Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Καθυστερεί το new deal - Νέος Στοχος να δοθεί το νομοσχέδιο τελος Ιανουαριου!


 
Δηλαδή, να καταλαβω η μεν πρώτη προταση δεν ευσταθεί λογο αθέτησης πληρωμών η δεύτερη ομως ειναι υποχρεωτική και εκει δεν τίθεται αθέτηση συμβολαιου?  Και το ποιος μιλαει με τις τραπεζες και ποιος εκπροσωπεί τους παραγωγούς αναφέρεται γενικα και αόριστα....ηλιος

Η δέσμευση του κ. Παπαγεωργίου προς τη ΡΑΕ, σύμφωνα με την οποία εντός του πρώτου 15μέρου του Ιανουαρίου θα δινόταν σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις παρεμβάσεις στις υφιστάμενες συμβάσεις ΑΠΕ, δεν τηρήθηκε, όπως είχε άλλωστε προβλέψει το Εnergypress, και η επόμενη ημερομηνία - στόχος, είναι να δοθεί το νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.
Άγνωστο εάν θα γίνει, αλλά το ΥΠΕΚΑ γνωρίζει καλά ότι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει όχι απλώς να έχει συμφωνήσει, αλλά να
έχει νομοθετήσει, αλλιώς θα βρεθεί μπροστά στο ενδεχόμενο που θέλει με κάθε τρόπο να αποτρέψει: Την αύξηση από 1ης Μαρτίου του ΕΤΜΕΑΡ σε ποσοστό 98% μεσοσταθμικά, όπως έχει ήδη αποφασίσει η ΡΑΕ.

Ανεξάρτητα όμως από το χρονοδιάγραμμα, το βασικό ερώτημα αφορά το ποιες θα είναι οι παρεμβάσεις του λεγόμενου new deal.

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Energypress τα σενάρια που εξέτασε τις τελευταίες εβδομάδες το υπουργείο, σύμφωνα με το οποία θα υπήρχε μια άμεση κάλυψη εκ μέρους των παραγωγών του σωρευμένου από το παρελθόν ελλείμματος (με πιστωτικά τιμολόγια ή άλλη ανάλογη μέθοδο) και στη συνέχεια θα κουρεύονταν οι ταρίφες σε ποσοστό τέτοιο που να μην δημιουργούνται νέα ελλείμματα, διαπιστώθηκε ότι συναντούν πολλά τεχνικά, λογιστικά και νομικά προβλήματα.
Ενώ όλοι αναγνωρίζουν πλεονεκτήματα στη γενική αρχή αυτών των σχεδίων, φαίνεται ότι στην πράξη η εφαρμογή τους είναι πολύ δύσκολη. Η βασική αδυναμία της πρότασης είναι ότι απαιτεί συναίνεση όλων των παραγωγών και ουσιαστικά το Δημόσιο δεν μπορεί να την επιβάλει, χωρίς να θεωρηθεί αθέτηση πληρωμής.

Το παλιό σενάριο με… σκόντο
Έχει επανέλθει λοιπόν ως επικρατέστερο το αρχικό σχέδιο για υψηλό μεσοσταθμικό κούρεμα που θα επιβληθεί υποχρεωτικά και θα καλύπτει τη σημερινή σωρευμένη τρύπα, εμποδίζοντας ταυτόχρονα τη δημιουργία νέων ελλειμμάτων. Ποιο θα είναι το ποσοστό; Βάση του σεναρίου αποτελεί το 43% στα φωτοβολταϊκά και 10% στις άλλες τεχνολογίες ΑΠΕ, στο οποίο είχε καταλήξει το ΥΠΕΚΑ. Ωστόσο φαίνεται ότι δημιουργείται μια πιθανότητα να μειωθεί κάπως το ύψος του κουρέματος, καθώς η παρατηρούμενη αύξηση στην Οριακή Τιμή Συστήματος εκτιμάται ότι θα παγιωθεί, οπότε είναι μικρότερο το ποσό που πρέπει να καλυφθεί.
Ηδη με τις αλλαγές στους μηχανισμούς της χονδρικής αγοράς που τέθηκαν σε ισχύ από 1/1/2014, η Οριακή Τιμή του Συστήματος (ΟΤΣ) έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι μελέτες δείχνουν ότι για κάθε 10 ευρώ που αυξάνεται η ΟΤΣ, στο σύστημα εισρέουν 100 εκατ. ευρώ ετησίως, γεγονός που μπορεί να «δώσει» 5 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο «κούρεμα». Οι παλαιότεροι υπολογισμοί του ΥΠΕΚΑ είχαν γίνει με μέση Οριακή Τιμή τα 59 ευρώ. Σήμερα θεωρείται ότι μπορούν να γίνουν με μέση Οριακή Τιμή στα 70 ευρώ. Άρα το μεσοσταθμικό κούρεμα 43% γίνεται περίπου 38%...

Τα τραπεζικά κίνητρα
Το ΥΠΕΚΑ θέλει πάντως μαζί με το κούρεμα να ανακοινώσει και ένα ελκυστικό πακέτο που να περιλαμβάνει την επιμήκυνση των συμβάσεων με τον ΛΑΓΗΕ και την ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων των παραγωγών. Εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας «Τράπεζες», ο οποίος είναι καθοριστικός, αλλά όχι απολύτως ελεγχόμενος. Οι συζητήσεις με το ΥΠΕΚΑ βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά το μόνο «χειροπιαστό» που δίνουν οι τραπεζίτες είναι δύο χρόνια επιμήκυνση των δανειακών συμβάσεων. Κάτι τέτοιο δεν θεωρείται επαρκές κίνητρο για τους δανειολήπτες παραγωγούς και υπάρχει πίεση, είτε να οριστεί ανώτατο πλαφόν τοκοχρεωλυτικής δόσης επί του τζίρου των πάρκων, είτε να οριστεί ανώτατο όριο επιτοκίου δανεισμού. Παράλληλα να αυξηθούν τα χρόνια επέκτασης των δανειακών συμβάσεων.


Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα τουλάχιστον με τις υπάρχουσες πληροφορίες,  οι συζητήσεις με τις Τράπεζες βρίσκονται σε εξέλιξη, γεγονός που δημιουργεί περεταίρω αβεβαιότητα για το χρόνο ανακοίνωσης του σχεδίου νόμου από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το ΥΠΕΚΑ έχει ζητήσει από την τρόικα την παράταση κατά ένα εξάμηνο της υποχρέωσης για εξάλειψη του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ. Αντί δηλαδή για το τέλος  του 2014 να μηδενιστεί τον Ιούνιο του 2015. Αυτό θα έδινε τη δυνατότητα να είναι χαμηλότερο το κούρεμα στις ταρίφες, καθώς θα αύξανε ο χρόνος απόδοσης. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θετική απάντηση, οπότε οι υπολογισμοί γίνονται με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2014.

πηγη  http://www.energypress.gr/news/Skonto-sto-koyrema-toy-new-deal-logw-ypshlhs-Oriakhs-Timhs

50 σχόλια:

  1. Ρε δεν πανε να κουρευονται δεν υπογραφουμε τιποτα! Ραντεβου στα ευρωπαικα δικαστηρια!
    PanosPV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειμαστε κατεστραμενοι οσοι πήραμε δάνεια σε με τα λα μο για...παρεα στον κορυδαλο θα κανουμε αμα το θελουν ετσι. εκει θα τα πληρώσουν ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αγροτες πιστευουν στον ψευτη, οτι θα πληρωθουν για δυο μηνες μεσα σε χρονικο διαστημα 20 ημερων. Ελεγε οτι θα πληρωθουμε και τον Ιουνιο μεχρι το τελος του13, Απο ψεμα σε ψεμα δεν ντρεπονται λιγο μας εχουν τρελανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΜΙΛΑΤΕ ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ 2013? ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΜΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΚ (ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ κτλ)

      Διαγραφή
  4. ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ . ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2 ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ.ΝΑ ΤΟΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΙΟΝΑΝΕ.ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτο με τις εφοριες καλο μου ακουγεται... μια δυο εβδομαδες χωρις cent και τα λεμε μετα!!! Θα κοβουν κλήσεις οι τροχονομοι για να μπορουν να πληρωσουν τον κερασμενο απο εμας καφε στην βουλη... ουτως η αλλος φορολογικη δεν μπορω να παρω με το ΦΠΑ να με πνιγει... το αυτοκινητο μου δεν εχει πλεον πινακιδες, το σπιτι μου θα το παρει το κρατος... Λαμογια ουστ.... Στις Ευρωεκλογες Χρυση Αυγη... Να μπουν και εκει Φασιστες να δουν πως μας καταντησαν... Να θελουμε την Χουντα και τον φασισμο αντι τη Δημοκρατια τους. ας το διαολο κοπροσκυλα αχρηστοι χαρτογιακαδες. Δεν εχουν δουλεψει πραγματικα μια μερα στη ζωη τους και νομιζουν οτι τα λεφτα βγαινουν απο το ΑΤΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στη διαπίστωση ότι ο ΛΑΓΗΕ δεν θα καταφέρει ως το τέλος Ιανουαρίου να αποπληρώσει την παραγωγή Ιουνίου του 2013 κατέληξε, μεταξύ άλλων, ο ΣΠΕΦ στην εφ’ όλης της ύλης συνάντηση που πραγματοποίησε στις 21/1 με τον Πρόεδρο του ΛΑΓΗΕ Α. Γκαρή και τον Διευθυντή Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας Μ. Φιλίππου.

    Οι παραγωγοί επισημαίνουν ότι, ο ΦΠΑ 4ου τριμήνου 2013 που πρέπει εντός του τρέχοντος μηνός να καταβληθεί, αλλά δεν έχει εισπραχθεί και περιλαμβάνει και τον εκκαθαριστικό μήνα Οκτώβριο, είναι αδύνατο να αποπληρωθεί αν δεν εξοφληθεί τουλάχιστον ο, επίσης, εκκαθαριστικός Ιούνιος 2013 και ζητούν άμεση λύση-παρέμβαση από το ΥΠΕΚΑ.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο ΣΠΕΦ κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

    Ο ΛΑΓΗΕ δεν φαίνεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα για να αποπληρώσει την παραγωγή του Ιουνίου 2013, όπως ο υφυπουργός ΠΕΚΑ είχε εν πολλοίς δεσμευτεί από τον περασμένο Οκτώβριο. Η διαπίστωση αυτή είναι ιδιαίτερα οδυνηρή για τους παραγωγούς, αφού όπως επανειλημμένα έχει επισημανθεί, ο ΦΠΑ 4ου τριμήνου 2013 που πρέπει εντός του τρέχοντος μηνός να καταβληθεί αλλά δεν έχει εισπραχθεί και περιλαμβάνει και τον εκκαθαριστικό μήνα Οκτώβριο, είναι αδύνατο να αποπληρωθεί αν δεν εξοφληθεί τουλάχιστον ο επίσης εκκαθαριστικός Ιούνιος 13. Υπό το φως αυτό η διοίκηση του Συνδέσμου αναζητά άμεση λύση-παρέμβαση από το εποπτεύον ΥΠΕΚΑ κρατώντας ευθέως ενήμερους τους πληττόμενους παραγωγούς για περαιτέρω ενέργειες.

    Το ταμιακό έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ σήμερα ανέρχεται σωρευτικά στα 900 εκατ. ευρώ, ενώ το λογιστικό συσσωρευμένο έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ στα 560 εκατ. ευρώ. Είναι καταρχήν λοιπόν και πάλι προφανές πως οι ΑΠΕ του ηπειρωτικού συστήματος μέσω της 6-7μηνης υπερημερίας που υφίστανται στις πληρωμές τους από τον Λειτουργό, επωμίζονται δυσανάλογα μεγάλο βάρος.

    Για την μεσοπρόθεσμη εξυπηρέτηση του προγράμματος πληρωμών και της μείωσης της «ψαλίδας» μεταξύ ταμιακού και λογιστικού ελλείμματος, η διοίκηση του ΛΑΓΗΕ κατά δήλωση της αναμένει εντός Φεβρουαρίου περί τα 300 εκατ. ευρώ επιπρόσθετα των τακτικών ροών του Ειδικού Λογαριασμού από ΗΕΠ, ΕΤΜΕΑΡ κλπ. Επιπλέον από το πολυσυζητούμενο ομολογιακό δάνειο της ΔΕΗ αναμένει επίσης πρόσθετα χρήματα τον Μάρτιο. Εκτιμά έτσι πως τον Ιούνιο του 2014 η ταμιακή εικόνα θα συνάδει με την λογιστική, περιορίζοντας την υπερημερία στην αντιστοιχούσα κάθε φορά λογιστική. Οι υπολογισμοί αυτοί δεν ενσωματώνουν την όποια πρωτοβουλία του υπουργείου περί “new deal”, αφού αυτό δεν είναι της αρμοδιότητας του Λειτουργού. Ο ΣΠΕΦ σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός ως προς την υλοποίηση των προβλέψεων αυτών του ΛΑΓΗΕ.

    Ο ΛΑΓΗΕ αναφορικά με το φλέγον πρόβλημα της καταβολής ΦΠΑ από τους παραγωγούς, ενημέρωσε την διοίκηση του Συνδέσμου πως προαλείφεται από πλευράς Υπ. Οικονομικών η χορήγηση παράτασης ενός μήνα για την καταβολή του. Παραμένει απολύτως ομιχλώδες ωστόσο το πώς και το πότε θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο χωρίς επιτοκιακή μάλιστα επιβάρυνση των παραγωγών, αλλά και με δυνατότητα να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

    Τέλος ο Λειτουργός της αγοράς ενημέρωσε την διοίκηση του Συνδέσμου για τις νομικές ενέργειες (Ασφαλιστικά Μέτρα και Αγωγή) που έχει αναλάβει κατά ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ όσον αφορά στην άμεση παύση των παράνομων συμψηφισμών πόρων του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ. Ο ΣΠΕΦ έχοντας έννομο συμφέρον, επιπλέον των νομικών ενεργειών που έχει ήδη προωθήσει για το θέμα αυτό, εξετάζει και την άσκηση Κύριας Παρέμβασης στις δίκες αυτές του Λειτουργού κατά ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ που έχουν προσδιοριστεί να διεξαχθούν εντός του Φεβρουαρίου (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων).

    Να σημειωθεί ότι, τον ΣΠΕΦ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Σ. Λουμάκης – Πρόεδρος, Κ. Τσούμας – Αντιπρόεδρος, Λ. Λαλιώτης – Ταμίας και Γ. Σαμαράς – Μέλος Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TO AΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ...ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ!!!!!!Πιξαμε στην ανευθυνωτητα...την βλακεια και την υποκρισια..των υπουργων...βουλευτων..και συνδηκαΛΗΣΤΩΝ.........ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ......η συμβαση δεν διαπραγματευτε.....ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν υπογράφω καινούργια σύμβαση, αν υπογράψουμε θα ανοίξουμε τους ασκούς του Αιόλου. Α.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και δεν υπογράφουμε νέες συμβάσεις.

      Διαγραφή
    2. Γιατί συνάδελφοι......!!!!!! ποιός μας ζήτησε να υπογραψουμε νέες συμβάσεις..???? εκτός απο το επιτελειο του ΥΠΕΚΑ.......να τον σκίσουμε στα δύο...!!!!

      Διαγραφή
  10. Γιατί φίλε μου να πληρώνω ΦΠΑ για τιμολόγια που δεν έχω πληρωθεί? Γιατί να παραταθεί το δάνειό μου δύο χρόνια? Γιατί να με απειλεί με διαζύγιο η γυναίκα μου που σπατάλησα τις οικονομίες που προορίζονταν για τις σπουδε΄ς των παιδιών? Γιατί να σκοτώνομαι με τα παιδιά μου που μου ζητάνε και δεν έχω? Γιατί να πάίρνω αγχολυτικ΄ποα τα 40? Γιατί να χρωστάω παντού κια να έχω χάσει την υπόληψή μου? Γιατί να ΄τα χάσω όλα? Απλό! Γιατί υπήρξα μαλάκας!!! Ωσονούπω θα χάσω το μοναδικό μου σπίτι αλλά και την οικογένειά μου που στενάζει δύο χρόνια υπό το βάρος των δικών μου επιλογών και αποφάσεων!!! Ερώτηση γαι δυνατούς λύτες!!! Γιατί οι διαολογύναικες τα προβλέπουν και τα ξέρουν όλα???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε οι γυναίκες προβλέπουν πολλές φορές σωστά τους κινδύνους:
      1ον) Επειδή έχουν μια άλλου τύπου διαίσθηση ως μητέρες
      2ον) Επειδή είναι απ'τη φύση τους συντηρητικές σε νέα ανοίγματα λόγω της μυικής τους αδυναμίας.
      Οσον αφορά εσένα νάσαι σίγουρος οτι επέλεξες το σωστό λαμβάνοντας υπ'οψην σου τη πρακτική των τελευταίων 50 ετών...και στο κάτω κάτω για τη γυναίκα σου και για τα παιδιά σου το έκανες.
      Πρέπει λοιπόν τώρα να σε στηρίξει ψυχολογικά χωρίς ρεβανσισμούς,ώστε να έχεις τη δύναμη να διεκδικήσεις το δίκιο σου και να πάρεις πίσω έντοκα τα κλεμμένα χρήματα σου απ'τους εγκληματίες και καθάρματα που μας κυβερνάνε.

      DO NOT INVEST in GREECE

      Διαγραφή
  11. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΤΡΕΛΑ ΑΥΤ Α ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 560 ΕΚΑΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ 560 ΕΚΑΤ. ΑΛΛΑ 560 ΕΚΑΤ Χ 20 ΧΡΟΝΙΑ = 11 ΔΙΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΘΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΛΕΙΜΜΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2014 ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΛΑΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΝΕΕΣ FAST TRACK ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΤΑΡΙΦΕΣ. (ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ , Ο ΔΕ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΤΣΕ 500 MW ΑΙΟΛΟΚΑ ). ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΒΑΖΑΝΕ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ 1+1=3 ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΟΜΟΥΜΕ ΟΤΙ 1+1 =2. ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΑ 40 ΜΑΣ.
    ΑΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ (ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ Η ΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ 100% ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ) ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    1. ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ 2014 ΕΦΟΣΟΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΝ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ 560 ΕΚ. ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΑ 510 ΕΚΑΤ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΣΦΟΡΑΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 50 ΕΚΑΤ.
    2. ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΑΝ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΙΜΜΑ 400 ΕΚΑΤ. ΕΤΗΣΙΩΣ,ΑΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΑΥΤΗΣ
    3. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΡΤ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΕ 3 ΑΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ 191 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ 100 ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ ΕΝΩ ΤΑ 91 ΕΚΑΤ. ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ 91 ΕΚΑΤ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΣΤΟΝ ΛΑΓΗΕ; ΛΕΩ ΕΓΩ. ΑΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ 300 ΕΚ. ΕΛΛΕΙΜΑ
    4. ΣΕ 270 ΕΚΑΤ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ Φ/Β ΜΕ ΤΑΡΙΦΕΣ ΑΝΩ 0,55€ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ 10%. ΑΡΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ 270 ΕΚΑΤ.
    5. ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΤΜΕΑΡ (ΤΟ 2014 ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 2013 ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΙΣΧΗΣΑΝ ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ) ΕΙΝΑΙ 800 ΕΚΑΤ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ 15 - 20% ΚΑΙ ΟΧΙ 97% ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ. 1€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ. ΑΡΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ 100 – 150 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΟ ΕΛΛΕΙΜΑ.
    6. ΗΔΗ ΟΛΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ. ΠΧ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΜΕ 4€ ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 5,15€ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΔΙΚΗ (ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΛΑΜΕ 40 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ). ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΤΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ENERGYPRESS ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΟΤΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 € ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΛΑΓΑΡΑΣΜΟ ΑΛΛΑ 100 ΕΚΑΤ.
    7. ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ 10% (ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΑΙΚΑ – ΟΥΤΕ ΑΙΟΛΟΚΑ – ΟΥΤΕ ΣΥΘΥΑ )ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΘΑ ΕΙΣΕΡΕΑΝ ΑΛΛΑ 110 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ (1.077 ΔΙΣ ΕΙΝΙΑ Η ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΕ ΕΜΑΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΥΣΥΧΕΙ Ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ.
    8. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ 43% ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ 38% ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΓΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΛΑΞ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ERXONTE BOYLEYTIKES TO FTHINOPORO ME SYRIZA KYBERNHSH KAI XRYSH AYGH ANTIPOLITEYSH THA GINEI MOLOI MA....OYTE GW STON AGIASMO OYTE SEIS STA FWTA........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλήθεια τι ενδιαφέρουν τα τραπεζικά κίνητρα αυτούς που κατασκεύασαν πάρκα με δικά τους χρήματα?
    Γιατί να υπογράψουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμο 12:29
      Ελα ντέ ?

      Διαγραφή
    2. Πράγματι υπήρξαν λίγοι επενδυτές που επενδύσαν μετρητοίς τις οικονομίες μιας ζωής και βάλε...Χωρίς να πάρουν δάνειο...λόγω φόβου και ευαισθησίας στο να μη χρωστάνε.

      Διαγραφή
  14. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!!! ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΕΧΡΙ 5 ΕΩΣ 10 ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΗΝΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ. ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΙΝΑΙ 1999€ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!!! ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΕΧΡΙ 5 ΕΩΣ 10 ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΗΝΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ. ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΙΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ? ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΙΝΑΙ 1000€ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην μπερδευστε τωρα τον ιανουαριο κοψαμε τιμολογιο (για την παραγωγη δεκεμβριου) αλλα θα το δωσουμε στον λογιστη 5 εως 10 φεβρουαριου

      Διαγραφή
    2. 5-10 Φεβρουαρίου θα είναι το ιδανικό για παραγωγή Ιανουαρίου το τιμολόγιο που κώψαμε τον Ιανουάριο στις 15 ήταν για τον Δεκέμβριο αλλά ο ΛΑΓΙΕ λέει τα εξεις
      Προσοχή: Τα ενημερωτικά σημειώματα θα καταχωρούνται στο λογαριασμό σας μετά τις 10 κάθε μήνα (και μετά τις 15)

      Διαγραφή
    3. Το τιμοογιο που έκωψες τον ιανουάριο για παραγωγή Δεκεμβρίου το δώσαμε μέχρι 20 Ιανουαρίου για τον ΦΠΑ του 4ου τριμήνου. Με το νέο νομοσχέδειο θα πρέπει να στέλνωνται κάθε μήνα συνκεντροτικές δηλώσεις και μάλιστα μέχρι τις 15 μΜιά μέρα αργότερα έχει πρόστημο 1000€. Ρώτησε τον λογιστή σου.
      Φιλικά.

      Διαγραφή
  16. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΚΟΒΕΙΣ ΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Μετράει η ημερομηνία που γράφουμε και αυτή είναι πάντα τέλος του μήνα της παραγωγής 30 ή 31. Ρώτα τον λογιστή σου.

      Διαγραφή
    2. oxι εγω το κοβω 15 οταν αναρτ τα εκκαθ πως εσυ το κοβεις τελος του μηνα της παραγ ??

      Διαγραφή
    3. Δες αυτό από τον ΛΑΓΙΕ http://www.lagie.gr/systima-eggyimenon-timon/ape-sithya/ekkatharisi-ape/
      και μετά αυτό Υπόδειγμα συμπλήρωσης Τιμολογίου Πώλησης Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΦΒ (2012.12.18)
      Φιλικά.

      Διαγραφή
    4. δικαιο εχεις παντως εγω την παραγ δεκεμβ την εκοψα τιμ τον ιανουαρ και το φπα θα το πληρωσω εως 20 απριλιου και πληρωνομαι κανονικα ως τωρα τουλαχιστον....

      Διαγραφή
  17. ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΣΣΙΔΙΑΡΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ....ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΣΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ.....ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ....ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ -ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ....ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.....ΚΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ......ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΥΞΟΥΝ ΟΙ "ΚΟΛΟΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί και ο δικός σου κόλος!!!

      Διαγραφή
    2. Ισως και να τα θέλει ο κώλος του του φίλου μας που βλέπει ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση με ΧΑ αντιπολίτευση. Περι ορέξεως για κόλπα με κώλος δεν έχω κανένα σχόλιο. Όπως τον πάιρνει κανείς...!!!!!!

      Διαγραφή
  18. Ρε φίλε 11,55 γράψε ελληνικά αν κάνεις ορθογραφικά λάθη δεν έγινε και κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. EGW PROSOPIKA EIMAI ND 40 XRONIA DEN JANACHFHZW POTE OMWS ALLA O XAZO ALEJHS UA EINAI O EPOMENOS PROUYPOYGROS ME X.A ANTIPOLITEYSH EITE TO UELOYME EITE OXI ME YGEIA TA MPANIA SAS......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πλακα θα ειναι να περιμενουμε κατι καλυτερο απο Συριζα και τελικα να μας βγει χειροτερος...!!!

      http://energypress.gr/news/fwtoboltaika/Erwthsh-SYRIZA-gia-timologia-reymatos-kai-koyrema-fwtoboltaikwn

      Το ενδιαφερον ειναι μονο για το πως δε θα αυξηθει το ΕΤΜΕΑΡ αν καταλαβα απο αυτα που διαβασα για μας κουβεντα....!!!!
      Κανε πλακα να παρουμε τα α........α μας και απο εκει που δε το περιμενουμε.

      Διαγραφή
  20. Όλοι τα συμφέροντα τους κοιτάνε. Κανένας δεν νοιάζεται για εμάς. Μας κοροϊδεύουν κανονικά. Αν περιμένουμε να μας σώσει πολιτικός την κάτσαμε. Ενα πατριώτη θελουμε που να θέλει το καλό της πατρίδας. Αλλά ποιος σωστός άνθρωπος θα μπλέξει με τα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Κάποιοι άρχισαν ήδη να φτιάχνουν το κλίμα της κοινωνικής έκρηξης


    http://www.youtube.com/watch?v=5dw8ElYXNuo


    Υ.Γ.: ΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΠΥΡΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ή
    ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μηπως γνωριζει καποιος τι ειναι και σε τι χρησιμευει το μητρώο εγγυήσεων προέλευσης του ΛΑΓΗΕ που διαβασα σε αλλο σαιτ..???? Το εχουμε κανει ολοι στη συμβαση μας και δε το εχω καταλαβει η ηταν κατι προαιρετικο και αν ναι σε τι θα μας χρησιμευσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλα αν περιμενετε Συριζα για να δουμε μια ασπρη μερα,σωθηκαμεε!!! Λες και θα βρουν δια μαγειας λεφτα!!Μη κοροιδευομαστε!! Ο συριζα εγινε το Παλαιο Πασοκ,και απλα τα οικονομανε!! Ενα εκατομμυριο αποζημιωση ο αλλος!! το new deal ειναι τ ´´κατορθωμα ´´ του Παπαγεωργιου,για να αφησει αθικτο το αεριο..Προεδρος ηταν εκει πριν γινει υφυπουργος!!! Γτ καταργηθηκε το 30% ΜΜΑΚ.;;; Πρεπει να πιεσουμε,και ηδη αρχισαν να τα μαζευουν..Οταν αρθουν οι στρεβλωσεις μια χαρα θα βρεθουν λεφτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για τους συνάδερφους που θέλουν να ενημερωθούν απευθείας στην πηγή της ΕΕ στην επιτροπή ενέργειας σας παραθέτω γραπτή επικοινωνία της σχετικής επιτροπής ενέργειας η οποία αποτελεί την οδηγία για την παρέμβαση των μελών κρατών στις κρατικές επιδοτήσεις….είναι στα αγγλικά. σελίδα 15, παράγραφος 3, είναι η ουσία και λέει ρητά ΟΧΙ σε αναδρομικές παρεμβάσεις σε FIT τιμες. Εχει ενδιαφέρον όλο το κείμενο για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να αρθούν όλες οι πιθανόν στρεβλώσεις στην εσωτερική αγορά ενέργειας.

    http://ec.europa.eu/energy/gas_electricity/doc/com_2013_public_intervention_en.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ειναι συναδελφε; επιτελους ενα καλο νεο!
      μπορεις να πεις σε ποια σελιδα το γραφει γιατι ειναι πολλες;;

      Διαγραφή
    2. αυτη η οδηγια ειναι απ τις 5 νοεμβριου.... αυτη που δημοσιευσε χθες το energypress μηπως ειναι νεωτερη;;;

      Διαγραφή
  25. 1:34, αναφέρω την σελίδα 15, παράγραφος 3….

    1:40, το σιτε της ΕΕ επιτροπή ενέργειας ειναι η ακόλουθη και μπορεις να δεις όλες τις επικοινωνίες….δεν είδα κάτι νεώτερο…

    http://ec.europa.eu/energy/gas_electricity/internal_market_en.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με το σχετικο αρθρο που γραφει το energypress οτι η κομισιον θεωρει οτι δοθηκαν υπερεπιδοτησεις στις ΑΠΕ στην Ελλαδα...?????? Νομιζω οτι ειναι πιο προσφατο.

      Διαγραφή
    2. και μαλιστα δε γραφει πουθενα το energypress καποια παραπομπη για διασταυρωση και επιβεβαιωση... και ουτε καν σχολιαστηκε... τι διαολο, τοσο στο ντουκου περναει αυτη η ειδηση η μηπως εχουν κοψει τα σχολια;

      Διαγραφή
    3. συναδερφοι εψαξα παντου στο σαιτ της ΕΕ επιτροπής ενέργειας και δεν γράφει τίποτα τέτοιο , για υπερ-επιδοτήσεις. Βρήκα την επισημη επικοινωνία που παρέθεσα πιο πάνω. Αν το βρει κάποιος ασ μας το παραθέσει. Πάντως μη πιστεύετε ότι διαβάζετε στα ελληνικά σαιτ, για αυτό ανατρέχω στα επίσημα σαιτ τηε ΕΕ, στη πηγή για να μην υπάρχουν αλλιώσεις. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  26. ΤΕΛΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΙ Π.........Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ