Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Μάιος/Ιούνιος - Πληρωμή Ιούνιος/Ιούλιος/Αύγουστος 2022


 Καλησπέρα σας, 

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί τράπεζα, αυτοτιμολόγηση ή όχι, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής και μην ξεχνάτε το ποσό.


Σημείωση: ας κρατήσουμε ενα επίπεδο ανταλλαγής αποψεων για το σχεδιο νομου.  Μπορούμε να εκφραστούμε χωρις ύβρεις και προσβλητικους χαρακτηρισμους.    


287 σχόλια:

  1. Καλησπέρα αν κάποιος πληρωθεί τιμολόγιο μαϊου με παρακράτηση φόρου παρακαλώ πολύ ας ενημερωσει ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επαναληψη της αναρτησης της 241048 ΙΟΥΝ. Τι νοημα εχει κε Υπουργε να εισαγετε ρυθμιση στο καινουριο νομοσχεδιο για τιςΑΠΕ οπου να εξαιρουντε της εγγυησης οι μικροεπενδυτες της Δ.Μακεδονιας οταν τα δικτυα ειναι κορεσμενα και δεν ειναι δυνατον να λαβουν ορους συνδεσης μικροεπενδυτες που αναμενουν πλεον των δυο ετων.Επιτελους καντε κατι γι αυτο και σταματηστε να μας δουλευετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό καλοκαίρι και χωρίς προβλήματα για τα φωτοβολταικά πάρκα από πυρκαγιές
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://energypress.gr/news/arhes-septemvrioy-i-ypovoli-aitiseon-gia-mikra-fotovoltaika-se-kriti-peloponniso-eyvoia-kai

    Αρχές Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για «μικρά» φωτοβολταϊκά σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Εύβοια, και Κυκλάδες – Επί θύραις η Υπουργική Απόφαση

    ΣΚΕΡΑ είσαι θεός.... στην κοροϊδία! Εγω πάντως βγάζω το καπέλο στούς "υπουργούς" που ακόμα συμπεριφέρονται στους επενδυτές σαν ΖΩΑ... και μετά ψηφίζονται απο αυτούς.
    Ακούω γνώμες... τι νομίζετε οτι θα κάνει?
    1) Θα δώσει υποσχετική οτι ΑΜΑ βγεί στις εκλογές που έρχονται τον Σεπ θα βγάλει την υπουργική (μετα απο 14 μήνες...)
    2) Θα βγάλει την υπουργική 1 εβδομάδα πριν απο τις κάλπες για να ευχαριστήσει τα ΖΩΑ
    3) Θα πει οτι ήταν έτοιμη η υπουργική ΑΛΛΑ τον πρόλαβαν οι εκλογές?

    Αχαχαχαχαχα ΜΑΛΑΚΑ ΣΚΡΕΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα μήπως πληρώθηκε κάνεις τιμολόγιο μαϊου Μ παρακράτηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατά την εισαγωγή του τιμολογίου στο my data ,στον χαρακτηρισμό γραμης ,τα έσοδα τα κατατάσσουμε στην κατηγορία :

    1.1 δηλαδή Πώληση Εμπορευμάτων

    1.2 δηλαδή Πώληση Προϊόντων

    ;;;

    Διαβάζονταςτην απάντηση του ΣΛΟΤ για το τι θεωρούνται οι μοναδες παραγωγή ρεύματος από ΦΒ
    https://www.taxheaven.gr/circulars/30045/slot-3032-2018
    Κλίνω προς τα εμπορεύματα γιατί θεωρείται οτι εμπορευόμαστε ενέργεια.
    Από την άλλη όμως αναφέρει την δραστηριότητα των μονάδων μας και σαν πώληση αγαθού. Αγαθό δηλαδή προϊόν ;

    Πώς το καταχωρείτε εσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O χαρακτηρισμός είναι ο εξής για τα τιμολόγια προς ΔΑΠΕΕΠ:
      Έσοδα από Πώληση Προϊόντων (category1_2)
      Πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών Χονδρικές - Επιτηδευματιών (E3_561_001)

      Το άρθρο του ΣΛΟΤ ως προϊόντα τα λογίζει (θεωρεί, ορθά, τα φ/β ως παραγωγικές μονάδες)

      Γενικά, το εμπόρευμα απαιτεί λογιστικά να υπάρχει τιμολόγιο αγοράς του προς την επιχείρησή σου και μετά το κάνεις μεταπώληση. Το προϊόν το παράγεις εσύ και τιμολογείται πρώτη φορά προς τον πελάτη.

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετικά επεξηγηματικός ,σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  7. Ευχαριστώ Βούλα μήπως γνωρίζεις πότε περίπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα στο μπλοκ να έχει πάρκο στην Αχαΐα για εμένα ο φετινός Ιούνης είναι ο πιο χαμηλός σε παραγωγή από τα 10 προηγούμενα σε λειτουργία του οαρκου κοντά στα 13700kwh σταθερό...και λέω μήπως είναι η ώρα για αναβάθμιση στα πάνελ μου ..εννοώ πέρσι τον Μάιο είχε κοντά 17500kwh και προβληματιζομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στα όρια του λογικού,πολλές συννεφιασμένες μέρες. κανε σύγκριση και την παραγωγη αναμεταξυ των inverter.
      επισης τρελαθηκε τον μαιο να ριχνει συνεχεια χώμα,μπορεί να έχει μεινει αρκετο επάνω

      Διαγραφή
    2. panagiotis29 Ιουνίου 2022 - 4:06 π.μ.σε ευχαριστω

      Διαγραφή
  9. Καλησπερα σε ολους συναδελφους

    Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με το θεμα της αυτοτιμολογησης.

    Οσοι εχετε υπαχθει ειστε ευχαριστημενοι με την διαδικασια αυτη;Σας εχει τυχει καποιο τιμολογιο να εχει μεγαλη διαφορα με την παραγωγη σας και να μην μπορειτε μετα να βρειτε το δικιο σας;

    Επισης σε περιπτωση που μετανοιωσετε για τον α β λογο και θελετε να βγειτε εκτος αυτοτιμολογησης,μπορειτε;Και αν ναι,τι πρεπει να κανετε;

    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν μέχρι στιγμής στην αυτοτιμολογιση πληρώνεσαι στην ώρα σου είναι πιο εύκολη διαδικασία στο ΔΑΠΕΕΠ ..και όσο αφορά την παραγωγή το τιμολόγιο Αγοράς κόβεται βάση του ενημερωτικό σημειώματος και νομίζω στο λογαριασμό σου του ΔΑΠΕΕΠ έχει στήλη για να βγεις οπότε θέλεις αλλά μάλλον μετα θα αργείς να πληρώνεσαι...

      Διαγραφή
    2. Αυτη η επιλογη να βγεις οποτε θες προφανως και παρουσιαζεται μετα την υπαγωγη στην αυτοτιμολογηση,γιατι οπως διαβασα στο κειμενο του ΔΑΠΕΕΠ της αυτοτιμολογησης δεν γραφει κατι τετοιο.

      Διαγραφή
    3. Δεν το έχω δει παλιότερα ανάφεραν σε παράγραφο στο λογαριασμό μας στο ΔΑΠΕΕΠ για "Διακοπή αυτοτιμολογησης" όταν την πρώτο ξεκίνησαν μπορεί στην πορεία να το πήραν πίσω δεν το ξέρω

      Διαγραφή
  10. Από ότι θυμάμαι, ένας από τους λόγους που ο ΔΑΠΕΕΠ ανέπτυξε την εφαρμογή της αυτοτιμολόγησης ήταν ότι δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη στο λογιστήριο τους γιατί πολύ λογιστές στέλνανε τα τιμολόγια σε διάφορες μορφές. Κυρίως όμως έγινε γιατί ΄'πνιγότανε΄' στα τιμολόγια κάθε μήνα και γινότανε πολλά λάθη και από πλευράς των υπαλλήλων. Πιστεύω ότι η αυτοτιμολόγηση είναι και υπέρ των παραγωγών, διότι δεν έχουν άγχος αν ο λογιστής τους κάθε μήνα στείλει εγκαίρως τα τιμολόγια. Έτσι και αλλιώς τα χρήματα είναι τα ίδια. Είτε με αυτοτιμολόγηση είτε χωρίς αναγράφονται υποχρεωτικά οι κιλοβατώρες του αναρτημένου ενημερωτικού. Όταν πρώτο καθιερώθηκε ο θεσμός, κάποιοι ψεκασμένοι το θεώρησαν ως μια κρατική συνωμοσία για να μας ''ρίξουν'' στην αποζημίωση και καλούσαν τον κόσμο στην γνωστή αντίσταση κατά του κατεστημένου, αλλά μάλλον δεν τους βγήκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή είσαι απολύτως βέβαιος οτι οι δικηγόροι του ΔΑΠΕΕΠ δεν θα ισχυριστούν κατα την εκδίκαση των αγωγών των κουρεμένων το 2014 οτι κατόπιν της υπογραφής -συναίνεσης της αυτοτιμολόγησης ο επενδυτής έχει ουσιαστικά συναινέσει...Εαν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα γιατί δεν βγαίνει το υπουργείο να διαβεβαιώσει ως προς αυτό ή γιατί δεν αναγράφεται μέσα στη δήλωση-συναίνεσης οτι ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ NEW DEAL ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ.
      Πρέπει οταν κάποιος μιλάει για τέτοια θέματα να γνωρίζει πολλά πράγματα...

      Διαγραφή
    3. Και ρωτάω εγώ εσένα λοιπόν.Λεει κάπου ότι αποποιεισαι των δικαιωμάτων σου για το κούρεμα του 2014 αν δεχτείς την αυτοτιμολογηση???καθηστε να σας τα τρώνε οι χαζοδικιες

      Διαγραφή
    4. Φιλε Βασιλη,με την ιδια λογικη δεν θα επρεπε να κοβει κανεις τιμολογια γενικοτερα γιατι με αυτον τον τροπο αποδεχεται τις KWHωρες που γραφει το ενημερωτικο και ειναι ολες κουρεμενες στα παλια παρκα με βαση το New Deal.Η μονη διαφορα μεταξυ αυτοτιμολογησης και μη,ως διαδικασια ειναι οτι στην μια περιπτωση τα τιμολογια τα στελνει στην ΑΑΔΕ ο ΔΑΠΕΕΠ και στην αλλη ο λογιστης σου.Περαν των γρηγοροτερων πληρωμων.

      Διαγραφή
    5. Στην μια περίπτωση όμως αποδέχεσαι απο το ΔΑΠΠΕΠ να είναι κύριος του τιμολογίου ενω στην άλλη είσαι εσύ και σε κάθε τιμολόγιο που κόβεις αναγράφεις τις επιφυλάξεις σου πάνω στις Kwh ώστε να μπορείς να έχεις νομικές αξιώσεις. Μπορείς να αναφέρεις τις επιφυλάξεις σου στην κοστολόγηση της Kwh στην αυτοτιμολόγηση?

      Διαγραφή
    6. Η αναγραφή της επιφύλαξης είναι γνωστή ακόμα και σε φοιτητή της νομικής.
      Όταν παραλαμβάνεις εμπόρευμα απο μεταφορική στο χαρτί που σου δίνουν να υπογράψεις σε περίπτωση καταστροφής στη μεταφορά δεν έχεις καμία αξίωση αποζημίωσης εαν δεν αναγράψεις δίπλα στην υπογραφή με επιφύλαξη.

      Διαγραφή
  11. Μα ειτε το στελνει ο ΔΑΠΕΕΠ στην ΑΑΔΕ ειτε ο λογιστης σου,το ενημερωτικο ειναι ακριβως το ιδιο!!Και αν γινει καποιος λαθος καποιον μηνα (λεμε τωρα) μπορει να διορθωθει αμεσα τον επομενο.Δεν καταλαβαινω τις αντιρρησεις σου και ιδιως στο κομματι της συσχετισης της αυτοτιμολογησης με το New Deal...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διότι το αντιλαμβάνεσαι λογικά με την τρέχουσα συναλλακτική ηθική και οχι με την νομική ηθική η οποία ετσι κι'αλλιώς δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
  12. Εαν γνωρίζατε τί ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι του Δαπεεπ στις πρώτες δίκες που έγιναν πριν απο περίπου 8 χρόνια δεν θα μιλούσε κανένας με βεβαιότητα για οτιδήποτε. Ισχυρίζονταν οτι ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ. Άλλα αφήνουν να πιστεύεις και εντελώς άλλα προσπαθούν οι δικηγόροι τους στις αίθουσες των δικαστηρίων. Εαν η αυτοτιμολόγηση είναι απλή και μόνον υπόθεση εξυπηρέτησης θα μπορούσαν να το αποσυνδέσουν προσθέτοντας μία γραμμή στην δήλωση αυτή σχετικά με την κλοπή του New Deal. Δεν το πράττουν ομως αυτό επιμόνως... ΓΙΑΤΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για ποιο λόγο μια πράξη ψηφιοποίησης της φόρμας ώστε να απλουστευτει η διαδικασία εκκαθάρισης των τιμολογίων να μπει σε διαδικασία και να γράφει μέσα για το κούρεμα του 2014???
    Είναι σαν να σου έκοψε κάποιος τη σύνταξη και εσύ παράλληλα να ζητάς πέραν από την επαναφορά της σύνταξης σου να φύγουν και τα στρατεύματα των Ρώσων από την ουκρανία.στον ίδιο νόμο.Αλευρι και ζάχαρη όλα το ίδιο για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παράδειγμα σου σπάει κόκαλα. Έχεις μπερδέψει τις βούρτσες με τις π....ς

      Διαγραφή
    2. Το πάρκο μπήκε σε λειτουργία τον Μάρτιο του 2013.με κούρεμα είμαι και εγώ.Αλλα εσείς με την χωρίς αυτοτιμολογηση κυνηγάτε χίμαιρες.

      Διαγραφή
  14. Προφανώς δεν ανήκετε στους κουρεμένους...οπότε τί σας νοιάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχω στείλει ασφαλιστική ενημερότητα πριν 15 μέρες και δεν την καταχωρούν. Ξέρει κανείς αν έχει αλλάξει κάτι ή που πρέπει να απευθυνθώ; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τόλης απορώ με αυτά που με πολλή επιτηδειότητα συνθέτεις...για ποιό λόγο το κάνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα σου απαντήσω ειλικρινά.Επειδη δούλευα για χρόνια στο υπουργείο περιβάλλοντος γνωρίζω απ' έξω και ανακατωτα τις λαμογιες του κράτους στο πως να μας ρίξει.ε σου λέω με κάθε σιγουριά πως η αυτοτιμολογηση είναι καθαρά μέτρο καλυτέρευσης της πλατφόρμας πληρωμών.ολα τα άλλα να χάνει να λέγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. https://energypress.gr/news/aposyretai-elliniko-aitima-stin-komision-gia-stratigiki-efedreia-lignitikon-monadon-kai-gia

    «Εκτός» και η παράταση της διακοψιμότητας
    Παράλληλα, πρόκειται να αποσυρθεί και το αίτημα για παράταση του μηχανισμού διακοψιμότητας, στο πλαίσιο του οποίου το ΥΠΕΝ είχε διεκδικήσει τη συνέχιση λειτουργία τους έως το τέλος Ιουλίου, ώστε να διασφαλισθεί ένα ποσό που θα ανέλθει έως τα 33 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο ότι το αίτημα δεν «προχώρησε» στο διάστημα που μεσολάβησε, με την απόσυρσή του κλείνει και τυπικά το ενδεχόμενο παράτασης.
    Ανάλογες υπηρεσίες θα μπορούν να προσφέρουν επ΄ αμοιβή οι ενεργοβόρες βιομηχανίες μέσω της «εισόδου» της Απόκρισης-Ζήτησης (Demand Response) στην αγορά Εξισορρόπησης, καθώς η αποζημίωση για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν τα κατανεμόμενα φορτία θα «μεταφράζονται» σε έσοδο για τους βιομηχανικούς καταναλωτές, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του ενεργειακού τους κόστους.. Αναμένεται πως μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσουν οι πιλοτικές δοκιμές για τη συμμετοχή του Demand Response στην αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aυτό είναι το ευχάριστο νέο της ημέρας! Ευτυχώς πέρασε ο καιρός και την γλυτώσαμε. Το πιο λογικό και εύλογο ήταν να τα εισπράξουν από to demand response και όχι από εμάς κατά 70%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα,

    Εχει κάποιος λινκ από το τον νόμο που ψηφίστηκε? Προσπάθησα να τον βρω αλλά τίποτα.. Εχει περάσει ΦΕΚ?

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χθες βγήκε το ΦΕΚ. Πρόκειται για τον Ν. 4951/2022, ΦΕΚ 129/Α/4-7-2022.
      Μπορείς να τον βρεις εδώ: https://www.e-nomothesia.gr/energeia/nomos-4951-2022-phek-129a-4-7-2022-1.html

      Διαγραφή
  21. Κανένα νέο για τα εκκαθαριστικά Ιουνίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι πληρωμές Μαίου έχουν τελειώσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. εμεις χωρις αυτοτιμολογηση δεν εχουμε πληρωθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κανένα νέο από την εθνική για πληρωμή χωρίς αυτοτιμολογηση για τον μήνα Μάιο?

      Διαγραφή
  24. Περιμεναμε και ένα όφελος από τη λειτουργία της αγοράς για να μετριάσουμε τα έξτρα έξοδα του ΔΑΠΕΕΠ και της εξισορρόπησης μας τα φάγανε νύχτα και αυτά....

    https://energypress.gr/news/epipleon-esodo-gia-tis-nees-ape-apo-tis-eggyiseis-proeleysis-etoimos-apo-ton-dapeep-o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Άρα τι μας λέει το άρθρο... Ο Δεδδηε εκ του πονηρού αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση σήμερα 11/7/2022 ότι από σήμερα παύει να δέχετε αιτήσεις για όρους σύνδεσης. 20 μέρες πριν το ουσιαστικό πάγωμα. Εφαρμόζει τα άρθρα του νόμου μόνο στο κομμάτι που τον βολεύει. Ξαφνικό θάνατο σε όσους ας πούμε θα κατέθεταν σε μια εβδομάδα ή σήμερα ή αύριο.
    Αχ Ελλάδα Σ',αγαπώ!.....


    https://energypress.gr/news/anakoinosi-deddie-apo-1i-aygoystoy-kai-mono-ilektronika-oi-aitiseis-gia-prosfora-syndesis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα συνάδελφε, στο άρθρο 97 αναφέρει τα εξής:
      8. Με την επιφύλαξη του επόμενου εδαφίου, από την
      1η Σεπτεμβρίου 2022 και ειδικά για σταθμούς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από την 1η Οκτωβρίου
      2022 ο Διαχειριστής του Δικτύου παύει να δέχεται νέες
      αιτήσεις για χορήγηση Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης
      για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, εκτός αν πρόκειται για
      σταθμούς αυτοπαραγωγών, για σταθμούς του ειδικού
      προγράμματος ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων
      ή για σταθμούς του άρθρου 132 του ν. 4819/2021 (Α΄ 129).

      άρα 1η Σεπτεμβρίου έρχεται το πάγωμα αιτήσεων.
      Αυτό κατάλαβα εγώ αν γνωρίζει κανείς κάτι άλλο ας μας ενημερώσει.

      Διαγραφή
    2. Έτσι όπως τα λες έχεις δίκαιο. Δεν είχα δει το άρθρο 97. Παρόλα αυτά θα μπορούσε ο Δεδδηε να δέχεται αιτήσεις σε φυσικό φάκελο έως τον Σεπτέμβρη και να μην κάνει ανακοινώσεις σήμερα για σήμερα.

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα !!! Ξέρει κάποιος να μας πει τι γίνεται με τις πληρωμές του Μαΐου για αυτούς που έχουν φορολογική ενημερότητα με παρακρατηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα,θα κρατήσουν τα χρήματα που οφείλεται και μετά θα αποδώσουν τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
  27. Καλημέρα ξέρει κανείς πότε θα πληρώσουν χωρίς αυτοτιμολόγηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα!
    Γνωρίζετε πως μπορώ να στείλω φορολογική ενημερότητα με παρακράτηση στο ΔΑΠΕΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίρνουν ενημερότητα μόνοι τους θα το δούμε από κει.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. mantoniou@dapeep.gr στείλε εκεί email και θα σου απαντήσω ακριβώς τι πρέπει να κάνεις.

      Διαγραφή
    4. Αυτά τα τιμολόγια που είναι με παρακράτηση τα πληρώνουν μαζί με τα υπόλοιπα η γίνεται η πληρωμή των τιμολογιων και στην επόμενη πληρωμή πληρώνονται όσα είναι με παρακρατηση ,?

      Διαγραφή
    5. Καλησπερα.Εγω πριν απο μερικους μηνες ειχα στειλει φορολογικη με παρακρατηση πληρωθηκα μια εδβομαδα μετα.Το θεμα βεβαια ειναι να εχει καταχωρηθει η ενημεροτητα σου.

      Διαγραφή
    6. Εσείς γιατί πληρώθηκατε μια εβδομάδα μετα;;; εκκρεμούσε η καταχώρηση της ενημερωτητας σας??? Η όταν έγιναν οι πληρωμές ήταν καταχωρημένη η ενημερωτητα σας και απλά πληρώθηκαν έπειτα από μια εβδομάδα?

      Διαγραφή
    7. Δεν ειχε καταχωρηθει η ενημεροτητα μου πηρα τηλεφωνο την καταχωρησαν και πληρωθηκα.

      Διαγραφή
  29. Σε ινβερτερ sma 17.100kw παρκο τον τελευταίο 15ημερο μπορεί και παραπάνω δουλεύει εως 65 τοις εκατό εκεί που δούλευε 72εως 74 έχει κανένας αντίστοιχο θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κανενας με εθνικη μήπως και πληρώσανε σήμερα τα χωρις αυτοτιμολογηση τιμολογια του Μαΐου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν πληρώσανε αλήθεια πότε θα γίνουν οι πληρωμές Μάϊου? ούτε ενημερότητες δεν τραβήξανε από ΑΑΔΕ και οι προηγούμενες λήγουν αύριο

      Διαγραφή
  31. Απαντήσεις
    1. Συνήθως ξεκινάνε περίπου στις 19-22 κάθε μήνα.ελπίζω και αυτόν το μήνα να ξεκινήσουν τότε.

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες συναδελφε αλλά πρέπει πρώτα να κλείσουν τον Μάιο....εκκρεμεί η πληρωμή των τιμολογίων χωρίς αυτοτιμολογιση για τον μήνα Μάιο

      Διαγραφή
    3. Ισχυεί αυτο που λέτε.Μου φαίνεται οτι άργησαν πολύ για τα τιμολόγια χωρις αυτοτιμολόγηση.

      Διαγραφή
    4. Τώρα πριν λίγο που μίλησα με την ΔΑΠΕΕΠ μου είπαν ότι θα ξεκινήσει η πληρωμή χωρίς αυτοτιμολόγηση από Τετάρτη 20του μήνα μάλλον.
      Αυτά μου μετέφεραν και σας ενημερώνω.

      Διαγραφή
    5. Έχουμε και εσάς που κυνηγάτε χίμαιρες με τους χαζοδικιες τους δικηγόρους που σας τρώνε τα λεφτά και είστε χωρίς αυτοτιμολογηση και καθυστερειτε όλη τη διαδικασία.και αναρωτιεστε γτ δεν σας πλήρωσαν ακόμη.αντι να ξεστραβωθειτε και ναπατησε το κουμπί της αυτοτιμολογησης να τελειώνετε κάθεστε και μας ζαλιζετε.νομιζετε ότι πολεμάτε τον εχθρό.

      Διαγραφή
    6. Φίλε Τόλη δεν νομίζω να είναι αυτός ο λόγος, αν το ταμείο είναι φουλ και τριπλάσιοι να ήταν οι παραγωγοί θα πλήρωναν, μήπως εσύ κυνηγάς χίμαιρες ..... ή μήπως είναι γιατί κάπιοι δεν εμβολιάστικαν....

      Διαγραφή
    7. Συναδελφε Τολη,εσυ εχασες τιποτε απο το deal του 2014?Εγω εχασα 10000.Να μη τα διεκδηκησω......Δεν ειναι οπως τα λες μιλωντας μαλιστα και απαξιωτικα για μας τους χωρις αυτοτιμολογηση

      Διαγραφή
    8. Επανέρχομαι και πάλι για να σημειώσω οτι κι'εγώ βρίσκω πολύ περίεργη την εμμονή του Τόλη με τους χωρίς αυτοτιμολόγηση.Επανέρχεται ξανά και ξανά προσπαθώντας να ενοχοποιήσει την μή συμμετοχή μας στην αυτοτιμολόγηση με διάφορες απαξιωτικές εκφράσεις...Αυτή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΛΟΓΙΚΗ" ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗ. Υπάρχει επιμόνως σταθερή και σαφής προσπάθεια απογοήτευσης επι των διεκδικήσεών μας.Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να ανταλλάσσουμε ΕΔΡΕΘ και στοιχεία ταυτοποίησης μεταξύ μας για να γνωρίζουμε ποιός είναι ποιός και γιατί ο καθένας λέει αυτά που λέει?

      Διαγραφή
  32. Συνάδελφοι, αν μπορεί κάποιος ας με διαφωτίσει. Εξόφλησα το δάνειο στην ΕΘΝΙΚΗ και παρά τα άπειρα τηλέφωνα και mails δεν μου απαντάνε ούτε προχωράνε στην άρση ενεχυρίασης εξοπλισμού και σύμβασης. Έστειλα παράπονο και στον Τραπεζικό Μεσολαβητή, ακόμα δεν έχω επικοινωνία.
    Τι κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περνεις βεβαίωση από την τράπεζα για άρση ενέχυρο και την στέλνεις στον ΔΑΠΕΕΠ με το νέο λογαριασμό iban

      Διαγραφή
    2. Ισχυρίζονται ότι δεν ξέρουν τη διαδικασία, δεν μου δίνουν κάποιο χαρτί, τώρα πλέον δεν μου απαντάνε και στα τηλεφωνα..... Αγρίνιο το μεγαλείο του....

      Διαγραφή
    3. Άλλο η άρση της ενεχυριασης της σύμβασης λογαριασμού και άλλο ο εξοπλισμός του πάρκου σε μένα τι πρώτο οκευ στο δεύτερο έχουν καθυστερήσει..Η τράπεζα στέλνει χαρτί εξόφληση του Δανείου με Δικαστικό επιμελητή σε σένα στον ΔΑΠΕΕΠ και νομίζω στην ΡΑΕ και εσείς του στέλνεις email σε πιο Iban θέλεις να πληρώνεσαι..το ενέχυρο του εξοπλισμού εινα συλλογή κομμάτι

      Διαγραφή
    4. μεταξας και συνεργατες , μονο ετσι μου την δωσανε

      Διαγραφή
  33. Το ίδιο και σε μένα εξόφληση έγινε τέλος του 2020 πάρα τα τηλέφωνα μου έλεγαν φόρτο εργασίας λόγου κορονοιο μετά τάχα το κοιτάνε και τώρα τελευταία ο υπάλληλος της τράπεζας που το είχε αναλάβει μια είναι άρρωστος λείπει μια δεν σηκώνει το τηλέφωνο με τίποτα...αλλα από Δευτέρα θα αρχίσω τα τηλέφωνα στα κεντρικά μέχρι τον πρόεδρο θα φθάσω...που λένε ελπίζω να βρω άκρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από εμπειρία στο παρελθόν με το ίδιο κατάστημα, γιατί με χρέωνων τόκους υπερημερίας για την πληρωμή δόσης από το αποθεματιό, ενώ εγώ έστελνα mail υπενθύμισης, μόνο με ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ βρήκα άκρη, χρονοβόρο, αλλά αποτελεσματικό.

      Διαγραφή
  34. ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΆ ΙΟΥΝΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πολυ καλο νεο. Ευχαριστω για την ενημερωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα. Διαπίστωσα ότι στο εκκαθαριστικό του Ιουνίου μου βάλανε λιγότερη παραγωγή σε σχέση με αυτή που μου δίνει η τηλεμετρία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έχει συμβεί σε κανέναν σας και αν ναι τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημέρα. Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά σημειώματα Ιουνίου. Βέβαια, εγώ ενώ έχω μετρητή με τηλεμετρία το ενημερωτικό βγήκε ως "Έναντι" (όλα τα προηγούμενα έγραφαν εκκαθαριστικός με μέτρηση από - ως), γνωρίζει κανένας γιατί συμβαίνει αυτό;;;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πως μπορώ να δώ το ποσό του τιμολογίου μου; μέσα απο το σύστημα στο πεδιό ενημερωτικά σημειώματα εκκαθαρισής πατάω πάνω στον μήνα και δεν μου βγάζει το pdf αρχείο.Μπορείτε να με ενημερώσετε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πριν μιάμιση ώρα (στις 12.00) τραβήξαν ενημερότητες. Καλό σημάδι για τις πληρωμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πληρωμή χωρίς 4500€100kw συνεταιριστική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον Μαΐου χωρίς αυτοτιμολόγηση . Πιστεύω έως το τέλος αυτής της εβδομάδας ότι θα αρχίσει η πληρωμή του Ιουνίου με αυτοτιμολόγηση .

      Διαγραφή
  41. Καλημερα ξερει κανεις σε πιο e- mail στελνουμε τον τραπεζικο λογαριασμο για τις πληρωμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αναρτήθηκαν τα τιμολόγια παραγωγής Ιουνίου με αυτοτιμολόγηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πληρωμη Μαΐου χωρίς αυτοτιμολογηση
    Θα γίνει ποτέ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ποτε ξεκιναει η πληρωμη ιουνιου με αυτοτιμολογηση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Από την στιγμή που αναρτήθηκαν τα τιμολόγια του Ιουνίου θα ξεκινήσουν και οι πληρωμές σύντομα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα συνάδεφοι , ξέρετε τελικά τι έγινε με τους όρους σύνδεσης στον ΔΕΔΔΗΕ για αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί , υπάρχει αναστολή έδοσης όρων σύνδεσης ? με την εγγυητική τι έγινε θα μας ζητηθεί πόσο και πότε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλημέρα ξέρει κανείς πότε θα ξεκινήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Δεν βλέπω να έρχεται μήνυμα σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπέρα. Ενώ έχω τηλεμετρία στο ρολόι ΔΕΔΔΗΕ και κάθε μήνα στο τιμολόγιο αναγράφονταν η πραγματική κατανάλωση του πάρκου, σε αυτόν το μήνα η τιμολόγηση από τον ΔΑΠΕΕΠ έγινε βάση του παλαιού συστήματος που δεν είχα τηλεμετρία και μου τιμολόγησαν παραγωγή έναντι. Έχει συμβεί και σε κάποιον άλλο κάτι παρόμοιο? Το πάρκο είναι περιοχή Βοιωτίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατι γινεται τωρα τελευταια. Κι εγω ειχα τηλεμετρία και το Φεβρουάριο μου άλλαξαν το μετρητη λόγω βλάβης. Μάλιστα τους έστειλα δεδομένα απο τους ινβερτερ για να κάνουν τιμολόγηση. Μέχρι σημερα η τηλέμετρία του νέου μετρητή δεν έχει δουλεψει όμως καθώς πάλι μου δίνανε έναντι και μου ζητησαν να βγάλω φωτογραφίες του μετρητή για να μην έρχονται για επίσκεψη...

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση. Μίλησα με τον ΔΕΔΔΗΕ και μου απάντησαν ότι κατά την καταγραφή των ενδείξεων δεν είχαν επικοινωνία με τον μετρητή και προχώρησαν σε πληρωμή έναντι.

      Διαγραφή
  51. Καλησπέρα, εξαιτίας αναβάθμισης πάρκου 100kw πωλούνται inverters μονοφασικοί sma 11000 tl τεμ 6 τηλ.6947408702

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι αναβάθμιση έκανες??και με τι κόστος μπορείς να μας δώσεις μια εικόνα...

      Διαγραφή
  52. εθνικη πληρωθηκε ο ιουνιος με αυτοτιμολογηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Πριν λίγο εθνική Κατερίνης έκανε πληρωμή παραγωγή Ιουνίου με αυτοτιμολόγηση 7000€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αυτοτιμολογηση ΙΟΥΝΙΟΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ 100 KW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπέρα μια ερώτηση
    Γνωρίζει κάποιος χωρίς Ασφαλιστική & Φορολογική ενημερότητα ενήμερη, ποιο είναι το ποσό που πληρωνόμαστε...
    Κάτι έχω ακούσει άμα είναι 3000€ και κάτω δεν χρειάζεται ενημερότητα ισχύει κάτι τέτοιο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ασφαλιστική ξέρω ότι δεν χρειάζεται αν το ποσό πληρωμής είναι κάτω από 3000€.

      Διαγραφή
    2. Απ' όσο ξέρω τα όρια του νόμου είναι 1.500€ για φορολογική και 3.000€ για ασφαλιστική. Τώρα τι κάνει ο ΔΑΠΕΕΠ δεν ξέρω να σου πω.

      Διαγραφή
  56. Πληρώθηκε κανείς με Πειραιώς με αυτοτιμολογηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μόλις έλαβα μύνημα από ΔΑΠΕΕΠ για 5060€ (αυτοτιμολογηση, Κέρκυρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αύριο πρωί 22/7 θα πιστωθούν οι λογαριασμοί αυτοτιμολόγησης για παλαιά πάρκα μηνός Ιουνίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Η τράπεζα Πειραιώς πληρωμή πάντα μετά από 2 ημέρες,άρα την Δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Έγινε πληρωμή στην τράπεζα πειραιώς για ποσό κοντά στις 3000€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλημέρα κάποιος αν έχει το τηλέφωνο του Κ. Γκιουλη Δαβίδ;;; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλησπέρα σε όλους . Έχετε κάποιο νέο για πληρωμή από ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ γιατί στο τιμολόγιο γράφει ότι με αυτότιμολόγηση 20 του μηνός θα γίνει η πληρωμή το γράφει στα ενημερωτικά σημειώματα κάτω στις παρατήρησεις και ακόμα δεν έχει φανεί τίποτα σε εμένα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει γίνει η πληρωμή με αυτοτιμολόγηση, γιά το μήνα Ιούνιο.
      Είσαι εντάξει με ασφαλιστική-φορολογική ενημερότητα?

      Διαγραφή
  63. Συνήθως η Εθνική πληρώνεται πρώτη. Αφού πληρωθήκαν και οι άλλες τράπεζες, σημαίνει, ότι ίσως για το δικό σου ΑΦΜ δεν μπόρεσαν να τραβήξουν φορολογική ενημερότητα και έτσι έμεινες απλήρωτος. Έλεγξε το στο taxis, εάν μπορείς να βγάλεις ενημερότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου να μου απαντησεις αλλα το θεμα ειναι οτι ειχα στειλει ενημεροτητα με παρακρατηση οπως κανω καθε μηνα η οποια ληγει σημερα 27 και οπου ηδη εγινε με αυτην την ενημεροτητα μια πληρωμη του προηγουμενου μηνα αλλα θα επρεπε και αυτου του μηνα. Γνωριζεις αν ειναι μονο για μια φορα οταν εινα με παρακρατηση γιατι τοσα χρονια στελνω με παρακρατηση και γινετε η πληρωμη.

      Διαγραφή
    2. Η ενημερότητα με παρακράτηση είναι μόνο για μία φορά

      Διαγραφή
  64. Γεια σας εχει κανει καποιος απο εσας εδαφοκαλυψη το χωραφι του για να μην μεγαλώνουν τα χόρτα? Μήπως ξέρει κανεις καποιο συνεργείο που να κανει τετοια δουλεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Διαθέτει κάποιος μεταχειρισμένους Conergy inverters ή το Data Logger τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Πωλείται sanny webox για επικοινωνία με SMA inverter. Τηλ 6944785558

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μήπως γνωρίζετε πώς μπορεί να γίνει μεταβίβαση φωτοβολταικού πάρκου, χωρίς επιπτώσεις στην σύμβαση με ΔΑΠΕΕΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται από τη μορφή της εταιρείας και από αν υπάρχουν άλλες δραστηριότητες κλπ κλπ
      Γίνεται πάντως απλά έχει διαδικασία.

      Διαγραφή
  68. https://energypress.gr/news/aperripse-eyr-dikastirio-tin-efesi-ellinikis-etaireias-gia-tin-perikopi-stis-tarifes-ton
    τα δικαστήρια στην Ευρώπη υπερ του new deal και εδώ μέσα κάποιοι κυνηγούν χίμαιρες και δεν μπαίνουν στην αυτοτιμολογηση για να τα μπορούν να τα πάρουν πισω ..τα κομμένα και τις καθυστερήσεις στημένο το παιχνίδι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού τα έχουμε πει αυτά Θέμη...δεν το κάνουν για τα λεφτά.
      Το κάνουν για τα σκήπτρα της πρωτοκαθεδρίας και για την υστεροφημία...
      Σύμφωνα πάντα με όσα έχουν ειπωθεί περί περήφανης αντιμετώπισης κτλ κτλ...

      Διαγραφή
    2. Αυτούς δεν τους λυπάμαι, καλά θέλουν και τα παθαίνουν, ξερόλες, μεγάλες κουβέντες και εξυπνάδες. Για αυτούς που παρασύρουν και παίρνουν στον λαιμό τους είναι κρίμα. Και δυστυχώς είναι πολλοί!!!!

      Διαγραφή
    3. Δίκιο έχεις...αλλά ο καθένας με τις επιλογές του..
      Μακάρι όλος ο κλάδος να τα έπαιρνε πίσω.
      Αλλά από ένα σημείο και μετά νομίζω ότι πετάς λεφτά στο βαρέλι δίχως πάτο..

      Διαγραφή
    4. Ερώτημα από περιέργεια, δηλαδή συνάδελφοι εσείς συμφωνείτε και χαιρετίζετε τον βιασμό της σύμβασης που υπογράψαμε με το νόμο του 2014 και είμαι σίγουρος ότι θα σας άρεσε και επανάληψη του με τα λεγόμενα σας, με ένα απλό κλίκ!

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Συνάδελφε μήπως δεν κατάλαβες κάτι!!! Εγώ υπέγραψα μια σύμβαση το 2010 δεν υπέγραψα άλλη ούτε το 2014, τώρα αν εσύ υπέγραψες κάποια νέα μεταγενέστερα πλην της αρχικής δεν το γνωρίζω. Το ότι αυτό που υπέγραψες εσύ κάποιος το έγραψε στα παλαιά του υποδήματα φαίνετε ότι δεν σε ενοχλεί και το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι έχουν πληρωθεί τις καθυστερήσεις πληρωμών μάλλον σε αφήνει αδιάφορο. Εγώ έκανα μια επένδυση με οικονομικά χαρακτηρίστηκα και όχι ψυχολογικά ή οτιδήποτε άλλο, όταν με κλέβουν δεν συναινώ. Πιο απλά δεν γίνετε!!! Πιστεύω όμως ότι θα ήθελες και εσύ όπως και εγώ και όλοι μας να είχαμε την αναπροσαρμογή του πληθωρισμού στα σημειώματα μας, τροφή για σκέψη με όλο το σεβασμό.

      Διαγραφή
    7. Επίσης με όλο το σεβασμό...κάνε διακοπές ρε φίλε...

      Διαγραφή
  69. Και μετά να σε ρωτάνε αν έβαλαν χρήματα χωρίς αυτοτιμολογηση.και να τους λες γτ δεν κλικαρεις την αυτοτιμολογηση να ησυχάσεις και να σου απαντούν ότι τους αρέσει να πληρώνουν χασοδικιες και να τους τρώνε τα λεφτά.αλλα εδώ μέσα κλαίγονται.δεν κλαίγονται στους χασοδικιες τους που τους δουλεύουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Παράταση ενός χρόνου για τις ταρίφες στα εκτός διαγωνισμών 500άρια φωτοβολταϊκά
    https://energypress.gr/news/paratasi-enos-hronoy-gia-tis-tarifes-sta-ektos-diagonismon-500aria-fotovoltaika-kai-sta-erga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Στην επέκταση σε όμορο γνωρίζει κάποιος τι ισχύει αυτή τη στιγμή για ταρίφα; Μπορείς μέχρι 500KW με την παράταση που δόθηκε ή μπορείς να πάρεις ταρίφα μέχρι 1MW;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η εγγυημένη τιμή ισχύει για σταθμό έως 499,99kwp για τους ιδιώτες και για κοινότητα 999,99kwp

      Διαγραφή
    2. Κ. Παπακυριακού μια και είστε ο μοναδικός σύλλογος που πραγματικά κάνει παρεμβάσεις για τους παραγωγούς (οι υπόλοιποι κινούνται ανάλογα τα προσωπικά τους οφέλη) δεν θα έπρεπε εδω και καιρό να πιέσετε ώστε τα πάρκα των ιδιωτών να κατοχυρώνουν ταρίφα μέχρι 1MW;
      Τι θα πει ενεργειακές κοινότητες; Το πάρκο 1MW είναι πάρκο με ίδιο κόστος και απολαβές είτε το κατέχουν πολλοί είτε ένας. Εξάλλου με τα κόστη να έχουν ξεφύγει ειλικρινά δεν ξέρω αν συμφέρει κάποιος ιδιώτης να επενδύσει σε 500KW.
      Το θεωρώ απίθανο άρα πετάνε τους μικροπαραγωγούς απ έξω. Αυτή είναι η πράσινη ενέργεια που οραματίζονται; Ας δώσουν ταρίφα μέχρι 1 MW και στους ιδιώτες και στις ενεργειακές. Τι μίσος είναι αυτό προς τους ιδιώτες;; Και μάλιστα απο κόμμα του επιχειρήν. Εξάλλου το ελεύθερο δίκτυο είναι περιορισμένο και τυχόν κατασκευές σε αυτό το επίπεδο μηδαμηνές. Άρα δυο κακά μαζί.

      Διαγραφή
  72. Καλημέρα σας! Έχει κάποιος συνάδελφος SMA Sunny Webbox Bluetooth και να το πουλάει; Διαφορετικά, έχει εγκαταστήσει κάποιος άλλο σύστημα τηλεμετρίας και ποιο; Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπάρχει συμβατό σύστημα της SMA αλλά πρέπει να συνδεθούν οι μετατροπείς με καλώδια επικοινωνίας - με ότι αυτό συνεπάγεται στο κόστος εγκατάστασης. Σας προτείνω να βρείτε κάποιο webbox θα δυσκολευτείτε αλλά θα βρείτε.

      Διαγραφή
    2. @teo γράψτε ενα email επικοινωνίας

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Panagiotis. Το email μου είναι: tmpalomenos@yahoo.gr

      Διαγραφή
  73. Είμαι διακοπές, μπαίνω να πληρώσω έναν λογαριασμό της ΔΕΗ και πέφτει το μάτι μου στο παρακάτω :
    Τι είναι το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης;

    Είναι ένα ταμείο που συστάθηκε από το Κράτος για να εξισορροπήσει προς όφελος των καταναλωτών τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας λόγω των έντονων μεταβολών της αγοράς. Το μεγαλύτερο ποσό που συγκεντρώνεται στο ταμείο, για την επιδότηση όλων των καταναλωτών, ανεξαρτήτως παρόχου, προέρχεται από τη ΔΕΗ.


    ο ΔΑΠΕΕΠ έχει ρίξει στο ΤΕΜ την Άρτα με τα Γιάννενα και η ΔΕΗ μας ενημερώνει ότι έχει βάλει στο ΤΕΜ τα περισσότερερα χρήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλησπέρα σας μίλησα με την Πάτρα αν μπορώ να τοποθετήσω σε ίδιο χωράφι νέο φωτοβολταϊκο σταθμό έχω άλλο ένα και με παρεμπεψαν στον νέο νόμο άρθρο 33 αλλά η ερμηνεία είναι λίγο θολή μηο ς γνωρίζει κανείς πριν απευθυνθώ σε δικηγόρο ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιόν νέο νόμο;

      Στις 4/07/2022 έχουμε τον ν.4951 και στις 30/07/2022 τον ν.4964
      και στους 2 παραπάνω νόμους το άρθρο 33 είναι παντελώς άσχετο με την περίπτωση σας.

      Αυτό που γνωρίζω είναι το εξής: έχετε δικαίωμα να εγκαταστήσετε νέο σταθμό σε υφιστάμενο χωράφι εφόσον η αθροιστική ισχύς των 2 σταθμών δεν ξεπερνάει τα 999,99kwp

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Γιάννη

      Δύο διευκρινίσεις.
      Χρειάζεσαι νέους όρους σύνδεση?
      Με τις τιμές τι γίνεται?

      Διαγραφή
    3. Απλά δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το ίδιο χωράφι, ή όμορο, ενώ μέχρι τώρα δεν γινόταν.
      Οι όροι σύνδεσης, οι τιμές κλπ είναι όπως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, δεν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός.
      Με λίγα λόγια δεν κερδίζει κάτι άλλο κάποιος που έχει ήδη ένα πάρκο και θέλει να κάνει σε ίδιο ή όμορο χώρο άλλο ένα πάρκο, πέρα από τη δυνατότητα να το κάνει στον ίδιο χώρο.

      Διαγραφή
  75. Μήπως η εγκατάσταση δύο φωτοβολταικων στο ίδιο πάρκο δεν πρέπει να είμαι πάνω από 1MW σε γη υψηλής παραγωγηκοτητας ? Ισχύει το ίδιο σε μη υψηλής παραγωγηκοτητας χωράφι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Σε γη μη υψηλης παραγωγικότητας μπορεί να γίνουν 2 φωτοβολταικά στο ιδιο αγροτεμάχιο, απο διαφορετικες εταιρείες, με συνολική ισχύ πάνω από 1 MW?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Απο διαφορετικές εταιρίες πως θα γίνει άλλο πάρκο στο ίδιο χωράφι; Αν θυμάμαι καλά διαφορετικά πάρκα ίδιας τεχνολογίας πρέπει να έχουν 150 μέτρα απόσταση το ένα απο το άλλο. Δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος. Σαν σκέψη το λέω απο τα λίγα που θυμάμαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Από άτι βρήκα στο internet απλά ήθελε έγκριση περιβαλλοντικων όρων, αν ειχαν αποσταση 150 μετρα, (ΕΠΟ) και το κατάργησαν το 2020.Αν κατάλαβα καλά.Αν ξέρει κάποιος κάτι παρακαλώ ας γράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Με τις πληρωμές πού βρισκόμαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Με αυτοτιμολογηση έχουν πληρωθεί.οι υπόλοιποι ρωτήστε τους δικηγόρους σας να σας πούνε.αφου σας τα τρώνε που σας τα τρώνε να σας ενημερώσουν κιόλας.Δεν έχετε ιερό και όσιο πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μου πρεπει να εχεις μεγαλο προβλημα με τους συγκεκριμενους συναδελφους και με τους δικηγορους.Να το κοιταξεις.Εκτος κι αν σουκανε κατι κανενας δικηγορος.Εμεις [χωρις]εχουμε την υπομονη και περιμενουμε να πληρωθουμε ενα μηνα παραπανω,δεν ειναι τπτ στους 4 5 6 που περιμεναμε παλια.Και για τα εξοδα που κανουμε σε πληροφορω δεν ειναι πανω απο 100 το χρονο.Εγω εχασα το 2014 10000.

      Διαγραφή
  81. Ρε αδερφέ ειλικρινά τώρα με δουλεύεις???κανένας δεν μου έχει κάνει τπτ.και με το new deal έχασα και γω χρήματα όπως όλοι εκείνη την εποχή.οπως και εγώ περίμενα 6-7 μήνες που μας είχαν απλήρωτους.αλλα επειδή τα λες μόνος σου και επειδή τα έξοδα όπως λες είναι μηδαμινά τότε μαζοχες είστε???δεν μπορώ να σας καταλάβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν σε καταλαβαινω.Εχω δικιο αλλα..............μαζοχας

      Διαγραφή
    2. φίλε argyris και εγώ δεν καλταλαβαίνω κάποιους μάλον ξεχάσαμε οτι 1+1=2, αυτό το θέμα κάποιους τους ενοχλεί και δεν βλέπω το λόγο γιατί.

      Διαγραφή
    3. Παιδιά εντάξει δεν είναι θέμα να πλακωνόμαστε τώρα αυτό. Ψυχραιμία. Και οι 2 πλευρές δίκαιο έχουν, το κλασικό με το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Στην αρχή όντως υπήρχαν πολλές ελπίδες να πάρουμε πίσω τα λεφτά μας, αλλά μετά τις γνωστές αποφάσεις και κυρίως λόγω του ότι ήδη οι περισσότεροι έχουμε φτάσει στα μισά του δρόμου (10 χρόνια!), εντάξει οι ελπίδες λιγοστεύουν (κι αυτό για τους πολύ αισιόδοξους). Ίσως λοιπόν ήρθε το πλήρωμα το χρόνου μερικοί να αναθεωρήσουν και να μην πεδευονται με τους λογιστές τους και στείλε και δεν πήγε και δεν το πέρασαν και τα έγραψες σίγουρα σωστά κλπ και από την άλλη εμάς τους υπόλοιπους δεν μας πολυπέφτει λόγος. Είναι λίγο σπαστικό να έχουμε κάθε μήνα τις ίδιες ερωτήσεις αλλά το σαιτ είναι για όλους, απλά προσπερνάμε και πάμε παρακάτω......

      Διαγραφή
  82. Πληρωμή Ιουνίου χωρίς αυτοτιμολόγηση.
    Τράπεζα Πειραιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι τι ποσό φίλε μου; Ή έστω το δικό σου τι ποσό ήταν για να δούμε στο περίπου τι πληρώσανε;

      Διαγραφή
  83. Πληρωμή Ιουνίου χωρίς αυτοτιμολόγηση στηνΤράπεζα Πειραιώς 4.500€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. πληρωσανε με μνμ εθνικη 6000 περιπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Καλημέρα,
    Δημοσιεύθηκε χθες ο νόμος για την διαδικασία αιτησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στίς περιοχές με τα κορεσμένα δίκτυα . Την Ευβοια δεν την αναφέρει πουθενά. Ξέρει κανείς κάτι σχετικό?
    Ειναι το φεκ 4221/10-8-2022

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγώ την ίδια απορία έχω ... αλλά τι ψάχνεις η κατάσταση είναι ...

      Διαγραφή
  86. Καλημέρα για τα εκκαθαριστικά Ιουλίου κανένα νέο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ