εξαρτόμενες από την οικονομική βοήθεια των τοπικών αρχών . Δεδομένου ότι η τιμή των φωτοβολταϊκών προϊόντων ανακάμπτει, οι εταιρείες παραμένουν ανάπηρος με το χρέη και την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα , αφήνοντας μακριά την επιστροφή στα κέρδη.
Πόλη-φάντασμαΗ αγορά , που είναι γνωστή ως Silicon Xinyu , ήταν η πρώτη μόνιμη εμπορική έκθεση του είδους της στη χώρα , όταν άνοιξε πέρυσι . Σήμερα , είναι μια πόλη-φάντασμα , τονίζοντας την ανεκπλήρωτη υπόσχεση μετά την επένδυση της Κίνας στο χρίσιμο της ηλιακής βιομηχανίας της .
Στο αποκορύφωμά της η LDK το 2011 , είχε στην Xinyu 30.000 υπαλλήλους, τώρα εχει περίπου 10.000 εργαζόμενους!
Ο στόχος , σύμφωνα με μια έκθεση στην Jiangxi Καθημερινά κατά την έναρξη της τον Απρίλιο του 2012 , ήταν ότι η αγορά θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως θερμοκοιτίδα , φέρνοντας μαζί προμηθευτες πρώτων υλών , κατασκευαστές εξοπλισμού και προγραμματιστές - όλα με τη βοήθεια των τοπικών κυβέρνηση . Η LDK ήταν ο βασικός υποστηρικτής της Silicon Xinyu , και παραμένει ένας από τους βασικούς εργοδότες στην πόλη .
Τώρα που το κτίριο είναι ως επί το πλείστον άδειο , είναι πιο προφανές ότι υπάρχει « κάποια εσφαλμένη κατανομή» των πιστώσεων , δήλωσε Zino , ο αναλυτής της S & P στη Νέα Υόρκη . " Για τις εταιρίες αυτές αλλα και τις άλλες μεγαλύτερες κινέζικες εταιριες , η κινεζική κυβέρνηση θα συνεχίσει να τις στηρίζει ωστε να συνεχίσουν να παρέχουν απαασχόληση στους εργαζόμενους που εχουν σήμερα "
"Η κατάσταση του κλάδου δεν είναι καλή ", δήλωσε ο Ou Xiaoliang , διευθυντής της Money Leopard New Energy " Πήγαν πίσω στην έδρα τους , επειδή δεν υπήρχαν τα κέρδη που θα έπρεπε εδώ . " Εκατοντάδες κατασκευαστές ξεπηδήσαν λόγω της χρηματοδότησης συμπεριλαμβανομένων Suntech και LDK. Έχτισαν τα μεγαλύτερα και τα πιο αυτοματοποιημένα εργοστάσια από ποτέ , συμπιέζοντας τις τιμές χαμηλότερα και χτυπώντας τις εταιρίες τύπου Sharp-Ιαπωνία, Q-Cells SE -Γερμανίας και Solyndra LLC- Καλιφόρνια. Οι δύο τελευταίες πτώχευσαν μαζί με τουλάχιστον άλλες 30 εταιρείες. .
Οι τιμές υποχώρησαν λόγω της πλεονάζουσας προσφοράς . Το κόστος των ηλιακών κυψελών είναι περίπου 41 σεντς ΗΠΑ ανά watt σήμερα , κάτω από τα $ 1,46 το 2010 και περίπου $ 3 το 2004. Μετά από χρόνια υπερβολικής επένδυσης , οι top 10 κατασκευαστές ηλιακών της Κίνας έχουν 28.800.000.000 δολάρια σε χρέη , το οποίο το μεγαλύτερο μέρος ανήκει σε κυβερνητικά ιδρύματα.
«Οι μικρότερες εταιρείες πρόκειται να είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουν , καθώς τα περιθώρια έχουν μειωθεί , " λεει ο Lewis Wan , Χονγκ Κονγκ, επικεφαλής επενδύσεων της Pride Investments Group Ltd, η οποία επιβλέπει $ 300 εκατομμύρια .
Οι προοπτικές μόλις τώρα αρχίζουν να βελτιώνονται. Η JinkoSolar Holding ΣΙΑ αναφέρθηκε για πρώτη φορά στα κέρδη του σε περίπου δύο χρόνια κατά το δεύτερο τρίμηνο , και LDK αναμένει να επιστρέψει στην κερδοφορία το τρέχον έτος, η δε Yingli Green Energy Holding Co, η οποία έγινε η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία φωτοβολταικών μετά την Suntec, ειναι σε μπελάδες και περιορίζει τις ζημιές της.
Η απάντηση της εθνικής κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την εσωτερική αγορά ηλιακών πανελ. Αυτό το έτος , η Κίνα και η Ιαπωνία αναμένεται να ξεπεράσουν τη Γερμανία και την Ιταλία ως η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για τους ηλιακούς συλλέκτες .
http://www.bloomberg.com/news/2013-09-08/chinese-zombies-emerging-after-years-of-solar-subsidies.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...
Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ