Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Φεβρουάριος - Πληρωμή Μάρτιος/Απρίλιος 2024


 Καλησπέρα σας, 


Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί τράπεζα, αυτοτιμολόγηση ή όχι, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής και μην ξεχνάτε το ποσό.


196 σχόλια:

  1. Καλησπέρα ΗΛΙΟΣ
    Υπάρχει ελπίδα για σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα argyris. Δεν γνωρίζω κατι παραπάνω. Για να δούμε...

      Διαγραφή
  2. ΘΑ ΑΡΧΊΣΟΥΜΕ ΠΆΛΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΊΔΑ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι σύλλογοι μας που ειναι ? η ώρα πήγε 4.30 και ακόμη τίποτα ,μου φαίνεται ότι θα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς τακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε εθνική έχει μπει κάτι. Μίλησα όμως σήμερα με δαπεεπ κ είπαν ότι θα γίνουν σήμερα κ αύριο πληρωμές. Να σημειώσω πάντως ότι Παρασκευή μέχρι και Δευτέρα είναι τραπεζική αργία λόγω καθολικού Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας μας ενημερώσει αν θέλει για να ξέρουμε να μην περιμένουμε κάθε μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φορολογικές ενημερότητες έχουν τραβήξει; Μπήκε κανείς να δει στο λογαριασμό του στο taxis;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μένα δεν έχουν τραβήξει. Είμαι όμως ενήμερη μέχρι 14/4. Τις προηγούμενες φορές τραβούσαν ενημερότητα κάθε μήνα.

      Διαγραφή
  7. Και φορολογικές έχουν τραβήξει. Και ΤΑΥ έβγαλαν. Και στο τηλέφωνο αλλά λέει ο ένας και αλλά ο άλλος. Να μην ξαναζήσουμε τα παλιά. Μόνο αυτό. Τίποτα άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχουμε κάποιο νέο για πληρωμές??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παμε για αυριο η Εθνικη και Τριτη 2 Απριπιξυ οι υπολοιποι. Ετοιμες πληρωμες και ο Γιαρεντης επρεπε απλα να δωσει εντολη…Μαλλον δεν την εδωσε και σημερα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλοι αυτό ρωτάμε αλλά άκρα του τάφου σιωπή από τον ΔΑΠΕΕΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχρηστοι,δεν λειτουργεί τίποτα κ πουθενά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εγώ πληρώθηκα Εθνική 22/3 τον Φλεβάρη....4600 μπορεί από σπόντα...μακάρι να πληρώσουν όλους αύριο.. τι να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΙΝ...ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα γνωρίζει κάποιος πότε θα γίνει η πληρωμή Πειραιώς??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Περιμένουμε να δώσει εντολή ο πρόεδρος. Αν γίνει σήμερα εθνική μάλλον η Πειραιώς θα πάει για τρίτη. Με κάθε επιφύλαξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη μπορει και καθυστερει!!! Πληρωμες ετοιμες λεφτα ετοιμα και κρεμομαστε απο το αν θα δωσει εντολη ενας ανθρωπος. Που τα χουμε δει αυτα.... Που ενας Δαππεεπ λειτουργει επειδη υπαρχουμε εμεις!

      Διαγραφή
  16. Τι να πει κανείς όλοι ξέρουν ποτε θα πληρωθούν εκτός από εμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα ξέρει κανείς εάν πλήρωσε η πειραιως????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. Μάλλον αύριο θα τα δεις γιατί είναι ημιαργία,θα γίνουν λίγες συναλλαγές,οπότε μσλλον το πρωί θα τα εχεις

      Διαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα αν δει κάποιος πληρωμή στη eurobank παρακαλώ ας ενημερώσει ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πληρώθηκε κανείς από Πειραιώς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αναρωτιεμαι....
    ο προγραμματισμός και η οργάνωσή τους μέχρι εκεί φτάνει. Να μην ξέρουν ότι υπάρχει η αργία των καθολικών
    και θα πρέπει να πληρώσουν νωρίτερα?
    Εάν οι αρμόδιοι υπεύθυνοι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ δεν πληρωνοντουσαν πώς θα ενεργούσαν , άραγε?
    Η εφορία θα ζήτησει τόκους εμείς τι πρέπει να ζητήσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προγραμματισμενη 5ωρη διακοπή από τον Δεδδηε ,δικαιούμαι αποζημίωση?Γνωρίζει κάποιος γι'αυτό το θέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν ειναι να δωσουν αυτοι δεν δικαιουμαστε τιποτα οταν ειναι να παρουν ειναι τυπικοι και απολυτοι...

      Διαγραφή
  24. Γιατί ένα αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα πρέπει να δουλεύει καθημερινές και εργάσιμες; Έτσι το ξέρουμε και το έχουμε συνηθίσει αλλά γιατί να μην μπαίνουν λεφτα το Σάββατο π.χ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μήπως αρχίζουν τα παιχνίδια τους με την καθυστέρηση των πληρωμών ώστε να μας πιεσουν ότι έχει έλλειμμα ο λογαριασμός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κάποιοι κάποτε έλεγαν συνάδελφοι οτι με την αυτοτιμολόγιση δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα ορίστε Ελλάδα 2.0 και αν δεν το πήραν ακόμη χαμπάρι θα λένε τώρα οτι φταίει η κλιματική αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. https://news.b2green.gr/45518/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CF%84%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλά ακόμα δεν καταλάβατε ότι η ΝΔ ποτέ δεν μας γούσταρε και ήθελε να βγαλει απο το χώρο. Μη ξεχνάτε ότι ανέκαθεν τα παιχνίδια της κυβέρνησης τα υποστήριζαν πολλοί εφιάλτες παραγωγοί. Μπήκαμε κατά τύχη στις ΑΠΕ απο μια γυναίκα (Μπιρμπίλι) που στο τέλος την έβριζαν όλοι. Το 2019 μέχρι 2013 ποιοι επένδυαν σε ΑΠΕ και διακινούσαν χρήμα σε μια φτωχευμένη Ελλάδα με μαυρισμένα δάνεια..; Μόνο εμείς. Που ήταν τότε οι σημερινοί επενδυτικοί κολοσσοί..; Η μαρίδα κατέβασε τα κόστη και δούλεψαν και κρατήθηκαν ζωντανές ένα σωρό άλλες επιχειρήσεις. Το ευχαριστώ της κυβέρνησης NEW DEAL. Ποίοι το υποστήριξαν ; Παραγωγοί και ένας υπουργός συμφερόντων του μεγαλοκεφαλαίου. Σταματήσαμε και με τσάμπα κόστη μπήκαν οι μεγάλοι. Όταν είδαμε ότι μπορούμε ξανά να κινήσουμε και να ταίσουμε την αγορά πάλι μας έκοψαν βάζοντας προτεραιότητες. Βλέπετε δεν έπρεπε αντί για ένα 300MW παρκο ενος επενδυτικού Funds να μοιραστεί σε 300 μικρομεσαίους παραγωγούς που θα ταίσουν τη τοπική κοινωνία αλλά το χρήμα των Ελλήνων μέσω των λογαριασμών να ξενιτευτεί στο εξωτερικό. Σε θέλουν φτωχό και στο δηλώνουν. Τους πείραζαν οι επιδοτήσεις και δεν ήθελαν να ακούσουν αλλά στις ανεμογεννήτριες που δεν μπορούν να επενδύσουν μικρομεσαίοι της έδιναν αφειδώς. Αλλάξανε μέχρι και το νόμο για τις δασικές εκτάσεις... φυσικά όχι για εμάς για να επενδύσουμε φωτοβολταικά στα κορφοβούνια. Μα βάλανε να πληρώνουμε μια δημόσια υπηρεσία χωρίς να έχουμε δικαίωμα λόγου και αντίθεσης. Παχύδερμα διπλοσάγωνα κομματόσκυλα πληρώνονται απο εμάς για να λειτουργούν εις βάρος μας. Αυτοί δίνουν τις εντολές και απλά οι υπάλληλοι του ΔΑΠΕΕΠ υπακούουν. Ναι όλοι έκλεβαν αλλά πετούσαν και κανένα ψίχουλο. Αυτοί τα πήραν όλα για όλα για τη πάρτι τους. Μοναδικό τους όπλο οι εφιάλτες δικοί μας παραγωγοί που δίχαζαν εσκεμμένα τους παραγωγούς για κάποια προσωπικά τους οφέλη. Ναι κάποιος τους πείραζε που κάναμε ποιο φθηνά έργα λες και τώρα τα Funds τα κάνουνε ακριβά τους πείραζε που δεν μπαίναμε στην αυτοτιμολόγηση τους πείραζε που μπήκαμε σε λίστα και ήθελαν να την υποσκελίσουν με τις ενεργειακές κοινότητες γενικά τους πείραζε ότι καλό μπορεί να συνέβαινε σε κάποιον της τάξης τους αλλά για τους μεγάλους κατεβασμένο το κεφάλι. Αυτοί είμαστε αυτά πληρώνουμε. 40% πάρτε να χετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς είναι ακριβώς έτσι οπως τα λές φίλτατε

      Διαγραφή
    2. Το θέμα αφου τα ξέρουμε και πανω κάτω όλοι συμφωνούμε σε αυτά!!!! Τι πρέπει να κάνουμε. Γιατι όπως είπες δεν μπορεί ο Δαπεεπ να λειτουργεί με δικά μας χρήματα και να μην έχουμε λόγο. Οπως και με την διακοψιμότητα που έρχεται δεν υπάρχει κάποια αντίδραση απο κανένα σύνδεσμο ( εφόσον ειναι υποτείθεται η φωνή μας). Τι μπορούμε να κάνουμε να αλλάξει κάτι?

      Διαγραφή
    3. Οι αποκοπές ήταν γνωστές από το 2018 (τουλάχιστον) σε όλους όσους ασχολούνται σοβαρά με τον κλάδο και προβλέπονται και από την νομοθεσία. Δεν μπορούν εκ των υστέρων να φωνάζουν οι επενδυτές γι αυτό το ζήτημα. Μπορούν όμως να φωνάζουν όταν :

      1. Αποφασίζουν την απαγόρευση κατάθεσης νέων αδειών στον ΔΕΔΔΗΕ αλλά όχι στον ΑΔΜΗΕ όπου γίνεται ΠΑΡΤΥ!
      2. Το ΥΠΕΝ βλέπει ότι η ζήτηση ρεύματος έχει πάει στα τάρταρα και αντί να αποφασίσει το πάγωμα όλων των αδειών με εξαίρεση αυτών που έχουν λάβει όρους σύνδεσης εξακολουθεί και αδειοδοτεί την Άρτα με τα Γιάννενα. Το αποτέλεσμα είναι το πρόβλημα να διογνώνεται με πολύ άσχημες προεκτάσεις και στο ζήτημα των αποκοπών αλλά και στο ζήτημα των τιμών στο χρηματιστήριο ενέργειας.
      3. Όταν λοιπόν έχουμε τέτοια υπερεπάρκεια ισχύος είναι λογικό οι τιμές στο χρηματιστήριο να είναι εξαιρετικά χαμηλές με αποτέλεσμα τα νέα πάρκα που μέχρι πρότεινος πρόσθεταν έσοδα στον ειδικό λογαριασμό πλέον να προσθέτουν έξοδα.
      4. Επίσης οι παραγωγοί έχουν κάθε δικαίωμα να φωνάζουν όταν τρώνε την έκτακτη εισφορά στο κεφάλι επειδή ο λογαριασμός έχει έλλειμμα, αλλά όποτε έχει πλεόνασμα όλα τα χρήματα να πηγαίνουν στο ταμείο ενεργειακής μετάβασης και να μειώνονται όλα τα έσοδα του ΕΛΑΠΕ από τους ρύπους.

      Διαγραφή
    4. Στα χαοτικά έργα των παρόχων προμηθευτών με ppa θα επηρεάσουν οι περικοπές..; Πάλι η μαρίδα θα τη φάει και εξαιτίας των χαοτικών με ppa ακόμα πιο πολύ.

      Διαγραφή
    5. Γιάννη φωνάζουμε..αντιδρούμε...αλλα δεν σε λαμβάνει κανένας υπόψιν..τα ξέρεις χρονια....τώρα..αφού έχουν ακομη γραμμένους κατά ουσίαν τους συλλόγους....τα ξέρεις!!

      Διαγραφή
    6. Εννοειται οτι γνωριζαμε για τις αποκοπες. Το θεμα ειναι που θα φτασουν. Οπως σωστα ειπες δεν σταματανε για τις αδειες…. Κανω καπου λαθος;

      Διαγραφή
  29. Καλησπέρα μήπως κάποιος πληρώθηκε από Πειραιώς η eurobank? Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα έχουμε κάποιο νέο για πληρωμή Πειραιώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Να μην ξεχάσουν την επόμενη πληρωμή να βάλουν τα λεφτά μεγάλη Πέμπτη, να πληρωθούν οι τραπεζες εκτός εθνικής πέντε μέρες μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ακρίβεια 6 μέρες γιατί είναι και η αργία της Πρωτομαγιάς. Να έχουμε χρόνο να προγραμματίσουμε που θα τα χαλάσουμε.

      Διαγραφή
    2. Άμα μας τα δώσουν θα τα φάμε. Για αυτό το κάνουν.

      Διαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Περίεργα πράγματα πάλι ακούγονται σχετικά με τις περικοπές ενέργειας..Δεν τους φτάνει να περικόψουν ορισμένα απο τα νέα πάρκα μετά το 2022 αλλά τώρα συζητούν και γι αυτά του 2019 και μετά...Διερωτώμαι τα δικά τους στην ουσία νέα φαραωνικά έργα των εκατοντάδων μεγαβάτ θα είναι μέσα στις περικοπές???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. https://energypress.gr/news/perikopes-ape-61-erotimata-poy-zitoyn-epitaktika-apantisi-oi-ektimiseis-gia-tin-ayxisi-ton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. θα ήθελα να ρωτήσω κάτι αν ξέρετέ. Ξέρω ότι έχουν πάψει να πηγαίνουν να πάρουν τη μετρήσει τοπικά (από το μετρητή που είναι στο πάρκο) και γίνεται μέσω ιντερνέτ και συσκευή που έχουν βάλει αυτή (δεδηε). σε αυτό των μετρητή εγώ μπορώ να δω αυτές της μετρήσεις και ότι στατιστικά έχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορεις να βλεπεις απο το web box του παρκου σου που εχει τα δεδομενα της on time παραγωγης

      Διαγραφή
    2. Μετρητικά Δεδομένα Τηλεμετρούμενων Παροχών

      Διαγραφή
    3. ευχαριστώ φίλε μου. αν σου είναι εύκολο θα μπορούσες να μου πεις τι δείχνει το γράφημα ενεργού ενεργεία και το γράφημα άεργου ενέργειας

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστούμε κ. Περικλή! Μας έσωσες. Και μόλις είχα πρόβλημα με την τηλεμετρία και ετοιμαζόμουν να φωνάξω τεχνικό.

      Διαγραφή
    5. Προσπαθώ να κάνω εγγραφή κι εγώ στα μετρητικά δεδομένα του ΔΕΔΔΗΕ για το πάρκο αλλά δεν τα έχω καταφέρει εως τώρα..

      Διαγραφή
  36. Πολύ βοηθητικό!!!!Ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γειά σας!
    Πωλούνται μεταχειρισμένα Φ/Β panels SUNTECH 280W συνολικής ισχύος 100Kw (357 τεμχ.). Τιμή 0,06€/w συζητήσημη. Βρίσκονται στη Λάρισα. Πληροφορίες 6946285226.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πωλούνται panel Solarfan - Hanwha 220-230 w συνολικής ισχύος100 kw από repowering,φυσιολογική μειώση απόδοσης 12 ετών ,εμφανισιακά άψογα.Βρίσκονται στην Τιθορέα Φθιώτιδος δυνατότητα παράδοσης στην Αθήνα δίδονται και τμηματικά Πληροφορίες 6932741013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Δημήτριε Χαῖρε!
      Κάνω ἀρχὴ γιὰ νὰ ἐγκαταστήσω σταδιακὰ ἕνα σύστημα γιὰ τὸ ἐξοχικό μου στὴν Εὔβοια, ποὺ πλέον εἶναι μόνιμη κατοικία, ἔχω ἤδη τρία πάνελ τῶν 230 Watt καὶ σκοπεύω νὰ τὰ κάνω περισσότερα ἀλλὰ σιγὰ σιγά.
      Θὰ ἤθελα νὰ μοῦ πεῖς σὲ τί κατάσταση εἶναι ἡ ἀπόδοση τῶν δικῶν σου, τὴν τιμὴ ἕκαστου ὅσο καὶ τὶς διαστάσεις τους.
      Εὐχαριστῶ.

      Διαγραφή
  39. Αγαπητε george και λοιποι αναφερομαι σε σχολιο σου της 31 ΜΑΡ. το οποιο συνεχιζει να ειναι επικαιρο. Δρατομαι της ευκαιριας να σχλιασω τα ...περι δικαιης μεταβασης στη μεταλιγνιτικη εποχη ειδικα για την Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ η οποια πλητεται απο ανεργια και μεταναστευση που θυμιζει εποχες του '60. Απευθυνομαι σε οσους αναμενουν ορους συνδεσης επι διετιας και τα παιδια τους μεταναστευουν στο εξωτερικο. Γιατι κυριοι διαμαρτυρεστε γιατι περηφανοι Μακεδονες δεν εκμεταλευτηκατε την ευκαιρια που σας δοθηκε δηλαδη να πατε στην ΚΡΗΤΗ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕ ΕΛΙΕΣ? ΕΛΕΟΣ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μπορώ να μεταβιβάσω αγροτικό φωτοβολταικό 100kw στα παιδιά μου λόγω συνταξιοδότησης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν γίνει σε ένα παιδί που είναι αγρότης θα πάρει και την τιμή, αλλιώς αν θέλεις να τα πάρουν όλα θα το μεταβιβάσεις σε εταιρεία τους.

      Διαγραφή
  41. https://energypress.gr/news/giarentis-anagki-na-epanelthei-etmear-se-ypsilotera-epipeda-problepsi-gia-elleimma-200-ekat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος συνάδελφος έχει υπόψιν του το ΥΔΕ καθώς την χρονική του ισχύ γιατί σε κίνηση μου να μπω στο WEB BOX μου έβγαλε το μήνυμα (ΥΔΕ), έχει ζητηθεί και σε εσάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά περισσότερα αλλά νομίζω μόνο το παρακάτω link αρκεί : https://energypress.gr/news/ta-anadromika-toy-etmear-2019-2021-anasa-gia-ton-elape-se-ola-ta-senaria-oi-paradohes-toy

    Υπολόγιζαν σε έσοδα από την εκκαθάριση του ΕΤΜΕΑΡ 216,82 εκατομμύρια, τώρα προέκυψε ότι η επιστροφή ΕΤΜΕΑΡ προς την βιομηχανία είναι περίπου 202!
    Εκτός των παραπάνω ο κος. Γιαρέντης και η ΡΑΕΕΥ δεν γνώριζαν ότι ο ΕΛΑΠΕ θα γίνει ελλειμματικός; Δεν γνώριζαν ότι η ζήτηση έχει πέσει στα τάρταρα άρα θα έχουμε χαμηλές τιμές στην DAM την ώρα που παράγουν τα φωτοβολταϊκά; Η κυβέρνηση και το ΥΠΕΝ δεν γνωρίζουν ότι με τα έργα που αδειοδότησαν το πρόβλημα γίνεται χειρότερο και θα ενταθεί ειδικότερα του χρόνου; Προφανώς και ναι. Αυτό που με τρομάζει είναι ότι η ενασχόληση μου με τα φωτοβολταϊκά ξεπερνάει πλέον τα 17 χρόνια και ακόμη έχουμε την ίδια προχειρότητα, την ίδια απερισκεψία και οι επενδυτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως κορόιδα. Η υποτιθέμενη ανεξάρτητη ΡΑΕ (νυν ΡΑΕΕΥ) θα στηριχτεί στο οτιδήποτε έστω και ανεδαφικό προκειμένου να μην αυξήσει το ΕΤΜΕΑΡ, ο εκάστοτε πρόεδρος του ΔΑΠΕΕΠ θα έχει κοντόφθαλμη οπτική (για να μην πω τίποτα χειρότερο) και ο εκάστοτε ΥΠΕΝ μαζί με την κυβέρνηση θα πετάει τον δικό του χαρταετό. Ενεργειακές κοινότητες που δεν είναι ενεργειακές κοινότητες, πρόγραμμα Απόλλων που θα επιδεινώσει την κατάσταση και έχουν το θράσος να το εμφανίζουν ως πλεονέκτημα, έκδοση όρων σύνδεσης για έργα που δεν χρειάζονται και επιδεινώνουν το πρόβλημα...είναι δυνατόν να συζητάμε για αποκοπές που ενδεχομένως να ξεπερνάνε το 25% στις νέες μονάδες και ταυτόχρονα να συζητάμε για Φαραωνικό έργο της ΔΕΗ; Από την άλλη έχουμε τους καθετοποιημένους οι οποίοι για άλλη μια φορά μας γλεντάνε και κάνουν πάρτυ στην πλάτη μας. Τις ώρες που πουλάνε μπλε και λοιπά τιμολόγια με τιμές στον Θεό θα αγοράζουν στην χονδρεμπορική ακόμη και με μηδενικές τιμές. Τις ώρες που τα φωτοβολταϊκά δεν παράγουν και η DAM εκτοξεύεται χάνουν από την λιανική και τα εισπράττουν 3διπλα από την προμήθεια. Κατά τα άλλα μας νοιάζει το κόστος του ρεύματος στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Εφαρμόστε τις τιμές της DAM + καπέλο για κέρδος (ωριαία ή 15 λεπτά) στην λιανική να δείτε πως θα αλλάξει το μοντέλο ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και τι νούμερα θα δούμε στην DAM. Aλλιώς αρχίστε να θυμόσαστε την ΠΧΕΦΕΛ, προφανώς τροποποιημένη (για όποιον δεν έχει κοντή μνήμη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι αμοιβόμαστε από το χρηματηστήριο ενέργειας θα καταλήξουμε να πληρωνόμαστε από ΔΑΠΕΕΠ το μεγαλύτερο τμήμα της αποζημίωσης, και αυτό πάει να πει καθυστέρηση περίπου 1,5-2 μήνες σε σχέση τις πληρωμές από το χρηματιστήριο. Πάρτε τα μέτρα σας...

      Διαγραφή
  45. Η αγορά ενέργειας είναι παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα. Οι φωτοβολταικοί, γιατί δεν κάνουμε μια εταιρία προμήθειας ? Να γίνουμε κι εμείς καθετοποιημένοι !
    Περιμένω πρωτοβουλίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διότι είμαστε για φάπες οπως απεδείχθη ιστορικά,new deal κλπ

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου Βασίλη συμφωνώ μαζί σου αλλά.. Πρώτα απο όλα δεν είμαι σε κανέναν σύλλογο. Όταν έκλεισα την τιμή εγώ ξεκίνησα να το φτιάχνω. Κοντά στο πάρκο μου είχε κλείσει και ένας συνάδελφος με την ίδια τιμή αλλά ξεκίνησε μετά από 20 μήνες γιατί περίμενε να πέσουν οι τιμές στα υλικά όπως και έγινε. Μετά ήρθε το new deal το οποίο δυστυχώς μάς δίχασε . Εμένα δεν με πείραξε την τιμή. Τον γείτονα ναι. Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο??

      Διαγραφή
    3. Φταίνε αυτοί που άφησαν να μπουν στο σύστημα παραπάνω Φ/Β από αυτά που έπρεπε να μπουν και το ίδιο πράγμα γίνεται και τώρα και θα την πληρώσουμε ξανά...

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Θυμάμαι επίσης τις ημέρες του NEW DEAL το 2014 δηλαδή την ώρα που η κυβέρνηση κατέστρεφε εμένα και μερικούς άλλους με 100άκια αδειοδότησε κατ εξαίρεση τον Κοπελούζο με 350MWp και με ταρίφα άνω την 0,32 ευρώ

      Διαγραφή
    6. Γιατί θα πρέπει να έχει δίκιο κάποιος και κάποιος άλλος το άδικο? Απλώς την ώρα που το NEW DEAL κατέστρεφε ορισμένους απο εμάς οι υπόλοιποι που δεν κουρεύτηκαν μας κατηγορούσαν κι απο πάνω.. Προσωπικά οταν είχα πάρει την άδεια κατασκεύασα αμέσως και σε πληροφορώ καθόλου φθηνά. Εκανα κάποιο λάθος? Επίσης σε σύλλογο δεν έχω γραφτεί γιατί δεν υπάρχει σύλλογος που να ενδιαφέρεται για την επανόρθωση της αδικίας.Και αυτό διότι οι πρόεδροι των υπαρχόντων συλλόγων κατα κανόνα δεν είναι κουρεμένοι ή κάποιοι άλλοι είχαν λάβει κατ'εξαίρεση για τα δικά τους πάρκα ευνοική μεταχείρηση και ας είχαν κατασκευάσει πολύ αργότερα απο μένα

      Διαγραφή
  46. Πάρθηκαν φορολογικές ενημερότητες σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλημέρα. Στην πύλη των μετρικών δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ τις τελευταίες δύο ημέρες δεν ανεβαίνουν νέα δεδομένα. Συμβαίνει και σε άλλους αυτό ή ο δικός μου μετρητής έχει κάποιο θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλημέρα σε ολους .. . έχουμε καμία εικόνα γιατί δεν έχουν ανεβεί τε εκκαθαριστικά του Μαρτη?? επρεπε απο 10 12 του μηνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο mydata δεν έχουν ανεβάσει τίποτα ακόμα. Ειδικά αυτή την περίοδο που είναι χαμηλή η τιμή στο χρηματιστήριο 3-3,5 cents έχουν να λάβουν την εκκαθάριση από το χρηματιστήριο και να τιμολογίσουν έξτρα πάρα πολλά πάρκα που αμοίβονται από το χρηματιστήριο ώστε να πάρουν την τιμή 6,5-7 cents. Αν κρίνω ότι οι ΦΟΣΕ τιμολογούν περίπου 22-25 μήνα λόγω εκκαθάρισης χρηματιστηρίου και ο ΔΑΠΕΕΠ κάπου εκεί θα καταλήξει να τιμολογεί. Φυσικά όλα αυτά είναι προσωπικές εκτιμήσεις. Αν κάποιος ξέρει ή καταλαβαίνει κάτι περισσότερο ας μας ενημερώσει.

      Διαγραφή
    2. Εκκαθαριστικά? Ενημερωτικά παραγωγής εννοείς? Λογικά σήμερα θα ανεβάσουν.

      Διαγραφή
    3. ναι αλλά θα έπρεπε να έχουν ανεβεί μια βδομάδα πισω τουλάχιστον ..το αργότερο 15 του μηνός ... βγαίναν

      Διαγραφή
    4. Νομιζω το ξεχναμε πλεον απο δω και περα.... Παμε για 20 κοντα!!! Το θέμα είναι να βγουν σήμερα να προλάβουν να κανουν πληωμές την ερχόμενη εβδομαδα. Πρωτομαγια δνε γίνονται πληρωμές και ουτε νομιζω να κανει Μεγάλη εβδομάδα. Δυστυχώς όλα εξαρτώνται απο Γιαρέντη, εφόσον δεν υπάρχει καμί αντιδραση και για τίποτα....

      Διαγραφή
  49. Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά Μαρτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Υπαρχει καποιο προβλημα 503 SERVICE UNAVAILABLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Θα μας τρελάνουν εντελώς. Ενώ οι περικοπές καλά κρατούν πανίσχυρα οικονομικά λόμπι του εξωτερικού ανακοινώνουν νέα χαοτικά έργα στην Ελλάδα με φωτοβολταικά. Ακόμα και στη θάλασσα. Ντροπή σε όλους τους ξεφτίλες του Ελληνικού κράτους που παίζουν με τις τύχες και τα οικονομικά των οικογενειών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως George.
      Ομως εδώ μέσα τοσα χρόνια τώρα δεν βλέπω αυτό το αίσχος και η ξετσιπωσιά της κυβέρνησης που μάλλον είναι "κρυφοί μέτοχοι" να απασχολεί τους υπόλοιπους.Το μόνο που τους απασχολεί όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ανατρέχοντας πίσω είναι για το πότε θα πληρωθούν τον μήνα...και τίποτε άλλο.Πού να πάς με αυτόν το κόσμο,με ποιον να τα βάλεις και τί να διεκδικήσεις...

      Διαγραφή
    2. Βασιλη δεν ξερω απο ποτε εισαι στον χωρο!!! Αλλα δυστυχως εχουμε φαει απο το 2012 ολα τα κακως κειμενα!!! Πλεον δυο συλλογοι το μονο που κοιτανε ειναι προσωπικα συμφεροντα!!! Βρες μας τον τροπο πως να ενωσεις ολο τον κοσμο που δεν πιστευει πλεον σε κανεναν!!!

      Διαγραφή
    3. Σύλλογοι πονεμένη ιστορία. Όλοι εξυπηρετούν τα προσωπικά συμφέροντα 2-3 ατόμων απο τα ΔΣ. Χρησιμοποιούν τα προβλήματα μας για επαφή με Υπουργούς και στα τραπέζια ζητούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα. Κάνουν και μια ανακοίνωση ότι ανέφεραν στον Υπουργό και κάποιο κοινό πρόβλημα και όλα μέλι γάλα.
      ΣΠΕΦ - Λουμάκης - new deal πάνε μαζί. Αντί να εξαφανιστεί απο το χώρο ακόμα συνεχίζει να εξυπηρετεί τα προσωπιικά του θέματα. Είναι απίστευτος και δεν αφήνει τη καρέκλα με τίποτα. Δουλεύει τους πάντες και τα πάντα.
      ΠΟΣΠΗΕΦ πρόδωσαν τους πάντες με τις ενεργειακές κοινότητες ακόμα και συνεργάτη τους (που ως δειά μαγείας ξερογλύφεται πάλι μαζί τους) και απο τότε στον εκάστοτε Υπουργό διεκδικούν μόνο θέματα ενεργειακών κοινοτήτων. Πχ να πάρουν παράταση ή αδειοδότηση ή ηλέκτριση ποιο γρήγορα. Ήδη κατάφεραν πάλι να ζητιανεύουν και να πάρουν ακόμα μια παράταση. Προσωπική μπίζνα έστησαν και χρησιμοποιούν τη παρουσία μελών σε χάπενινγκ με υπουργούς για να θυσαυρίζουν. Τους παλιούς παραγωγούς απο τους οποίους δημιουργήθηκε ο σύλλογος και τους έκανε ανθρώπους τους έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια. Βρίζουν ό ένας τον άλλο προσβάλουν οικογένειες πίσω απο τις κάμερες και στα χάπενιγκ με υπουργούς πρώτη μούρη όλο μαζί. Τσίπα Μηδέν.
      Για τους αγρότες τι να πω μια απο τα ίδια. Το ΔΣ τους τους πρόδωσε και αυτούς τότε το 14 μαζί με Λουμάκη παρέα (βλέπετε στη μπίζνα τα βρίσκουν και οι εχθροί) και λειτουργούσαν για τα προσωπικά τους πάρκα. Ευτυχώς μετέπειτα μέσω αγώνων οι αγρότες δικαιώθηκαν.
      Ο άλλος σαν μοναχικός λύκος δημιουργεί συλλόγους με 1-2 κολλητούς και αυτοβαφτίζεται πρόεδρος και μετα μέσω διαφήμισης προσκαλεί μέλη στο σύλλογο για να τους σώσει. Φυσικά και σαν κατασκευαστής ζητάει νέα έργα απο τον εκάστοτε υπουργό. Μόνος πάει μόνος φεύγει άντε και με κανενα κολλητό μαζί.
      Αυτοί ήμαστε αυτούς έχουμε να μας εκπροσωπούν. άνθρωποι στυγνοί που θα πουλούσαν και τη μάνα τους άνθρωποι καταδικασμένοι για οικονομικά θέματα άνθρωποι που δεν θα έπρεπε σύμφωνα με το νόμο να βρίσκονται σε ΔΣ. Τους ελέγχει κανείς; Πόθεν έσχες; Έλεγχος σε οικογενειακούς λογαριασμούς; Πως απο ύπνο στα παγκάκια ή απο μάζεμα ελιάς ή απο χωραφάκια έγιναν μεγάλοι και τρανοί και μέτοχοι;
      Όλα αυτά ξέρετε πως τα πετύχανε; Μόνο με την παρουσία μας για ισχύ. Και κάνουνε και παράπονα απο πάνω ότι δεν ασχολούνται οι παραγωγοί με συλλόγους. Δηλαδή ψάχνουν για μ.....ς. Οι σοβαροί παραγωγοί έφυγαν εδώ και καιρό.
      Σύλλογοι μια καλοστημένη μπίζνα για αφελείς. Οι υπουργοί τους πήραν πρέφα και κάνουν δοσοληψίες μαζί τους αρκεί το κεφάλι τους να έχουν ήσυχο. Ποιοί θα εξυπηρετηθούν πίσω απο τη τελευταία παράταση έργων ξέρετε; Σε οποιοδήποτε θέμα λένε ότι το ανέφεραν σε άρθρο τους παλιότερα αλλά μπροστά στον υπουργό μούγκα στη στρούγκα μόνο προσωπικό όφελος. Φωνασκούν για άδειες που δίνονται ενω το σύστημα δεν αντέχει και να κοπούν επειδή θα επιδεινωθούν οι περικοπές αλλά ζητάνε απο τη άλλη παράταση για τα έργα τους. Δηλαδή με τα δικά τους έργα δεν θα αυξηθούν οι περικοπές;
      Τι ζούμε θεέ μου. ΚΟΠΡΙΕΣ.

      Διαγραφή
    4. Προς Manthos
      Στο χώρο των Φ/Β απο το 2002 ως εισαγωγέας και κατασκευαστής αυτόνομων συστημάτων και μετέπειτα διασυνδεδεμένων Φ/Β πάρκων και οικιακών..
      Ως επενδυτής τα τελευταία 13 χρόνια

      Διαγραφή
    5. pros panel : Δεν θα διαφωνήσω με αυτά που γράφετε, αλλά μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.

      Διαγραφή
  52. Εκανα σύγκριση απο τα μετρητικά δεδομένα του ΔΕΔΔΗΕ με το πρόσφατο εκκαθαριστικο του Μαρτιου. Ο ΔΕΔΔΗΕ εχει 19709,1kwh ενω το εκκαθαριστικό 18792 δηλαδη μειον 917kwh
    Γνωρίζει καποιος που οφείλεται και πρέπει να απευθυνθώ Παρκο 150kw στην Μεση τάση Δράμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ίδια περίπου διαφορά έχω και εγώ από την τηλεμετρία αυτό τον μήνα

      Διαγραφή
    2. Εμενα μετρητικα και ενημερωτικο εχουν 1500kwh διαφορα σε 500αρι παρκο για Μαρτιο. Γιατι ομως γινεται αυτο;

      Διαγραφή
    3. Διάφορα 350 kwh σε 100αρι τρακερ

      Διαγραφή
  53. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Μέχρι τη ποσό δεν χρειάζεται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φορολογική μέχρι 1500 ευρώ και ασφαλιστική νομίζω 3000.

      Διαγραφή
  55. Σχετικά με τις αποκλίσεις στα πάρκα σας :
    1. Έχει ξανασυμβεί στα νέα πάρκα (μετά το 2018) αλλά οι περισσότεροι δεν το είχατε προσέξει
    2. Για τα παραπάνω πάρκα υπάρχει εξήγηση. Εφόσον ο μετρητής του ΔΕΔΔΗΕ είναι σύμφωνος με τα ενημερωτικά σημειώματα του ΦΟΣΕ και το ενημερωτικό του ΔΑΠΕΕΠ έχει άλλο νούμερο ισχύουν ένα από τα 2 : α) ο ΔΑΠΕΕΠ έχει πάρει λάθος μετρήσεις (3%πιθανό) β) επειδή το χρηματιστήριο ενέργειας είχε και μηδενικές τιμές αυτόν τον μήνα για περισσότερο από 2 συνεχόμενες ώρες (97% πιθανό) αφαιρεί τις ώρες που παρήγαγε ο σταθμός σας και οι τιμές ήταν μηδενικές. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ο ΔΑΠΕΕΠ δεν κάνει καμία αναφορά (στο ενημερωτικό σημείωμα) σε αυτό ενώ θα έπρεπε.

    3) όσον αφορά τα παλαιότερα πάρκα με FIT το 2. δεν μπορεί να συμβαίνει καθώς δεν επηρεάζεται η αποζημείωση τους από τις τιμές του χρηματιστηρίου. Σε αυτά τα πάρκα είτε έχει χαλάσει ο μετρητής σας είτε κάποιο καλώδιο του πάρκου έχει διαρροή. Να ελέγξετε και τις καταναλώσεις του σταθμού. Εάν έχουν αυξηθεί σημαντικά είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει διαρροή. ΠΡΟΣΟΧΗ : για τα παλαιά πάρκα αναφέρομαι στην περίπτωση που η τηλεμετρία σας έχει μεγαλύτερη απόκλιση από την συνηθισμένη (διαφορά μεταξύ ενημερωτικού σημειώματος και τηλεμετρίας μετατροπέων) όχι την περίπτωση να αναγράφει άλλο νούμερο ο μετρητής του ΔΕΔΔΗΕ και άλλο το ενημερωτικό σημείωμα του ΔΑΠΕΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεπως αν ανηκουμε στη 2η περιπτωση πρεπει να ενημερωσουμε εμεις τον ΔΑΠΕΕΠ ωστε να βγαλει διορθωτικο; Τι διαδικασια ακολουθειται; ή τα θεωρουμε χαμενα;

      Διαγραφή
    2. Για να καταλάβετε διαβάστε το άρθρο που το εξηγεί με λίγα λόγια.
      https://news.b2green.gr/46292
      Εντύπωση προκαλεί οι αρνητικές τιμές στο διπλανό μας κράτος.
      Το Σάββατο 13 Απρίλιου, οι τιμές στη βουλγαρική χονδρεμπορική αγορά, όχι μόνο ήταν μηδενικές αλλά και «γύρισαν» στο – 45 ευρώ / MWh. Τέτοιες τιμές σημαίνουν ότι ο επενδυτής παράγει και πληρώνει ο ίδιος για να βάλει την παραγωγή του στο σύστημα.
      Τι μας λέει η συγκεκριμένη περίπτωση; Καταρχήν, ότι τα ελληνικά έργα που εξήγαγαν ηλεκτρική ενέργεια στη Βουλγαρία, στο διάστημα μεταξύ 11.00 και 16.00, δεν πληρώθηκαν το παραμικρό.

      Διαγραφή
    3. Στην ουσία σε όλο αυτό που ζούμε αν δεν σταματήσουν άμεσα τα νέα έργα και δεν μπούνε μπαταρίες σε πάρκα που είναι σε λειτουργία πάπαλα.
      Θα μου πεις γιατί να επωμιστώ κόστος για μπαταρίες επειδή οι υπουργοί τα τελευταία χρόνια έδιναν αφειδώς άδειες σε χαοτικά έργα των δικών τους.
      Εγώ φταίω όχι αλλά έχει τιμωρηθεί ποτέ υπουργός; Μόνο με τη ψήφο τιμωρείς και εκεί πάλι δεν τους τιμωρούμε. Ο Σκρέκας απαγόρευε τις άδειες στα μικρομεσαία έργα με διάφορα τερτίπια και έδωσε και τι δεν έδωσε σε μεγάλα πάρκα των πολλών MW. Φράκαρε το σύστημα με τις δοσοληψίες Σκρέκα. Τον βλέπετε να ιδρώνει πρώτος μάγκας είναι.

      Διαγραφή
  56. Καλησπέρα σε όλους υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα γίνουν πληρωμές;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τιμολόγια Μαρτίου μόλις αναρτήθηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπέρα.. υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε θα γίνουν οι πληρωμές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Σχετικα με τις αποκλείσεις μετρήσεων Ο ΑΔΜΗΕ άμεσα με ενημέρωσε οτι η διαφορά θα τακτοποιηθεί στο τέλος Μάϊου με νεο εκκαθαριστικό. Οπως αναφέρθηκε υπήρξε απώλεια ροής μετρήσεων την 18/3/2024.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα ούτε εγώ βλέπω τιμολογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλησπερα ,εγω πριν λιγο που μπήκα είδα τα ΤΑΥ ανεβασμένα με σημερνή ημερομηνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλησπέρα έχει ιδέα κάποιος ποτέ θ ξεκινήσουν οι πληρωμές η πάλι θ μας βγάλουν την ψυχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλησπέρα μάλλον Πεμπτη ξεκινανε οι πληρωμές. Αλλα ας εστιάσουμε στα προβλήματα που μάλλον έρχονται και όχι οταν φτάνει ο 20 ο μήνας να καιγόμαστε μόνο για τα λεφτά.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλλειμα στο ΔΑΠΕΕΠ περίπου 200+ εκ. λόγω χαμηλών τιμών στο χρηματιστήριο ενέργειας, και για τα πάρκα με συμβάσεις λειτουργικής ενίσχυσης από 400 kW έως 1 MW θα υπάρξει πρόβλημα γιατί η τιμή ενέργειας είναι 0 για περισσότερο από 2 ώρες δε θα πληρώνονται. Βάλε τα νέα πάρκα που θα μπουν στο σύστημα και τι ενέργεια θα έρχεται από το εξωτερικό και η κατάσταση δε θα είναι καλή...

      Διαγραφή
    2. Αρα αναφέρεσαι στα 500άρια. Απο ποιά ημερομηνία σύνδεσης και μετά αφορούν οι περικοπές αυτές τα 400άρια και πάνω?

      Διαγραφή
  64. Καλησπέρα , το site του ΔΑΠΕΕΠ γιατι δεν δουλευει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Τα τιμολόγια είναι αναρτημένα από τις 22-4-2024

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ευχαριστούμε Manthos για την ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλησπερα , κάποιο τηλ. Που απαντάνε στον δαπεεπ ??
    Εχω αγροτικο παρκο 100kw , κ επειδη δεν εκανα την δηλωση ακομα οτι ειμαι αγροτης 2023 (την ενανα σημερα ) μαλλον μου αλλαξαν τι τιμη σε 0.285 απο 0.37, η διορια υποβολης βεβαια ληγει τον μαιο.
    Θελω να επικοινωνησω να δω γιατι το εκαναν αυτο ενω δεν εχει ληξει η ημερομηνια υποβολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στειλε email στο info@dapeep.gr η mantoniou@dapeep.gr μπορει να παρεις απαντηση σιγουρα

      Διαγραφή
    2. Η αλλαγή είναι προσωρινή, τέλος του μήνα θα γίνει εκκαθάριση και θα πληρώσουν την διαφορά, έτσι μου απάντησαν εμένα

      Διαγραφή
  68. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Πάντως βρε παλληκάρια , PPA περασε, τώρα Αγροτικό PPA τρέχει, και αντί να τσακιστούν οι απατεώνες να υποχρεώσουν τους παρόχους να υποχρεωθούν να αγοράζουν από τα εκκρεμή αιτήματα που δηλώσαν 5 ετη αναμονή και πληρώνουν εγγυητική , αφήνουν τους παρόχους να φτίαξουν από την πίσω πόρτα δικά τους φωτοβολταικά!
    ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ! Μας πέταξαν εκτός δικτύων με τις εικονικές ενεργεικές , δίνουν καταχρηστικά τη δυναμικότητα των υπαρχόντων υποσταθμών σε επαγγελματικά και οικιακα net metering, και τώρα που θα μπορούσαν να δώσουν διέξοδο στις αιτήσεις που είναι εδώ και 4 χρόνια στο stand by , ΠΑΛΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ!!!
    Η Σδούκου παραείναι πονηρή μαϊμού τελικά!

    Υπάρχει καμιά συνταγματικότητα σε αυτούς τους μεθοδευμένους αποκλεισμούς;
    Θα καθίσουμε να κοιτάμε σαν μαλάκες ή θα αποφασίσουμε να δράσουμε ομαδικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω υπαρχουν προεδροι συλλογων που ελεγαν ναι στο PPA και κλειδωναν τιμες και ελεγαν σε οποιον ηθελε να ακολουθησει, χθες τα αλλαξαν τα δικα τους και τα πηγαν παλι σε σταθερη τιμη. Κατι ξερουν που δεν ξερουμε.

      Διαγραφή
    2. Καλά οι σύλλογοι διαμαρτυρόταν με άρθρα τους για να σταματήσει το κράτος να αδειοδωτεί γιατί απειλείτε όλο το σύστημα και απο την άλλη πήγαιναν στον υπουργό και ζητούσαν παράταση για να κατασκευάσουν τα δικά τους έργα. Δηλαδή αλ κάρτ με τα δικά τους δεν θα κινδύνευε το σύστημα με τα ξένα κινδύνευε. Να τρουπώσεις δηλαδή με οποιοδήποτε κόστος εις βάρος των παραγωγών που σε πληρώνουν να τους εκπροσωπείς.
      Η περικοπή είναι περικοπή είτε απο μεγάλο πάρκο είτε απο μικρό.
      Δηλαδή ρε σύλλογε γιατί επειδή είσαι λαμόγιο πας και συνδέεσαι στη γραμμή που έχω εδώ και χρόνια το πάρκο μου και επειδή γίνεσαι στόχος περικοπής κόβουν και εμένα μαζί με σένα.
      Θα μου πεις εδώ μάθαιναν που περίμεναν άδεια μέλη τους και πήγαιναν και κουμπώνανε αιτήσεις με ενεργειακές παίρνοντας την άδεια μέσα απο το στόμα απο μέλη τους ίδιου του συλλόγου τους που εκπροσωπούσαν. Λέρες και ακόμα υπάρχουν παραγωγοί που τους ταίζουν μέσω συνδρομών και καταθέσεων για μελλοντικά πάρκα να γίνονται μέτοχοι με αέρα λεφτά. Μέχρι και τα γραφεία τους με το προσωπικό και τα εξοδα και ταξιδάκια τους στο σύλλογο τα χρεώνουν. Ζωή και κότα βρήκαν μακάκες. Έρε κάτι μυνιήσεις που έχουν να πέσουν που έλεγε και η γνωστή ηθοποιός. Κάποιοι θα χάσουν το χαμόγελό τους που έκαναν προσωπική μπίζνα τα οικονομικά των συλλόγων.

      Διαγραφή
    3. Εδώ διαβάζω οτι αυτά τα 500 MW στο αγροτικό PPA θα έχουν κανονικά πλήρη έγχυση στο δίκτυο, δηλαδη fixed ταρίφα σε όλη την παραγωγή.

      Ο αρχικός μας εχθρός είναι οι εικονικές ενεργειακές που υφάρπαξαν τον ηλεκτρικό χώρο.
      Τα έργα που μπαινουν τωρα είναι 500άρια ,400άρια και λοιπά όπως ακριβώς αυτά που μπαίναν από το 2019.
      Αυτοί οι επενδυτές δεν είναι εχθροί μας, κι εμεις αυτό θέλουμε , να πάρουμε όρους σύνδεσης επιτέλους και να φτιάξουμε το έργο μας χωρίς ποσοστά στην ενέργεια που εγχέουμε στο δίκτυο.

      Εχθροί μας είναι όλοι οι αιολικοι και τα τεράστια φωτοβολταικά που με δικό τους υποσταθμό πνίξαν όλον τον ηλεκτρικό χώρο της υψηλής τάσης και πλέον δεν θα υπάρχει κατανάλωση για να την ααπορροφήσει.
      Γι αυτό πανε να κόψουν την απορροφηση από τους μικρους. Βάζουν όλα τα πάρκα στο ίδιο καζάνι!

      Δεν έπρεπε αυτά τα καριόλια στο ΥΠΕΝ να αναβαθμίσουν την μέση τάση για να συνδεθούν οι μικρομεσαίοι Έλληνες επιχειρηματίες και να βάλουν κόφτη στα τεράστια αιολικά και φωτοβολταικά εδώ και χρόνια; Κάνανε που κάνανε την απατεωνιά με τις ενεργειακές! Μας έχουν στο περίμενε. Ε δώστε λυση βρε απατεώνες!

      Καταστρέφονται τα ελληνικά συμφέροντα για να έρχονται 5 τυποι να αρπάζουν με την κουτάλα μια αγορά δισεκοτομμυρίων;

      ΠΡΕΠΕΙ να απαιτήσουμε, τουλάχιστον αυτα τα PPA οι παροχοι να υποχρεωθούν να αγοράζουν ενέργεια fixed από τα έργα μας που περιμένουν χρόνια την αναμονή!
      Να μας δώσουν επιτέλους όρους σύνδεσης.

      ΔΕΝ Θέλουμε ντε καλά συλλόγους. 3 φίλοι από ΑΘΗΝΑ να κάνουν μια ομάδα στο viber ,να συντονίσουμε μια συγκέντρωση στο υπουργείο να μαζευτούμε 50, 100,200 άτομα.
      Ας έρθουν και σύλλογοι αν θέλουν.
      Εύκολο είναι να οργανωθούμε.

      Διαγραφή
  70. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΑΛΟΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλύτερα τον Αύγουστο να πληρώσουν που θα είναι παχιές οι μύγες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Εκτίμηση από λογιστήριο δαπεεπ μόλις τώρα σχετικά με τις πληρωμές μάλλον αύριο το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οπότε οποίοι είναι πειραιως από εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Όσοι ψηφίσετε στις ευρωεκλογές αυτούς τους χσβσλεδες είστε άξιοι της μοίρα σας,κ σας το λέω εγώ που τους ψήφιζα κ τους φηψισα,να μην νομίζετε ότι το λέω για προπαγάνδα,πρέπει νσ πέσει το ποσοστό τους πολύ γιατί σλλιως θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ σε όλους τους τομεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη είμαστε πολλοί σαν εσένα .......η εποχή του Μ@Λ@Κ@ εχει περάσει.....Αυτοί νομίζουν ότι κυβερνάνε την ΕΛΒΕΤΙΑ Δεν βλέπουν τι τραβάει ο κοσμακης.

      Διαγραφή
    2. Έτσι σκριβως,κ δεν λειτουργεί τιποτα ,τίποτα όμως,παίζουν χωρίς αντίπαλο κ νομίζουν ότι κάθε μέρα είναι κσλημερα,πάμε να φάνε ένα μαύρο να την πάρουν χαμπαρι

      Διαγραφή
  74. έχει πήξει ο τόπος ανεμογεννητριες και τεραστια φωτοβολταικά , και η Σδούκου έχει αφήσει εκατονταδες μικρά έργα 400, 500 , 1000 KW στο περίμενε εδώ και χρόνια χωρίς όρους σύνδεσης, ενώ μαγειρεύουν ποσοστά απορρόφησης στα μικρά αυτά έργα. Μητυλιναίοι, ΔΕΗ και λοιποί πάνε να χώσουν τεράστια νέα έργα στο δίκτυο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αυτό το μάλλον και το ίσως είναι το επιτελικο κράτος της πλάκας του Α.Τ. ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ κλπ προβληματικών "δομών"........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Καλημέρα γνωρίζουμε τίποτα για πληρωμές σήμερα Παρασκευή 26 του μηνός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Τον προηγούμενο μήνα έβγαλαν τιμολόγια 21 μήνα και πλήρωσαν 26

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ξέρει κάποιος να μας πει τελικά πότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Εξόφληση σήμερα και Δευτέρα, συνεπώς οι εκτός Εθνικής θα τα δουν από Δευτέρα - Τρίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε αν γνωρίζεις κάτι καλώς. Αν όχι άσε να γράφουν κάτι αυτοί πού γνωρίζουν.

      Διαγραφή
  81. Μόλις πληρώθηκε ο Μάρτιος κοντά στα 6000 εθνική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Μια ερώτηση αν σας έχει τύχει. Είμαι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και ο λογιστής μου δεν ενημέρωσε το σύστημα ώστε να δουν ότι συνεχίζω να είμαι αγρότης και να πληρωθώ με τη σωστή τιμή. Έχει πάρει παράταση μέχρι τον Μάιο και νόμιζαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι εγώ σήμερα πληρώθηκα με πολύ μικρότερη τιμή από ότι συνήθως. Έχουν διορθώσει το θέμα οπότε τον επόμενο μήνα να πληρωθώ κανονικά. Τι γίνεται όμως με τα χρήματα που έχασα? Θα μου τα βάλουν πίσω? Εάν ναι, πως? Τι πρέπει να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στείλε mail ανέφερε το θέμα με τα στοιχεία σου nziogos@dapeep.gr η στο d_ape@dapeep.gr και λογικά τέλος του μήνα θα ανεβάσουν διορθωτικό..

      Διαγραφή
    2. Σ ευχαριστω πολύ για την απάντηση.

      Διαγραφή
  83. Μήπως έχουμε κάποιο νέο για τις επόμενες πληρωμές πότε θα πληρώσουν? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα πληρωμές απο Εθνική και Πειραιώς απο Δευτέρα.

      Διαγραφή
    2. Ειρωνικά το είπα! :) Για να γελάσουμε λίγο με αυτά που ακούμε.

      Διαγραφή
  84. Jenny και λοιποί ανωτέρω, η ημερομηνία μέχρι την οποία οφείλουμε να υποβάλλουμε τη δήλωση ότι είμαστε κατ επάγγελμα αγρότες είναι η 31/03/2024. Εάν γίνει έπειτα της ανωτέρω ημερομηνίας και έως τέλος Μαίου, έχουμε πρόστιμο 10€ την κιλοβατώρα δηλ. Για ενα πάρκο 100αρι, 1000 € πρόστιμο που βεβαιώνεται ταυτοχρονα από τα διορθωτικά τιμολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω δεν το γνώριζα, δηλαδή πάει το χιλιάρικο. Σ ευχαριστω πολύ για την γρήγορη απάντηση και τη διευκρινηση.
      Πάθαμε και μάθαμε τώρα αλλά τι να το κάνουμε που θα χάσουμε χρήματα!

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ