τωρα αν εισαι τοσο ηλίθιος κ οντως εχεις ριξει τοσα λεφτα στα φβ χωρις αναπτυξιακο κ υπερτιμολογήσεις φανταζομαι στα χωνουν ηδη αυτοι που πηρες στο λαιμο σου! επενδυταρα!!!!!! μα τι μυαλο!!!!!!! φανταζομαι σε εχουν με χαρτζηλικι τωρα γιατι δεν σε εμπιστεύονται. απο κανα ιντερνετ καφε μας γραφεις ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. :) :) :) ωραια α α α,, τωρα που μας ειπες ποσα βγαζεις,,, 45.000,,, πες μας και σε ποιο ετος και εξαμηνο συνδεθηκες,,, :) ,,, ,,,, ( οχι φιλε,, απο μπουρδελομπαρο γραφω, κανω παρεα στα αλλα φιλαρακια σου ),,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,, μη φοβασαι,,δεν προκειται να σε καταλαβει κανενας,,, χιλιαδες επενδυτες ανα ετος και εξαμηνο,,,, παρε το χρονο σου :)

      Διαγραφή
    2. Ρε Αια μεταξυ μας τωρα στο μπουρδελομπαρο τι κανεις εκει τη guest star..? Στο σφυριζουν το ποιημα απο γωνια σε γωνια παλιοπουτανιτσα..?

      Διαγραφή
  68. ,,,, καταλαβατε κυριοι του Υπουργειου που διαβαζετε εδω,, ποιοι ειναι οι δωσιλογοι !!!!!! γερμανοτσιολιαδες !!!!! πουλυμενοι !!!! θρασυδειλοι !!!!!! ξερει το τσογλανι,, πως αν μου πει ποτε συνδεθηκε,, θα εχω κατα προσεγγιση το κοστος κατασκευης του !!! την ταριφα του !!! αρα και το IRR !!!!!!!!!!!!!!!!!και τι κανουν τα λαμογια οταν ξεμπροστιαζονται,,,, βριζουν Κυριοι !!!!! αν αυτοι ειναι ΣΥΡΙΖΑ εμεις ειμαστε ΣΟΚΟΡΑ !!!!!!!,,,,και αφηνετε αυτα τα ερπετα να επαιρονται πως συνομιλουν μαζι σας !!!!!!!!!!!! ντροπη , ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ακουστε ρε παιδια ο ασχετος,,Elias17 Μαρτίου 2015 - 3:06 μ.μ,,, μετρηστε το μεγεθος της αγραμματοσυνης !!!!! και εχουν το θρασος να γραφουν εδω μεσα,,, πιστευει ο καφρος πως ο υπολογισμος του IRR εχει να κανει με το απολυτο ημερολογιακο ετος πχ 2008 !!!!!! αμα σας λεω μπλεξαμε !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα βρε ηλιθιε εσυ τοσο καιρο δε μας τα εχεις πρηξει για το χαμηλο σου IRR εξαιτιας το οτι εκανες το εργο το 2008 και σου στοιχησε 800.000 ευρω ενω εμεις που τα καναμε αργοτερα οπως λες εσυ και στοιχησαν λιγοτερο εξαιτιας το οτι γιναν σε προσφατες χρονιες τρεχουμε με IRR πανω απο 10%...!!!!!!!!!!! Τελικα πρεπει να εισαι καθυστερημενος!!! Κραζεις αυτα που γραφεις εμμεσα!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Επισης βλαμενε η ταριφα που κλεινεις δεν επηρεαζει το IRR..? Η ταριφα απο το θεο σου ερχεται δεν εξαρταται με ποτε εκανες το παρκο!! Λοιπον αν ζει ατομο μαζι σου του βγαζω το καπελο εισαι για το ψυχιατρειο!!!!! Σου λεμε κατι αντιδρας σου φερνουμε παραδειγμα συμφωνα με αυτα που λες αντιδρας μπαινουμε στο σκεπτικο σου μπας και καταλαβεις παλι τα ιδια!!!! Μπαζοβλακας με ολη τη κυριολεξια της λεξης!!! 800.000 ευρωπουλα χαχα

      Διαγραφή
    3. Να μη ξεχασω οτι προεκλογικα μιλουσες υπερ της κυβερνησης και να ναι καλα ο Ασημακης που προστατευσε το λογαριασμο και οτι αν βγει ο Συριζα τη γαμησαμε!!! Τι εγινε ρε λεβεντη τωρα και δε μιλας για το Συριζα..!!! Κοματοσκυλο του κερατα εισαι μαζι με τον αλλο!!!

      Διαγραφή
    4. Φοβασαι μη χασεις το ερεισμα ε !!!! :) :) :) , , , ελα,, ανεβασε εδω και τωρα αυτο που λες πως εγραψα,,, οπως εκεινα που ελεγες,, πως εβριζα τον Γιαννη Παπακυριακου !!!!! λοιπον γερμανοτσολια , , δεν περνανε αυτα σε μενα , , γυρνα στην φωλια σου,, αγραμματε . . οποιος στηριζει την υστατη προσπαθεια της κυβερνησης,, δεν σημαινει πως ειναι και ηλιθιος σαν και σενα , , στην τρυπα σου λεμε,, ερπετο.

      Διαγραφή
    5. Οταν ξαναβαλεις στο προφιλ σου τα αλλα nick name που εγραφες και εκραζες μαζι με εναν αλλο το Παπακυριακου τοτε θα σου πω κουτοπονηρε. Φυσικα οταν πηρες χαμπαρι οτι φαινονται και τα αλλα ονοματα που γραφεις φροντισες να τα σβησεις παλιοπουτανιτσα.... αλλα σε θυμαμαι μπετοβλακα.

      Διαγραφή
    6. Ρε συ Γιαννη,,, :) :) τι λεει το ατομο,,, τι λεει ο nick the greek !!!!!!!!!!!!! ο Αιας εγινε και Παπακυριακου !!!!!!!!,,, αλλα με θυμαται κιολας :) :) :) , ,

      Διαγραφή
  70. :) Αληθεια εχεις σκεφτει ,, με το μυαλουδακι μαιμους που εχεις,, πως θα μπορουσε να υπαρχει,,, λεμε τωρα !!!!!!! επενδυση !!!! του 2015 ,,,, με χαμηλοτερο IRR !!!! απο μια αλλη του 2008 !!!!!!!!!!!! ακου τι σε ρωταω τωρα !!!!!!!! σε μπερδεψα ε !!! :) :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σε απαντησω με αυτο που μου εγραψες ποιο πανω...
      πιστευει ο καφρος πως ο υπολογισμος του IRR εχει να κανει με το απολυτο ημερολογιακο ετος πχ 2008 !!!!!!
      Ποιο βλακας πεθαινεις!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. :) :) μα ρε ηλιθιε αυτο ακριβως σε ρωτησα :) :) :)

      Διαγραφή
    3. πως θα μπορουσε να υπαρχει,,, λεμε τωρα !!!!!!! επενδυση !!!! του 2015 ,,,, με χαμηλοτερο IRR !!!! απο μια αλλη του 2008 !!!!!!!!!!!!
      Διαπιστωση δικη σου οχι ερωτηση εκτος και αν εισαι αγραμματος!!!

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. :) :) :) ο ανθρωπος νεαντερταλ :) :) :),,, δηλαδη δεν καταλαβαινει τα αυτονοητα !!!!!!!! κοινως ΧΑΙΒΑΝΙ,,, ιελικα μαλλον τον μπερδεψα :)

      Διαγραφή
  71. βλακα και πανω απολα βαλτε του σπεφ ακου για να τελειωνουμε! δεν απαντας ποτε και μας βαζεις σε εποναληψη οτι σου γραψαμε. παπαγαλακι του λουμακη. κανεις δεν πιστευει οτι εβαλες 800k. αναπτυξιακο με υπερτιμολογηση, εχεις κανει ηδη αποσβεση και παιζεις θεατρο εδω παραπλανωντας τον κοσμο. αν σου πω πανιβλακα ποτε συνδεθηκα πως θα καταλαβεις ποσα πληρωσα. απο την μελετη του κωλου του σπεφ? οπως νομιζες οτι βγαζω 65 το χρονο. ασπρο μαυρο. παλιος ωραιος και πρωτοπορος. οι επομενοι χαζοι και λαμογια. μαλλον δημοσιος υπαλληλος εισαι γιαυτο το ηθελες καημενε κλειστο επαγγελμα! ουστ απο δω τωρα. πες μας τι δουλεια κανεις αλλη απο το να τρολαρεις εδω μεσα. απο τον λουμακη τα παιρνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. :) :) ελατε τωρα κι δυο,,, στηθειτε και κελαιδηστε ,,, με την σειρα ,,, πρωτος ο Χρηστακης,, εξαμηνο και ετος συνδεσης,, δευτερος Elias ,,, οχι πεντε,, πες μου τρεις βασικες παραμετρους υπολογισμου του IRR,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα παρω απαντηση φιλοι μου,, το ξερω,, ρητορικα ρωταω,, για να σας αποδειξω ,, τι πλεμπα κουβαλαμε στον Ειδικο Λογαριασμο μας !!!!!!!! ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ,,, ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΘΕΑΤΕΣ,,, ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠ΄ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ,,,ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΤΕ,,

      Διαγραφή
    2. Εσυ παντως μη σηκωθεις πολυ γρηγορα μη σε μαλωσει αυτος που ειναι απο κατω πισωγλεντη!!! Χαχα

      Διαγραφή
    3. ,,, γεια σου φιλε,,, τριτο ποταμι δεξια,,,αχερωντας.

      Διαγραφή
  74. Τα σχόλια των ανωτερω ΄΄κυρίων΄΄ μόνο εμετικη διαθεση προκαλούν καιδεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ-ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Μας εχετε κουρασει με τα σχολια σας.Περιμενουμε καποιο νεο για μεγαλυτερα ποσα για πληρωμες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ε πια τα ειπατε μια δυο, ενταξη πια. Καποτε ελεγε και καποιος καποια πληροφορια για πληρομες, φορολογικα κτλ. Τωρα 3 ονοματα μαλωνουν, αυτοσυγκρατησοι κυριοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Εχετε δικιο δεν ξαναμιλω! Παραιτουμε! Αλλωστε ως γνωστο η βλακεια νικαει! Οποτε είναι ανωφελο! Απλα πρεπει συνάδελφοι να ορθωνουμε τοιχο σε κραχτες και παπαγαλάκια του σπεφ που προσπαθουν να μας πεισουν ότι πρεπει να χαιρομαστε για το κουρεμα που φαγαμε!

    Θυμηθείτε οσοι ασχοληθήκατε με τα φβ από το 2007-8 ότι και τοτε ο χρονος απόσβεσης ηταν 5 χρονια γιαυτο αλλωστε και εγινε τοσος χαμος! Επομένως οι κυριοι εχουν κανει ηδη αποσβεση και μας λενε ψεματα. Δεν εχουν πλεον κανενα αγχος και προσπαθουν να μας κοιμησουν! Εμας κυνηγάνε οι τράπεζες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισης να βαλω και ενα σχολιο που διαβασα στο Energypress και να δειτε οτι σε λιγο καιρο τα λαμογια του ΣΠΕΦ θα μας την κανουν παλι και τοτε να σας δω τι θα σας ενδιαφερει ποιο πολυ αν πληρωθειτε καποιο μηνα η το νεο New Deal που θα σας καταστρεφει και τοτε θα βριζετε ολοι εν χορο αλλα θα ειναι αργα..!! Λοιπον το σχολιο για να δειτε οτι δεν ειμαι ο μοναδικος που βλεπει που παει το πραγμα:

      Συντροφοι .. το deal 2 ερχεται..Εχουμε προβλημα τωρα πριν το νεt mettering .. σε 1 η 2 χρονια ? θα εχουμε το deal 3 και βλεπουμε !!! sosialismo o muerte

      Διαγραφή
  78. Χωρις να θελω να ξεκινισω νεο γυρο αντιπαραθεσεων , ετσι οπως εχουν γραφτει τα 2 πανω σχολια φαινετε σαν να ειστε το ιδιο ατομο Χρηστος-Elias . Δεν εχει νοημα βρε παιδια να μας τρωτε τον χωρο που περιμενουμε πληροφοριες. Μπειτε σε καποιο αλλο θεμα του blog και γραψτε οτι θελετε. Αυτο αφηστε το για τον σκοπο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, βγήκε το εκκαθαριστικό σημείωμα του φεβρουαρίου. σε μένα είναι μηδενικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kalamon. ..γιατί μηδενικό. ..ο Φλεβάρης είχε ήλιο.??? Εγώ στις 9690 kwh. . Σταθερό...

      Διαγραφή
    2. ,,9690 kwh. . Σταθερό...!!!!! ειναι εκκαθαριστικος τετραμηνου ή μηνος φιλε μου , ,εαν ειναι μηνος , θα΄θελα να γνωριζω περιπου την γεωγραφικη θεση του παρκου,, σ΄ ευχαριστω εκ των προτερων.

      Διαγραφή
    3. πρεπει να ειναι μηνας . Στην Πελοποννησο περιπου τοσο βγηκε ο Φεβρουαριος στα σταθερα 100kw. Ειναι μηνας με μεγαλες αποκλισεις

      Διαγραφή
    4. Σ΄ευχαριστω φιλε για την πληροφορια, οντως παραξενος μηνας,, Βορειοε Ελλαδα με Trackers 10.400 kwh/μηνα.

      Διαγραφή
    5. Αιας...Είναι Αχαΐα ανάμεσα Τρίπολη Καλάβρυτα. ...εκκαθαριστός. Φλεβάρη έχω Τηλεμετρίση. .!!!!

      Διαγραφή
    6. οκ Φιλε μου,, προφανως η αποκλιση αφορα, εκτος της γεωγραφικης θεσης, και στην παλαιοτητα χρησης του παρκου μου , ,

      Διαγραφή
    7. Themis ειναι δυνατόν με σταθερά τον Φλεβάρη 9690 ?? το παρκο σου ειναι 100αρι? γιατι εμένα με τηλεμετρηση έβγαλε 6900 Στερεά ελλαδα .Ειναι δυνατόν η διάφορα να ειναι 45%περιπου σε ενα μέτριο μήνα ??σε ευχαριστω εκ των προτέρων για τυχον απαντηση σου

      Διαγραφή
    8. ,,, μην λαμβανεις υποψη σου ενα τοσο ασταθη μηνα,,, θα καταληξεις σε λανθασμενα συμπερασματα , ,πιστευω πως ενας καλος Μηνας να συγκρινεις το επιπεδο παραγωγης σου ,, ειναι ο Μαιος , ,

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. Ευάγγελος. .είναι έτσι ακριβώς. .δεν έχω κανένα λόγο να γράφω ..ψέμα. .μου έκανε εντύπωση που ο kalamon ήταν μηδενικό για αυτό έραψα τις kwh μου ..Τώρα τι βλέπουν μερικοί πχ Παπάς δεν ξέρω. .Το πάρκο μου άρχισε τις 3.8 2011 έχει γράψει 578000kwh δεν ξέρω Αία πόσο παλιό είναι το δικό σου αλλά εγώ είμαι οκ με την παραγωγή.μου . Και να φυλάει και ο θεός. ..!!!

      Διαγραφή
    12. :) καταλαβαινω και συμπασχω στην αγωνια σου φιλε μου,,, 1 εξαμηνο 2008,,,,

      Διαγραφή
    13. Αν παρακολουθειται το καιρο πανελλαδικα και οχι μονο εκει που εχετε το παρκο δε θα σας φαινεται τιποτα περιεργο. Ο Φεβρουαριος στη βορεια Ελλαδα ηταν απο τους καλυτερους τα τελευταια ετη. Ειχε δυνατους ανεμους με συνεπεια πολυ καθαρο ουρανο και τα ΦΒ ξεσκιζανε.Τα σταθερα γραψανε απο 8.000 εως 10.000 KWh. Αντιθετα στη περιοχη της Ατικης και κατω υπηρχαν πολλες βροχες και συνεφα οποτε ειναι λογικο οι διαφορες που βλεπετε. Σε εμενα το παρκο μου ειναι στο νομο Θεσσαλονικης με παρα πολυ καλη κατασκευη και ποιοτητα οι ιδιοι οι Δεητζιδες οταν το συνδεσαν παθαν πλακα και μπικαν μεσα και το κοιτουσαν και μου εγραφε πανω απο 500 KWh καθε μερα. Αν βαλεις οτι εγραψε 8.600 και ειχα 4 ημερες με ηλιοφανεια ζημια στον επιτηρητη τασης και εχασα γυρω στις 1700 KWh θα ξεπερνουσα τις 10.000 KWh για μηνα Φεβρουαριο.

      Διαγραφή
    14. Φυσικα αν βαλεις το Νοεμβριο και Δεκεμβριο του 14 και τωρα το Μαρτιο που ειναι τραγικοι πατσιζεις το πολυ καλο Φεβρουαριο. Οποτε μη βλεπετε τους μηνες αλλα την ετησια παραγωγη για συμπερασματα.

      Διαγραφή
    15. Φίλε Αία ξεκίνησα το 5 / 2007 με αίτηση και πήρα εξαίρεση. .το 8/ 2009 και εμπλέξα με τα κολο περιβαντολογικα που η Μπιρμπιλου μετά κατάργησε. ..αφού τα πήρα και τα πληρώσαμε και μετα οι επόμενοι τα κάναν πιο εύκολα. ...και πιο τζάμπα. ..!!! 330000 και κουρεμένος και χωρίς επιδότηση. ...Έτσι για κουβεντούλα. ...!!!

      Διαγραφή
    16. ,, αναλογικα περιπου στα ιδια ειμαστε φιλε,, εσυ 4% καλυτερα στην αποδοση των κεφαλαιων σου απο μενα,,,

      Διαγραφή
    17. ΚΑΙ Σ΄ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ. Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΗΤΑΝ 9716 kW/h

      Διαγραφή
  80. Καλημέρα. Υπάρχει τίποτα νεώτερο για μεγαλύτερες πληρωμές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. καταλαβαίνω το νοημα που γινεται η κουβέντα αυτη παιδια. Και δεν το αγνοούμε, γιατι οπου υπάρχει καπνός ερχεται η και φωτια. Απλα στα πιο βραχεα θεματα, θα ηταν καλο αν καποιος γνωριζει ποτε θα ξανα δωθεί εντολή πληρωμών να μας ενημέρωνε, μιας και στον λαγηε δεν παιζει τηλεφωνική επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. ,,,, ¨καταλαβαίνω το νοημα που γινεται η κουβέντα αυτη παιδια¨, , ,τι εννοεις φιλε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιληστε ρε επιτελους !!!!! μη πετατε αχινους μπας και τους πατησουμε !!!! μη κρυβεστε ρε πισω απο φιοριτουρες και φληναφηματα !!!! εδω ειμαστε,,, Δημοσιος διαλογος γινεται,,, εμπρος πεδιο μαχης λαμπρο !!!!!

      Διαγραφή
  83. Ήλιος σε θερμό παρακαλούμε μη βάζεις τα σχόλια του Αιας.Περιμενουμε με αγωνία να μειούμενος καποιο νεο για πληρωμές και διαβάζουμε τις κούτα άρες του Αια.Ελεοα πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το afo γράφει ότι θα πληρώσουν σήμερα μέχρι 11600 έως το πολύ 12000 μπες afo.gr !!να το δεις...

      Διαγραφή
  84. Λαμία παραγωγή Φεβρουαρίου 100αρι
    πάρκο μονοαξονικό 10350KW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρκο Φωκίδα σταθερό 10.046 ο πιό τέλειος Φεβρουάριος EVER.

      Διαγραφή
    2. Ας ελπισουμε ολη χρονια να παει ετσι!!!!!

      Διαγραφή
  85. ,,, περιμενεις ¨με αγωνία να μειούμενος¨ ,,, αστο ρε φιλε ,,, οσο και να βαινεις μειουμενος,,,, κανε μοκο λεμε,,, παλι τα ιδια !!!! σας βαρεθηκα ρε σκουπιδια,,,, βρωμιζετε το χωρο μας,,,σκαστε επιτελους !!!!!!!! βλαμενοι,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Οκτωβρίου 2014
    18.03.2015
    Με τις νέες εντολές που έδωσε σήμερα ο ΛΑΓΗΕ στις Τράπεζες, συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Οκτωβρίου 2014.
    Με τις σημερινές εντολές έχουν συνολικά εξοφληθεί 9.230 πάρκα (71% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Οκτώβριο), πληρωτέου ποσού έως 11.594€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Και εμένα 9.772 έγραψε το μήνα Φεβρουάριο!! ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Καλημέρα !!! πληρώθηκε κανείς που ειναι στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ - 39β ???
    Θα έπρεπε να ειμαι στην χθεσινή εντολή πληρωμής αλλα ακόμα τίποτα στο λογαριασμό μου στην Εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ