Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η SUNTECH κανει αίτηση για εκκαθάριση

Η Suntech λέει ότι επιδιώκει προστασία και χρόνο για να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις και να ολοκληρώσει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης της, αφού συμφώνησε να πουλήσει τα κύρια πλεονεκτήματά του στην Jiangsu Shunfeng.

Η οικονομικά αλυσοδεμένη Suntech Power Holdings Co, Ltd έχει υποβάλει αίτηση για προσωρινή εκκαθάριση στα νησιά Κέιμαν, που ειναι και αρμόδια για την σύστασής της .
Η εταιρεία, της οποίας τα κύρια περιουσιακά στοιχεία  αγοράζονται από την κινεζική κατασκευαστική φωτογολταικών Shunfeng Jiangsu , δήλωσε την Τετάρτη ότι με την κίνηση μιας τέτοιας διαδικασίας στα Cayman Islands , «θα έχουν το όφελος της προστασίας και επιπλέον χρόνο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τη σύναψη της αναδιάρθρωσης ωστε να φροντίσουν με τον καλύτερο τρόπο για την καλυψη των συμφέροντων όλων των ενδιαφερομένων μερών . "Με τη Shunfeng συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να αγοράσει την κύρια μονάδα παραγωγής της Suntech , Wuxi Suntech , για 492 εκατομμύρια $ . Η συμφωνία θα παρέχει στη Shunfeng δύο εγκαταστάσεις παραγωγής στην κινεζική πόλη Wuxi με παραγωγική ικανότητα 3.6 GW ετησίως φωτοβολταικών κυψελών και πανελ. 

Suntech πρόσθεσε ότι θα εξετάσει την καταθεσης παρόμοιας αίτησης (Κεφάλαιο 15) στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη χορήγηση της αίτησης στα νησιά Κέιμαν, ωστε να λάβει παρόμοια μέτρα προστασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες . Το Κεφάλαιο 15 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ επιτρέπει στα δικαστήρια των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν μια ξένη πτώχευση και να προσφέρουν προστασία από τους πιστωτές με ενδεχομένως κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ .Ωστόσο , με την πώληση των κατασκευαστικών περιουσιακών στοιχείων στην Shunfeng , η Suntech θα είναι ενας ομιλος, κενός προς εκμετάλλευση , λένε οι παρατηρητές της βιομηχανίας .



 πηγη http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/suntech-files-for-liquidation_100013362/#axzz2jzd0uxYP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ