Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Σκανδαλο στα Φωτοβολταικά : Εγκατάσταση απο Γερμανικές Εταιρίες

sxc
Η ΕΑΣ Αγρινίου, που έχει και το 20% των αιτήσεων της Πασεγές για τα αγροτικά φωτοβολταικά, μιλάει με Γερμανικές εταιρίες για να κάνει τις εγκαταστάσεις των αγροτών.

Το καταλαβαίνω να αγοράζουν οι αγρότες Γερμανικά φωτοβολταικά πάνελ,
γιατί είναι αξιόπιστα και ανταγωνιστικά. Το να γινει ομως η εγκατάσταση και από Γερμανικές εταιρίες το θεωρώ ΣΚΑ ΝΔΑ ΛΟ. Δεν υπάρχουν αξιόπιστες εταιρίες εγκατάστασης στην Ελλάδα; Δεδομένου της κρίσης που υπάρχει πρέπει ολα τα λεφτά να πάνε στους Γερμανούς; Δεν ειναι ανήθικο, οταν ο χώρος της κατασκευής και των έργων έχουν παγώσει στην Ελλάδα;

Από την άλλη όταν η ομάδα των αγροτών που καλώς ή κακως  υποστηρίζεται από την Κυβέρνηση με την προνομιακή σειρά προτεραιότητας στα φωτοβολταικά , είναι σωστό αφού πήραν τις άδειες να τις δώσουν σε Γερμανικές εταιρίες για εγκατάσταση; Για ποιό λογο επιχορηγούν τους αγρότες με χιλια δυό; για να δίνουν τα λεφτά στους Γερμανούς;

Και έστω οτι δίνουν ανταγωνιστικότερες προσφορές οι Γερμανοί, δεν θα έπρεπε να κληθούν Ελληνικές εταιρίες να συμμετάσχουν και να δώσουν προσφορές;

Αραγε θα κάνει κανείς τίποτα γι'αυτό;
Ντροπή....

11 σχόλια:

  1. Και να ηταν μονο αυτο..! Οι ιδιες γερμανικες/ισπανικες κλπ εταιρειες αγοραζουν και αδειες κια υλοποιουν εργα σε ενα περιβαλλον που δυστυχως οι ελληνες επενδυτες δεν μπορουν να δανειστουν.. Οποτε υπαρχει ο κιδυνος του παρακατω σεναριου.. Ξενες εταιρειες να φερνουν ξενα πανελς, να τα εγκαθηστουν ξενα συνεργεια, και τα εσοδα να φευγουν στο εξωτερικο. Και η Ελλαδα μας απο ολο αυτο το θεμα να κερδισει τον καθαρο ουρανο. Δεν λεω σημαντικοτατο αλλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω. Δεν θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να "προστατεύουν" αυτές τις επενδύσεις, να μείνουν τα χρήματα εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λόγο της πτώσης των πωλήσεων στην Ευρωπαική αγορά πολύ σύντομα να περιμένουμε και τον "πολωνό" εγκαταστάτη(υδραυλικό) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΗΛΙΑΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω 4 προσφορες για ενα παρκο 100 kw, 3 απο ελληνικες εταιρειες και μια απο γερμανικη. Η γερμανικη ειναι 20.000€ φτηνοτερη απο τον φτηνοτερο ελληνα. Φυσικα μιλαμε για ιδια υλικα. Εσεις τι θα κανατε στη θεση μου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω οτι η εγκατασταση ειναι εγκατασταση και διαφορές μεγάλες οταν εχουμε τα ιδια υλικά συνήθως δεν υπαρχουν. Εκτος πια και αν η εταιρία αυτή ειναι τοοοοσο μεγάλη, η Γερμανική, που μπορεί και αγοράζει πολύ πολύ φθηνότερα από τους Ελληνες. Από την άλλη αν είναι τοσο μεγάααλη ασχολείται με κατοστάρια;

    Το σκεπτικό μου είναι το εξής:
    1) Τι εννοούμε ιδια τα υλικά; Πανελ και αντιστροφείς μονο; Θα σιγουρευόμουνα οτι ειναι ίδια η εγκατάσταση συνολικά και σύννομη με τις ελληνικές προδιαγραφές.
    2) Θα ρώταγα τι γίνεται σε περίπτωση βλάβης και θα σιγουρευόμουν εναλλακτικά οτι μπορώ απο εταιρία εδώ/ιδιώτη ηλεκτρολογο να κάνω τη συντήρηση
    3) Θα έδειχνα την προσφορα στις ελληνικές εταιρίες, γιατι θα μπορούσα καλύτερα να επισημάνω
    - τι διαφορές υπάρχουν
    - απο που προκύπτει η διαφορά στην εγκατάσταση.
    - ποσο κοστολογεί η γερμανική εταιρία τις αντίστοιχες εργασίες
    4) θα σιγουρευόμουν οτι οι προσφορές μου ειναι ανανεωμένες και δεν εχουν πάνω απο 1 μήνα διαφορά. Θα επαιρνα τηλέφωνο για επιβεβαίωση.
    5) θα εκανα επαναδιαπραγματευση με τις Ελληνικές βάσει της προσφοράς.Να τους τη δείξεις.

    Αν στο τέλος διαπίστωνα οτι η διαφορά είναι σημαντική και συγκρίνω ίδια πράγματα με διαφορά 20.000 ευρώ θα έκλινα προς τη Γερμανική.
    Αν η διαφορά ήταν γύρω στο 10αρικο θα έκλινα προς Ελληνικές.

    Γραψε μου αν θες στο fotoboltaika.blogspot@gmail.com την Γερμανική εταιρία να την δώ, και άν εχεις πρόχειρη την προσφορα, θα το εκτιμούσα να την έβλεπα. Δεν θα δημοσιευτεί , θα ειναι για δική μου ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραια και καλα οσα λετε αλλα και εγω θα προτιμουσα γερμανο να μου τα βαλει παρα ελληνα.
    Οι εταιριες στην Ελααδα δυστηχως κανουν τσαπατσουλικες δουλειες. Εδω για παραδειγμα http://tinyurl.com/8m9rr57,μολις κατεστρεψαν/τρυπησαν την στεγανωση της στεγης του σπιτιου. Αν ειναι να πληρωνω για να μου φτιαξουν ενα και να μου χαλασουν δυο...αστο παω στο γερμανο.
    Βεβαια οχι ολοι αλλα απο πολλες εταιριες ειδα αθλιες δουλειες και τιμες αστα. Τελικα τα περασα μονος, χωρις διασυνδεση ΔΕΗ και ησυχασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα που το ανεφερες.....!!!!Οχι ολες οι εταιρειες!!Και το βασικοτερο που βεβαια ειναι αναποφευκτο....οι κακοι υπαλληλοι χαλανε τις εταιρειες.....Πως ξερουμε οτι ο υπαλληλος που σου εκανε την ζημια ηταν γνωστης της δουλειας....|?Πρεπει να υπολογιζεις και καποιους αλλους παραγοντες....Καλυτερα κανε καλυτερη ερευνα πριν την εκκινηση εργασιων παρα να ακολουθεις αυτη την τακτικη γιατι αν το δωσεις στο Γερμανο και τα δικα σου τα παιδια αυριο θα πεινανε.....Δες το μακροχρονα....οχι μεχρι αυριο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ