Τι είναι τουτο; Σοβαρολογουν ή αστειεύονται; Ποιοι αποτελουν τα μέλη του ΘΕΣΙΦ;; θα μας τρελανετε!! |
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου «είναι πλέον φανερό ότι το ΥΠΕΚΑ και η Κυβέρνηση επιθυμεί την εξόντωση των Φ/Β παραγωγών για να αποκομίσει άμεσα πολιτικά οφέλη , καθότι θα φανεί προς το εκλογικό
σώμα ότι η ίδια στέκεται αντιμέτωπη και πολεμά τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η πλειοψηφία όμως των Φ/Β παραγωγών αποτελείται από μικρούς αποταμιευτές οι οποίοι επένδυσαν τους κόπους μιας ζωής σε μια μικρή ελληνική επιχείρηση , ενώ την ίδια περίοδο οι μεγαλοκαταθέτες έβγαζαν σωρηδόν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.
Η ίδια Κυβέρνηση και ο ίδιος υφυπουργός τον προηγούμενο Αύγουστο με νομοσχέδιο επέτρεψαν την εγκατάσταση μεγάλου όγκου Φ/Β εγκαταστάσεων κάθε μεγέθους και είδους (Fast track, κλπ) , διευρύνοντας έτσι τον ήδη προβληματικό λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ.
Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση στους επενδυτές και ειδικότερα σε αυτούς που εγκατέστησαν τις μονάδες τους πρόσφατα για απόδοση των κεφαλαίων τους έως 8%.
Οποιαδήποτε μείωση στη τιμή της θα οδηγήσει τους περισσότερους δανειολήπτες παραγωγούς σε ζημιογόνες χρήσεις και προβληματικά στην αποπληρωμή τους δάνεια, δεδομένου ότι με την ισχύουσα έκτακτη εισφορά δεν εξασφαλίζουν την απόδοση κεφαλαίου ούτε και σε ποσοστό πολύ χαμηλότερο του 7-8% ,αρκετοί δε ούτε καν κέρδη.
Προτείνουμε την κρατικοποίηση των επενδύσεων μας και την απόδοση σε εμάς ενός ετησίου μερίσματος του ύψους του 7% ή 8% , είτε την αποζημίωση μας βάσει των τιμολογίων που αφορούν στην εγκατάσταση μας . Θα είναι μια πιο έντιμη και καθαρή λύση σε σχέση με την μεθοδολογία της αλλεπάλληλης μείωσης των τιμών πώλησης της kwh που ακολουθείται».
Αντιφωτοβολταικός speaking
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρατικοποίηση τον καιρό της άκρατης αποκρατικοποίησης είναι ανέκδοτο.
Από την άλλη όμως,έχει μια λογική το επιχείρημα.
Είδαν οι άνθρωποι οτι πήρανε την κατρακύλα και σου λένε έτσι όπως πάνε τα πράγματα στο τέλος θα πληρώνουμε δάνεια αλλά δεν θα εισπράζουμε.
Οπότε κάνε μια κρατικοποίηση,καβάτζαρε ένα ποσοστό κέρδους το οποίο θα είναι εγγυημένο,έτσι ώστε να καταφέρουμε κάποια στιγμή να κάνουμε απόσβεση και σε βάθος 25 ετιας να μας μείνει και εμάς κανένα
ψίχουλο για να λέμε στο τέλος οτι η επένδυση δεν ειτο ζημιογόνα.