Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ποιος νικαει στον πολεμο τιμών;

Οχι θα κάθονταν στα αυβά τους!
Oπως γνωρίζουε η Αμερική επεβαλε δασμους 30% περίπου στα κινεζικα φωτοβολταικα πανελ. Τον Απρίλιο  οι εισαγωγές στα Κινέζικα πανελ στην Αμερική σε σχεση με τον Μάρτιο είχαν πτώση 66%.

"Οι σημαντικές αυτές μειώσεις δείχνουν οτι η αγορα αναγνωρίζει τα κοστη, ρισκο και αβεβαιότητα που περιβάλει την εισαγωγή των κινέζικων πανελ" ανέφερε δήλωση του  Coalition
for American Solar Manufacturing. Οι ίδιοι προειδοποίησσαν οτι ισως οι Κινεζικες εταιρίες προσπαθήσουν να αποφύγουν τους δασμους στέλνωντας προιόντα μεσω αλλων χωρών. Παρατήρησαν δε οτι την ίδια περίδο οι εισαγωγές απο Μαλαισία, Φιλιππίνες, Ταιβάν αύξηθηκαν κατακόρυφα.

Σε ενα δείπνο στ Σαν Φρανσίσκο, ο CEO της Suntech είπε οτι η εταιρία του μπορεί να εισάγει φωτοβολταικές κυψέλες εκτός κίνας  και επίσης να κατασκευάζει φωτοβολαικά πανελ εκτος Κινας όπως Αμερική και Ιαπωνία που ετσι δεν εχουν δασμους.

Οπως είπε χαρακτηριστικά " Προετοιμαζόμασταν για αυτό εδώ και 6 μήνες"!!

 Και αλλες Κινέζικες εταιρίες κάνουν το ιδιο για να αποφύγουν τους δαμσούς. Οπως λένε "ίσως να είναι λιγο πιο ακριβή η παραγωγή ετσι, αλλα σίγουρα το κοστος ειναι πολύ μακριά απο τους δασμούς"


Πηγη http://www.forbes.com/sites/toddwoody/2012/06/22/whos-winning-the-solar-trade-war/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ