Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Οι κατασκευαστές κυψελών απο Ταϊβάν κερδίζουν απο τη συμφωνία ΕΕ -Κίνας

Λόγω της πρόσφατης συμφωνίας ΕΕ και Κίνας για μια ελάχιστη τιμή εισαγωγής των φωτοβολταϊκών πανελ μαζί με την ετήσια ποσόστωση, αναμένεται να ωφελήσει την Ταϊβάν και τους κατασκευαστές κυψελών απο κρυσταλλικό πυρίτιο. 

Τα κατώτερα όρια των τιμών των EUR0.55-0.57 (US $ 0,73 - 0,76) / W και η ετήσια ποσόστωση εισαγωγής 7GWp που θα καθοριστεί από ΕΕ, είναι
σημαντικά χαμηλότερα από € 0,50 / W και 10GWp, αντίστοιχα, που προτάθηκε από την κυβέρνηση της Κίνας, πράγμα που σημαίνει ότι η τελευταία έχει "λυγίσει" για την επίτευξη λύσης.
Σε σύγκριση με τη μέση τιμή των EUR0.46 / W που αναγνωρίστηκαν από την ΕΕ ως ντάμπινγκ, η μέση τιμή που προτείνεται των EUR0.55-0.57 / W είναι ισοδύναμο με αντιντάμπινγκ δασμολογικών συντελεστών του 20-24%. Αυτό ειναι ενα ποσοστό υψηλότερο από τους προσωρινούς δασμούς αντιντάμπινγκ που επιβλήθηκαν κατα  11,8% στις 6 Ιουνίου. 

Ως εκ τούτου, τα χαμηλότερα όρια τιμών, θα μειώσουν την ανταγωνιστικότητα των τιμών της Κίνας στην αγορά της Ευρώπης και θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των κυψελών απο  την Ταϊβάν  που είναι οι κύριοι προμηθευτές της Ευρώπης. 

πηγη http://www.digitimes.com/news/a20130728PD200.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ