
Θεμα της ομιλίας: Τι πρεπει να κανει ενας κατασκευαστής /επενδυτης φωτοβολταικών εργων προκειμένουν να εξασφαλισει χρηματοδότηση.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Πρεπει ολοι οι ενδιαφερομενοι στο εργο να τηρουν τις προυποθεσεις της τραπεζης.
- Ο κατασκευαστής να δείξει οτι εχει την γνωση που χρειαζεται και δεν θα υπαρξουν κατασκευαστικά, τεχνολογικά και αναπτυξιακά ρισκα.
- Πρεπει επισης να φαίνεται οτι η αποδοση του εργου ειναι εξασφαλισμένη.
- Η σχεση μεταξύ επενδυτή και τραπεζας για ενα προτζεκτ ειναι μεταξύ 15-18 χρονια και πρεπει τα ρισκα επομένως να ειναι μικρα.
ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΡΙΣΚΟΥ
- Στη συνέχεια ο αντιπροεδρος, εδειξε μαλιστα και μια πυραμίδα ρισκου.Οσο πιο ψηλά πας στην πυραμίδα τοσο υψηλοτερο ρισκο υπάρχει
- Στην κορυφή της πυραμίδας ήταν τα μακροοικονιμικά στοιχεία και ακολουθουσε η χώρα που εχει γινει ή προκειται να γίνει το εργο.
- Το εργο απο μονο του είχε χαμηλό ρισκο.
- Η τραπεζα ομως βασει της πυραμίδας, πρώτα θα εξασφαλίσει οτι τα μακροοικονομικα στοιχεια και η χώρα ειναι ενταξει και μετα θα κοιτάξει το ρισκο του εργου.
Με αλλα λογια αγαπητοι αναγνώστες/στριες δεν υπαρχει περιπτωση να δοθουν δανεια στην Ελλαδα για φωτοβολταικα εργα απο Γερμανικές τραπεζες!
Στην κορυφή της πυραμίδας ειμαστε. Απο που να το πιασουμε; Να πιασουμε τα μακροοικονομικα στοιχεία ή την κατασταση της χωρας;;;
Ειμαστε κομμενοι απο την αρχή! Μην περιμενετε δανεια απο τους Γερμανους. Να δουμε τις αλλες εναλλακτικες χρηματοδοτησης για παρκα. Aν εχει μείνει και καμμια ελπίδα ή φως απο καπου......
Ετσι τουλαχιστον λεει ο αντιπρόεδρος...Κατι θα ξερει...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφή