Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Πληρωμές Φωτοβολταϊκών παραγωγή Ιανουάριος 2015- Πληρωμή Μάϊος 2015!

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και μην ξεχνατε το ποσο.
Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 



Για να μπορέσετε να σχολιάσετε 
δείτε ανάρτηση εδώ - εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"

 Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και μην ξεχνατε το ποσο.

Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 

 Τα σχολια δεν χανονται. Λόγω των πολλών σχολιων πρεπει να πατήστε το "φόρτωση
περισσότερων" που υπαρχει κατω απο τον πινακα για πληκτρολογηση του σχολιου σας.  Αν δεν δουλευει αυτό δοκιμάστε να μπειτε με διαφορετικό προγραμμα πλοήγησης -browser e.g. explorer, mozila κτλ

118 σχόλια:

  1. Το afo μιλάει για πληρωμές Ιανουαρίου 14/5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα αρχίσουν αύριο πληρωμές Ιανουαρίου ; Υπαρχει κάποια τέτοια ενημέρωση κ ΠαπαΚυριακού; giannis pv;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με την φορολογια 26%θα αλλαξει κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Δεκεμβρίου 2014 13.05.2015
    13.05.2015

    Με τις νέες εντολές που έδωσε σήμερα ο ΛΑΓΗΕ στις Τράπεζες, συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Δεκεμβρίου 2014.
    Με τις σημερινές εντολές έχουν συνολικά εξοφληθεί 12.200 πάρκα (94% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Δεκέμβριο), πληρωτέου ποσού έως 550.177€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 550.177 για τον Δεκέμβριο? Δηλαδή το ταβάνι πού είναι? και για πόσα MW μιλάμε? Ξέρει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα σε αυτές τις πληρωμές υπάρχουν πολύ μεγάλα αιολικά π.χ. 41 MW στο Παναχαϊκό όρος που για το μήνα Δεκέμβριο μπορεί να έχει τιμολόγιο κοντά στο 1.000.000 και δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται με τη μονάδα Φ.Α. που παρέχει θερμικά φορτία σε μονάδα αλουμινίου και πληρώνεται για μεγάλο τμήμα της από ΛΑΓΗΕ αφού τη βάπτισαν ως ΑΠΕ...

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχω ενα προβλημα με τα πανελ ηρθαν για συντηρηση κ υστερα απο μετρησεις ειδαν οτι εχω μια πτωση τις αποδοσεις 12% ενω η εγγυηση δινει 2,5% το παρκο ειναι 3 χρονων τα πανελ ειναι τις suntech.Εχω προι'μη γυρανση των πανελ μου ειπαν.
    Μιλησαμε με το εργοστασιο τις κινας μας ειπαν να τους στειλουμε τις μετρησεις,κ ειμαστε σε αναμονη για την απαντηση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρη πως γιναν οι μετρησεις..? Αφαιρεθηκαν και μετρηθηκαν ενα ενα τα πανελ η συνολικα ειδαν στο εργο σου μειωμενη αποδοση? Οταν λαβεις απαντηση ενημερωσε μας. Τα πανελ που εχεις τι τεχνολογιας ειναι? Πολυκρυσταλικα η μονοκρυσταλικα?

      Διαγραφή
    2. Για να υπάρχει ανταπόκριση, σε θέματα προβλημάτων των πάνελ, από τις κατασκευάστριες εταιρίες και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά μειωμένη ισχύ, θα πρέπει προηγούμενα να ανατρέχουμε στην εγγυήση του κατασκευαστή.... δηλαδή:

      1. Στο 99,9% των περιπτώσεων οι κατασκευαστές ζητούν μετρήσεις ισχύος σε STC!!! και όχι αναγωγή σε STC...
      2. Στο 95% των περιπτώσεων ζητούν μετρήσεις ισχύος από διαπιστευμένο εργαστήριο...
      3. Πολλοί από τους κατασκευαστές ζητούν μετρήσεις ισχύος από συγκεκριμένα εργαστήρια...
      4. Επίσης, η πλειονότητα των κατασκευαστών απορρίπτει αιτήματα αντικατάστασης πάνελ αν κατά τους ελέγχους σε εργαστήριο διαπιστωθεί ότι το/α πάνελ έχουν μικρο-κρακ ως συνέπεια χτυπημάτων κατά την μεταφορά, τοποθέτηση, πλύσιμο ή χαλαζόπτωση κτλ. Αυτό προκύπτει από το τεστ ηλεκτροφωταύγειας ή EL test.
      5. Τέλος, δεν κάνουν αποδεκτές μετρήσεις από φορητές συσκευές μέτρησης ισχύος, καθώς οι θερμοκρασιακοί συντελεστές -συνήθως- δεν είναι σταθεροί και ιδιαίτερα στην Ελλάδα με τις υψηλές θερμοκρασίες τα πάνελ δεν αποδίδουν την αναμενόμενη ισχύ όταν ξεπεράσουν τους 40οC.

      Συνεπώς απαιτούνται μετρήσεις σε εργαστηριακό επίπεδο και σε πάνελ χωρίς μικρο-κρακ, προκειμένου οι κατασκευάστριες εταιρίες να ασχοληθούν "σοβαρά" με αιτήματα αντικατάστασης, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σημαντικό αριθμό πάνελ...

      Dimitris Jim... για την περίπτωσή σου δες της εγγύηση της SUNTECH.... Είναι του 2015, αλλά τα ίδια ίσχυαν και τα προηγούμενα χρόνια...

      http://shangde.fanyacdn.com/imglibs/files/2015%20standard%20warranty%20europe.pdf

      Διαγραφή
  8. Το πλεονασμα του ειδικου λογαριασμου των απε θα ειναι Θετικοτατο στα προσεχη χρονια. Ειναι θεμα διαχειρισης των πορων και εξαλιψεις στρεβλωσεων , λογω της μεταβασης απο ορυκτα σε μειγμα με απε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιλια η μετρησεις εγιναν επιλεκτικα σε μερικα πανελ απο καθε τρκερ η μειωσει, ξεκινησε απο το δευτερο ετος κ μετα.Τα πανελ ειναι πολυκρυσταλικα.Περιμενουμε την απαντηση απο το εργοστασιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ολοκλήρωση εξόφλησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Δεκεμβρίου 2014
    15.05.2015

    Ο ΛΑΓΗΕ με τις νέες εντολές προς στις Τράπεζες ολοκλήρωσε σήμερα την εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Δεκεμβρίου 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για το Γενάρη;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βγήκαν τα ενημερωτικά σημειώματα του Απριλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΛΑΓΗΕ από 01/04/2015-01/05/2015 στο ενημερωτικό 6340kw για το Απρίλιο
    στο μετρητή της pawer one την ίδια περίοδο 7200kw διαφορά 860kw
    Συνάδελφοι τι κάνουμε στη περίπτωση αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Αποδεκτή είναι μία διαφορά έως και 4% και διαφέρει ανάλογα με τύπο/μάρκα Inverter. Τη μεγαλύτερη ακρίβεια την έχει ο μετρτηής της ΔΕΗ.
      1. Δες πρώτα τους πίνακες AC,
      2. πρόσεξε μήπως έχεις καταναλώσεις π.χ. φώτα αναμένα την ημέρα
      3. επικοινώνησε με power one (έχω ακούσει από πολλούς παρόμοια φαινόμενα)
      4. και τελευταία ΔΕΗ για ελατωματικό μετρητή (έχει υπάρξει και αυτό)...

      Διαγραφή
    2. ΕΓΩ εχω διαφορα τον απριλιο 16650 και η δεη στο τιμ 16524 διαφορα 126kw

      Διαγραφή
    3. Επισης μηπως του βαλαν αργα τηλεμετρηση και του βγαλαν τη διαφορα τωρα. Σε εμενα μου ηρθε περσι ο Οκτωβριος (που μπηκε η τηλεμετρηση ) αυξημενος και το Δεκεμβριο στο ενημερωτικο αφαιρεσαν τις παραπανισιες KW που ειχα εξτρα τον Οκτωβρη και ειχα πολυ μειωμενο ενημερωτικο σε σχεση με τους ινβερτερ. Οταν εκανα το λογαρισαμο τον ετησιο ειδα οτι ολα ηταν ενταξει.
      Ενας αλλος λογος ειναι λογω χορτων που ευνοουνται την εποχη αυτη να βαραει συνεχεια ο συναργερμος απο τις δεσμες και να ειναι οι προβολεις αναμενοι σε μεγαλα διαστηματα.

      Διαγραφή
    4. Εγώ πάντως τους προηγούμενους μήνες είχα διάφορα sma μετρητή. 30 με 40 kwh γιατί παίζει και ρόλο τι ώρα πήραν την μέτρηση. .Τώρα έχω 161kwh λιγότερο ή μέτρηση της ΔΕΗ. .δεν ξέρω αλλά εναι 1% θα το παρακολουθώ. ..

      Διαγραφή
    5. εγω τους τεσσερις πρωτους μηνες του 2015 εχω διαφορα 500 και κατι kwh γιαυτο δεν νομιζω να πεζει ρολο τι ωρα γινετε η μετριση της δεη

      Διαγραφή
  15. Για να βγαζουμε και καποια συμπερασματα για τα παρκα μας μηπως καποιος μπορει να μας πει αυτες τις μερες ποσα Kw πιανει μεγιστα το παρκο γυρω στις 2 το μεσσημερι..? Αναφερομαι σε σταθερα στη Βορεια Ελλαδα με καλο καιρο χωρις συννεφα και το μεγεθος σε Kw που εχει το παρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το afo λέει για πληρωμές Ιανουαρίου για ολα τα φωτοβολταικα στις 21-05-15.Για να δούμε ομως γιατι εχουμε και σε εξέλιξη τη συμφωνία βλέπετε με τους μαθητευόμενους μάγους που μπλεξαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με power one τον Απρίλιο 178kwh διαφορά
    οι προηγούμενοι μήνες 30 με 40 kWh διαφορα. ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εμενα η διαφορα ειναι 128KW.Εγραψε 16717 κ η δεη 16589.Σταθερο στη Λαμια.Καλα ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα σε όλους και καλές πληρωμές να έχουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα...
    Το πρόβλημα που αναφέρει ο DIMITRIS είναι ένα γεγονός που αντιμετωπίζουν πολλά πάρκα...Το θέμα είναι οτι πολλοί δε το γνωρίζουν ακόμα για να προετοιμαστούν και να πάρουν τα μέτρα τους...
    Έχουμε περιπτώσεις σε πάρκα που συντηρούμε ή οχι να έχουν πτώση απόδοσης η οποια να είναι εκτός εγγυησης απο μικρό αριθμό πανέλων minimum 5-6 έως 300+. Σπάνια κάποιο πάρκο θα βρεθεί με όλα του τα πάνελ σε 100% απόδοση..
    Αφου βρεθεί το πρόβλημα συντάσουμε φάκελο προς την κατασκευάστρια εταιρεία με όλες τις απαραίτητες μετρήσεις και στοιχεία και περιμένουμε την απάντηση της...Οι πιο σοβαρές του χώρου και ανάλογα τον αριθμό τον πανέλων που ζηταει ο πελάτης απαντούν σε περιπου 2 μήνες και στέλνουν τα δωρεάν πανελ. Οι λιγότερο σοβαρές καθυστερούν πολύ και είναι εκτεθιμένες στις οποιες νομικες ενέργειες κάνει ο πελάτης...
    Και στις 2 περιπτώσεις όμως είναι πολυ βασικό ο πελάτης να έχει πλεον τη γνώση για τον εξοπλισμό της εγκατάστασης του, έτσι ώστε να μπορεί να κάνει πολλές βελτιώσεις που θα του δώσουν μεγάλη αύξηση της απόδοσης χωρις μεγάλο κόστος...Πχ αν έχει 10 πάνελ απο τα 400 του συνόλου , με πτώση απόδοσης περίπου 30% (παραδειγμα το οποίο είναι πολυ συνηθες σε 100kw παρκα) τα οποία είναι σε διαφορετικές συστοιχίες (strings) συνδεδεμένα...Πολύ εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί μια συστοιχία με τα χειροτερα πάνελ και οι υπόλοιπες του πάρκου να μείνουν υγιείς χωρις να επηρεάζονται απο γειτονικά πάνελ με πτώση απόδοσης.

    Κάποια βασικά πράγματα μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω συνδεσμο, αλλά αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας mail : info@btenergy.gr

    http://www.btenergy.gr/%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%86%CE%B2-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έναρξη εξόφλησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Ιανουαρίου 2015
    18.05.2015
    --------------------------------------------------------------------------------

    Ο ΛΑΓΗΕ έδωσε σήμερα νέες εντολές στις Τράπεζες για εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Ιανουαρίου 2015. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 4.960 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 3.084€ (38% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. απο εθνικη δε πληρωθηκε κανεις?νομιζω οτι ολοι γραφουμε στο blog μεχρι να πληρωθουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πειραιώς Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά) πλήρωσε για 20Kw πάρκο (747 €)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πειραιως Κορινθια παρκο 100kw ποσο 3045€ για Ιανουαριο εξοφληθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 18/05/2015 ΕΤΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΛΑΓΗΕ 3044€ ΓΙΑ 100 Kwp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Ιανουαρίου 2015
    20.05.2015

    Συνεχίζεται η εξόφληση, από το ΛΑΓΗΕ, τιμολογίων ΑΠΕ για παραγωγή Ιανουαρίου 2015. Με τις νέες εντολές που δόθηκαν σήμερα στις Τράπεζες θα εξοφληθούν επί πλέον 3.240 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 4.233,74€ (θα έχει δηλαδή εξοφληθεί το 63% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρε παιδιά, μας δουλευουν; Το ξέρω ότι ο λογαριασμός υποτίθεται ότι είναι ελλειματικός ολοένα και λιγότερο, το ξέρω ότι εξοφλούν χειμωνιάτικους μήνες που σημαίνει ότι τα ποσά είναι μικρά σε σχέση με το καλοκαίρι, αλλά με εκπλήσσει το γεγονός ότι κάνουν πλέον τόσο συχνές πληρωμές. Φτού σκόρδα. Πού την βρήκαν την ρευστότητα; Εδώ η χώρα τον άλλο μήνα δεν θα πληρώσει (δική μου εκτίμηση) συντάξεις. Τί γίνεται; ξέρει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αντε να δούμε πότε θα οι επόμενες. .?? Πάλι κουβά. .φάγανε. !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μολις πληρωσε η Πειραιως για την χτεσινη εντολη του ΛΑΓΗΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα , ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 100kW, ΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα,
    οκ και από Τράπεζα Αττικής νομός Εύβοιας για πάρκο 100kW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χρόνια Πολλά στους Εορτάζοντες με υγεία. Πειραιώς στη Κέρκυρα πριν από δυο ώρες οκ περίπου 4000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλα εκει στην sma δεν σηκωνουν πλεον τα τηλεφωνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Όχι Δημητρη μεγαλο πρόβλημα. Εγινε μεγαλη μειωση προσωπικου και το service τους τωρα είναι τραγικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. απο το πρωι τους παιρνω τηλ. κ δεν απαντανε κ μετα τι επεκταση εγγυησης να κανουμε οταν υπαρχει αυτη η αβεβαιοτητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τηλ. + 30 210 9856 660
    Φαξ. + 30 210 9856 670
    ServiceLine + 30 210 9856 666
    Service@SMA-Hellas.com

    προτιμότερο είναι το email....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σε τιποτα δεν απαντανε....το να κλεινουν το τηλ τους κεντρο παντως είναι απαραδεκτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Άψογη η power one -ABB ανταποκρίθηκαν
    αμέσως , σε αναβάθμιση των inverter !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αναβάθμιση Inverter, τι ακριβώς σημαίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναβάθμιση για να δέχεστε περισσότερες ρυθμίσεις (πχ ανέβασμα ορίου τάσης) είχε
      παλιό λογισμικό,είναι 2011 κατασκευή

      Διαγραφή
    2. Καλά αναβαθμίσεις τα SMA κάνουν αυτόματα! Θα έπρεπε να τους κράξεις αυτούς της ΑΒΒ! Πλήρωσες και τίποτα?

      Διαγραφή
    3. Όχι δεν πλήρωσα αλλά έπρεπε η
      αναβάθμιση να γίνει επιτόπου (σύνδεση με φισα)

      Διαγραφή
  40. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γνωρίζει κανείς για επόμενες πληρωμές πάνω από 4700..?? Το afo γράφει για 28 του μηνός ..δηλαδή δεν καταλαβαίνω θα παει τοσο πίσω για παραπάνω. ..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γνωρίζει κανείς αν πληρωσε η εθνικη τα τιμολογια για Ιανουαριο για 20kw παρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος που να έχει δάνειο στην Εθνική με εκχώρηση της σύμβασης;
    Είχα διαβάσει κάπου, και δεν μπορώ να το βρω, ότι το ΦΠΑ ΔΕΝ εκχωρείται, αλλά εκχωρείται μόνο το καθαρό ποσό καθώς είναι παράνομη η εκχώρηση φόρων.
    Η εθνική παίρνει όμως όλα τα χρήματα από την πληρωμή και τα ρίχνει στα δάνεια, με αποτέλεσμα να πρέπει να καλύψω το ΦΠΑ με άλλους πόρους.
    Το έχει αντιμετωπίσει αυτό κανείς; Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια γιατί δεν μπορώ να συνενοηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα οτι είναι δεν βγάζεις άκρη γιατί και Λαγηε στις πληρώμες δεν ξεχωρίζει τι ποσο είναι για παραγωγή και τι πόσο ΦΠΑ οπότε η εθνική το κρατάει όλο το ποσό. ..της δόσης. ..

      Διαγραφή
  44. Στην Πειραιώς μου δέσμευαν τα χρήματα για μελλοντική δόση και τους έκανα ένα έγγραφο για να μου αποδεσμεύσουν το ποσό για το ΦΠΑ το οποίο και έκαναν άμεσα. ΔΕν επικαλέστηκαν κάποιο νόμο. Στη θέση σου θα τους ενημέρωνα εγγράφως για το γεγονός και δεν θα έδινα σημασία στον υπαλληλίσκο που λέει ότι θέλει, πάει να καλύψει τις αλχημείες του καταστήματος για να μη φανούν κόκκινα δάνεια και δεν θα σου δώσει εγγράφως απάντηση ποτέ για αυτά που κάνει.... Φυσικά επισύναψε και τη βεβαίωση πληρωμής από το taxis για να ξέρουν και το ποσό που πρέπει να πληρώσεις ΦΠΑ για να μην λένε δε μας το τεκμηρίωσες...
    Αν εσένα δε σου δεσμεύουν χρήματα για μελλοντική πληρωμή όπως εμένα τότε στείλε και πάλι το έγγραφο για να μην σου τα ρίξουν την επόμενη πληρωμή όλη στο δάνειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. καλησπέρα,
    σύμφωνα με το έγκυρο πλεόν afo.gr αναμένουμε τον Φεβρουάριο στις 11/6/15
    http://www.afo.gr/2015/index.php/psaf/100-ar/611-ta-teleftea-nea-22052015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Απλα να βεβαιωσω μια δυσαρεστη εκπληξη στο Taxis για οσους εχουν ετερειες . Μολις ειδα πως βεβαιωθηκε τελος επιτιδευματος 2013 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Υπάρχει κάτι νεώτερο για πληρωμές Ιανουαρίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Υπάρχει κάτι νεώτερο για πληρωμές Ιανουαρίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Υπήρχε το τέλος επιτιδευματος στα φωτοβολταϊκά τα προηγούμενα χρόνια?
    1400 € για το 2013 για ένα πάρκο 100kw.Τελικά τι μένει μετά από όλα αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. το τελος επιτιδευματος , δεν εχει σχεση με τα Φ/Β . Ειναι γενικα φορος προς ΟΛΕΣ τις ετερειες. Απλα καποιο προβλημα ειχε δημιουργηθει και δεν ειχε χρεωθει το 2013 και χρεωθηκε τωρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Aν δεν κάνω λάθος το τέλος επιτηδεύματος είναι 1000 ευρώ για την έδρα και 650 για το υποκατάστημα.
    Για ποιόν λόγο βεβαιώθηκε τώρα το 2013; Τώρα με την κατάθεση της δήλωσης πληρώνεται το τέλος επιτηδεύματος του 2015.

    Υ.Γ. Στον νόμο υπάρχει εξαίρεση του τέλους επιτηδεύματος για νησιά κάτω των 3.500 κατοίκων και στο ηπειρωτικό κάτω από 500 κατοίκους. (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει, ελεγξτε το).
    Προσωπικά πήγα πέρυσι στην εφορία και τους ανέφερα πως κακώς με χρεώνουν για το υποκατάστημα καθώς βρίσκεται σε περιοχή με λιγότερους από 500 κατοίκους. Μου ζητήθηκε βεβαίωση από τον δήμο. Τους έδωσα το ΦΕΚ με την τελευταία απογραφή του πληθυσμού (2011). Μου έφεραν στην αρχή μια δυσκολία αλλά ήταν υποχρεωμένοι να το δεχτούν. Η δε ηλίθια ερώτηση που άκουσα ήταν "και που ξέρω εγώ που είναι το υποκατάστημα". Τους έδωσα από το taxis το χαρτί που δείχνει την περιοχή.
    Πριν μερικούς μήνες μου επέστρεψαν το τέλος επιτηδεύματος υποκαταστήματος 2012 και αναμένω την επιστροφή για το 2013 και 2014.

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ :
    Για όσους κάνουν τώρα τις δηλώσεις ,αν δεν έχει επιλογή "λιγότεροι από 500 κάτοικοι ή 3.500 για νησί" θα σας βγάλει αυτόματα την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος. Πήγα στην εφορία και τους είπα πως σε τέτοια περίπτωση είναι παράλογο να πληρώνω το τέλος για το υποκατάστημα (2015) ενώ μου επιστρέφουν τα τέλη των προηγουμένων ετών.
    Μου ανέφεραν πως μπορώ να υποβάλω τη δήλωση εισοδήματος με επιφύλαξη και αφού την υποβάλω να προσέλθω στην εφορία για να το αφαιρέσουν.

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
    Παρακαλώ όλα τα παραπάνω να τα διασταυρώσετε καθώς δεν έχω κάνει ακόμα τη διαδικασία για φέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. link για την απογραφή του πληθυσμού 2011.

    http://www.eetaa.gr/metaboles/apografes/apografi_2011_monimos.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Kαλημερα να ρωτησω στο πιστωτικο που κοψαμε 20% που εκδοθηκε τον μαρτιο του 2014,η εκτακτη εισφορα απο αυτο το τιμολογιο την αφαιρουμε απο τον φορο,δηλαδη το1/5 καθε χρονια οπως κανουμε κ με τις αλλες
    εκτακτες εισφορες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ακριβώς.΄Εχει απόσβεση 20%.
    Οπότε έχετε 20% από την απόσβεση της έκτακτης από το 2012, 20% από αυτήν του 2013 και 20% από αυτήν του 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ευχαριστώ κ.Παπακυριακού γιά την λεπτομεριακή σας απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Βγήκαν νέες εντολές πληρωμής μέχρι ποσού 5.181.97 ευρώ
    δόξα τον θεό. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Ιανουαρίου 2015
    27.05.2015

    Συνεχίζεται η εξόφληση, από το ΛΑΓΗΕ, τιμολογίων ΑΠΕ για παραγωγή Ιανουαρίου 2015. Με τις νέες εντολές που δόθηκαν σήμερα στις Τράπεζες θα εξοφληθούν επί πλέον 1.950 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 5.181,97€ (θα έχει δηλαδή εξοφληθεί το 78% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλά πάει. Άμα όμως βάλουν χέρι στα ταμειακά της ΔΕΗ, την βάψαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι γίνεται κάποια σύγχυση.
      Η έκτακτη εισφορά που αναφέρει στο πιστωτικό τιμολόγιο που κόψαμε, μας μειώνει τα παρακρατηθέντα ευρώ, οπότε δεν είναι εισφορά που πληρώσαμε. Άρα πιστεύω δεν τον υπολογίζουμε.

      Διαγραφή
    2. Αφαιρείς το ποσο από τα έσοδα εγω το αφαίρεσα στη περσινή δήλωση όλο το ποσό τη έκτακτη εισφορά την δηλώνεις με απόσβεση 20% × 5 έτη. .

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  59. Μήπως μπερδεύετε το πιστωτικό με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Γνωριζει καποιος για FTIE Pegasus Projects αν ειναι σοβαρη εταιρια η απατη...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. http://olympia.gr/2015/05/27/%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλημέρα,
    οκ από τράπεζα Αττικής νομός Εύβοιας για 100άρι πάρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πειραιώς Αργολίδα για τιμ. Ιανουαρίου 4800 περίπου οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. μηπως μπορει να με ενημερωσει καποιος τι χρειαζεται για την μετατροπη απο Μ.ΕΠΕ σε ατομικη για παρκο 100kwp (για ιδιο προσωπο ιδιοκτητη της Μ.ΕΠΕ).ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αυτό που ρωτάς μπορεί να στο απαντήσει έμπειρος λογιστής γιατί υπάρχει αρκετή νομοθεσία και παλιότερα τουλάχιστον υπήρχαν κίνητρα για μετατροπή ατομικής σε ΕΠΕ τα οποία με τόσες αλλαγές δεν ξέρω να σου πω αν ισχύουν ακόμα.
    Φαντάζομαι θα έχεις υπολογίσει ότι στις ΕΠΕ οι ασφαλιστικές εισφορές δεν είναι έξοδο και τα μερίσματα έχουν επιπλέον φόρο, η εφορία είναι ποιο αυστηρή στο θέμα έδρας σε σχέση με την ατομική και τα έξοδα λογιστή είναι αρκετά περισσότερα γιατί έχει μηνιαία υποβολή ΦΠΑ κλπ. Επίσης αν αλλάξει πάλι η φορολογία θα σε συμφέρει; Κάθε φορά που πρέπει να πάρεις απόφαση σε Μ.ΕΠΕ θέλει κανονικά πρακτικό με συμβολαιογραφική πράξη...
    Για αρχή ρώτα το λογιστή σου ή υπολόγισε μόνο σου αν σε συμφέρει, αν έχεις δάνειο θα ρώταγα στην τράπεζα πως θα μεταφερθεί το δάνειο στην Μ.ΕΠΕ (χωρίς να με αναγκάσουν να βάλω ακίνητο υποθήκη κλπ) και θα ρώταγα και ΛΑΓΗΕ τι γίνεται με τροποίηση σύμβασης λόγω ΑΦΜ και μετά ξεκινάς τη διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Παλιότερα στις Μ.Ε.Π.Ε. όντως οι ασφαλιστικές εισφορές δεν περνούσαν στα έξοδα. Από το 2012 ή 2013 περνάνε κανονικά. Όσον αφορά τις αποφάσεις δεν νομίζω πως χρειάζεται κάποια συμβολαιογραφική πράξη. Εκτός βέβαια αν αναφέρεσαι σε μεταφορά έδρας κ.τ.λ.
    Τα έξοδα λογιστή είναι όντως μεγαλύτερα καθώς τηρείς διπλογραφικά βιβλία. Βέβαια δεν ζητάνε και αυτά που ζητούσαν κάποτε. Ειδικά στα φωτοβολταικά που οι εγγραφές είναι ελάχιστες, (λίγα έξοδα,ένας πελάτης με 12 τιμολόγια το χρόνο), 100 ευρώ το μήνα είναι καλά.
    Σε κάθε περίπτωση, το μοναδικό πλεονέκτημα για να γυρίσεις από ατομική σε Μ.Ε.Π.Ε. είναι το θέμα φορολόγησης. Αν τα ατομικά σου εισοδήματα ξεπερνάνε τον συντελεστή 33,4% ( η Μ.Ε.Π.Ε. έχει συντελεστή 26% +10% στα διανεμόμενα) ,τότε ναι σε συμφέρει.
    ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ : Δίνεται η δυνατότητα για σχηματισμό αποθεματικού. Δηλαδή τα κέρδη ή μέρος τους, αντί να διανεμηθούν,(δηλαδή φορολόγηση 10%,), μπορούν να μπουν στον λογαριασμό αποθεματικού που τηρεί η εταιρεία, μέχρι το 1/3 του κεφαλαίου της.
    Προσοχή στο καταστατικό στο άρθρο που αναφέρει το σχηματισμό αποθεματικού. Η διατύπωση είναι σημαντική.
    α) "Κάθε χρόνο αφαιρείται το 1/20 από τα καθαρά κέρδη για τον σχηματισμό αποθεματικού"
    β) "Κάθε χρόνο αφαιρείται το 1/20 τουλάχιστον από τα καθαρά κέρδη για τον σχηματισμό αποθεματικού"

    Στην Α περίπτωση μπαίνει μόνο το 1/20 το έτος μέχρι να φτάσει ο λογαριασμός το 1/3 του κεφαλαίου της εταιρείας.
    Στην Β περίπτωση μπαίνει οποιοδήποτε ποσό επιλέξεις >> >> >> >> >> >> >> >> >>.

    Φυσικά το θέμα του αποθεματικού αφορά κάποιον ο οποίος έχει κεφάλαια κίνησης και δεν καίγεται για ρευστό. (πράγμα πολύ σπάνιο στις μέρες μας) αλλά οφείλω να το αναφέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη οι ασφαλιστικές εισφορές δεν εξέπιπταν από ΕΠΕ αρχικά, δεν ίσχυε σύμφωνα με αυτή την ΠΟΛ
      http://www.lsa.gr/portal/36-470/4610-%CF%80%CE%BF%CE%BB-1130-5-6-2013-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82
      Αν έχει αλλάξει κάτι με νέα διευκρινιστική δεν το γνωρίζω. Μέχρι Απρίλιο 2014 τα νερά ήταν ακόμα θολά..
      Σε διαχείριση από Μ.ΕΠΕ επειδή αποφασίζει μόνο του ένα άτομο παρότι γράφει στο πρακτικό ότι συγκλήθηκε γενική συνέλευση και αποφαστίστικε ομόφωνα κλπ, το πρακτικό αυτό πρέπει να πηγαίνει συμβολαιογράφο γιατί μπορεί ο διαχειριστής να το συντάξει κατόπιν εορτής... Δεν μιλάω για τροποποιήσεις καταστατικού.
      Όταν είχα Μ.ΕΠΕ αυτό έκανα...

      Διαγραφή
  67. Αν θυμαμαι καλα αν εχεις ατομικη σε Φ.Β.Π.δε μπορεις να τη πουλησεις σε εταιρια πρεπει να τη μετατρεψεις. Με επιφυλαξη το λεω απο μια ερωτηση που ειχα κανει στο ΔΕΔΗΕ για πωληση του παρκου μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς όμως να πουλήσεις τον πάγιο εξοπλισμό και ο αγοραστής θα υπογράψεις νέα σύμβαση με ΛΑΓΗΕ με τους δικού σου όρους. Βέβαια αν έχεις κέρδη από αυτή την πώληση θα πάνε όλα στο ατομικό σου εισόδημα ενώ με τη μεταβίβαση μεριδίων εταιρείας ο φόρος είναι 20% επί του ποσού. Παλιά ήταν 5% σε ΑΕ αλλά έγινε και εκεί 20%...

      Διαγραφή
  68. ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ???
    ΠΟΛ 1130/5-6-2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι εισφορες εκπιπτουν μονο απο ατομικες και ΟΕ και ΕΕ.
      για ΕΠΕ ΜΕΠΕ και ΑΕ δεν αναφερει κατι..
      αν καποιος γνωριζει ας με ενημερωσει

      Διαγραφή
  69. Το τελος επιτηδευματος που λετε για το υπο/ μα , το κατω απο 500 κατοικους. αφορα τον δημο, την δημοτικη ενοτητα, ή το δημοτ. διαμερισμα. Γιατι οι καλικρατικοι δημοι ειναι μεγαλοι δεν ξερω αν υπαρχουν με <500 κατ, στην ηπειρωτικη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Το τέλος επιτηδεύματος πάει με το χωριό και όχι με τον δήμο, δημοτικό διαμέρισμα κτλ. Δηλαδή το χωριό που ειναι η έδρα η το υποκατάστημα να έχει λιγότερους απο 500 κατοικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλά όλα αυτά, αλλά με τις πληρωμές ξέρει κανένας κάτι? (Υπόλοιπα Δεκ και έναρξη Ιαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Υπόλοιπα Ιανουαρίου και έναρξη Φεβρουαρίου θα εννοείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Λογικό είναι να υπάρχει αυτή η σύγχυση καθώς σε αυτή τη χώρα οι νόμοι περιέχουν ασάφειες (καθώς δεν ο νομοθέτης δεν τα προβλέπει όλα) και μετά πρέπει να βγουν 100 διευκρινιστικές για να βγάλεις άκρη. Και να έβγαινε 1 καλά θα ήταν.
    Έχουμε λοιπόν :
    Το θέμα που απασχόλησε έντονα κατά την ψήφιση του ν.4110/2013, με την καθιέρωση του συντελεστή φορολογίας με 26% από το πρώτο ευρώ κέρδους, ότι ο ουσιαστικός συντελεστής θα είναι μικρότερος, γιατί κατ’ επανάληψη ο Υπουργός και ο Υφυπουργός ανέφεραν ότι κατά το 2013 θα εκπεσθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από τις ατομικές επιχειρήσεις και από τις προσωπικές εταιρείες.

    Η διάταξη όμως διαμορφώθηκε ως εξής: Με την παράγραφο 45 του άρθρου 3 του ν.4110/23.01.2013 προστέθηκε νέα υποπερίπτωση εε’ στην περίπτωση α’ της παραγράφου 1 του άρθρου 31 του Κ.Φ.Ε. και η οποία συμπεριέλαβε στις εκπιπτόμενες δαπάνες: «εε) Του ποσού της δαπάνης των εισφορών που καταβάλλονται σε ταμεία ασφάλισης, εφόσον η καταβολή τους είναι υποχρεωτική από το νόμο, καθώς και το ποσό των καταβαλλόμενων εισφορών στις περιπτώσεις προαιρετικής ασφάλισης σε ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με την περίπτωση αυτή, εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, ως γενικό έξοδο διαχείρισης, το ποσό της δαπάνης των εισφορών που καταβάλλονται σε ταμεία ασφάλισης, εφόσον η καταβολή τους είναι υποχρεωτική από το νόμο καθώς και το ποσό των καταβαλλόμενων εισφορών στις περιπτώσεις προαιρετικής ασφάλισης σε ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο. Η διάταξη όμως αυτή δεν έκανε ειδική αναφορά στις ασφαλιστικές εισφορές των μελών των εταιρειών, για τις οποίες είχε δηλωθεί κατ’ επανάληψη ότι συμπεριλαμβάνονται.

    Για το λόγο αυτό εκδόθηκε η εγκ. ΠΟΛ.1095/29-4-2013 ανέφερε «ότι οι διατάξεις αυτές καταλαμβάνουν μόνο τους ασκούντες ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα. Επιπλέον ανέφερε ότι, όταν οι εισφορές αυτές καταβάλλονται από τα μέλη των νομικών προσώπων της παρ.4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε. δεν μπορούν να εκπέσουν, καθόσον τα μέλη των εταιρειών αυτών δεν τηρούν βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ. λόγω της ιδιότητας αυτής και περαιτέρω βάσει της κείμενης νομοθεσίας, δεν προβλέπεται ανάλογος κωδικός επί του εντύπου Ε1 με ποσό δαπάνης που αφαιρείται από το συνολικό εισόδημα ή από το φόρο.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες περί ασυνέπειας, στη συνέχεια εκδόθηκε η εγκ. ΠΟΛ.1130/5-6-2013, ορίστηκαν τα εξής: «γίνεται δεκτό, για λόγους ίσης φορολογικής μεταχείρισης (Σ.Σ. με τις ατομικές), οι καταβαλλόμενες εισφορές από τα μέλη των νομικών προσώπων της παρ.4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε. (Ο.Ε., Ε.Ε. κλπ.) να εκπίπτονται από τα ακαθάριστα έσοδα των παραπάνω νομικών προσώπων.Οι προηγούμενες διατάξεις ισχύουν (ΣΣ. Οι προαναφερόμενες της περ. εε της παρ. 1 του άρθρου 31 του Ν.2238/1994) για δαπάνες που πραγματοποιούνται από το οικον. έτος 2014 (χρήση 2013) και μετά. Τέλος, από την υπογραφή της παρούσας, κάθε προηγούμενη θέση της υπηρεσίας με αντίθετο περιεχόμενο παύει να ισχύει.»

    Κατόπιν όλων των προαναφερομένων, για τη χρήση 2013, αφαιρούνται οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλουν οι επιχειρηματίες που ασκούν ατομική επιχείρηση, αλλά και οι καταβαλλόμενες εισφορές από τα μέλη των νομικών προσώπων της παρ.4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε. (Ο.Ε., Ε.Ε. κλπ.) εκπίπτονται από τα ακαθάριστα έσοδα των παραπάνω νομικών προσώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Για να εκπεσθούν επιχειρηματικές δαπάνες πρέπει να έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία των ατομικών επιχειρήσεων ή ελεύθερων επαγγελματιών ή προσωπικών εταιρειών (ΟΕ,ΕΕ κ.λπ.), άρα πρέπει να καταχωρηθούν διαφορετικά δεν θα αναγνωριστούν. Εάν ένας επιτηδευματίας έχει και ατομική επιχείρηση ή επάγγελμα και προσωπική εταιρεία, προηγείται η ατομική. Εάν δεν έχει ατομική, αλλά συμμετέχει σε προσωπική εταιρεία, αφαιρεί τις αφαλιστικές εισφορές από την προσωπική. Εάν συμμετέχει σε περισσότερες από μία προσωπικές (ΟΕ,ΕΕ) τότε κατ' επιλογή του αφαιρεί τις ασφαλιστικές εισφορές σε μία εξ αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Τονίζεται, εάν ένα μέλος έχει συμμετοχή π.χ. τρεις ΟΕ, από ποια θα εκπέσει την συγκεκριμένη δαπάνη. Η απάντηση βέβαια είναι ότι αυτό είναι στην διακριτική του ευχέρεια, αφού δεν υπάρχει απαγόρευση και γίνεται δεκτό, αλλά δεν μπορεί να την μοιράσει στις εταιρείες και πολύ περισσότερο να «διπλοκαταχωρήσει» το έξοδο αυτό, δεδομένου ότι αυτό είναι ευθέως παράνομο, αφού το ίδιο ακριβώς δικαιολογητικό θα έχει καταχωρηθεί σε δύο προσωπικές εταιρείες.

    Βέβαια με την καταχώρηση τους στα βιβλία αυτονόητο είναι ότι θα ληφθούν υπόψη κατά τους υπολογισμούς του αυτοελέγχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Για τη χρήση 2014 και στο εξής:

    Σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ν. 4172/2013 με θέμα τις επιχειρηματικές δαπάνες ορίζονται τα ακόλουθα:

    Κατά τον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα, επιτρέπεται η έκπτωση όλων των δαπανών, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 23 του Κ.Φ.Ε., οι οποίες:

    α) πραγματοποιούνται προς το συμφέρον της επιχείρησης ή κατά τις συνήθεις εμπορικές συναλλαγές της,

    β) αντιστοιχούν σε πραγματική συναλλαγή και η αξία της συναλλαγής δεν κρίνεται κατώτερη ή ανώτερη της αγοραίας, στη βάση των στοιχείων που διαθέτει η Φορολογική Διοίκηση,

    γ) εγγράφονται στα τηρούμενα βιβλία απεικόνισης των συναλλαγών της περιόδου κατά την οποία πραγματοποιούνται και αποδεικνύονται με κατάλληλα δικαιολογητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. *************************** ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ *******************************

    Τέλος διευκρινίζεται, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ΚΦΕ (ν.4172/2013) από την 1.1.2014 και μετά θα εκπίπτουν μόνο οι καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί έως το τέλος του οικείου έτους.

    Συνεπώς οι εισφορές που δεν έχουν καταβληθεί δεν μπορούν να περάσουν ως έξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Γιάννη, για τη ροή των πληρωμών έχεις ενημέρωση? Έχεις ακόμα επικοινωνία με ΛΑΓΗΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ΓΙΑ 5181 ΕΥΡΩ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Τροπολογία για Παράταση Υποβολής Δήλωσης Επαγγελματία Αγρότη: http://psaaf.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Φυσικά και έχω επικοινωνία με τον ΛΑΓΗΕ και όχι μόνο. Πλέον όμως οφείλω να ενημερώνω τα μέλη του συλλόγου και όχι ένα blog. Λογιστικά, νομικά, προβλήματα και ενημέρωση πληρωμών, μεταβατικό τέλος εφοδιασμού, θέματα συντηρήσεων και οτι άλλο παρουσιαστεί κάθομουν και το έγραφα. Δυστυχώς οι παραγωγοί ενδιαφέρονται μόνο για το σήμερα. Έφτιαξαν μια επιχείρηση και νομίζουν οτι το μοναδικό πρόβλημα που έχουμε είναι οι πληρωμές. Προ του new deal όλοι φώναζαν,τώρα μιας και πληρωνόμαστε δεν κουνιέται φύλλο.

    Πριν λίγο καιρό θα παίρναμε όλοι μας 3,6% στον τζίρο και σχεδόν κανείς δεν το ήξερε. Όσο και να ξενίζει ορισμένους αν δεν ήταν ο Στέλιος ο Λουμάκης να ενημερώσει σε κάποια στοιχεία που μου έλειπαν, κι εγώ με τη σειρά μου δεν θα είχα μιλήσει με τον ΠΣΑΦ, και την ΠΑΣΥΦΩΣ (στέγες). Δεν θα είχαμε βρεθεί καν όλοι οι σύλλογοι στην συνάντηση που έγινε στο υπουργείο βιομηχανίας,( με κοινό μέτωπο και απόψεις) και τώρα κάποιοι θα έπιναν στην υγεία των κορόιδων, δηλαδή εμάς.
    Θεωρώ αδιανόητο να παρατάω τη δουλεία μου ενώ κατέχω πάρκο που δεν κουρεύτηκε, και τόσοι παραγωγοί να μην ενδιαφέρονται για τις επιχειρήσεις τους. Το σύνολο των συλλόγων (με εξαίρεση τον ΠΣΑΦ) δεν έχει εγγεγραμένους ούτε το 20% των παραγωγών.
    Το είχα αναφέρει και παλιότερα, δεν τελειώσαμε εδώ. Προφανώς είτε κανείς δεν το κατάλαβε...ή δεν ενδιαφέρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννη αν ηταν ο Ασημακης σιγουρα καποιοι θα επιναν στην υγεια των κοροιδων οτι και να κανατε!! Απλα συμπεσαν δυο μαζι εσεις και νεα κυβερνηση. Συνεχιζω να πιστευω στην μαφιοζικη αλητεια της προηγουμενης κυβερνησης.

      Διαγραφή
    2. Ποτέ δεν μιλάω από πολιτική σκοπιά για ευνόητους λόγους αλλά όντως με τον Παπαγεωργίου θα είχε περάσει...

      Διαγραφή
  84. Καλημερα.. εχει κανενας αλλος προβλημα με τις ασφαλιστικες και φορολογικες ενημερωτητες; τα εχω παει δυο φορες στον ΛΑΓΗΕ και στο συστημα δεν φαινεται η ενημερωση τους, η δικαιολογια ειναι παντα οτι κολλησε το συστημα. Δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει κατι τετοιο και θα ηθελα να μαθω αν εχουν και αλλοι παραγωγοι αναλογες εμπειριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Ιανουαρίου 2015
    03.06.2015

    Με διαδοχικές εντολές προς τις τράπεζες συνεχίζεται η εξόφληση, από το ΛΑΓΗΕ, τιμολογίων ΑΠΕ για παραγωγή Ιανουαρίου 2015. Με τις εν λόγω εντολές θα εξοφληθούν επί πλέον 1.250 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 36.408,87 € (θα έχει δηλαδή εξοφληθεί το 88% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Δυσκολα βλεπω για πληρωμες Φεβρουαριου για επομενη εβδομαδα ...Εχουν ακομη υπολοιπο Ιανουαριο για τα μεγαλα τιμολογια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Καλημερα σε ολους(ες)
    Οι εξη μηνες υπερημεριας εγιναν τρεις και απο Δεκ.μεχρι σημερα η συνεπεια του συστηματος πληρωμων εκπλησει.
    Η χαμενη αξιοπρεπεια επανηλθε και μπορουμε να βλεπουμε χωρις ντροπη συγγενεις και φιλους.
    Μηπως δεν ειναι ετσι? και αν ειναι διαφορετικα μηπως χρειαζεστε (το εχετε αναγκη δηλαδη) Ασημακη και Ζερβο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάτσε να δεις όταν θα πρέπει να πληρωθεί ο Μαιος, Ιουνιος κλπ να δεις τι θα γίνει. Η μείωση υπερημερίας είναι πλασματική. Ο Γενάρης είναι το 1/5 του Ιουνίου! Τζάμπα χαίρεσαι. Να δεις και όταν θα σε πληρώνει η φασιστερά με δραχμούλες....στην ώρα τους όμως για να μην έχεις να λες!

      Διαγραφή
  88. Kαλημέρα- νεα ανάρτηση για Φεβρουαριο.
    http://fotoboltaika.blogspot.com/2015/06/pliromifotoboltaikafebroyariosioynios.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Πληρωμή απο προχθές περίπου 9.000 Αττική, ΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ