Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Απαράδεκτες καθυστερήσεις από τη ΔΕΗ στα φωτοβολταϊκά

Σας παραθέτω το σχετικό μου άρθρο σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσει της ΔΕΗ.
Αλήθεια τι κάνουν τόσοι υπάλληλοι ?

Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται τον τελευταίο καιρό (Απρίλιος - Μάιος 2011) από τη ΔΕΗ σε θέματα που αφορούν φωτοβολταϊκά συστήματα. Το πιο μείζον πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη μετρητών ακριβείας της παραγόμενης ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά (μετρητές εισερχόμενης- εξερχόμενης ενέργειας). Λόγω της έλλειψης των μετρητών αυτών καθυστερούν, οι ενεργοποιήσεων των νέων φωτοβολταϊκών συστημάτων μέχρι και 20 ημέρες !
Με λίγα λόγια,
 ενώ τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι έτοιμα προς λειτουργία, η ΔΕΗ καθυστερεί να τα συνδέσει με το δίκτυό της λόγω χαμηλής διαθεσιμότητας μετρητών !
Αυτό το φαινόμενο είναι απαράδεκτο, διότι οι ιδιοκτήτες-εκμεταλλευτές των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων έχουν προπληρώσει τον μετρητή, αρκετό καιρό πριν την κατασκευή και τη σύνδεση της μονάδας τους.

Ανάλυση του προβλήματος

Η τοπική ΔΕΗ του Πύργου παραλαμβάνει μετρητές από την ΔΕΗ Πατρών. Οι μετρητές θα έπρεπε να παραδίδονται στη ΔΕΗ Πύργου λίγες ημέρες μετά την πληρωμή τους από τους ιδιοκτήτες-εκμεταλλευτές των φωτοβολταϊκών. Αντ' αυτού η ΔΕΗ Πατρών στέλνει τους μετρητές πολύ αργότερα, όταν έχουν, και μόνο αφότου δηλώσει ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης-εκμεταλλευτής ότι ο σταθμός του είναι έτοιμος προς σύνδεση.

Είναι τραγικό για μια εταιρία επιπέδου ΔΕΗ να παρουσιάζεται τέτοια έλλειψη υλικών. Η ΔΕΗ θα έπρεπε να έχει αποθέματα εκατοντάδων μετρητών, όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση που έχει τέτοιο μέγεθος και ροή εργασιών. Η έλλειψη δεν αφορά κάποιο σπάνιο είδος υλικού αλλά ένα μετρητή που χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές της χώρας.

Πάντως η έλλειψη δεν σημαίνει ότι τελικά δεν συνδέονται τα φωτοβολταϊκά. Μπορεί να καθυστερεί κάποιες ημέρες αλλά η σύνδεση του φωτοβολταϊκού γίνεται σε κάθε περίπτωση.


Ξέμειναν και από στατιστικά στοιχεία

Επιπλέον η ΔΕΗ καθυστερεί να ενημερώσει τα στατιστικά στοιχεία για τις νέες αιτήσεις και συνδέσεις φωτοβολταϊκών σταθμών μέχρι 10kW. Τα τελευταία στοιχεία που έχει δημοσιεύσει η ΔΕΗ αφορούν τον Δεκέμβριο του 2010. Δηλαδή εδώ και 4-5 μήνες δεν έχει δημοσιεύσει νέα στατιστικά στοιχεία. Εδώ τι δικαιολογία θα βρουν ; Ξέμειναν και από στατιστικά στοιχεία μήπως;

http://aeikinito.blogspot.com/2011/05/2011.html

5 σχόλια:

  1. Από 13 Μαρτίου περιμένω τον μετρητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από 10 Απριλίου περιμένω εγώ και φως δε βλέπω. Οι δόσεις του δανείου πληρώνονται κανονικά. Ποιος νοιάζεται όμως στη ΔΕΗ; Μόνο τα οικονομικά τούς απασχολούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βραχάτι Κορινθίας.Αναμονή για τον μετρητή 19 μέρες.
    Χαιδάρι Αθηνών.Αναμονή για τον μετρητή τέσσερις ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hellο! Do yоu uѕe Tωittеr?
    I'd like to follow you if that would be ok. I'm absolutely enjoying yοur blog and
    look fοrwаrԁ to new ρosts.


    my blog :: power rating resistor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ