Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ροντούλης για Φωτοβολταικα και Αγρότες

Δεν καταλαβαίνει ο Ροντούλης;
Για προώθηση των ξένων επενδυτικών συμφερόντων στον τομέα των φωτοβολταϊκών από την κυβέρνηση αλλά και για αδικία εις βάρος των νέων αγροτών που εγκαθιστούν φ/β συστήματα κάνει λόγο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, σχολιάζοντας απάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, σχετικά με τους νέους αγρότες οι οποίοι αναγκάζονται να ασφαλίζονται και στον ΟΑΕΕ για μια πενταετία .

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ,
η κυβέρνηση «όλως παραδόξως προωθεί ξένους επενδυτές στα φωτοβολταϊκά συστήματα, δείχνοντας φανερά ότι προτιμά, οι φυσικοί πόροι του έθνους μας, να δοθούν σε ξένα χέρια, αντί να τους εκμεταλλευτούν Έλληνες και ιδιαίτερα οι νέοι μας, που ευλόγως ανησυχούν για το μέλλον τους».

Αναλυτικά ο κ. Ροντούλης δήλωσε:
«Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η αδιαφορία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τους νέους αγρότες. Σφυρίζει αδιάφορα την στιγμή που γνωρίζει ότι η πρωτογενής παραγωγή και η επιχειρηματικότητα είναι μονόδρομος για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Πραγματικά δεν μπορεί κανένας να καταλάβει το σκεπτικό των υψηλόβαθμων στελεχών της Κυβέρνησης, που αδίκως «θάβουν» τους νέους στην απραξία και στην ανεργία.

Όσοι από τους νέους αγρότες, θέλησαν να ξεφύγουν από τα πατροπαράδοτα πρότυπα επιχειρηματικότητας και αποφάσισαν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα στα χωράφια τους, τώρα υποχρεούνται να πληρώσουν διπλές εισφορές ασφάλισης, τόσο στον ΟΓΑ, όσο και στον ΟΑΕΕ. Αντί, δηλαδή να πριμοδοτούνται από το κράτος για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αντιθέτως «τσεκουρώνονται» πληρώνοντας διπλά και τρίδιπλα.

Επομένως, φαίνεται καθαρά ότι η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας, απλά προσπαθεί με ερασιτεχνισμούς να χειριστεί τα αναπτυξιακά ζητήματα της χώρας. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι, όλως παραδόξως προωθεί ξένους επενδυτές στα φωτοβολταϊκά συστήματα, δείχνοντας φανερά ότι προτιμά, οι φυσικοί πόροι του έθνους μας, να δοθούν σε ξένα χέρια, αντί να τους εκμεταλλευτούν Έλληνες και ιδιαίτερα οι νέοι μας, που ευλόγως ανησυχούν για το μέλλον τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ